jsmith6 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Φακέλωμα φυσικά ... Μεταξύ άλλων, ναι. Εσύ παίρνεις χρήσιμα features και αυτοί μια ακόμα πληροφορία για'σένα. Κάποιος πληρώνει το Gmail σου και δεν είσαι εσύ. Εξαιρετικά χρήσιμο και χαίρομαι που υπάρχει αυτός ο τρόπος πιστοποίησης της ταυτότητας μου. Με σοκάρει πόσο φυσικό αισθάνονται σήμερα οι άνθρωποι σήμερα να δίνουν προσωπικά στοιχεία σε μια ανώνημη εταιρία που βρίσκεται σε μια άλλη ήπειρο. Δέκα χρόνια πριν αυτό θα ήτανε ανήκουστο. Τώρα είναι κάτι απλό. Είμαι μειοψηφία, το ξέρω, αλλά αυτή η μόδα δεν νομίζω θα μας ωφελήσει μακροχρόνια.
antonl Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Καλά έχει και μια διαφορά το κοινοποιώ την προσωπική μου ζωή στην τάδε εταιρία ή δημόσια κι άλλο δίνω τον αριθμό του κινητού μου σ αυτή και δεν ξέρει καν τ όνομά μου.
jsmith6 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Καλά έχει και μια διαφορά το κοινοποιώ την προσωπική μου ζωή στην τάδε εταιρία ή δημόσια κι άλλο δίνω τον αριθμό του κινητού μου σ αυτή και δεν ξέρει καν τ όνομά μου. Δώσε μου ένα πακέτο με τα e-mails που έχεις λάβει και έχεις στείλει και δεν χρειάζομαι κάτι άλλο. Ή δώσε μου μια λίστα με τα πράγματα που έχεις ψάξει online, το τελευταίο δίμηνο, στην πρωτιμώμενη σου μηχανή αναζήτησης και θα κάνουμε δουλιά.
Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δώσε μου ένα πακέτο με τα e-mails που έχεις λάβει και έχεις στείλει και δεν χρειάζομαι κάτι άλλο. Ή δώσε μου μια λίστα με τα πράγματα που έχεις ψάξει online, το τελευταίο δίμηνο, στην πρωτιμώμενη σου μηχανή αναζήτησης και θα κάνουμε δουλιά. Να υποθεσω πως η χρηση του διαδικτυου που κανεις ειναι μονο μεσω Tor και πως δεν χρησιμοποιεις καποια email υπηρεσια?
antonl Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δώσε μου ένα πακέτο με τα e-mails που έχεις λάβει και έχεις στείλει και δεν χρειάζομαι κάτι άλλο. Ή δώσε μου μια λίστα με τα πράγματα που έχεις ψάξει online, το τελευταίο δίμηνο, στην πρωτιμώμενη σου μηχανή αναζήτησης και θα κάνουμε δουλιά. Και το συμπέρασμα που βγαίνει απ αυτό τι είναι; Έστω η google γνωρίζει με ποια emails ανταλλάσσω αλληλογραφία (δεν είναι το συγκεκριμένο gmail account το βασικό μου email αν παίζει κάποιον ρόλο) και τι ψάχνω στο internet. Τι θα πει αυτό; Αν πάλι σχετίζεται κάπως, η vodafon ξέρει ονοματεπώνυμο, τηλέφωνα, ΑΦΜ, ΑΤ, διευθύνσεις, επάγγελμα κι αριθμό τραπεζικού λογαριασμού.
Physics_Rulez Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Και δε μου λέτε, αν έχω ξεχάσει το κινητό στο σπίτι ή δεν έχει σήμα τι κάνουμε; Δε μπορούμε να μπούμε στο mail?
damastes Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Και δε μου λέτε, αν έχω ξεχάσει το κινητό στο σπίτι ή δεν έχει σήμα τι κάνουμε; Δε μπορούμε να μπούμε στο mail? Μπορείς. 1. Google account settings 2. Account overview- στο security , εκεί που γράφει 2 way verification πάτα το edit. 3. Θα δείς κάπου Printable backup codes και δίαλεξε show/generate codes, και επέλεξε print. Στην ουσία σου δίνει μια λίστα με 10 κωδικους σε χαρτάκι για να έχεις στο πορτοφολι σου σε περίπτωση που το κινητό σου δεν είναι διαθέσιμο.
antonl Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Και δε μου λέτε, αν έχω ξεχάσει το κινητό στο σπίτι ή δεν έχει σήμα τι κάνουμε; Δε μπορούμε να μπούμε στο mail? Κι επειδή το ψαχούλεψα λίγο για διάφορα σενάρια, αν χάσεις το κινητό, και δεν έχεις backup codes ή δηλωμένη δεύτερη συσκευή, πρέπει να συμπληρώσεις μια φόρμα (δεν ξέρω τι περιλαμβάνει) ώστε να μπορέσεις να μπεις πάλι στο account σου. Η διαδικασία αυτή κρατάει μερικές μέρες μάλλον.
Physics_Rulez Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Μπορείς. 1. Google account settings 2. Account overview- στο security , εκεί που γράφει 2 way verification πάτα το edit. 3. Θα δείς κάπου Printable backup codes και δίαλεξε show/generate codes, και επέλεξε print. Στην ουσία σου δίνει μια λίστα με 10 κωδικους σε χαρτάκι για να έχεις στο πορτοφολι σου σε περίπτωση που το κινητό σου δεν είναι διαθέσιμο. Εντάξει, καλή φάση είναι, αν και έχω συνηθίσει να πληκτρολογώ αστραπιαία το password και τώρα θα πρέπει να περιμένω να έρθει το sms (2-3 sec) Αλλά για public pc είναι μια χαρά. Τα κλείδωσα σε ένα rar και τα έριξα στο dropbox. Τώρα αν ξεχάσω το κινητό και πέσει ταυτόχρονα το dropbox τι να πω. Το να τα έχω εκτυπωμένα μέσα στο πορτοφόλι μου πάλι είναι λίγο επίφοβο.
jsmith6 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Και το συμπέρασμα που βγαίνει απ αυτό τι είναι; Είναι ευκολο να βρούνε πως σε λένε (data mining), τι συνήθειες και τι συμπεριφορά έχεις (ψυχομετρικό profile). Μια εταιρία της οποίας τις υπηρεσίες χρησιμοποιείς θα πουλήσει ή θα μοιραστεί οτι πληροφορίες αποκτήσει για'σένα σε άλλες εταιρίες που δουλιά τους είναι να συλέγουνε τέτοια πράγματα. Αν πάλι σχετίζεται κάπως, η vodafon ξέρει ονοματεπώνυμο, τηλέφωνα, ΑΦΜ, ΑΤ, διευθύνσεις, επάγγελμα κι αριθμό τραπεζικού λογαριασμού. Ή, πιο απλά, crackers θα κλέψουν την βάση δεδομένων της εταιρίας τηλεφωνίας. Η εταιρία τηλεφωνίας αποθηκεύει για ένα διάστημα ποιόυς αριθμούς κάλεσες, τα SMS που έστειλες και έλαβες, και την τοποθεσία σου ανά μερικά δευτερόλεπτα. Οι crackers στην συνέχεια θα πουλήσουν αυτά τα δεδομένα στην μαύρη αγορά, τα οποία θα αγοράσουν (με μεσολαβητές) πάλυ οι εταιρίες data mining. Το αν η ίδια η εταιρία τηλεφωνία θα πούλαγε μόνη της τα δεδομένα αυτά, δεν το έχω κοιτάξει. Αλλά δεν θα με εξέπλητε αν το κάνανε, ακόμα κι'αν δεν επιτρέπεται από τον νόμο ή υπόσχονται στο συμβόλαιο να μην το κάνουνε. Εξάλου είναι μία ανώνημη, πολυεθνική εταιρία. Το management και οι μέτοχοι δεν ευθύνονται για οτι κακό προκαλέσουν, και αν τα σκατώσουν πολύ απλα θα κάνουν μια δωρεά στους πολιτικούς. Και δεν έχω αγγίξει τις πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες, και την Κάρτα Του Πολίτη. Αυτή η ομιλία ίσως απαντήσει και άλλες από τις απορίες που ίσως έχεις: http://www.youtube.com/watch?v=LqMcOCDJ0-g
antonl Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 [...] Ζούμε σε μια εποχή που η τεχνολογία αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς. Ο καθένας μπορεί να διαλέξει σε ποιον βαθμό θα βοηθηθεί απ αυτήν και τι παραχωρήσεις είναι διατεθειμένος να κάνει. Προτιμώ να κάνω μια γρήγορη έρευνα αγοράς στο internet και με 3 clicks να παραγγείλω το προϊόν που μ ενδιαφέρει απ τον σηκωθώ και να κατέβω στο κέντρο για ψώνια. Δε με πειράζει να χρησιμοποιήσω κάποια κάρτα γι αυτόν τον σκοπό γιατί τα οφέλη της χρήσης της είναι μεγαλύτερα απ το «κακό» που κινδυνεύω να πάθω απ αυτή. Ο άλλος προτιμά να ξέρει η google τον αριθμό του κινητού του (μαζί με αρκετές άλλες υπηρεσίες/εταιρίες που τον γνωρίζουν ούτως ή άλλως) γιατί το θεωρεί μικρό τίμημα προκειμένου να χει εξασφαλισμένη την ασφάλεια των email του. Αν όλα αυτά δείχνουν «επικίνδυνα» δε θα πρεπε να χαμε internet, email, κινητό κι ένα σωρό άλλες ψηφιακές ευκολίες.
jsmith6 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Ζούμε σε μια εποχή που η τεχνολογία αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς. Ο καθένας μπορεί να διαλέξει σε ποιον βαθμό θα βοηθηθεί απ αυτήν και τι παραχωρήσεις είναι διατεθειμένος να κάνει. Το πρώτο βήμα είναι να ενημερώνουμε τον κόσμο για να ξέρει τι του κοστίζουν οι ευκολίες που απολαμβάνει. Δεν είναι η νομοτελειακή πραγματικότητα αυτών των ευκολιών να έχουν αυτό το κόστος. Είμαστε εμείς που στο τέλος θα αποφασίσουμε πόσα θα ανεχτούμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα