Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα.

Ειχα ενα account στο dynDNS και ειχα εγκαταστησει το updater στο PC μου για να ενημερωνει. Για να πω την αληθεια δεν γνωριζω πως ακριβως δουλευει το συγκεκριμενο μαραφετι, απλα φανταστηκα οτι εκανε συνεχως καποια update στην dynDNS και οταν το update ερχοταν απο διαφορετικη ΙΡ τοτε αμεσα ενημερωνονταν οι DNS. για να γλυτωσω απο το updater ειπα να το ριξω στο dialer interface του router μου, οπερ και εγενετο με την παρακατω εντολη

ip ddns update method RHOMEDDNS

HTTP

add ht t p://XXXXX:[email protected]/nic/update?system=dyndns&hostname=<h>&myip=<a>

interval maximum 0 0 0 30

εν τελει κατεληξα να bannαρω το url moυ, αφου οπως διαβασα στο email που ελαβα, η dynDNS λαμβανε συνεχως update για το url μου χωρις να πρεπει.

πως το σεταρω σωστα; τι εκανα λαθος; ψυλλιαζομαι το interval maximum φταιει γιατι τους εστλενα update καθε 30 δευτερολεπτα. προφανως πρεπει να τους στελνω updates ... as needed (δηλαδη οταν αλλαζει ip). αυτο πως μπορει να γινει; φανταζομαι με ενα track sla, οπου το sla θα κανει ping σε καποια ΙΡ και οταν δεν παρει απαντηση θα αναγκαζει το ddns service του router να στειλει update...

Δημοσ.

θα μπορουσες να μεγαλωσεις και το χρονικο διαστημα αλλα ουτε εγω δεν ξερω ποιο ειναι τα max updates που μπορεις να κανεις.

Δημοσ.

το λεω γιατι σε ενα 3g router λεει να ορισεις ανα ποση ωρα να κανει update.το αφησα κενο αλλα δεν ξερω αν το κενο σημαινει τσεκαρε μια φορα οταν bootareis και ποτε αλλοτε η αν σημαινει οτι τσεκαρε μονο οταν γινει καποια αλλαγη.και απο την αλλη δεν γινεται να το βαλεις με Interval γιατι και Interval μια την ημερα να ειναι αυτοι θα το θεωρησουν abuse.κοινως θα το θεωρησουν ευκαιρεια να σε κανουν block για να σου πουν παρε το dyndns-pro.

Δημοσ.

εγω ειμαι περιεργος αυτο το ρημαδοudpater στο PC πως ακριβως δουλευει. δηλαδη αυτο δεν κανει update συνεχεια; αυτο γιατι δεν το κανουν block; η τελως παντως πως διαολο καταλαβαινει οτι αλλαξα ΙΡ στο dialer interface του router οεο;;;

και το update once a day παλι δε με καλυπτει γιατι η dsl μου πεφτει τουλαχιστον 2-3 φορες τη μερα αρα αλλαζω ΙΡ...

Δημοσ.

Παλια ηξερα οτι εκανε update καθε 2 ωρες, δε ξερω αν ισχυει τωρα πια αλλα εγω για σιγουρια θα τοβαζα καθε μια ωρα, χρονικο περιθωριο που δε "ψυλλιαζει" τα αλλα firewalls.

Δοκιμασε, εξαλλου μπορεις να τους στειλεις και καποιο email.

Δημοσ.

εγω ειμαι περιεργος αυτο το ρημαδοudpater στο PC πως ακριβως δουλευει. δηλαδη αυτο δεν κανει update συνεχεια; αυτο γιατι δεν το κανουν block; η τελως παντως πως διαολο καταλαβαινει οτι αλλαξα ΙΡ στο dialer interface του router οεο;;;

και το update once a day παλι δε με καλυπτει γιατι η dsl μου πεφτει τουλαχιστον 2-3 φορες τη μερα αρα αλλαζω ΙΡ...

αυτο το ρημαδοUpdater στο pc μπορει απλα να κοιταει την ip σου συνεχεια καθε λιγα λεπτα και μονο αν δει οτι αλλαζει να ζηταει Update.απο την αλλη μπορει απλα να εχουν αφησει το utility αυτο να κανει συνεχεια update και να μην το banaroun ενω να banaroun οταν ειναι ρουτερ για να παρεις το dyndns pro.δεν ειναι αναγκη να κοιταει τον dialer στο Interface.απλα κοιταει μαλλον την Ip στο Pc αφου τρεχει στο Pc.δοκιμασες κανα αλλο profile απο τον provider η κανα αλλο Ios/firmware για το cisco μπας και γλυτωσεις το να πεφτει η γραμμη.βεβαια μια λυση ειναι και static

Παλια ηξερα οτι εκανε update καθε 2 ωρες, δε ξερω αν ισχυει τωρα πια αλλα εγω για σιγουρια θα τοβαζα καθε μια ωρα, χρονικο περιθωριο που δε "ψυλλιαζει" τα αλλα firewalls.

Δοκιμασε, εξαλλου μπορεις να τους στειλεις και καποιο email.

τωρα αν το utility κανει καθε 2 ωρες και το βαλεις και εσυ στο ρουτερ καθε δυο ωρες τοτε δεν θα εχει προβλημα.αλλα χλωμο να γινεται ετσι γιατι απο οτι καταλαβα αυτοι κανουν ban οταν εχεις την ιδια Ip και ζητας συνεχεια Update.αρα αν καποιος εχει την ιδια Ip για 10 μερες και το προγραμμα ζηταει καθε 2 ωρες αστα να πανε.

