Προς το περιεχόμενο

Software Fan Controller?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου φαίνεται παράξενο που δεν έχω δει, γι' αυτό γράφω για να μου πείτε αν υπάρχει και μου έχει ξεφύγει.

Ψάχνω software που να ελέγχει την ταχύτητα των 4ων ανεμιστήρων (3 + 1 CPU Fan) που είναι κουμπωμένοι πάνω στο motherboard.

Υποθέτω ότι θα πρέπει και το ίδιο το motherboard να δίνει αυτή την δυνατότητα αυξομείωσης της τάσης στους ανεμιστήρες του, οπότε θα υπέθετε κανείς ότι αν το είχε θα έδινε και το κατάλληλο Software.

Έχω την Gigabyte Z68-XP-UD3 και δεν βλέπω κάτι σχετικό.

Έχεις κανείς κάτι στα υπόψιν του;

Υ.Γ. Μη μου πείτε το speedfan. Το έχω αλλά όσο και να αυξομειώνω το power percentage, τίποτα δεν γίνεται. Και απόσο το έψαξα λίγο στο net και άλλοι έχουν το ίδιο θέμα με αυτό το software. Μήπως τελικά είναι θέμα BIOS? Manufacturer?

Δημοσ.

αφού έχεις gigabyte, στο BIOS βρίσκεις τα παρακάτω.

Το easytune που αναφέρει btw είναι soft της Gigabyte

(αγνόησε το "κόκκινο", όλα δες τα, απλά έτσι βρήκα την φωτό)

smartfan_mbinfo.gif

απλά πρέπει οι fans να ειναι 4-pin

Δημοσ.

Ναι αλλά αυτό είναι για το CPU Fan. Αυτό έτσι κι αλλιώς, κατά κάποιο τρόπο έχει κάποιον intelligent τρόπο να αυτορυθμίζεται.

Αυτό που με "καίει" είναι τα άλλα 3 case fans τα οποία δουλεύουν πάντα στο full χωρίς την δυνατότητα αυξομείωσης.

Κατέβασα και το Dynamic Energy Save 2 που δίνει από το site αλλά και πάλι δεν μου δίνει την δυνατότητα να επέμβω απευθείας.

Λες και οι ανεμηστήρες έχουν κολήσει στο full

Υ.Γ. Οι 2 τελευταίες επιλογές που μου δείχνεις δεν υπάρχουν στο δικό μου bios

Δημοσ.

νόμιζα ήθελες και για το CPU.

για τους υπόλοιπους τους έχω κατεβάσει αλλιώς, οπότε δεν το θυμάμαι αν όντως υπάρχει το παραπάνω.

σίγουρα έχεις 4pin fans; αλλιώς νομίζω τζάμπα παιδεύεσαι

Δημοσ.

Έχω 2 απλά, 3-pin και 2 PWM 4-pin, εκ των οποίων το ένα είναι της CPU.

Άρα, έστω για το 2ο PWM 4-pin θα έπρεπε να υπάρχει επιλογή, κι ας μην έχω αυτή την στιγμή 4-pin case fan.

Τεσπα, προχώρησα χτες στην αγορά ενός 5-απλού front panel fan controller για να τελιώνω.

Απλά για το γ@μwτο.... Θα περίμενε κανείς με τόση τεχνολογία που κουβαλούν αυτές οι νέες Motherboard, να είχαν προβλέψει και κάτι τόσο απλό.

Δημοσ.

Υ.Γ. Μη μου πείτε το speedfan. Το έχω αλλά όσο και να αυξομειώνω το power percentage, τίποτα δεν γίνεται. Και απόσο το έψαξα λίγο στο net και άλλοι έχουν το ίδιο θέμα με αυτό το software.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...