Προς το περιεχόμενο

iMac 27 με OEM SSD ή Aftermarket SSD ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα αντικαταστησω το iMac μου ( 11,1 i7 2.8GHz 16GB Ram ) με το τελευταιο αντιστοιχο i7 3,4GHz και θα το παρω με

256 SSD . Το διλλημα μου ειναι : να το παρω με τον 256 Sata II SSD που βαζει η Apple ή να του βαλω εξαρχης τον

240 GB Sata III OCZ Αgility 3 ? H διαφορα τιμης ειναι περιπου 100 euro .

Τι προτεινετε ?

Δημοσ.

Αν η διαφορά είναι 100Ε τοτε ειναι δικό σου θέμα..

ΑΝ πας για τον Agility τοτε θα ανοιξεις αναγκαστικά το μηχανημα (αν εισαι προσεκτικος κ με αργες κινησεις θα είναι μια χαρα) και χανεις την εγγυηση εκτος και αν μπορεις να τον ανοιξεις σε περιπτωση που χαλασει και βαζεις τον μαμισιο σκληρο πριν παει στο Service.

Απλα να χεις υπόψη σου οτι αν πας για ανοιγμα και αντικατάσταση σκληρού τότε θα εχεις θεμα με τον Sensor θερμοκρασιας που εφοσον δεν θα υπαρχει θα πρέπει να βάλεις ενα πρόγραμμα τύπου HDD Fan Control (δες εδω: Link) ή κάποια αντιστοιχη δωρεαν (αν το αποφασισεις μου στελνεις pm να στο στειλω, το χα βρεί και δουλευει μια χαρα και σε Snow Leopard αλλα και σε Lion.)

Γενικα η Apple απ τα Late 2009 iMacs και μετα αποτρεπει έτσι την αντικατασταση σκληρου διοτι αν αλλαξεις απλα τον σκληρο με οποιονδηποτε δεν μπορει πλεον να εντοπισει θερμοκρασια σκληρου και στα 20-25 λεπτα ανεβαινει σταδιακα η ταχυτητα των ανεμιστηρων κανοντας την καποτε ησυχια του iMac ανυποφορη πανω στο γραφειο..

Στη θέση σου θα παρεγγελνα παντως τον iMac με τον 1ΤΒ δισκο και θα τον εβαζα στη θεση του Superdrive και στην κανονικη τον SSD κανοντας τον ετσι Powerhouse iMac αλλα και Data Bitch.. tongue.gif

Άρα ειναι δικό σου θέμα.. ή χανεις εγγυηση και βάζεις ότι γουστάρεις ή πας για τον μαμά SSD αμα σου φαινεται υπερβολικα ψυχοφθορο για 100Ε.. smilie.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα το παρω καινουριο κατευθειαν ειτε με την πρωτη επιλογη ειτε με την δευτερη . Απο το καταστημα που ειναι εξουσιοδοτημενο μου ειπαν οτι θα βαλουν το αντιστοιχο κιτ για να παρει τον SSD και θα υπαρχει κανονικα και ο 1 ΤΒ HDD και το SuperDrive .

Eγω δεν θα ασχοληθω με τιποτα και απο την στιγμη που ειναι εξουσιοδοτημενο δεν εχω θεμα με την εγγυηση ;)

Το ερωτημα ειναι αν με συμφερει η μια περιπτωση ή η αλλη

( κατα κυριο λογο με νοιαζει η σταθεροτητα ενος γρηγορου μηχανηματος που να μην χρειαζεται να ασχοληθω παραπανω )

Επεξ/σία από themis_81
Δημοσ.

Κοιτα, με τον μαμά SSD θα εχεις γρηγορες νορμαλ επιδοσεις, αλλα καθολου παραπανω χώρο για τυχόν Data που έχεις (FLAC,μεγαλη συλλογη mp3's,MKV,RAW Files κ.ο.κ.)

Γι αυτο σου πα πως ειναι καθαρα θεμα δικο σου. Εμενα π.χ. δε θα μου εφτανε μονο αυτος ο χωρος για Mac OS X+Win7+Programs+data χωρις κανενα αγχος.. Εσενα μπορει π.χ. να φτανει και να περισσευει.. αλήθεια για τι χρηση τον θες τον iMac?

Αν εχεις παραπανω Data και απλα τα περνας σε external Disks παλι δικο σου θεμα ειναι ποσο θα μπορεις να το συνηθισεις.

Τωρα με καποιον αλλον SSD θα εχεις σιγουρα πολυ καλυτερες επιδόσεις συνολικα αναλογα τι θα διαλεξεις σε σχεση με τον μαμά SSD.

Δημοσ.

Κοιτα, με τον μαμά SSD θα εχεις γρηγορες νορμαλ επιδοσεις, αλλα καθολου παραπανω χώρο για τυχόν Data που έχεις (FLAC,μεγαλη συλλογη mp3's,MKV,RAW Files κ.ο.κ.)

Γι αυτο σου πα πως ειναι καθαρα θεμα δικο σου. Εμενα π.χ. δε θα μου εφτανε μονο αυτος ο χωρος για Mac OS X+Win7+Programs+data χωρις κανενα αγχος.. Εσενα μπορει π.χ. να φτανει και να περισσευει.. αλήθεια για τι χρηση τον θες τον iMac?

Αν εχεις παραπανω Data και απλα τα περνας σε external Disks παλι δικο σου θεμα ειναι ποσο θα μπορεις να το συνηθισεις.

Τωρα με καποιον αλλον SSD θα εχεις σιγουρα πολυ καλυτερες επιδόσεις συνολικα αναλογα τι θα διαλεξεις σε σχεση με τον μαμά SSD.

Ο μαμα SSD θα εχει απλα τα προγραμματα που χρησιμοποιω ( φωτογραφος ειμαι ) και μου ειναι αρκετα τα 256 GB για δισκος συστηματος . Για Data θα υπαρχει ο HDD 1TB και καποιοι εξωτερικοι 4ΤΒ Firewire που χρησιμοποιω ηδη .

Η ερωτηση δεν ειναι αν αξιζει να το κανω σαν κινηση , η ερωτηση ειναι αλλη .

Αν αξιζει να παω σε Sata II OEM SSD Απο την Αpple ή να βαλω OCZ Vertex 3 Sata III με μεγαλυτερες επιδοσεις ?

Θεμα εγγυησης δεν τιθεται γιατι θα το παραλαβω καινουργιο με μια απο τις 2 λυσεις απο εξουσιοδοτημενο Apple Resseller .

Tα ρωταω ολα αυτα γιατι εχω ακουσει περι ανεμιστηρων να δουλευουν μονιμα σε υψηλες ταχυτητες , Trim δεν αναγνωριζεται χωρις επεμβαση απο τον χρηστη κλπ κλπ ...

Δημοσ.

Κατα την γνωμη μου αξιζει περισσότερο Sata3 δισκος aftermarket παρα μαμά.. μεγαλυτερες επιδόσεις και πιο συγχρονη συνδεση.

Τα ανεμιστηρια με αυτο που σου στειλα δε θα παρουσιασει το προβλημα στα ενμιστηρια.. Το μονο που χρειαζεται ειναι οταν θα αναβαθμιζεις π.χ. απο 10.7.2 σε 10.7.3 να το τρεξεις και να εγκατασταθει..wink.gif

Όσο για το TRIM, ναι θελει 2 απλες εντολες να κανεις copy-paste στο terminal και μετα Restart και θα σαι ετοιμος!!

Δημοσ.

Γενικα ποια ειναι η πιο αξιοπιστη λυση σε οτι αφορα ssd σε imac?Εννοω μαρκα,επιδοσεις,αποδοση/τιμη κτλ.Επειδη σκεφτομαι να βαλω ssd.

Δημοσ.

Θεμα εγγυησης δεν τιθεται γιατι θα το παραλαβω καινουργιο με μια απο τις 2 λυσεις απο εξουσιοδοτημενο Apple Resseller .

Μπορείς να αναφέρεις έστω και με pm ποιος είναι αυτός ο παπατζής επίσημος μεταπωλητής που παροτρύνει τους πελάτες να κάνουν κάτι που δεν επιτρέπεται από τον κατασκευαστή; Να χάσει λεφτά ο κατασκευαστής για να κερδίσει ο παπατζής…. Αποκλειστικά για να αποφύγω από εκεί μία επικείμενη αγορά μου.

Με την ευκαιρία ρώτησε τον "αν δεν έρθω σε εσένα σε περίπτωση βλάβης, μπορεί οποιοδήποτε άλλο apple service να με καλύψει ή βλέποντας το άνοιγμα και τον ssd θα μου αναφέρει ότι δεν με καλύπτει η εγγύηση;".

Δημοσ.

Το θέμα περί SSD σε iMac θεωρώ πως δεν είναι τόσο απλό.

Σε ποιο σημείο θα μπει ο SSD; Δεν θα υπάρχει καθόλου δίσκος μέσα στον iMac και τη θέση του θα πάρει ο SSD; Αν ναι, μήπως η χωρητικότητα είναι μικρή και ένας εξωτερικός δίσκος θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι, κάτι που θα κάνει τον iMac να εξαρτάται από έναν εξωτερικό δίσκο για οτιδήποτε χρειαστεί να κατεβάσουμε ή να αποθηκεύσουμε; Μήπως κάτι τέτοιο θα χαλάσει την αίγλη του μηχανήματος;

Δημοσ.

Τα τελευταία μοντέλα iMac έχουν πρόβλεψη για 2ο δίσκο εσωτερικά. Άλλωστε, και η ίδια η Apple προσφέρει αυτή τη λύση (αλλά με μεγάλο κόστος).

Δημοσ.

δηλαδη το 27ρι του 2011 εχει 2 θεσεις για δισκο?

+1 με το dvd drive =3?

Ακριβώς. Εχεις την δυνατοτητα να επιλεξεις να εχεις 2 σκληρους δισκους 1 ssd και εναν απλο + το DVD drive.

Δημοσ.

Μόνο που για να αποκτήσεις πρόσβαση στο χώρο του σκληρού δίσκου πρέπει να ξεβιδώσεις σχεδόν τα πάντα (οθόνη, motherboard κλπ)... :-(

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...