BlackScorpionX Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Χαιρετώ! Έχω διάφορες απορίες οπότε είπα να τις συγκεντρώσω σε ένα τοπικ παρά να ανοίγω νέο για κάθε μία. Πάμε λοιπόν: 1) Θέλω bluetooth ακουστικά με τα εξής χαρακτηριστικά (είναι όλα σημαντικά) - Να είναι multipoint, δηλαδή να είναι "συνδεδεμένα" και με το iphone και με το mbp (mid 2009 αν έχει σημασία με SL) και να μπορώ πχ να δέχομαι κλήσεις και όταν δε μιλάω στο τηλ να μιλάω στο skype / ακούω μουσική κτλ. - Να δέχεται ακουστικά με 3.5 jack γιατί έχω βολευτεί κάτι καταπληκτικά απλά ακουστικά τα οποία όση ώρα και να τα φοράω δε με ενοχλούν καθόλου. - να έχει το μικρόφωνο πάνω στη συσκευή bluetooth και όχι στα ακουστικά (προφανώς για να μπορώ να βάλω τα δικά μου και να μη χάσω τη λειτουργία του μικροφώνου) - και φυσικά τις λοιπές ευκολίες όπως clip κτλ έχω βρει αυτό και ήθελα να δω αν το έχει κανένας άλλος να μου πει γνώμη αλλιώς ΑΝ κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο και υπάρχει ένα δοκιμασμένο προϊόν για να κοιτάξω. 2) Αλλαγή σκληρού δίσκου στο mbp (mid 2009) Επειδή αυτός που έχω τώρα είναι 500gb και 5200rpm σκεφτόμουν να τον αντικαταστήσω με κάποιον στις 7200rpm και ίσως να αυξήσω και τη χωρητικότητα. Θα δω διαφορά στις διάφορες εργασία ή δεν αξίζει; 3) Έχω 4g ram αυτή τη στιγμή και με την ευκαιρία του σκληρού σκεφτόμουν να αυξήσω και τις ram. Κόστος αγοράς; Είναι συγκεκριμένες (δηλαδή MONO για mac) οι μνήμες που πρέπει να αγοράσω ή κοιτάω γενικώς; Αξίζει η αγορά; Θα δω διαφορά στις σχετικά απλές εργασίες που κάνω; (Οι πιο "βαριές" είναι επερξασία βίντεο [ερασιτεχνικώς βεβαίως βεβαίως] και ίσως κάποια ζόρικα παιχνιδάκια που και που. Συνήθως δυσκολεύεται στο multitasking δηλαδή όταν έχω ανοιχτά πολλά πράγματα στη δουλειά, office / skype / safari / itunes / iphoto σε διαφορετικά spaces και αν σε αυτά προσθέσω και τίποτα imovie καμιά φορά ζορίζεται). Ξέρω ότι δεν είναι υπάρχει πραγματική και σοβαρή ανάγκη να αυξήσω τη ram από τη στιγμή που τρέχω SL. Πληροφοριακά ρωτάω. 4) Είχα δει παλιά ένα θέμα σχετικά με την κακής ποιότητα πάστα που βάζουν - έβαζαν στα mbp και σκεφτόμουν ότι ΑΝ κάνω τις πιο πάνω αλλαγές, να αλλάξω και πάστα. Θα δω διαφορά στην θερμοκρασία, πόσο σημαντικό ρόλο παίζει; Αξίζει; Τέλος, θέλως να ρωτήσω αν μπορώ τα 2-3-4 να ζητήσω από κάποια εταιρεία εδώ στην Ελλάδα να μου τα κάνει γιατί (αν και έχω αυτοπεποίθηση να τα κάνω μόνος μου) δε θέλω να ρισκάρω να κάνω κάτι λάθος και να έχω ιστορίες γιατί το mbp το χρησιμοποιώ καθημερινά για τη δουλειά και δε λέει να μείνω ξεκρέμαστος από βλακεία μου. Να ήταν σπιτικό pc, κανένα πρόβλημα αλλά για το συγκεκριμένο, θα προτιμούσα την "ασφάλεια" του ειδικού που τα έχει κάνει πολλές φορές. Τώρα αν κάποιος μπορεί να μου πει πάνω κάτω και κόστος για όλα αυτά (εργατικά, όχι τα προϊόντα) τότε ακόμα καλύτερα Ελπίζω να μη σας έπρηξα, ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Απ' όσα μπορώ να ξέρω (είμαι κάτοχος MacBook Alu Late 2008 με Snow Leopard): 1. [Δεν έχω ιδέα] 2. Θα δεις διαφορές αλλά δεν θεωρώ ότι θα είναι τραγικές - εκτός αν τώρα θεωρείς "αργή" την απόδοση του MacBook Pro εξ αιτίας της ταχύτητας του σκληρού δίσκου. Οι τραγικές διαφορές θα φανούν με SSD. Μερικά μέλη έχουν πολύ καλή εμπειρία από τον Seagate Momentus XT Hybrid, έναν υβριδικό SSD/HDD σκληρό δίσκο. Έχε τον υπ' όψιν σου. Αυτή την εποχή βέβαια, δεν είναι η καλύτερη στιγμή για αγορά σκληρού δίσκου, περίμενε να πέσουν οι τιμές, από το νέο έτος... 3. Ναι, η μνήμη θα κάνει διαφορά. Ναι, προχώρα. Όχι, δεν υπάρχουν "ειδικές" μνήμες για Macintosh, αρκεί να ακολουθείς τις προδιαγραφές του υπολογιστή σου (στην περίπτωσή σου, αν δεν κάνω λάθος, είναι 204-pin PC3-8500 (1066 MHz) DDR3 SO-DIMM). Για διευκόλυνσή σου, η Crucial και η Kingston έχουν έναν online wizard για να βρεις ακριβώς αυτές που ταιριάζουν στον Mac σου. Crucial Kingston 4. Άλλο η μνήμη και ο σκληρός δίσκος, στοιχεία τα οποία μπορείς εύκολα να αλλάξεις και μόνος και άλλο η πάστα στον επεξεργαστή. Εκεί θέλει πραγματικά να ξεκοιλιάσεις το MBP. Γνώμη μου, εάν δεν δημιουργεί προβλήματα, μην πειράξεις τίποτα. Ελληνιστί if it works, don't fix it. Τέλος: Μνήμη και σκληρό μπορείς να αλλάξεις άνετα και χωρίς κανένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ πρόβλημα ή κίνδυνο. Θα σου συνιστούσα να το κάνεις εσύ ο ίδιος, η Apple δίνει σαφείς οδηγίες και για μνήμη και για σκληρό.
BlackScorpionX Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Κατατοπιστικότατο το ποστ σου paredwse! ΑΝ αποφασίσω να αλλάξω σκληρό / ram θα το κάνω μόνος μου απλά επειδή με την ευκαιρία του ανοίγματος σκεφτόμουν να αλλάξω και πάστα και επειδή αυτό ΔΕ θα το δοκίμαζα μόνος μου σκέφτηκα να το δώσω σε εξειδικευμένη εταιρία. Τέλοσπάντων, θα τα βάλω κάτω, κυρίως για σκληρό ram να δούμε πόσο μου βγαίνει οικονομικά αν όντως χρειάζονται οι αλλαγές και θα αποφασίσω. Τώρα, για το bluetooth αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι θα ήμουν ευγνόμων. Βασικά το bluetooth το έχω περισσότερο ανάγκη από τα υπόλοιπα Δεν υπάρχει κανένας εδώ που να χρησιμοποιεί bluetooth? Ας μην είναι και αυτό που βρήκα εγώ αλλά ας κάνει αυτά που θέλω, δεν έχω κανένα κόλλημα!
BlackScorpionX Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 /bump! Καλά, μόνο εγώ έχω σκεφτεί να χρησιμοποιήσω bluetooth με macbook και iphone, δεν μπορεί.... Πείτε μια γνώμη για bluetooth βρε παιδιά! Έστω και αν χρησιμοποιείτε άλλο bluetooth, να πάρω μιαν ιδέα!
BlackScorpionX Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Ξεθάβω το θέμα γιατί τελικά αγόρασα το bluetooth της samsung που αναφέρω πιο πάνω ( samsung hs 3000) και έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις: 1. Καταρχήν, μπορεί και συνδέεται με 2 τηλέφωνα ταυτόχρονα και επίσης με το iphone και το mbp. Μπορείς να ακούς μουσική πχ στον υπολογιστή και αν σε πάρουν τηλ να πατήσεις το κουμπί και να μιλήσεις κανονικά. 2. (Τα προβλήματα - για να ξέρετε) Τα προβλήματα ξεκινάνε όταν προσπαθείς να κάνεις κλήση στο skype / ventrillo (τα προγράμματα που δοκίμασα εγώ). Στην αρχή κράσαραν τα πάντα. Όταν λέω τα πάντα το εννοώ, δε λειτουργούσε τίποτα και αναγκαζόμουν να κλέισω τον υπολογιστή με το κλασσικό πάτημα του κουμπιου εκκίνησης για 5 δευτερ. Τελικά, ύστερα από ΠΟΛΛΑ !@#$%^& το πρόβλημα λύνεται ως εξής: αφού συνδέσεις το bluetooth > system pref. > sound > input > και από εκεί επιλέγουμε χειροκίνητα το bluetooth. Τουλάχιστον έτσι μπόρεσα και έκανα κλήση κανονικά και γενικώς αυτό που ήθελα, δηλαδή να χρησιμοποιώ το bluetooth ως input/output device για το mbp. Προφανώς το πρόβλημα ήταν με το μικρόφωνο από το bluetooth. 3) ΟΜΩΣ, αν και multipoint bluetooth, αφου έκανα το (2), δεν μπορύσα να το συνδέσω ταυτόχρονα και με το iphone. Απλά δεν το έβρισκε. δεν ξέρω γιατί. Ακόμα το ψάχνω. Ίσως μπερδεύεται επειδή υπάρχει συνεχόμενη ροή ήχου από τον υπολογιστή; Δεν έχω ιδέα! Αν έχω νέα, θα κάνω update.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα