Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού σοκαρίστικες με αυτό, πήγαινε μια βόλτα βραδάκι πίσω απο τη Πλατεία Κοτζιά ή στα στενάκια της 3ης Σεπτεμβρίου, μια βόλτα Πλατεία Βικτωρίας ή στην Αχαρνών, Πλατεία Βάθης η μια βολτίτσα Αγ. Κωνσταντίνου μέχρι το Μεταξουργείο και μετά έλα πες μου (αν ζεις φυσικα).

Έχεις πάει εκεί που λες?

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Τωρα για να μην λεμε και ο,τι θελουμε, οι μικροπωλητες τι πουλανε και χανουν τζιρο τα καταστηματα?

Αυτος που θα παρει μια τσαντα ή γυαλια ηλιου μαιμου, ειχε σκοπο να αγορασει αυθεντικα και το μετανιωσε?

Ή ο αλλος που θα αγορασει αυτα τα κουρδιστα πλαστικα παιχνιδακια πηγαινε να παρει στον γιο του PS3 και αλλαξε γνωμη?

Λάθος κάνεις, φυσικά και χάνουν.

Πχ μπορείς να πάρεις με 30-35Ε nike air max κτλ για να καλύψεις την ματαιοδοξία σου ενώ θα μπορούσες με τα ίδια να πάρεις απτο κατάστημα κάποιο παπούτσι που δεν θα διαλύσει στο μήνα και δεν θα κάνουν πληγές τα πόδια σου

Δημοσ.

Πχ μπορείς να πάρεις με 30-35Ε nike air max κτλ για να καλύψεις την ματαιοδοξία σου ενώ θα μπορούσες με τα ίδια να πάρεις απτο κατάστημα κάποιο παπούτσι που δεν θα διαλύσει στο μήνα και δεν θα κάνουν πληγές τα πόδια σου

Το θέμα είναι ότι κανείς δεν σε αναγκάζει αλλά επιλέγεις μόνος σου για το αν θα βγάλεις πληγές ή αν θα πάρεις από τον άλλον απατεώνα που τα αγοράζει 20 και τα πουλάει 400.

Πόσα καταστήματα είναι νόμιμα άραγε?Πόσα τηρούν τις προυποθέσεις?Γιατί όταν γίνονται έλεγχοι δεν τα κλείνουν αλλά λαδώνονται και τα αφήνουν να υπάρχουν?

Δημοσ.

Btw, έχω ακούσει πως βόρεια μεριά πετάγονται στη γειτονική Βουλγαρία για τα ψώνια τους. Για δε φορτώνουμε μερικά πουλμαν να πάμε να τους σαπίσουμε κι αυτούς;

Πες και για τους Χιώτες και τους Μυτιληνιούς που πετάγονται Αϊβαλί στον Γκιλντηράη Μπαστούργκ για μπακλαβά?

Πες και για τους e-bayδες που αγοράζουν από έξω χωρίς να πληρώσουν τελωνείο.

Δημοσ.

Το προβλημα δεν ειναι το ειδος των προιοντων, διοτι πλεον και παρα πολλα μαγαζια εχουν και κινεζικα, εχουν και δευτερες μαρκες, εχουν και πολυ φτηνα προιοντα. Το προβλημα ειναι οτι ο ενας πρεπει να κρατησει ενα μαγαζι πληρωνοντας νοικι, φπα, φορους, ρευματα κλπ, και ο αλλος τιποτε.

Οταν λοιπον οι πελατες ειναι μετρημενοι, τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα για τον καταστηματαρχη, ειναι τελειως διαφορετικο να μην μπει πελατης στο μαγαζι (με ολα τα εξοδα του) και τελειως διαφορετικο να μην ψωνισει καποιος απο τον πλανοδιο μεταναστη.

Δημοσ.

Ή πολυ απλα να παραγγειλω απο e-bay το αυθεντικο πολυ πιο φθηνα.

Ξυλο και σε εμενα?

Πραγματικα το πιστευετε οτι τα μαγαζια κλεινουν εξ'αιτιας των πλανοδιων?

Δεν παιζει ρολο η φορολογια, τα ενοικια και το οικονομικο πατατρακ που εχουμε παθει?

Απλα οταν καποιος δεν μπορει να δειρει τους πολιτικους ή αυτους που ψηφιζαν τοσα χρονια τα λαμογια (συμπεριλαμβανομενου και του εαυτου του)

ζητωκραυγαζει που τρωει ξυλο ο τελευταιος τροχος της αμαξης επειδη "εχει βρωμισει ο τοπος".

Δημοσ.

Καλησπέρα..Και που λέτε καθώς γυρνούσα σήμερα απο τη σχολή μου με μια φίλη μου ήρεμος και χαρούμενος ξαφνικά αρχίζει ένας πανικός από τους πλανόδιους πωλητές(η προέλευση τους δεν με αφορά-δεν είναι αυτό που με απασχολεί)..ότν λέω πανικός ήταν σαν ένα μίνι χάος..σαν να έρχονται πολιορκητές-εχθροί και να τρέχουν οι άνθρωποι για την σωτηρία τους..Μάζεψαν τα πάντα μέσα σε δευτερόλεπτα και μερικοί πρόλαβαν και έφυγαν..Οι υπόλοιποι δεν τα κατάφεραν και εδώ είναι που θέλω να καταλήξω..

Οι πολιορκητές ήταν 6-7 ''αστυνομικοί'' (2 ''γυναίκες'' ανάμεσα τους) που με το που έφτασαν στο πεζοδρόμιο όπου πουλάνε τα πράγματα τους οι πλανόδιοι μπροστά στα έκπληκτα (πρέπει να παραδεχτώ) μάτια μου βλέπω έναν απο δαύτους να αρπάζει τον πλανόδιο με άκρως βίαιο τρόπο και να τον ρίχνει κάτω..προσπαθώντας να ξεφύγει στο μεταξύ εκείνος εκληπαρούσε και ζήταγε συγγνώμη φυλάγοντας το σακίδιο του σαν θυσαυρό(προφανώς ο ''κύριος'' με τα μπλέ δεν δίστασε και του το άρπαξε......!Ντάξει ένα ''χαστουκάκι'' προφανώς δεν θα έλειπε απο το σκηνικό και έπειτα απο αυτό τον ξαπλώνει κάτω και του βάζει χειροπέδες..(σαν να είμαστε σε φυλακές....)..

Αυτό ήταν το ένα περιστατικό..Έπειτα ένα άλλος ''κύριος'' με την μπλε στολή πάει σε ένα τραπέζι που είχε απλωμένα τα πράγματα του ένα πλανώδιος και τα ρίχνει κάτω σαν να ήταν σκουπίδια..Τι γυαλιά τι κάλτσες τί πορτοφόλια..όλα πεταμένα κάτω..

Και τελειώνοντας όλο αυτό αφού πιάσανε 5-6 πλανώδιους και τους είχαν στιβαγμένους στο πάτωμα με χειροπέδες σαν να ήταν οι χειρότεροι εγκληματίες η ''κυρία'' με τα μπλε απλώνει το χέρι της και τραβάει μία σε έναν..(ότι και να πω είναι λίγο για αυτήν την ''γυναίκα'')

Το σκηνικό έγινε στην πατησίων κατά τις 12.00 περίπου..Το μόνο που μου έμεινε απο εκεί είναι μια αηδία αποτυπωμένη στο πρόσωπο μου..Σας μιλώ ειλικρινά..Δεν αντιλέγω πως είναι παράνομο όλο αυτό αλλά ΗΜΑΡΤΟΝ!!! άνθρωποι είναι δεν είναι σκουπίδια...

Υ.Σ Η φίλη μου με κρατούσε από το χέρι φοβισμένη..Όχι όμως για τους πλανώδιους..αλλά για τα ίδια τα άτομα με την λεγόμενη..''εξουσία''...

Αυτά..ευχαριστώ..

Με τον τρόπο που τα περιγράφεις κρατάω μια επιφύλαξη αλά πέρα από όλα τα υπόλοιπα δεν βλέπω κάτι το περίεργο στην ιστορία σου… Στο κάτω κάτω υπάρχει και νόμος του κράτους που προβλέπει επί τόπου καταστροφή του παράνομου εμπορεύματος. Ποιο πολύ θα έπρεπε να σε ανησυχούν οι εικόνες του καλοκαιριού με τα ΜΑΤ να πετάνε πέτρες δεξιά αριστερά και τους ΔΙΑΣ να σπάνε στο ξύλο κοσμάκη που έπινε τον καφέ του πλησίον του συντάγματος. Σε λίγο θα έρχονται και τα ΜΑΤ για να κόβουν το ρεύμα λόγο του χαρατσιού και εσύ σκοτίζεσαι για την σύλληψη παράνομων λαθρομεταναστών. :X

Δημοσ.
Ντάξει ένα ''χαστουκάκι'' προφανώς δεν θα έλειπε απο το σκηνικό και έπειτα απο αυτό τον ξαπλώνει κάτω και του βάζει χειροπέδες..
Δημοσ.

Ή πολυ απλα να παραγγειλω απο e-bay το αυθεντικο πολυ πιο φθηνα.

Ξυλο και σε εμενα?

Πραγματικα το πιστευετε οτι τα μαγαζια κλεινουν εξ'αιτιας των πλανοδιων?

Δεν παιζει ρολο η φορολογια, τα ενοικια και το οικονομικο πατατρακ που εχουμε παθει?

Απλα οταν καποιος δεν μπορει να δειρει τους πολιτικους ή αυτους που ψηφιζαν τοσα χρονια τα λαμογια (συμπεριλαμβανομενου και του εαυτου του)

ζητωκραυγαζει που τρωει ξυλο ο τελευταιος τροχος της αμαξης επειδη "εχει βρωμισει ο τοπος".

Μου δίνεις ελπίδες εσύ!

Δημοσ.

Το προβλημα δεν ειναι το ειδος των προιοντων, διοτι πλεον και παρα πολλα μαγαζια εχουν και κινεζικα, εχουν και δευτερες μαρκες, εχουν και πολυ φτηνα προιοντα. Το προβλημα ειναι οτι ο ενας πρεπει να κρατησει ενα μαγαζι πληρωνοντας νοικι, φπα, φορους, ρευματα κλπ, και ο αλλος τιποτε.

Οταν λοιπον οι πελατες ειναι μετρημενοι, τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα για τον καταστηματαρχη, ειναι τελειως διαφορετικο να μην μπει πελατης στο μαγαζι (με ολα τα εξοδα του) και τελειως διαφορετικο να μην ψωνισει καποιος απο τον πλανοδιο μεταναστη.

Eγώ συμφωνώ με το παιδί που είπε ότι δεν επηρεάζουν τον τζίρο των μαγαζιών με τα πλαστικά παιχνιδάκια τους (χωρίς να υποστηρίζω βέβαια την όλη φάση της παρανομίας - ανθρωπιά ζητήσαμε), αν και είμαι σίγουρος πως ακόμα και αυτοί να μην υπήρχαν, τα χαζομάγαζα τους πάλι μύγες θα βάραγαν.

Δημοσ.

Πως τίποτε; Απ'αυτά που θα βγάλει εξαρτάται η επιβίωση του.

Δημοσ.

Εδω που τα λεμε και σε πολιτισμενες χωρες τους δυτικου κοσμου οι αστυνομικοι οταν συλλαμβανουνε παρανομους δεν συμπεριφερονται παντα με το σεις και με το σας. Δυστυχως παντου υπαρχει η νοοτροπια να συμπεριφερονται εχθρικα ωστε να τους φοβουνται/υπολογιζουν για να μην τους παιρνουνε τον αερα. Διαφωνω αλλα δεν τους στειλανε και στο νοσοκομειο απ'το ξυλο, απ' οτι καταλαβα γερες σπρωξιες και ζημια στο εμπορευμα.

Καλος και ο πολιτισμος και η ευγενεια αλλα δεν χωραει παντου, ειδικα σε μια συλληψη ενος παρανομου που δεν ξερεις πως θα αντιδρασει στον φοβο φυλακης/απελασης κλπ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...