ikskarda Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Διαβαζοντας αυτο το ποστ και αυτο πηγα και εγω στο bios και εβαλα XMP Profile1 και οι μνημες αλλαξαν στα 1600Hmz. Πηγα στο AIDA64 και στο CPUZ και ειδα τα παρακατω. Αρχικα πατησα Cache Memory Benchmark και δειχνει το Memory Bus sta 802 αρα οι μνημες παιζουν στα 1600Mhz. Ομως το cpu clock δειχνει 3610 (o.c 9%). Εκανα o.c στον επεξεργαστη αθελα μου ειναι εγινε λογω του intel boost ? Απο περιεργεια ανοιγω και το CPU-z και πατησα και ενα System Stability Test στο AIDA64 και τα 2 δειχνουν τον επεξεργαστη στα 3.4 . Τι εχω κανει λαθος η τι μου διαφευγει ? πειραξα κατι στο bios περα απο τις μνημες που απλα ηθελα να τις βαλω να λειτουργουν στα 1600 αντι στα 1333 ?
MoviemakerGr Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Το προφίλ που επέλεξες δεν αλλάζει μόνο τον πολλαπλασιαστή στις μνήμες.. Η συχνότητα του επεξεργαστή σου αν έχω καταλάβει και εγώ καλά κινείται ανάμεσα σε 3,3 κ 3,7 τώρα. αφού είδες τα ποστ δες και που καταλήξαμε..
ikskarda Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δηλαδη τι παιζει τωρα σε σχεση με το ποστ αυτο με την αντιστοιχη φωτο με τις συχνοτητες μνημης ? PS: οταν ανοιγω τον υπολογιστη στην αρχη που τσεκαρει τα παντα δειχνει τον επεξεργαστη να τρεχει στα 3.4 δεν εχω πειραξει τιποτα αλλο απο το bios
MoviemakerGr Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Τρέξε ένα Bench από το Aida και θα σου πει ακριβώς που παίζεις.. αλλά θα το δεις στην πρώτη σελίδα του βιος όχι σε αυτές που ανέβασες.. το 3.4 στο προφίλ δεν βλέπεις αλλαγή στον πολλαπλασιαστή σε αυτή την οθόνη.. το 3.4 δε είναι και το turbo mode από Intel.
ikskarda Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 δε μπορω καταλαβω την διαφορα των 2 φωτογραφιων Νομιζω πως ειμαι στα 3.3
MoviemakerGr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Αυτή είναι η οθόνη του Bios που πρέπει να διαβάζεις για να ξέρεις που είσαι.. Ο επεξεργαστής όταν δεν έχει δουλειά να κάνει "παρκάρει" στα 1600 .. Όταν έχει αντικείμενο κινείται ανάμεσα στα 3.3 με 3.7..
ikskarda Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 αδερφε νομιζω πως κατι δε παει καθολου καλα και εχω αγχωθει . δες τις παρακατω φωτογραφιες χωρις να εχω κανει overclocking στον επεξεργαστη, εχοντας αναβαθμισει το bios στην τελευταια εκδοση. ο επεξεργαστης στο boot γραφει οτι τρεχει στα 3.4 (100x34). μεσα στο bios στο Turbo Frenquency δεν πιανει τα 3.7. στα windows προσπαθησα με το AIDA64 και με το Cinebench αλλα φουλαρει στα 3.4 παλι δεν παει παραπανω. τι εχει γινει λαθος ? τι δε καταλαβαινω ? εχω κανει και load default ρυθμισεις στο bios και αποτελεσμα το ιδιο.
MoviemakerGr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Είσαι μια χαρά κ δεν καταλαβαίνω τι σε μπερδεύει.. Ο δικός μου πάει 37 γιατί τον έχω λίγο τσιμπήσει προς τα πάνω.. Η Αλήθεια είναι ότι έχεις ένα δίκιο γιατί η Award έχει φτιάξει το Bios λες και διαβάζεις τα Ταρω. Πάμε πάλι από την αρχή όμως και δεν έχεις κανένα λόγο ν'αγχώνεσαι.. Στα Bios Default o Επεξεργαστής μας,σε όλους μας λειτουργεί 3.3 νορμάλ 3.4 Τurbo. Αν τώρα θέλεις να πας 3.7 που κατά την γνώμη μου είναι το max με την Stock ψήκτρα πας και αλλάζεις το CPU CLOCK RATIO και το κάνεις 37 αν θέλεις να πας και τις μνήμες στα 1600 πας και αλλάζεις τον πολλαπλασιαστή στο 16.. Ξέχνα το έτοιμο προφίλ που έχει..
ikskarda Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Αρχικα τις μνημες πηγα και εβαλα στο 16 την επιλογη και παιζουν στα 1600 οποτε δεν ασχολουμαστε με αυτο. Δευτερον με προβληματισε σαν νουμερο το 3.4 που δειχνει το bios στο Turbo Frenquency αφου αυτο θεωρειται η κανονικη συχνοτητα λειτουργειας και υπεθεσα οτι εκει πρεπει να δειχνει 3.7. Απο την αλλη οταν τρεχω Cinebench και AIDA64 γιατι δε παει πανω απο τα 3.4 ? Δεν εχω στοκ ψυχτρα αλλα μια Corsair A50.Τον κλοκαρα βαζοντας x37 ωστε να παει και εμενα στα 3.7 και τοτε και μονο τοτε εδειξε μεσα το bios Non Turbo Frenquency 3.3 και Turbo Frenquency 3.7 και οταν ετρεξα Cinebench και AIDA64 τοτε επιασε τα 3.7 Και εδω ερωτω. ποτε πιανει τα 3.7 του turbo mode απο μονο του ?
MoviemakerGr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Ποτέ.. παρά μόνο αν το ορίσεις εσύ όπως και έκανες.. Τουλάχιστον στα motherboard της Gigabyte που έχουμε..
ikskarda Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 λοιπον εβγαλα την μπαταρια απο το bios και την ξαναεβαλα και αρχισαν τα κουλα. bootαρει ο υπολογιστης στα 3.3 και μεσα στο bios τον εδειχνε 3.3 με Non Turbo 3.3 και Turbo 3.4 και μνημες στα 1333.Οπως και πριν δηλαδη και λεω κατσε να αλλαξω μονο τις μνημες και ας το αφησω. αλλαζω τις μνημες στο x16 να παιζουν στα 1600 παταω save και δειχνει στο boot στα 3.7, ενω μεσα στο bios δειχνει Non Turbo 3.3 , Turbo 3.7 και με το CPU Ratio να ειναι στα 33. Τωρα τι παιζει ? στα windows τρεχοντας AIDA64 στο cpu-z τον δειχνει να πηγαινει στα 3.7 διχως να εχω κανει overclocking εκτος αν εκανα και δε το ξερω. Μηπως το bios δε παει καλα ?
MoviemakerGr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 χαχαχα θα σε γελάσω.. μήπως έβαλες Profil ? κανονικά το clear cmos δεν είναι το ίδιο με το να βγάλεις μπαταρία υποτίθεται ? Έχει προσωπικότητα ? Είπε να σου κάνει το χατήρι μπας και το αφήσεις ήσυχο ? Φιλαράκι δεν ξέρω..
ikskarda Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 πριν με CPU Ratio 33 εδειχνε Non Turbo Frenquency 3.3Ghz και Turbo Frenquency 3,4Ghz (αρχικες εικονες) και δε τραβουσε παραπανω σε bench. μετα βγαζοντας την μπαταρια αλλαζοντας τις μνημες σε 1600 με CPU Ration 33 το Non Turbo Frenquency παρεμεινε 3.3Ghz αλλα το Turbo Frenquency 3.7 απο 3.4Ghz. τωρα ετρεξα παλι Cinebench με 1 και 4 πυρηνες οπως και AIDA64 και παιρνω στο cpu-z 3.7Ghz οσο τρεχουν τα bench-programs. Ξεχασα να αναφερω πριν οτι ενα μεγαλο αρχειο το εκανα rar και ο cpu πηγαινε μεχρι τα 3.4 συμφωνα με το cpu-z. τωρα δοκιμασα το ιδιο αρχειο να το κανω rar και ο cpu πηγαινε στα 3.7 συμφωνα με το cpu-z παλι. τα χω χαμενα .δουλευει δε δουλευει το turbo δε ξερω. εκανα δεν εκανα o/c παλι δε ξερω. πως τα καταφερε μονο του αλλα να δειχνει και αλλα να ειναι ως αποτελεσμα παλι δε ξερω
Δεινόσαυρος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Είδες τι μας έκανε το turbo boost και οι λοιπές αηδίες; Να μην ξέρεις που είσαι! Τεσπα, αντιμετώπιζα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με εσένα. Πώς το έλυσα? Συνειδητοποίησα ότι δεν είναι τελικά πρόβλημα. To bios είναι κακογραμμένο και μπερδεύει τα πράγματα. Κατέβασε πέρα από αυτά που ήδη έχεις τον ελεγκτή τουρμπο μπουστ από το site της ιντελ και το intel id utility επίσης από το site.
ikskarda Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2011 ευχαριστω πολυ φιλε για την απαντηση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα