Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

boss-poster-starz111022171105.jpg

Boss - imdb

Η ζωή ενός Δημάρχου από μέσα. Για να του δώσω λίγο χρώμα θα έλεγα "ενός συγκεκριμένου Δημάρχου". Ακούγεται ξενέρωτο ή απλά πολιτικό δράμα αλλά για καλή μας τύχη δεν είναι αυτή η μοναδική πλευρά της σειράς.

Συνέβη κάτι απίστευτο καθώς το έβλεπα επεισόδιο με επεισόδιο. Αν και σειρά που διαδραματίζεται στην εποχή μας, νιώθω όλο και περισσότερο σαν να παρακολουθώ μια ιστορία μεσαιωνικού τύπου, με πολέμους ανάμεσα σε βασίλεια, διαπλοκές, βία κτλ. Είναι ίσως υπερβολικό μερικές φορές αλλά η συνολική εικόνα το σώζει.

Σε αυτό συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό το κείμενο. Οι μονόλογοι του Δημάρχου, οι εμμονές του, η θνητότητα του και οι συνεχείς αναφορές σε λέξεις όπως "boss", "kingdom", "iron grip", "wrath", "betrayal" και βέβαια τα γεγονότα, συνθέτουν μια ατμόσφαιρα που σου κόβει την ανάσα. Χτίζεται, χτίζεται και κάθε μερικά επεισόδια βαράει και σου σπάει τα μούτρα.

Πιστεύω ότι πραγματικά (μέχρι στιγμής) γίνεται μαγική δουλειά στη συγκεκριμένη σειρά. Το wire θα ήταν υπερήφανο. Δείτε και τα 8 επεισόδια. Είναι αρκετά, αλλά δε το λέω τυχαία, έχω πάθει τραλαλα. Θα περιμένω να γίνει κάνα bump και μετά θα γράψω για το 7ο και το 8ο επεισόδιο :-D.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ειχα γραψει και σε αλλο τοπικ, οτι τα 2 τελευταια επεισοδεια του boss ειναι οτι καλυτερο ειδα φετος...

το μονο που με χαλασε στη σειρα ειναι η αντικατασταση των πολυ σεξι μαυρων γυαλιων της καθλιν ρομπερτσον με τα αθλια μπεζ...επισης ξανθινε πολυ το μαλι της, ενω στα 2 πρωτα επεισοδεια ηταν κουκλα..

αν το εξαιρεσουμε αυτο, πιστευω οτι η σειρα ειναι οτι καλυτερο πανω στην πολιτικη διαπλοκη, φτανει στα επιπεδα του wire...

• Like 1
Δημοσ.

Εχω κατεβασει και τα 8 ηδη και πριν μιαμιση βδομαδα ειδα τον πιλοτο που ηταν απλα εξαιρετικος.Να'ναι καλα οποιος το προτεινε στο thread "2011 - 2012 TV Season" νομιζω(παιζει να ησουνα εσυ Xavier).Με το που διαβασα πολιτικη διαπλοκη τα κατεβαζα ενα ενα τα επεισοδια οποτε ειχε, χωρις καν να εχω δει τον πιλοτο.lol.

PS:Exω να δω αυτο και τo μισο υπολοιπο της κακως κομμενης σειρας Terriers.

Δημοσ.

όντως πολύ καλό το Μπος.

Κι εγώ με παρακίνηση από αυτά που διάβασα στο φόρουμ, και λόγω του Κέλσυ Γκρέιμερ παρακολούθησα τη σειρά. Ο Κέλσυ είναι γαμάτος στο ρόλο του. Το Μποςείναι μάλλον η καταξίωσή του ως δραματικός ηθοποιός

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδες θελω να σας ευχαριστησω για την εξαιρετικη προταση να δω το Boss!

Ειναι σιγουρα ο,τι καλυτερο παιζεται φετος,χωρις φυσικα να εχω δει τα περισσοτερα,και πραγματικα ο πρωταγωνιστης μαγνητιζει με την ερμηνεια του.

