Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να βγαλω μια πιστωτικη καρτα απο την Alpha Bank, αλλα δε ξερω ποια απο ολες! Εχει παρα πολλες!

Επισης, επειδη δεν εχω ξαναβγαλει, τι θα πρεπει να προσεξω οταν θα συμπληρωνω τα χαρτια;

Δημοσ.

Θελω να βγαλω μια πιστωτικη καρτα απο την Alpha Bank, αλλα δε ξερω ποια απο ολες! Εχει παρα πολλες!

Επισης, επειδη δεν εχω ξαναβγαλει, τι θα πρεπει να προσεξω οταν θα συμπληρωνω τα χαρτια;

Γενικά η VISA περνάει παντού. Η Αmerican Express δεν γίνεται δεκτή σε όλα τα καταστήματα και δεν θα τη σύστηνα αν δεν έχεις και μια Visa. Mastercard και Diners δεν είχα πότε. Αν σε ενδιαφέρουν τα bonus που δίνουν οι κάρτες της Alpha, δες τι σε συμφέρει, με βάση τις δραστηριότητές σου. Πχ η ΑmEx δίνει ως και διπλάσιους πόντους, υπάρχει η Aegean Visa που σου δίνει bonus μίλια για να κερδίζεις τσάμπα εισιτήρια με την Aegean, νομίζω έχει Visa του Βασιλόπουλου κτλ.

Ό,τι κι αν πάρεις, φρόντισε να την πληρώνεις στην ώρα της, γιατί αν τοκίζονται, τι bonus και βλακείες, θα καταλήξεις με μεγάλη χασούρα. Επίσης, να κάνεις web-banking, για να μπορείς να παρακολουθείς άμεσα τις κινήσεις της κάρτας σου. Επίσης, φρόντισε να μην έχει συνδρομή η κάρτα που θα βγάλεις - τσάμπα λεφτά είναι!

• Super Moderators
Δημοσ.

Η Alpha είχε μέχρι πρότινος συνδρομές, τώρα στις απλές Visa τις έχει σταματήσει (απλές εννοώ όχι Aegean Visa, κτλ. τέτοιες δεν είχα ποτέ και δεν ξέρω). Και πριν, βέβαια, αν όταν πλησίαζε ο καιρός να συμπληρωθεί έτος, έκανες ένα τυπικό τηλεφώνημα και τους "απειλούσες" με διακοπή της κάρτας, σου αφαιρούσαν τη συνδρομή για να σε κρατήσουν. Κάποια στιγμή κουράστηκαν με αυτή την (από τους ίδιους προτεινόμενη) ανοησία και έπαψε η συνδρομή.

Η Visa της Alpha δίνει κάποιους πόντους, ανάλογα με τη χρήση, οι οποίοι εξαργυρόνονται σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Εκτός κι αν κάνεις τρελή χρήση της κάρτας, το πολύ-πολύ να φτάσεις να σου χαρίσουν κανένα ασύρματο τηλέφωνο. Κάτι playstation 3 και ακριβά δώρα, δεν φτάνονται από άνθρωπο με απλή χρήση της κάρτας. Συν του ότι οι συσσωρευμένοι πόντοι κάποια στιγμή διαγράφονται, αν δε χρησιμοποιηθούν εγκαίρως. Δες τους όρους χρήσης, αλλά προσωπικά δε θα χρησιμοποιούσα αυτό το μηχανισμό καθόλου σαν κριτήριο επιλογής κάρτας.

ΟΛΕΣ οι κάρτες έχουν εφιαλτικά επιτόκια, επομένως δώσε προσοχή στη συμβουλή του FilipposMD, γιατί αν εξοφλείς την ελάχιστη δόση (και, γενικά, οτιδήποτε πλην της πλήρους εξόφλησης) πολύ σύντομα θα πελαγώσεις.

Οι Mastercard γίνονται δεκτές παντού, επίσης. Οι American Express όχι, γι' αυτό και τις προωθούν, δε θα σου την πρότεινα όμως. Visa ή Mastercard, αλλά μην πέσεις στη λούμπα της ελάχιστης δόσης: για τις πιστωτικές ισχύει αυτό που λέει ένας θείος μου: "Γλυκοφάε και πικροχέσε".

Γενικά, η Alpha παρακολουθεί καλά τις κάρτες και τα ΑΤΜ της (λογικό, μεγάλη τράπεζα είναι, γίνονται στόχος συχνά) και τόσα χρόνια που τις έχω, με την μεν πιστωτική δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα, με τη δε αναλήψεων-debit visa μόνο μία φορά, με ειδοποίησαν άμεσα, ακυρώθηκε, βγήκε καινούργια και δεν δημιουργήθηκε κανένα θέμα (συν του ότι έχεις δικαίωμα αμφισβήτησης κίνησης, αν γίνει καμία στραβή -σε όλες τις κάρτες αυτό).

Αν θέλεις την κάρτα για λίγες αγορές, θα σου πρότεινα προπληρωμένη.

Δημοσ.

Έχω μία από την alfa bank. Όλα ΟΚ. Ο λόγος που τη πήρα είναι γιατί χρειάζεται μια πιστωτική ιδίως αν πας έξω (π.χ. να νοικιάσεις αυτοκίνητο) αλλά ο σημαντικότερος ήταν ότι είτε τη χρησιμοποιήσεις είτε όχι δεν έχει κάποια συνδρομή. Εν αντιθέσει στις περισσότερες πιστωτικές υπάρχει ένας μίνιμουμ "τζίρος" που θα πρέπει να κάνει η κάρτα μέσα στο χρόνο έτσι ώστε να είναι δωρεάν η συνδρομή.

Οι πόντοι μπόνους κλπ είναι παπαριές εκτός και αν πληρώνεις με πιστωτική ακόμη και τα τσιγάρα στο περίπτερο.

Δημοσ.

Για τους πόντους, εξαρτάται από την χρήση που κάνεις. Εγώ έχω Alpha American Express. Για τους μεγάλους συνεργάτες, κάθε ευρώ σου δίνει 8 πόντους (η Visa δίνει 4). Αν ψωνίζεις από Βασιλόπουλο, έχεις κινητό Vodafone και τηλέφωνο HOL, βάζεις βενζίνη ΒΡ και πετάς και με καμιά Aegean, μαζεύονται πολλοί πόντοι.

Σε ετήσια βάση πχ

Σούπερ μάρκετ: 3000 ευρώ, βενζίνη 600, τηλέφωνα 800 και αεροπορικά 400 μαζεύονται γύρω στους 40.000 πόντους, οπότε με μερικά ακόμα μικροέξοδα έχεις δυο εισιτήρια πήγαινε-έλα για Ευρώπη με Aegean.

Αντιστοίχως, αν έχεις Aegean Visa και κάνεις τους πόντους μίλια, κερδίζεις ακόμα πιο πολλά ταξίδια. Η παγίδα είναι να γίνεις κυνηγός πόντων βέβαια και να τα σκορπάς χωρίς λόγο, αλλά αυτό εξαρτάται από την αυτοκυριαρχία σου.

Δημοσ.

Μα μη ψωνίζοντας από Βασιλόπουλο και μη βάζοντας βενζίνη από BP κερδίζω πολύ περισσότερα από ένα εισιτήριο για εξωτερικό (με ένα κάρο περιορισμούς) το χρόνο!

• Confused 1
Δημοσ.

Μα μη ψωνίζοντας από Βασιλόπουλο και μη βάζοντας βενζίνη από BP κερδίζω πολύ περισσότερα από ένα εισιτήριο για εξωτερικό (με ένα κάρο περιορισμούς) το χρόνο!

Δεκτό, γι' αυτό είπα ότι το μυστικό είναι να μην γίνεις κυνηγός πόντων.

Προσωπικά, ψώνιζα από το Βασιλόπουλο που είναι κοντά στο σπίτι μου και πριν πάρω πιστωτική, οπότε συγκριτικά κερδισμένος είμαι. Τέλος πάντων, το βασικό είναι να εξοφλείς τα χρέη στην ώρα τους. Από εκεί και πέρα, οι πόντοι είναι bonus, όπως λέει και το όνομά τους. Ανάλογα με τη χρήση που κάνεις, μπορεί να είναι κάτι αξιοσημείωτο, μπορεί και όχι.

Δημοσ.
Αν θέλεις την κάρτα για λίγες αγορές, θα σου πρότεινα προπληρωμένη.
Για λιγες αγορες την θελω την καρτα, αλλα με δοσεις! Προπληρωμενη εχω και κανω αγορες απο το εξωτερικο. Αλλα θελω και να αγορασω πχ καποιο επιπλο ή καποια ηλεκτρικη συσκευη στα 1000 ευρω και να μου βγαινει με δοσεις 100 ευρω το μηνα, να ειμαι πιο ανετος. Δε με ενδιαφερουν τα μπονους. Θελω την πιο απλη πιστωτικη καρτα και αν γινεται χωρις συνδρομη.
Δημοσ.

Μια ερωτηση βρε παιδια..

Σκεφτομαι κ εγω να παρω μια πιστωτικη καρτα, την University Visa της Πειραιως..

Αν στο καταστημα στο οποιο θα αγορασω κατι με αυτη την καρτα λεει για "δοσεις" και δεν αναφερει ατοκες.. θα πληρωσω παραπανω απο την αξια του προιοντος ή μονο στην περιπτωση που θα αργησω να πληρωσω την δοση?

Επισης, αν εχω αρχισει να πληρωνω τις δοσεις και πχ ειναι 24 δοσεις.. αν καποια στιγμη στην 10η δοση, εχω λεφτα να πληρωσω ολο το ποσο, μπορω να το κανω? παω στο καταστημα ή στη τράπεζα?

Ειχε/εχει κανεις αυτη την πιστωτικη καρτα? Εντυπωσεις?

Ευχαριστώ :-)

Δημοσ.

Επισης, αν εχω αρχισει να πληρωνω τις δοσεις και πχ ειναι 24 δοσεις.. αν καποια στιγμη στην 10η δοση, εχω λεφτα να πληρωσω ολο το ποσο, μπορω να το κανω? παω στο καταστημα ή στη τράπεζα?

Ειχε/εχει κανεις αυτη την πιστωτικη καρτα? Εντυπωσεις?

Ευχαριστώ :-)

Απτή στιγμή που αγοράζεις κάτι με πιστωτική σταματάς αυτόματα να έχεις σχέση με το κατάστημα..οπότε ότι και να κάνεις,το κάνεις με την τράπεζα!

ναι μπορείς να πάρεις με δόσεις,και να δίνεις όσα θες..αλλά πάντα υπάρχει ένα ελάχιστο ποσό δόσης!

Δημοσ.

Για να αγορασω κατι με πιστωτικη πρεπει να εχω χρηματα στη τραπεζα τη στιγμη της αγορας, ή οταν θα πρεπει να πληρωσω την 1η δοση;

Ευχαριστω πολυ φιλε μου

Δημοσ.

Για να αγορασω κατι με πιστωτικη πρεπει να εχω χρηματα στη τραπεζα τη στιγμη της αγορας, ή οταν θα πρεπει να πληρωσω την 1η δοση;

Όταν θα πρέπει να πληρώσεις την 1η δόση.

Δημοσ.

Τι χαρτιά χρειάζονται για να βγάλεις πιστωτική;

Ταυτότητα, κάποιος λογαριασμός για να βεβαιώνεις τον τόπο μόνιμης κατοικίας και βέβαια εκκαθαριστικό εφορίας. Ενδεχομένως να χρειάζεται να τους πας και κάποια σύμβαση ή βεβαίωση μισθοδοσίας για να αποδείξεις ότι δεν είσαι άνεργος. Μπορεί να ξεχνάω και κάτι βέβαια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...