Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μπορω να βγαλω αυτη τη σχεση:

Να αποδειχθει οτι: (Α+Β+C).(Α’+Β’+C).(A+B’+C) = (A+B’+C’)

Το αποτελεσμα που μου βγαινει ειναι C + AB'

Μπορει καποιος να μου το λυσει γιατι εχω χασει το μπουσουλα...

Δημοσ.

Με Karnaugh βγαζω A + BC

A + BC (κανωντας De Morgan στο BC)

Α + Β' + C'

 

 

Αλλα και το δικο σου με De Morgan στο ΑΒ' γινετε Α' + Β, δηλαδη:

A' + B + C που αν τα κανεις ολα NOT βγαινει A + B' + C' (EDIT μαλλον δεν ισχυει)

Δημοσ.

Τον Karnaugh δεν τον ξερω. Μπορεις να μου πεις πως γινεται ετσι;

Με De Morgan οντως βγαινει A' + B + C, αλλά με ποια λογικη τα κανω ολα NOT;

Δημοσ.

Κατι παιζει με την εκφωνηση ή φταιει η ωρα που τη λυνω :rolleyes:

 

 

λοιπον κανω πινακα αληθειας της μεγαλης πριν το = και της αλλης μετα και βγαζω διαφορετικο πινακα αρα αποκλειται να ειναι ισοδυναμες

 

(Α+Β+C).(Α’+Β’+C).(A+B’+C) = (A+B’+C’)

για Α,Β,C = 0 ασ πουμε

το πρωτο μερος

(0)and(1)and(1)=0

και το δευτερο

0ορ1ορ1=1

 

αρα δεν ειναι ισοδυναμες

Δημοσ.

Δεν μπορω να βγαλω αυτη τη σχεση:

Να αποδειχθει οτι: (Α+Β+C).(Α’+Β’+C).(A+B’+C) = (A+B’+C’)

Το αποτελεσμα που μου βγαινει ειναι C + AB'

Μπορει καποιος να μου το λυσει γιατι εχω χασει το μπουσουλα...

 

 

και εγώ το ίδιο βγάζω.

Δημοσ.

Την ξανα εκανα και εβγαλα το ιδιο με τον Virxen75 αλλα δες αυτο που σας ειπα παραπανω δε προκειται ποτε να βγαλουμε το σωστο αποτελεσμα...

Δημοσ.

Την ξανα εκανα και εβγαλα το ιδιο με τον Virxen75 αλλα δες αυτο που σας ειπα παραπανω δε προκειται ποτε να βγαλουμε το σωστο αποτελεσμα...

 

 

το θέμα είναι αν η εκφώνηση είναι σωστή ή έχει φύγει κανένας τόνος κάπου?

Δημοσ.

Στην εκφωνηση ειναι οπως ακριβως σας τα δωσα... Το C + AB' δεν ειναι ισο με C + (A' + B )' ;

Αυτο που εβγαλε ο nilosgr με τον Karnaugh ισχυει;

Δημοσ.

Στην εκφωνηση ειναι οπως ακριβως σας τα δωσα... Το C + AB' δεν ειναι ισο με C + (A' + B )' ;

Αυτο που εβγαλε ο nilosgr με τον Karnaugh ισχυει;

αν κάνεις τις πράξεις έχεις

>C+(A'+'=C+AB'

 

αλλά εδώ πως θα πας δεν έχω ιδέα

>(A+B’+C’)

 

αν θες να το δεις και με de morgan είναι

>(A+B'+C')=(Α+(BC)')=(Α'ΒC)'

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εστειλα mail στον καθηγητη και οντως ειχε γινει λαθος... Το σωστο ειναι (Α+Β+C).(Α’+Β’+C).(A+B’+C) = C+A.B’

 

EDIT: To topic μπορει να κλεισει...

Επεξ/σία από Mortis19

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...