Για μενα σαφως ανωτερο του Boardwalk Empire.Τη μεγαλη διαφορα στη σειρα την κανει ο πρωταγωνιστης.

Εχει ανανεωθει ετσι?

Δημοσ.

ναι, εχει ανανεωθει για του χρονου, αλλα φανταζομαι οτι δεν μπορουν να την τραβηξουν για πολλες σεζον, δεδομενου της υποτιθεμενης αρρωστειας του πρωταγωνιστη...το πολυ να μας δωσουν και μια 3η σεζον με την πτωση...

Δημοσ.

Το μονο beef που εχω με τη σειρα ειναι οτι προς το τελος ξεφυγε καπως

ιδιαιτερα με την εντολη που εδωσε να σκοτωσουν τον βοηθο του.Δεν ξερω αλλα μου εβγαλε μια αισθηση too much...

Κατα τ'αλλα καλες ερμηνειες(ιδιατερα του πρωταγωνιστη) και ευχαριστουμε για το αφθονο γυμνο :D

Δημοσ.

Η σειρά είναι εκπληκτική, πώς και δεν ασχοληθήκαμε όταν βγήκε; Έχω δει τα 3 πρώτα, όταν ολοκληρώσω την σεζόν θα επανέλθω με συνολικές εντυπώσεις. Ευχαριστούμε ScarletK και xavier για την πρόταση.

Δημοσ.

Speedy συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ σε αυτο που λες.Και επιπλεον τετοια πραγματα δεν εγειρουν υποψιες και ερευνες?Πολυ υπερβολικο οσο ωραια και αν το εδωσε σκηνοθετικα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τις προάλλες είδα και τα δύο τελευταία επεισόδια μαζί. Πραγματικά η σειρά είναι ένα διαμάντι εκτυφλωτικής λάμψης, δεν περίμενα τέτοια τελειότητα. Δεν μπορώ να βρω αρνητικό σημείο, δεν μπορώ να βρω τίποτα που να με ξένισε. Ο Kelsey Grammer είναι εξαιρετικός, ένα λιοντάρι που ασθενεί αλλά βρυχάται συνεχώς, θέλοντας να παραμείνει ο βασιλιάς. Αλλά και όλοι οι υπόλοιποι είναι εξαιρετικοί μέχρι αηδίας, από τον αγαπημένο μου χαρακτήρα Stoney μέχρι τον τελευταίο κομπάρσο. Πραγματικά υπάρχουν πάρα πολλές σοβαρές ταινίες που δεν επιτυγχάνουν τέτοιο επίπεδο ποιότητας.

Ειδικά τα τελευταία δύο επεισόδια είχαν μια ζαλιστική φρενίτιδα σπάνιας ομορφιάς, ενώ οι σκηνές του boss με kitty και stoney ήταν συγκλονιστικές και ποιητικές.

Το μόνο που με προβληματίζει είναι πόσο καλή μπορεί να είναι η 2η σεζόν, όταν η 1η έχει σπάσει όλα τα κοντέρ!

Δημοσ.

Αυτό που με έστειλε με τον Stone είναι ότι σαν δεξί χέρι και σαν τύπος που είναι σε καίρια θέση μέσα σε αυτό το οικοδόμημα που έχουν στήσει, δεν παίζει. Δηλαδή οκ του καρφώθηκε να τον ρίξει, δεν πρόκειται να κάτσει να κάνει απεργία ξέρω 'γω, να βγει στα κανάλια, ή να συνωμοτήσει με την αντιπολίτευση, ο άνθρωπος βαράει για να σκοτώσει. Σαν να είσαι ο προσωπικός φρουρός του βασιλιά, να τον έχεις στο διπλανό δωμάτιο να κοιμάται και εσύ να είσαι με το όπλο στο χέρι. Μηδαμινή πιθανότητα αποτυχίας. Και τελικά το baus επιβιώνει με cheat, με δανεικό χρόνο. Κανονική συμφωνία με τον διάολο.

