Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχει να μου προτείνει κανείς κανένα καλό βιβλίο για Αλγόριθμους εκτός του: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥΣ ΤΟΜΟΣ Ι, CORMEN T.H., LEISERSON C.E., RIVEST R.L., STEIN C

το θέλω για εξάσκηση σε προβλήματα,γενικά να ασχολήθω γιατι ξέρετε οκ το παίρνουμε σε 1 εξάμηνο το μελετάμε,τελείωνουμε

και μετά αν δεν ασχοληθεις αρχίζεις να τα ξεχνάς..

Θέλω να έχει τις λύσεις - καλύτερα τις απαντήσεις- ωστέ να βλέπω τα λάθη μου..

έχω δεί γιαυτο καλές κριτικές http://www.amazon.com/gp/product/145654988X/ref=s9_simh_gw_p14_d0_g14_i4?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-3&pf_rd_r=0H9ZZP34CJCE81KQJ2FE&pf_rd_t=101&pf_rd_p=470938811&pf_rd_i=507846

Δημοσ.

Πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να ψάχνεις στο Google έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο (π.χ. DP λύση για Integer Knapsack) παρά να έχεις ένα βιβλίο και να το πας με την σειρά. Η γνώμη μου είναι αυτή βέβαια, εσύ ό,τι θες κάνεις.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχει να μου προτείνει κανείς κανένα καλό βιβλίο για Αλγόριθμους εκτός του: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥΣ ΤΟΜΟΣ Ι, CORMEN T.H., LEISERSON C.E., RIVEST R.L., STEIN C

το θέλω για εξάσκηση σε προβλήματα,γενικά να ασχολήθω γιατι ξέρετε οκ το παίρνουμε σε 1 εξάμηνο το μελετάμε,τελείωνουμε

και μετά αν δεν ασχοληθεις αρχίζεις να τα ξεχνάς..

Θέλω να έχει τις λύσεις - καλύτερα τις απαντήσεις- ωστέ να βλέπω τα λάθη μου..

έχω δεί γιαυτο καλές κριτικές http://www.amazon.com/gp/product/145654988X/ref=s9_simh_gw_p14_d0_g14_i4?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-3&pf_rd_r=0H9ZZP34CJCE81KQJ2FE&pf_rd_t=101&pf_rd_p=470938811&pf_rd_i=507846

Έχω ακούσει τα καλύτερα για την 4η έκδοση του Sedgewick, την οποία έχουν αποκαλέσει "ΤΟ" σύγχρονο βιβλίο για αλγόριθμους. Εγώ έχω στη βιβλιοθήκη μου τους 2 τόμους της 3ης έκδοσης για C++, τους οποίους αγόρασα όταν κάποια στιγμή είχε πέσει στα χέρια μου η 2η έκδοση (για C) και είδα ότι απλά τα σπάει. Θα την πρότεινα (την 4η) ανεπιφύλακτα ακόμα και χωρίς να την έχω διαβάσει.

Η 4η έκδοση (της οποίας ο κώδικας είναι σε Java, αν και αυτό δεν έχει πολλή σημασία αν όντως ξέρεις προγραμματισμό) έχει και site στο οποίο θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά (όπως και στη σελίδα του Amazon) και να δεις αν τα περιεχόμενα του βιβλίου είναι αυτό που θέλεις πάνω κάτω.

Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν ξέρω αν και που θα βρεις τις λύσεις των ασκήσεων (μερικές από τις οποίες είναι πολύ δύσκολες). Η 3η έκδοση δεν τις έχει πάνω στο βιβλίο, στο site της 4ης λέει ότι (θα?) υπάρχουν αλλά δεν κατάφερα να τις βρω.

Προσωπική μου άποψη: μην το σκέφτεσαι και πάρτο όπως είσαι.

Δημοσ.

@ defacer Ευχαριστώ για την απάντηση,το είχε δει το βιβλίο στο Amazon την νέα (Java) έκδοση και τις κριτικές που έχει.

Η Έκδοση με την C++ έχει τις λύσεις;

Με απασχολεί πολύ γιατί όσο να ναι πρόκειται για αλγόριθμο και όχι για απλό πρόγραμμα που θα τυπώνει ή μη το "Hello World" και όποτε κάνω λάθη ΠΆΝΤΑ μαθαίνω,ενώ λύνοντας χωρίς να ξέρω αν σωστό ή λάθος κάπου χάνεται το νόημα..

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά και στο The Algorithm Design Manual από τα καλύτερα που έχουν κυκλοφορήσει, αλλά το 2nd edition. Υπάρχει και σε pdf (μου κάνει εντύπωση).

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, εφόσον θα είναι η 1η σου επαφή ίσως είναι καλύτερα να ξεκινήσεις με κάποιο βιβλίο που θα εστιάζει στο να σου εμφυσήσει την αλγοριθμική σκέψη (το προηγούμενο είναι πιο προχωρημένο).

Οπότε δες αυτά τα δυο:

1. Analysis of Algorithms: An Active Learning Approach (περιέχει κάποια λάθη)

2. How to think about algorithms (χωρίζει τους αλγόριθμους σε iterative και σε αναδρομικούς)

Κι αυτά μπορείς να τα βρεις σε pdf.

ΥΓ. Βασικά υπάρχουν πολλά και καλά βιβλία για αλγόριθμου, ένα άλλο πολύ καλό που θυμήθηκα είναι το: Algorithm Design

Δημοσ.

Kαλησπέρα.

Το "The Algorithm Design Manual" είναι κάτι σαν κατάλογος-λεξικό με αλγορίθμους αλλά δεν είναι διδακτικό.

Δίνει απλώς κατευθύνσεις για το πού πρέπει να ψάξεις για να λύσεις κάποιο πρόβλημα.

Το βιβλίο που προτείνει ο dafecer θα σου είναι παντελώς ΑΧΡΗΣΤΟ γι' αυτά που ζητάς, μην το πάρεις.

Θα σε κουράσει με φλυαρία ενώ - το σπουδαιότερο - ΔΕΝ περιέχει κανένα ολοκληρωμένο παράδειγμα.

Μόνον αποσπάσματα κώδικα, καλογραμμένα μεν αλλά μικρά και πολύ λιτά.

Για λύση σε πρακτικά προβλήματα/απορίες δεν θα βρεις σχεδόν τίποτε άμεσα αξιοποιήσιμο.

Αν δεν έχεις πλήρη κώδικα που να δουλεύει ώστε να δεις ολες τις λεπτομέρειες δεν μπορείς να μάθεις.

Υπάρχουν πολύ καλύτερα βιβλία, πιο περιεκτικά και με πλήρη, ή τουλάχιστον εκτεταμένη, υλοποίηση των

αλγορίθμων που μελετούν (δηλ. πρόγραμμα) - ακόμα κι αν δεν πραγματεύονται την πληθώρα των θεμάτων

που έχει του Sedgewick.

Γενικώς πρέπει να αναζητήσεις βιβλία που έχουν πρακτικό αντίκρυσμα και πλήρεις υλοποιήσεις της θεωρίας,

όχι ακαδημαϊκές αμπελοφιλοσοφίες σαν του Sedgewick. Ξέρω κάποια τέτoια αλλά δεν θα συστήσω κάτι.

Η λύση είναι να πας στην βιβλιοθήκη και να δεις εκεί τι σου κάνει.

Και σίγουρα θα έχουν και του Sedgewick για να διαπιστώσεις και ιδίοις όμασιν αυτό που σου λέω.

Kαι είμαι βέβαιος ότι και από του Kormen (το οποίο επίσης ακούγεται πολύ) δεν θα έμαθες και πολλά...

-

Δημοσ.

...

Το "The Algorithm Design Manual" είναι κάτι σαν κατάλογος-λεξικό με αλγορίθμους αλλά δεν είναι διδακτικό.

Δίνει απλώς κατευθύνσεις για το πού πρέπει να ψάξεις για να λύσεις κάποιο πρόβλημα.

...

Γιατί το λες αυτό; Μάλλον αναφέρεσαι στο 2ο μέρος του βιβλίου (υπάρχει όμως και το 1ο μέρος). Ακόμα και στο 2ο μέρος όμως αναλύει επαρκώς το εκάστοτε πρόβλημα. Απλά υποθέτει πως έχεις ήδη κάποιες γνώσεις πριν ξεκινήσεις να διαβάζεις το βιβλίο αυτό.

Δημοσ.

Γενικοτερα συμφωνω και διαφωνω με τον αποπάνω..

To Algorithm Design Manual ειναι ενα reference βιβλιο(το οποιο βρισκεται διπλα στο πληκτρολογιο μου μαζι με το CLRS). Πάντως οι ασκήσεις του αξίζουν. Από το CLRS μπορεις να θεσεις τις βασεις αν αντεχεις το μαθηματικο του υποβαθρο. Δύσκολο να κατανοήσεις το CLRS σε ενα εξαμηνο οπως και το οποιοδήποτε μάθημα αλγορίθμων. Καταλαβαινω οτι ακαδημαικο ημερολογιο λεει ενα εξαμηνο αλλά αυτό το μάθημα θέλει δουλειά και ενασχόληση. Το βλέπω και εγώ διότι έχω αυτό το μάθημα.

Και ενα ενδιαφερον ποστ για καποια βιβλια.

http://shmmy.ntua.gr/forum/viewtopic.php?f=258&t=13533#p494247

Δημοσ.

Το βιβλίο που προτείνει ο dafecer θα σου είναι παντελώς ΑΧΡΗΣΤΟ γι' αυτά που ζητάς, μην το πάρεις.

Θα σε κουράσει με φλυαρία ενώ - το σπουδαιότερο - ΔΕΝ περιέχει κανένα ολοκληρωμένο παράδειγμα.

Μόνον αποσπάσματα κώδικα, καλογραμμένα μεν αλλά μικρά και πολύ λιτά.

Για λύση σε πρακτικά προβλήματα/απορίες δεν θα βρεις σχεδόν τίποτε άμεσα αξιοποιήσιμο.

Αν δεν έχεις πλήρη κώδικα που να δουλεύει ώστε να δεις ολες τις λεπτομέρειες δεν μπορείς να μάθεις.

Γενικώς πρέπει να αναζητήσεις βιβλία που έχουν πρακτικό αντίκρυσμα και πλήρεις υλοποιήσεις της θεωρίας,

όχι ακαδημαϊκές αμπελοφιλοσοφίες σαν του Sedgewick. Ξέρω κάποια τέτoια αλλά δεν θα συστήσω κάτι.

Η λύση είναι να πας στην βιβλιοθήκη και να δεις εκεί τι σου κάνει.

Και σίγουρα θα έχουν και του Sedgewick για να διαπιστώσεις και ιδίοις όμασιν αυτό που σου λέω.

Συμφωνώ 100% στο να δει πως είναι το βιβλίο πρώτα πριν το αγοράσει...

Απο κει και πέρα δε συμφωνώ καθόλου με αυτά που λες.

Το βιβλίο έχει αποσπάσματα κώδικα με functions που κάνουν όλη τη "βρωμοδουλειά". Θεωρείς μειονέκτημα το ότι δεν στις καλεί κιόλας και δεν τυπώνει το αποτέλεσμα για κάποια είσοδο Χ; Εγώ θα το θεωρούσα χάσιμο χρόνου, μπορώ να το γράψω και μόνος μου αν θέλω.

Για λύση σε πρακτικά προβλήματα, όπως αναφέρεις, μπορώ να το δω με 2 τρόπους. Αν εννοείς "έτοιμες υλοποιήσεις", μου φαίνεται τελείως χαζό να μιλάμε για υλοποιήσεις από βιβλίο. Είτε βρίσκεις έτοιμο open source κώδικα που είναι δοκιμασμένος (αν πρόκειται για χρήση), είτε γράφεις μόνος σου (αν πρόκειται για εκμάθηση). Το να βλέπεις έτοιμο listing για κάτι τόσο διαδεδομένο όσο οι βασικοί αλγόριθμοι και να το πληκτρολογείς από βιβλίο το 2012 μου φαίνεται... ξέρω γω;

Αν εννοείς "δε σου λέει πώς λύνεται η πρακτική περίπτωση Υ" τότε διαφωνώ στο ρόλο που θα έπρεπε να έχει το βιβλίο. Το θέμα είναι να σου μάθει να σκέφτεσαι και να αντιλαμβάνεσαι ποιό είναι το κατάλληλο εργαλείο για την κατάλληλη δουλειά, όχι να σου δώσει 10 τυφλοσούρτες για 10 περιπτώσεις και αν θέλεις κάτι εκτός από αυτά να κοιτάς τον τοίχο με βλέμμα αγελάδας γιατί δεν έμαθες ποτέ να βρίσκεις μόνος σου τη λύση. Γι' αυτό το λόγο, το θεωρώ αστείο ένα βιβλίο προσανατολισμένο εξ ορισμού σε ανθρώπους που δεν ξέρουν να αναλώνεται σε "συγκεκριμένες εφαρμογές". Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ο,τι θα συμβεί αν δώσεις ένα βιβλίο με συνταγές σε κάποιον που δεν έχει ξαναμαγειρέψει και τον βάλεις να τις κάνει.

