Mortis19 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δεν μπορω να βγαλω αυτη τη σχεση: Να αποδειχθει οτι: (Α+Β+C).(Α’+Β’+C).(A+B’+C) = (A+B’+C’) Το αποτελεσμα που μου βγαινει ειναι C + AB' Μπορει καποιος να μου το λυσει γιατι εχω χασει το μπουσουλα...
nilosgr Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Με Karnaugh βγαζω A + BC A + BC (κανωντας De Morgan στο BC) Α + Β' + C' Αλλα και το δικο σου με De Morgan στο ΑΒ' γινετε Α' + Β, δηλαδη: A' + B + C που αν τα κανεις ολα NOT βγαινει A + B' + C' (EDIT μαλλον δεν ισχυει)
Mortis19 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Τον Karnaugh δεν τον ξερω. Μπορεις να μου πεις πως γινεται ετσι; Με De Morgan οντως βγαινει A' + B + C, αλλά με ποια λογικη τα κανω ολα NOT;
bnvdarklord Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Ο πινακας Karnaugh ειναι ενας τρόπος απλοποίησης παραστασεων σε αλγεβρα Boole http://en.wikipedia.org/wiki/Karnaugh_Map
nrkmaiden Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Κατι παιζει με την εκφωνηση ή φταιει η ωρα που τη λυνω λοιπον κανω πινακα αληθειας της μεγαλης πριν το = και της αλλης μετα και βγαζω διαφορετικο πινακα αρα αποκλειται να ειναι ισοδυναμες (Α+Β+C).(Α’+Β’+C).(A+B’+C) = (A+B’+C’) για Α,Β,C = 0 ασ πουμε το πρωτο μερος (0)and(1)and(1)=0 και το δευτερο 0ορ1ορ1=1 αρα δεν ειναι ισοδυναμες
nilosgr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Ναι, οντως... το τελευταιο θελει ΝΟΤ, δηλαδη (A+B’+C’)’
nrkmaiden Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 A + BC = Α + (Β' + C')' νομιζω ειναι σωστο συμφωνα με την απαντηση του νιλου
virxen75 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δεν μπορω να βγαλω αυτη τη σχεση: Να αποδειχθει οτι: (Α+Β+C).(Α’+Β’+C).(A+B’+C) = (A+B’+C’) Το αποτελεσμα που μου βγαινει ειναι C + AB' Μπορει καποιος να μου το λυσει γιατι εχω χασει το μπουσουλα... και εγώ το ίδιο βγάζω.
nrkmaiden Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Την ξανα εκανα και εβγαλα το ιδιο με τον Virxen75 αλλα δες αυτο που σας ειπα παραπανω δε προκειται ποτε να βγαλουμε το σωστο αποτελεσμα...
virxen75 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Την ξανα εκανα και εβγαλα το ιδιο με τον Virxen75 αλλα δες αυτο που σας ειπα παραπανω δε προκειται ποτε να βγαλουμε το σωστο αποτελεσμα... το θέμα είναι αν η εκφώνηση είναι σωστή ή έχει φύγει κανένας τόνος κάπου?
Mortis19 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Στην εκφωνηση ειναι οπως ακριβως σας τα δωσα... Το C + AB' δεν ειναι ισο με C + (A' + B )' ; Αυτο που εβγαλε ο nilosgr με τον Karnaugh ισχυει;
virxen75 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Στην εκφωνηση ειναι οπως ακριβως σας τα δωσα... Το C + AB' δεν ειναι ισο με C + (A' + B )' ; Αυτο που εβγαλε ο nilosgr με τον Karnaugh ισχυει; αν κάνεις τις πράξεις έχεις >C+(A'+'=C+AB' αλλά εδώ πως θα πας δεν έχω ιδέα >(A+B’+C’) αν θες να το δεις και με de morgan είναι >(A+B'+C')=(Α+(BC)')=(Α'ΒC)'
Mortis19 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Εστειλα mail στον καθηγητη και οντως ειχε γινει λαθος... Το σωστο ειναι (Α+Β+C).(Α’+Β’+C).(A+B’+C) = C+A.B’ EDIT: To topic μπορει να κλεισει... Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2011 από Mortis19
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα