Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ φιλε για την απαντηση

Tίποτα, να σαι καλά. Εγώ να δεις πώς τα έπαιξα όταν άρχισα να βλέπω ανεβασμένα ρολόγια στα καλά καθούμενα. Και δεν έχω τον δικό σου αλλά τον non-K με την στοκ ψύκτρα.

Δημοσ.

SOLVED

Λοιπόν τα πράγματα ήταν (πολύ) πιο απλά απ ότι φαίνονταν. Ούτε bios, ούτα τίποτα! Μια απλή ρύθμιση στο προφίλ ενέργειας των windows 7 χρειαζόταν! :confused:

Έναρξη -> Πίνακας Ελέγχου -> Σύστημα και Ασφάλεια -> Επιλογές παροχής ενέργειας.

Εκεί επιλέγουμε το (προτεινόμενο) προφιλ Εξισσορόπηση. Για τα άλλα φροντίζουν τα windows.

Ουφ! Ησύχασα! :rolleyes:

Δημοσ.

Καλά ότι πεις .. σκέψου όμως ότι άλλο το bios, άλλο το software.. και ότι μερικοί από εμάς... ? τρέχουν 2 λειτουργικά..

Αλλά αν ησύχασες εσύ αυτό έχει κ την σημασία του.. ;)

Δημοσ.

Καλά ότι πεις .. σκέψου όμως ότι άλλο το bios, άλλο το software.. και ότι μερικοί από εμάς... ? τρέχουν 2 λειτουργικά..

Αλλά αν ησύχασες εσύ αυτό έχει κ την σημασία του.. ;)

Μα, βλέπω τις αλλαγές και στο hwinfo (πριν άλλα έδειχνε). Όλοι οι πυρήνες πήγαν στα 1600 και ανεβαίνουν αναλογικά όταν χρειάζεται με αυτή τη ρύθμιση. Θες να πεις ότι δεν άλλαξα κάτι και ότι οι τιμές αυτές είναι ψεύτικες? Μα αν είναι πλασματικές οι νέες γιατί να μην είναι και οι παλιές (που τα έδειχναν όλα ανεβασμένα).

Δημοσ.

ρε παιδες εκανα extract το battlefield 3 που ηταν 16gb (2 dvd x 8gb) και εκανε καθε dvd αποσυμπιεση κοντα στο 10λεπτο και ολη την ωρα παρατηρουσα τον επεξεργαστη με aida64, cpu-z και cpu desktop gadget και δε πηγαινε 10-15% η χρηση του.

πχ το aida64 μου εδειχνε πχ Core1 5% , Core2 10%, Core3 4%, Core4 2% (τυχαια νουμερα εβαλα αλλα πανω κατω ετσι πηγαινε)και εβλεπα την συχνοτητα τις περισσοτερες φορες να ειναι στα 1.6GHz αντι να φουλαρει στα 3.7 που σας ειπα οτι εχει οριστει.

αν ετρεχαν και οι 4 πυρηνες στα 3.7Ghz δε θα τελειωνε το exctract πολυ πιο γρηγορα ?

(το extract εγινε σε εναν Raptor-X 40gb 10000rpm).

παντως δε ξερω τι παιζει με τον cpu , τις συχνοτητες τους και τους πυρηνες του, καθοτι περα απο games και bench δεν εχω καταφερω να τον φουλαρω

Δημοσ.

ρε παιδες εκανα extract το battlefield 3 που ηταν 16gb (2 dvd x 8gb) και εκανε καθε dvd αποσυμπιεση κοντα στο 10λεπτο και ολη την ωρα παρατηρουσα τον επεξεργαστη με aida64, cpu-z και cpu desktop gadget και δε πηγαινε 10-15% η χρηση του.

πχ το aida64 μου εδειχνε πχ Core1 5% , Core2 10%, Core3 4%, Core4 2% (τυχαια νουμερα εβαλα αλλα πανω κατω ετσι πηγαινε)και εβλεπα την συχνοτητα τις περισσοτερες φορες να ειναι στα 1.6GHz αντι να φουλαρει στα 3.7 που σας ειπα οτι εχει οριστει.

αν ετρεχαν και οι 4 πυρηνες στα 3.7Ghz δε θα τελειωνε το exctract πολυ πιο γρηγορα ?

(το extract εγινε σε εναν Raptor-X 40gb 10000rpm).

παντως δε ξερω τι παιζει με τον cpu , τις συχνοτητες τους και τους πυρηνες του, καθοτι περα απο games και bench δεν εχω καταφερω να τον φουλαρω

Μην ανησυχείς, μια χαρά είναι. Δεν χρειάζεται πάντα να φουλάρει. Να σου πω κάτι αντίστοιχο. Όταν χρησιμοποιώ το convertxtodvd η χρήση της cpu (συνολικά) κυμαίνεται μεταξύ 45-62% και οι πυρήνες αλλάζουν στιγμιαία συχνότητα λειτουργίας από 1600 έως 3700. Πρόβλημα ταχύτητας δεν έχω καθώς πιάνω 350 fps στην μετατροπή.

Θεωρητικά αν μπορούσα να επέμβω στη cpu και να ρυθμίσω εγώ πώς θα χρησιμοποιεί τους πόρους της (και τους πυρήνες) να πήγαινε στο 100% αλλά τότε δεν θα μπορούσα να κάνω άλλη δουλειά. Γι αυτό θεωρώ ότι η intel τα πάντα εν σοφία εποίησε :rolleyes: Σκέψου ότι τώρα ενώ κάνω μετατροπή video, ταυτόχρονα μπορώ να κάνω οποιαδήποτε άλλη δουλειά ταχύτατα (εντάξει, παιχνίδι βαρύ δεν δοκίμασα να παίξω)

Δημοσ.

οκ φιλε ευχαριστω που μου ειπες την αντιστοιχη εμπειρια σου, ωστε να κατανοησω καλυτερα πως δεν υπαρχει καποιο προβλημα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...