Γενικά να αναφέρω ότι είμαι πολύ πρακτικός άνθρωπος και δε μου αρέσουν καθόλου οι αόριστες ακαδημαϊκές φιλοσοφίες (όπως τις αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον). Το βιβλίο το βρήκα α-ψο-γο. Ναι, έχει σημεία όπου παρέχει μαθηματικές αποδείξεις για κάποια βασικά χαρακτηριστικά των αλγορίθμων (χωρίς όμως να επιμένει) αλλά κανείς δε σε υποχρεώνει να τα διαβάσεις αν δεν είναι αυτό που θέλεις. Επίσης όμως έχει και σχήματα βήμα-βήμα όπου δείχνει "οπτικά" αυτά που περιγράφει -- κάτι που νομίζω είναι το ακριβώς αντίθετο της φιλοσοφίας.

Κλείνω αναφέροντας ότι για μένα ο Sedgewick ήταν ο ορισμός του "teach a man to fish". Αν τώρα κάποιος δε θέλει να μάθει ψάρεμα αλλά θέλει ένα ψάρι στο πιάτο, πάω πάσο.

ΥΓ: Αν νομίζεις πως ο Sedgewick είναι αμπελοφιλοσοφία, μάλλον πρέπει να δεις τον Knuth. Για του οποίου το έργο τα σχόλια περιττεύουν.

@ defacer Ευχαριστώ για την απάντηση,το είχε δει το βιβλίο στο Amazon την νέα (Java) έκδοση και τις κριτικές που έχει.

Η Έκδοση με την C++ έχει τις λύσεις;

Με απασχολεί πολύ γιατί όσο να ναι πρόκειται για αλγόριθμο και όχι για απλό πρόγραμμα που θα τυπώνει ή μη το "Hello World" και όποτε κάνω λάθη ΠΆΝΤΑ μαθαίνω,ενώ λύνοντας χωρίς να ξέρω αν σωστό ή λάθος κάπου χάνεται το νόημα..

Όχι, δεν έχει τις λύσεις. Αλλά δεν ξέρω και κατα πόσο θα μπορούσε να έχει λύσεις...

Ανοίγοντας στην τύχη πέτυχα το κεφάλαιο της heapsort, όπου οι ασκήσεις είναι π.χ.

9.28 Show that heapsort is not stable. => Δεν είναι κώδικας αλλά θεωρητικό.

9.29 Empirically determine the percentage of time heapsort spends on the construction phase for N= 10^3, 10^4, κλπ => Δεν έχει "σωστή λύση". Σου λέει να γράψεις ένα πρόγραμμα που μετράει κάτι για να πάρεις μια ιδέα του πώς συμπεριφέρεται ο αλγόριθμος βλέποντας τα αποτελέσματα. Αν έχεις ήδη την heapsort έτοιμη (για την οποία δίνεται ο κώδικας σε μικρά κομμάτια καθώς τα εξηγεί) τότε μιλάμε για 2 γραμμές κώδικα, μια αφαίρεση και ένα printf.

9.30 Implement a version of heapsort based on complete heap-ordered ternary trees, as described in the text. Compare the number of comparisons used [...] => Το να ελέγξεις αν το πρόγραμμά σου δουλεύει σωστά είναι πολύ εύκολο, γιατί μπορείς να συγκρίνεις την έξοδό του με αυτό που ξέρεις ότι είναι σωστό, ή με την έξοδο κάποιου άλλου sort το οποίο ξέρεις ότι δουλεύει. Αν τώρα δεν καταλαβαίνεις τι περιγράφει και πώς να το υλοποιήσεις, ποιό το νόημα να δεις έτοιμο κώδικα;

Όπως και να χει πάντως καλά θα κάνεις αν μπορείς να βρεις το βιβλίο από κάπου αλλού πρώτα (π.χ. βιβλιοθήκη) για να δεις "αν σου κάνει". Και γω το ίδιο ακριβώς έκανα στην ουσία, απλά χωρίς να ψάχνω βιβλίο αλγορίθμων συγκεκριμένα.

Δημοσ.

...μάλλον πρέπει να δεις τον Knuth. Για του οποίου το έργο τα σχόλια περιττεύουν.

...

Εγώ τι να πω που διδάχτηκα από βιβλία των Van Wyk και Παπαδημητρίου. Εκείνες τις εποχές, το λιτό στυλ γραφής & εικονογράφησης θεωρούταν πολύ cool αλλά προσωπικά με χάλαγε (και με χαλάει, με εξαίρεση το The C Programming Language). Ο Knuth αν δεν κάνω λάθος έχει βιβλίο ανάλυσης αλγορίθμων και πολυπλοκότητας με όλα τα παραδείγματα σε εικονική... assembly (με την έννοια εικονικού υπολογιστή).

Δεν τις αναπολώ εκείνες τις εποχές!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πίστεψέ με, έχω δει και του Knuth - ας μην το σχολιάσω καλύτερα....

Όσο για του Sedgewick, όσοι τυφλά υμνολογούν βιβλία σαν αυτό,

προφανώς δεν έχουν δει άλλα (ρωτήστε τους !)

ή δεν κρίνουν με βάση τις ανάγκες κάποιου νεοφώτιστου όπως ο φίλος που ρώτησε.

Ειδικότερα, από πρακτικής-διδακτικής άποψης υπάρχουν ΠΟΛΥ καλύτερα :

- με πολύ πιο υποδειγματική γραφή κώδικα,

- με πιο ενδιαφέρουσες και πιο πρακτικές ασκήσεις/projects

(και με απαντήσεις/υποδείξεις λύσης στις περισσότερες),

- με μεγαλύτερο πρακτικό αντίκρυσμα

(μεγάλα αποσπάσματα ενδεικτικού κώδικα και ενίοτε πλήρη προγράμματα)

- δεν υστερούν σε ότι πρέπει να γνωρίζει/θυμάται ο αναγνώστης από την θεωρία

- πιο φιλικά και προσεγγίσιμα στον αρχάριο

Ένα τέτοιο είναι π.χ. το

http://www.amazon.com/Data-Abstraction-Problem-Solving-Mirrors/dp/0321247256/ref=sr_1_5?s=books&ie=UTF8&qid=1324398383&sr=1-5

Ακόμη κι' αν εστιάσουμε κύρια στην επεξήγηση των αλγορίθμων και αφήσουμε την γραφή

πραγματικού προγράμματος, υπάρχουν ΠΟΛΥ καλύτερες πραγματείες για αρχάριους. Π.χ. το

http://www.amazon.com/Data-Structures-Algorithms-Java-2nd/dp/0672324539/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1324397236&sr=1-1

Βιβλία από τα οποία σίγουρα θα μάθει όποιος ασχοληθεί, ακόμα κι αν δεν είναι προχωρημένος,

και είναι και απόλαυση να τα διαβάζεις. Δεν κουράζουν ούτε ζορίζουν απότομα, ενώ καθαρά

πλεονεκτούν στα παραπάνω σημεία που υπέδειξα - τουλάχιστον για τους νεοφώτιστους.

Μπορώ να αναφέρω κι άλλα αλλά όποιος θέλει ας πάει στην βιβλιοθήκη ή ας κοιτάξει στο amazon.

Σε αντίθεση με αυτό που υποστηρίζεις, η παράθεση εκτεταμένου, πραγματικού κώδικα

είναι ανεκτίμητη τόσο για τον νεοφώτιστο όσο και για τον προχωρημένο.

Όποιος θέλει να μάθει να σκέπτεται και να "ψαρεύει", θα το κάνει τελικά πολύ καλύτερα

αν του δοθεί έτοιμο παραδειγματικό υλικό.

Ο αρχάριος συνήθως δεν μπορεί να υλοποιήσει αυτό που διαβάζει λόγω έλλειψης εμπειρίας

και τελικά αν και όπως τα καταφέρει θα έχει ξοδέψει πολύ χρόνο και προσπάθεια.

Είναι πολύ αποδοτικότερο να δει την υλοποίηση έτοιμη : την κατανοεί πολύ πιο εύκολα,

γρήγορα και είναι βέβαιο ότι έχει δει τον σωστό τρόπο. Αποκτά άμεσα εμπειρία και έχει ένα

πρότυπο για να προσπαθήσει και να εξασκηθεί (ικανότητα σκέψης) σε κάτι άλλο παρεμφερές

(άσκηση ή project), ΟΧΙ στη γνώση που πρέπει να του δίνεται ως έτοιμη βάση.

Το αποτέλεσμα είναι μεγάλη οικονομία διανοητικών δυνάμεων, χρόνου και μια σίγουρη

γνωστική παρακαταθήκη.

Ο δε προχωρημένος μπορεί επίσης να επωφεληθεί από την εμπειρία του συγγραφέα που

ως ειδικός γράφει πιο καλά. Ένα παράδειγμα στην τύχη :

είναι γνωστό ότι η mergesoft απαιτεί βοηθητική μνήμη. Ο ψεοδοκώδικας ή τα μικρά

αποσπάσματα συνήθως δείχνουν δέσμευση μνήμης τοπικά (temporary storage space

allocation), πχ. αυτό κάνει ο Cormen. Αλλά στην πράξη είναι πιο αποδοτικό να

δεσμευτεί μνήμη μόνον μια φορά και να περνάει με δείκτη στην ρουτίνα.

Αν δίδεται μιαν ολοκληρωμένη υλοποίηση ή ενδεικτικό πρόγραμμα ο αναγνώστης μπορεί

να δει πολλά τέτοια τεχνάσματα που αλλιώς θα τα αγνοούσε ή δεν θα του περνούσαν

ποτέ απ' το μυαλό.

Γενικά, απόψεις του στυλ "έτοιμες υλοποιήσεις, μου φαίνεται τελείως χαζό" κλπ,

για μένα δείχνουν εκπαιδευτική κοντοφθαλμία.

Τα παραπάνω που ανέφερα τεκμηριώνουν την άποψή μου και δεν θα συνεχίσω περαιτέρω

(αν και τα επιχειρήματά μου δεν εξαντλήθηκαν ακόμη). Εξάλλου ο καθένας επιλέγει

την οδό μάθησης που του ταιριάζει ανάλογα με το υπόβαθρο και την ικανότητά του

να αυτοεκπαιδεύεται.

Τέλος, αρχικά είπες "μην το σκέφτεσαι και πάρτο όπως είσαι"

αλλά τώρα του λες να το δει πρώτα - κάπως αντιφατικά....

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
Δημοσ.

Ρίξε και μια ματιά στο βιβλίο Ανάλυση και σχεδίαση αλγορίθμων του Levitin, Anany ελληνική μετάφραση εκδ ΤΖΙΟΛΑ.δες εδώ

Είναι ευχάριστο.Δουλέυει πολύ με παιχνίδια και σπαζοκεφαλιές και τα εξηγεί όλα με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο.Πιστεύω

ιδανικό για μαθητές φοιτητές,αλλά οχι και η καλύτερη λύση (πιθανών) για επαγγελματίες.

Δημοσ.

Γενικά, απόψεις του στυλ "έτοιμες υλοποιήσεις, μου φαίνεται τελείως χαζό" κλπ,

για μένα δείχνουν εκπαιδευτική κοντοφθαλμία.

Τα παραπάνω που ανέφερα τεκμηριώνουν την άποψή μου και δεν θα συνεχίσω περαιτέρω

(αν και τα επιχειρήματά μου δεν εξαντλήθηκαν ακόμη). Εξάλλου ο καθένας επιλέγει

την οδό μάθησης που του ταιριάζει ανάλογα με το υπόβαθρο και την ικανότητά του

να αυτοεκπαιδεύεται.

Τέλος, αρχικά είπες "μην το σκέφτεσαι και πάρτο όπως είσαι"

αλλά τώρα του λες να το δει πρώτα - κάπως αντιφατικά....

Δε νομίζω πως έχει νόημα να συνεχίσουμε να διαφωνούμε -- μου φαίνεται πως απλώς το βλέπουμε το θέμα από διαφορετική οπτική γωνία.

Άποψή μου είναι πως από τη στιγμή που ξέρεις να υλοποιήσεις κάτι σαν το std::vector και το std::list δε σου χρειάζεται παραπάνω υπόβαθρο για να αποκομίσεις τα μέγιστα ωφέλη από τον Sedgewick -- γι' αυτό και τον πρότεινα. Αν από την άλλη δεν ξέρεις να το κάνεις αυτό, τότε σου χρειάζεται πρώτα άλλου είδους εκπαίδευση και όχι αλγόριθμοι. Αν είναι δυνατόν να μιλάμε για εκμάθηση αλγορίθμων χωρίς να ξέρουμε πρώτα τα εντελώς βασικά data structures. Νομίζω πως σ' αυτό συμφωνούμε καθώς και συ αναφέρεις την ικανότητα αυτοεκπαίδευσης.

Τέλος για να είμαστε δίκαιοι, ήδη από το πρώτο post μου καθώς και σε όλα τα επόμενα θα δεις πως λεω "δες το να διαπιστώσεις αν σου κάνει". Το γεγονός ότι έκλεισα το πρώτο λέγοντας "Προσωπική μου άποψη: πάρτο όπως είσαι" δε νομίζω πως έρχεται σε αντίφαση μ' αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...