giorgosxristou Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα,έχω αγοράσει τις παρακάτω κεραίες , http://computers.xpatit.gr/14-diktyaka-proionta/868-Ubiquiti-AG-5G23-AirGrid-M5-HP-Airmax.html θέλω να συνδεθώ ασύρματα από το σπίτι μου το πατρικό σε αυτό που έχω ενοικιάσει ώστε να περνώ internet ασύρματα.οι κεραίες είναι κατευθιντικες και η απόσταση που θέλω να καλύψω είναι 500 μετρα,το θέμα είναι πως δεν ασχοληθεί με το κομμάτι των ασυρματων δικτύων ιδιαιτερα και δεν ξέρω τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω,αν είναι κάποιος που έχει asxolithei me το Airos και ξέρει τι ρυθμίσεις χρειάζονται για wifi point το point δίκτυο θα το εκτιμούσα,παρακάτω παραθέτω μερικές φωτό από τις ρυθμίσεις που μπορώ να κάνω,ουσιαστικά αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι :σημείο A=σπίτι με internet σημείο B=σπίτι χωρίς internet,πως πρέπει να τα δηλώσω ?σαν bridge και τα 2?και στο "wirelles" τα βάζω και τα 2 acces point???με τις ip τι παίζει??πρέπει να τις δηλώσω η μπαίνουν αυτόματα????επίσης τις κεραίες τις έχω στο σπίτι μέσα ώστε να τις setaro πρώτα και μετά να τις στήσω, ευχαριστώ πολύ.
ArisG88 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Το ένα θα είναι σε AP mode και το άλλο σε Client mode. Υπάρχει οπτική επαφή ε; Επίσης στο 1 από τα δυο να του αλλάξεις ip ώστε να μπορείς να έχεις πρόσβαση. Επίσης θα το αφήσεις σε bridge mode - static, θα τα αναλαβει τα υπολοιπα το router σου. Ότι χρειαστείς μου λες.
giorgosxristou Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 καλημέρα Ari,ευχαριστώ για την απάντηση,έχει σημασία πιο pc θα είναι A.P και πιο Client mode?δηλαδή αν είναι το σημείο A η B?όπως θα παρατηρήσεις στις επιλογές δεν έχει Client mode,προφανώς βάζω station,σωστά?όσο για τις ip μου ζητάει την Gateway ip,εκεί πρέπει να χουν και τα 2 την ίδια(η ip στη φωτό δεν είναι αυτή,έχω βάλει 192.168.1.15(?στην primary DNS IP έχω βάλει την 192.168.1.1.
ArisG88 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δεν έχει τόσο σημασία, αλλά καλύτερα AP να είναι αυτό που θα σου δίνει internet. Το άλλο ναι όπως είπες θα είναι station. Μπορείς να τα δουλέψεις και σε AP WDS και Station WDS. Gateway ip θα βάλεις του router σου, το ίδιο και στο dns. Τα 2 πρέπει να έχουν την ίδια. Επειδή επίσης η απόσταση είναι μικρή μην ανεβάσεις την ισχύ πολύ γιατί θα είναι παράνομος αλλά και θα σου προκαλέσει προβλήματα. Ότι άλλο θέλεις ρώτα εδώ στο θέμα
giorgosxristou Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δεν έχει τόσο σημασία, αλλά καλύτερα AP να είναι αυτό που θα σου δίνει internet. Το άλλο ναι όπως είπες θα είναι station. Μπορείς να τα δουλέψεις και σε AP WDS και Station WDS. Gateway ip θα βάλεις του router σου, το ίδιο και στο dns. Τα 2 πρέπει να έχουν την ίδια. Επειδή επίσης η απόσταση είναι μικρή μην ανεβάσεις την ισχύ πολύ γιατί θα είναι παράνομος αλλά και θα σου προκαλέσει προβλήματα. Ότι άλλο θέλεις ρώτα εδώ στο θέμα Ευχαριστώ πολύ!!!να sai καλά!!,το δοκιμάζω μέσα στο σπττι και όλα ok!!!!!το κάνα όπως μου πες,κατι τελευταίο όσο για το θέμα ασφαλειας,όπως φαίνεται στην εικόνα έχω βάλει την εξής ασφάλεια, πιστεύεις πως είναι ok?? και όσο για την Gateway IP:192.168.1.16 υπάρχει πρόβλημα???----->να βάλω κάποια άλλη? το firewall να το κάνω enable?----->και αν ναι πρέπει και στα 2? και από το παρακάτω παράθυρο χρειάζεται να ρυθμίσω κάτι ?---->η απλά έτσι το αφήνω? το station wds και ΑΡ wds έχουν διαφορες από αυτό που χω βάλει? νομίζεις πως πρέπει να αλλάξω κάτι ακόμα ώστε να είμαι ok? ευχαριστώ και πάλι!!
ArisG88 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Όχι δεν έχει κάποια ιδιαίτερη διαφορά το Station WDS. Gateway ip θα βάλεις την ip του router πχ 192.168.1.1. Από ασφάλεια είσαι εντάξει. Firewall δεν χρειάζεσαι, επίσης θα σου έλεγα να αλλάξεις το ssid σε κάτι δικό σου. Αυτά. Περιμένουμε αποτελέσματα με σήμα κλπ (την πρώτη καρτέλα) μόλις το στήσεις
giorgosxristou Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 ok,ελπίζω μέσα στο σκ να προκόψω να στήσω το δίκτυο,προς το παρόν κλέβω πω δεξιά και αριστερά,θα αναρτήσω καρτέλα με το σίμε,και πάλι σε ευχαριστώ!!!
ArisG88 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Αν κολλήσεις κάπου, επειδή μπορεί να μην το δω εδώ, στείλε μου pm
giorgosxristou Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 τέλος καλά ,όλα καλά,το απόγευμα έστησα τις κεραίες κατέβασα τα καλώδια και τέλος,από θέμα ταχυτήτων δεν βλέπω κάποια διαφορα(πιο αργό και καλά ),όλα μια χαρά!από θέμα στο να σημαδέψω τις κεραίες να κοιτάει η μια την άλλη επίσης κανένα πρόβλημα,στην αρχή με το που την έστρεψα με το χέρι μου προς το σημείο τις άλλης έδειξε κατευθείαν σήμα,επόμενος προχώρησα και στο στήσιμο,παρακάτω είναι και η πρώτη καρτέλα με τα χαρακτηριστικά του σήματος,νομίζω πως είμαι ok.Και πάλι "ευχαριστω" ari για την βοήθεια σου!!!
ArisG88 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Πολύ ωραία, βλέπω έχεις αρκετό θόρυβο σε αυτή τη συχνότητα, ισως να δοκίμαζες σε άλλο κανάλι. Πόσα mbps βγάζει το link; Δοκίμασες καθόλου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα