Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

γράφει κανείς κώδικα σε δεκατεσσάρι laptop με 1.600 x 900?

ή σε 15.6 με 1920x1080?

Εντυπώσεις? Είναι άνετο ή σου βγαίνουν τα μάτια?

Δημοσ.

Νομίζω πως το 15.6 στην ανάλυση που αναφέρεις θα είναι πολύ κουραστικό. Σκέψου πως η standard ανάλυση για τις 15.6 είναι 1366 x 768. Στα 1600x900 τα πάντα θα είναι πολύ μικρά.

Δημοσ.

Όρεξη να υπάρχει και τα υπόλοιπα γίνονται :)

Το καλύτερο πάντως είναι να δεις από κοντά τις αναλύσεις και να αποφασίσεις ο ίδιος.

καλημέρα,

Δημοσ.

Δε θέλω να σε επηρεάσω αρνητικά μπορεί εσένα να σε βολέψει, αλλά προσωπικά μου φαίνεται πως θα είναι αρκετά κουραστικό. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δοκιμάσεις βέβαια πρώτα και βλέπεις. Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που θέλεις να δοκιμάσεις τέτοια ανάλυση;

Δημοσ.

Δεν μπορώ εύκολα να δουλέψω σε μικρές οθόνες πλέον, έχοντας συνηθίσει στην 22άρα με ανάλυση 1920x1080, και ψάχνομαι για dual screen, οπότε κατα τη γνώμη μου, οθόνη 14ων ιντσών για προγραμματισμό θα σε κουράσει απίστευτα. Περισσότερο λόγω του πόσο scroll θα πρέπει να κάνεις, γιατί αν ανεβάσει την ανάλυση σε 1600x900 σε τόσο μικρή οθόνη, δε θα φαίνεται τίποτα. Στο laptop η 15,4 με 1280x800 και είναι στο όριο της ευανάγνωσης.

Δημοσ.

Μάλλον θα συνηθίσεις (δε συνηθίζουν όλοι κι επίσης μετράει πχ αν φοράς γυαλιά/φακούς και γενικώς τα μάτια του καθένα τον οδηγούν αλλιώς), αλλά σίγουρα δεν είναι η βέλτιστη λύση και δεν λέγεται επαγγελματικό. Εγώ αν δεν είχα χρήματα για notebook + desktop και ήθελα τη φορητότητα, θα έβαζα τουλάχιστον μια δεύτερη εξωτερική οθόνη στο notebook, δε θα το άφηνα έτσι. Επίσης οι φορητοί υπλογιστές έχουν την οθόνη ενωμένη με το πληκτρολόγιο και αυτό δεν είναι εργονομικό, είτε θα σκύβεις/καμπουριάζεις είτε θα σηκώνεις τα χέρια στο θεό να φτάσεις το πληκτρολόγιο. Συνεπώς είτε δεύτερη οθόνη, είτε δεύτερο πληκτρολόγιο ΠΡΕΠΕΙ να βάλεις αν θες να κάθεσαι σωστά σε κάποιο γραφείο.

Όταν προγραμματίζεις, η οθόνη πρέπει να έχει ταυτόχρονα υψηλή ανάλυση (για να χωράει πολύ κώδικα, να μη μαμιέσαι με το scrolling και τα πολλά παράθυρα) + αρκετές ίντσες (για να μη βγάζεις τα μάτια σου) + να είναι καλά ρυθμισμένη φωτισμός/αντίθεση (να μη σε τυφλώνει σε πολύωρη χρήση). Μάλιστα αν είναι δυνατόν να κάνεις tilt στην οθόνη και να πάρεις ύψος αντί για πλάτος, βοηθάει πολύ κάποιες φορές.

Άλλο tip: είθισται οι «ψαγμένοι» να χρησιμοποιούν και μια κατάλληλη monospaced γραμματοσειρά για να βλέπουν περισσότερο κώδικα ταυτόχρονα + ομορφότερα. Φυσικά στον όποιο editor κάνεις και τις βέλτιστες ρυθμίσεις.

Τα notebooks για μένα είναι ακατάλληλα για προγραμματισμό και δυστυχώς μπαίνω σε γραφεία και βλέπω να έχουν δώσει σε υπαλλήλους 15άρια notebooks για να βγάλουν τα μάτια τους, να πάθουν αυχενικό και να σπάσουν τα νεύρα τους, οι τσιφούτηδες (και σου πουλάνε και μούρη για το πόσο οργανωμένοι είναι, δε καταλαβαίνουν τί εστί παραγωγικότητα και πόσο βοηθάει η σωστή οργάνωση γραφείου/software - άντε μη χέσω απ'όξω).

Υ.Γ. Τα παραπάνω τα αναφέρω για συνήθεις περιπτώσεις εργασίας. Σε άλλες περιπτώσεις κι αυτά είναι λίγα για να πεις πως είσαι άνετος (κι άρα παραγωγικός) και πρέπει να είσαι οργανωμένος σε φάση πχ τα παραπάνω + double desktop με δύο 24" οθόνες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...