Δημοσ.

12.4T (20) md φοραει το ρουτερ. οτι πιο stable υπαρχει για DSL. MD ετσι, οχι ED που ειναι buggy συνηθως.

βασικα εχω την εντυπωση οτι το ρημαδοUpdater στο PC κατι κανει με τους DNS. εχω βαλει στο ρουτερ να δινει DNS απο τον οτε (195.170.0.1 και 195.170.2.2) αλλα στο pc που τρεχει το updater, μολις ξεκινησει και ανεβει το service Και το tray icon ξηλωνει τους DNS απο τον DHCP και περναει κατι δικους του της dynDNS! αρα εχω την υποψια οτι δε στελνει συνεχως update αλλα τρεχει καποια dns querries και οταν η dynDNS δει οτι της ηρθαν απο αλλη ΙΡ, τοτε αλλαζει στη βαση της την καταχωρηση της ΙΡ. γιατι το updater αλλο τροπο δεν εχει να τσεκαρει τι ΙΡ εχω στο dialer μου...

θα στειλω mailaki οπως ειπε και ο ΑρΕφΣι...

Δημοσ.

εγω ελεγα μηπως το updater στο Pc απλα κανει κατι σαν whatismyip.com και οσο βλεπει την ιδια Ip δεν ζηταει Update.να βλεπει τον dialer του cisco με τιποτα.οχι οτι δεν θα γινοταν αλλα θα πρεπε να γινει telnet username password Κτλ και να μπει.περα απο Ios στο cisco δοκιμασες με κανα πιο νεο firmware για το adsl.

Δημοσ.

η αληθεια ειναι οτι firmware δε δοκιμασα. ψυλλιαζομαι οτι τα πεσιματα του dsl εχουν να κανουν με το κακο δικτυο στην περιοχη και την αποσταση απο το dslam. με το παλιο ρουτερακι (cisco soho k96 DSL1) κλειδωνα στα 5,5mbps ενω τωρα κλειδωνω στα 8/8,5. η ιστορια εχει δειξει οτι η γραμμη μου ειναι το πολυ για 4/4,5!!! ολεεεεεεεεεε!!! αν δεν ερθει πιο κοντα κανα dslam δε με βλεπω να πιανω καλυτερες ταχυτητες..

οσο για το updater, λες να δοκιμασω κανα wireshark να δω τι διαολο πακετα στελνει;;;;

Δημοσ.

η αληθεια ειναι οτι firmware δε δοκιμασα. ψυλλιαζομαι οτι τα πεσιματα του dsl εχουν να κανουν με το κακο δικτυο στην περιοχη και την αποσταση απο το dslam. με το παλιο ρουτερακι (cisco soho k96 DSL1) κλειδωνα στα 5,5mbps ενω τωρα κλειδωνω στα 8/8,5. η ιστορια εχει δειξει οτι η γραμμη μου ειναι το πολυ για 4/4,5!!! ολεεεεεεεεεε!!! αν δεν ερθει πιο κοντα κανα dslam δε με βλεπω να πιανω καλυτερες ταχυτητες..

οσο για το updater, λες να δοκιμασω κανα wireshark να δω τι διαολο πακετα στελνει;;;;

Καντο αυτο με το wire, αλλα δε νομιζω να δεις κατι υποπτο. Το υποπτο οπως σου ειπα ηταν οτι εστελνες πακετα καθε 30 δευτερα. Το να ρωτας κθε μια ωρα, δε τρεχει καστανο

Δημοσ.

μαλλον δε με καταλαβες! δεν περιμενω να δω κατι υποπτο! απλα θελω να δω τι σκ@τ@ επικοινωνια εχει το updater με τη dynDNS και καθε ποτε! σαφως και η αιτια για το μπαναρισμα ηταν τα update καθε 30 δευτερα.. αυτο το ειχα καταλαβει εξαρχης.

Δημοσ.

άλλαξε την γραμμή σου σε

interval maximum 28 0 0 0

interval minimum 28 0 0 0

το DynDNS ορίζει οποιοδήποτε update κάτω από 28 μέρες ως abuse, εκτός αν έχει αλλάξει η ΙΡ

προσοχή! αν σε κάνανε block θα πρέπει να στείλεις unblock request

Δημοσ.

αυτο φιλε etheo δε θα παιξει: στις 28 μερες εγω θα εχω αλλαξει 28 ΙΡ! οποτε ναι μεν δε θα τους εχω στειλει καποιο update ωστε να με θεωρησουν abuse, ομως και η βαση τους δε θα ειναι ορθη.

εκανα block παλι το url μου! και το εκανα μεσα απο το updater!!!χεχεχε... παταγα συνεχεια refresh ip και μπλοκαρε.. αρα το updater με καποιο τροπο κοιταζει την ΙΡ του wan link. αν τη δει αλλαγμενη, τοτε και μονο τοτε παει να μιλησει με dynDNS. μενει να δω πως διαολο μαθαινει την ΙΡ. πιστευω με καποιο dns querry γιατι οπως ειπα και στο πρωτο post παει και μου ξηλωνει οτι DNS server και να βαλω και βαζει δικους του στο pc.......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...