Και η λογική μετά την αποτυχημένη απόπειρα "παίξαμε και χάσαμε" και η ανάλυση της κατάστασης -ενώ ξέρει ότι στην ουσία υπογράφει την καταδίκη του- πολύ όμορφη. Η μόνη έκκληση που κάνει, είναι στο τέλος όταν του λέει ότι το είδος της τιμωρίας το επιλέγεις εσύ, εκεί είναι το μοναδικό "please" που λέει ο Ezra. Μετά από αυτό κάνει ό,τι προβλέπεται (οπλοφορεί, ετοιμάζεται να φύγει από την πόλη) αλλά νομίζω ξέρει ότι του έρχεται. Η στωικότητα αυτού του χαρακτήρα, το "i live to serve" που έχει, δείχνει το πόσο πολύ πιστεύει αυτά που λέει στον Δήμαρχο - και κατά συνέπεια αυτά που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια.

Και βέβαια ο τρόπος που πεθαίνει, όυτε πάει να τρέξει, ούτε προσπαθεί, ούτε πέφτει από τα σύννεφα. Επίσης δεν κοιτάει τον δολοφόνο, γυρνάει το κεφάλι του από την άλλη, και απλά το τελευταίο πλάνο τον δείχνει λίγο πανικόβλητο νομίζω διότι...είναι η πρώτη φορά που πεθαίνει. Τρομερή σκηνοθεσία, στήσιμο, μουσική, τα λόγια είναι περιττά.

Και μετά ενώ όλο το σχέδιο εξελίσσεται χωρίς πρόβλημα, όλοι τιμωρούνται σκληρότατα, ο βασιλιάς είναι τάβλα στο πάτωμα σαν ένας κοινός θνητός. Ποιητικότατο. Αν όλη η σειρά είναι μαγική, τότε το τελευταίο 20λεπτο του 8ου επεισοδίου είναι το παιδί του Μέρλιν και του Γκάνταλφ :P. Πρέπει να το έχω δει 8 φορές και ακόμα με ψήνει.

Δημοσ.

Το τελευταίο 20λεπτο του 8ου

είναι αριστουργηματικό, λυρικότητα και ποιητικότητα που σπάνια συναντάς σε επεισόδιο που δεν είναι το τελευταίο όλης της σειράς. Ο Στόνι για μένα είναι απίστευτης σημασίας πυλώνας της σειράς, η δε σκηνή με τον Κέιν όταν πλέον αποκαλύπτεται η προδοσία του δε θα μπορούσε να είναι πιο τέλεια, και εγώ την έχω δει ξανά και ξανά από κει και έπειτα και πραγματικά δε νομίζω ότι θα μπορούσαν να την κάνουν καλύτερη. Από τη μία λυπάμαι που δεν θα τον ξαναδούμε, από την άλλη ίσως να έπαιξε και αυτό τον ρόλο στο να είναι τόσο συγκλονιστικό το φινάλε. Πολύ μεγάλη δουλειά η κινηματογράφηση του φινάλε (και της υπόλοιπης σειράς βέβαια), σε ένα επικών διαστάσεων και γεγονότων 20λεπτο παίζει από πίσω η moonlight σονάτα του Μπετόβεν, δηλαδή πόσο πιο τέλειο; Ξέρω ότι ακόμα είναι νωρίς - 8 μόλις επεισόδια - και δεν έχω ιδέα τι επιπέδου θα είναι η 2η σεζόν, κυρίως γιατί έγιναν πάρα πολλά στο φινάλε και δεν ξέρω πώς θα καταφέρουν να τα απορροφήσουν και να κρατήσουν την ιστορία ρεαλιστική - αλλά η σειρά πραγματικά κέρδισε μια θέση στην καρδιά μου, και ήδη την προωθώ σε φίλους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...