tritonas00 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Ψηφιακά αναλφάβητοι οι μισοί Έλληνες Δεν μου κανει εντυπωση. Πολυ λογικο. Εδω τοσα χρονια ο ελληνας δεν εχει μαθει : 1.να φερεται σαν ανθρωπος και πολιτης 2.να γραφει 3.να αναλαμβανει τις ευθυνες του 4.να δουλευει (...τεραστια λιστα) , θα μαθει / προσαρμοστει στην ψηφιακη ζωη ? Γιατι αποτελει ειδηση το αυτονοητο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DimitrisGR Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Άχου, όχι άλλα τέτοια ηθικιστικά δακρύβρεχτα διλλήματα. Ο δεκαεξάχρονος γιός μου θα φρόντιζα απο πρώτο χέρι στο να μάθει να γράφει σωστά ελληνικά για το καλό το δικό του και των άλλων. Αν ήταν δυσλεκτικός, θα τον βοηθούσα αναλόγως. Μη γίνεσαι ο 7ος Αϊνστάιν. Για την ηλικία σου αναμενόμενη η απάντηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KilliK Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Eγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη σύγχηση με το θέμα της ορθογραφιας, δηλαδή "κραζουμε" το εθνος μας που είναι χρονια πισω σε πολλους τομείς κτλπ, αλλα παραλληλα η ενοια της δυσλεξειας ειναι ανυπαρκτη καπου στο ξερο μας;; Με τον ιδιο τροπο που ολοι κακο χαρακτηρίζεται το γεγονος που αναφερει το ποστ, ετσι θα επρεπε να κακο χαρακτηρίζεται το γενονος το οτι η δυσλεξεια αντιμετοπήζεται ρατσιστικά από την πλοιοψηφία του πληθησμου της χωρας μας και να βοηθατε οχι να κραζετε ενησχοιοντας το! μια δυσλεξια μωρε. εχετε παρει χαμπαρι οτι το ελληνικο κρατος εσκεμμενα εχει διαλυσει το εκπαιδευτικο συστημα της χωρας για να βγαινουν αναλφαβητα και αμορφωτα παιδια; να βγαινουν αυριανοι πολιτες χωρις ιχνος κριτικης σκεψης και παιδειας,αβουλα θυαματα-σκλαβοι του Συστηματος. τα παραλεω; ωραια.να κανω μια ερωτηση. ενα παιδι εχει δυσλεξια σωστα; ο δασκαλος δεν οφειλει να εντοπισει το προβλημα στο παιδι,οταν το εχει,και να ενημερωσει τους γονεις του; ρωταω εγω.οι δασκαλοι εκπαιδευονται για αυτο το θεμα; και αν ναι,σε τι ποσοστο,οι δασκαλοι των ελληνικων σχολειων,εχουν βοηθησει τους γονεις στην εγκαιρη προγνωση του προβληματος; Διοτι δεν μπορω να πιστεψω οτι οι 7 στους 10 ανορθογραφους εδω περα,που ενω υποτιθεται εχουν προβλημα δυσλεξιας ,παιρνανε τον καιρο τους γραφοντας σε φορουμς παρα να κανουν μαθηματα δυσλεξιας με καποιον εξειδικευμενο δασκαλο. δεν ξερω,υποθετω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isay Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Με συγχωρείς αλλά θα ρωτήσω, Αν χρειαζόταν να το στείλεις sms / im από non GR support UI πώς θα το έγραφες? Σε απλό text editing. Παρακαλώ θα σου απαντήσω. Αν και δεν καταλαβαίνω το σκοπό του ερωτήματος, η απάντηση είναι psiktra (το παρακάτω άσχετο με το προηγούμενο) Υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά ανάμεσα στον δυσλεκτικό και αυτόν που δεν προσπαθεί να βελτιωθεί. Ο δυσλεκτικός παλεύει κάθε στιγμή με το πρόβλημα, ενώ αυτός που δεν προσπαθεί αδιαφορεί προκλητικά για τον εαυτό του και για τους γύρω του. Η ορθογραφία δεν υπάρχει επειδή κάποιοι ήθελαν να κάνουν τη ζωή μας δύσκολη, αλλά γιατί θέλησαν να φτιάξουν ένα βέλτιστο σύστημα επικοινωνίας. Υπογραφή: Ένας ημιμαθής της ελληνικής γλώσσας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DimitrisGR Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Το πάμε προς και θα πέσει καμιά σκούπα. Ξεπροβάλλει σαν ποδοβολητό Σελήνης... Παρακαλώ θα σου απαντήσω. Αν και δεν καταλαβαίνω το σκοπό του ερωτήματος, η απάντηση είναι psiktra Δεν είχε ειρωνικό χαρακτήρα η ερώτηση και σε διαβεβαιώ για αυτό. Απλά το παίρνω πατριωτικά λόγω προσωπική εμπειρίας από συγγενή που ζορίζεται και τον βοηθάμε γιατί απλά έχει θέμα. Και περιθωριοποιείται τρόπον τινά λόγω του θέματος του. Ως συνήθως μαζί με τα ξέρα καίγονται και τα χλωρά, και δεν είναι ότι καλύτερο να αναγκάζεις έναν άνθρωπο να ζητάει για τον χ,ψ λόγο συγνώμη πριν "μιλήσει". Το έχω δει σε άλλα forum που τυγχάνει είμαι μέλος. "Παιδιά συγνώμη για τα λάθη μου αλλά δεν τα πάω καλά με την ορθογραφία. θέλω να πω οτι....." Πάμε καλά...? Συμφωνώ για τους αδιάφορους αλλά μια ζωή όλα σε ένα τσουβάλι τα βάζουμε και μιλάμε εκ του ασφαλούς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ootyposoo Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 μια δυσλεξια μωρε. εχετε παρει χαμπαρι οτι το ελληνικο κρατος εσκεμμενα εχει διαλυσει το εκπαιδευτικο συστημα της χωρας για να βγαινουν αναλφαβητα και αμορφωτα παιδια; να βγαινουν αυριανοι πολιτες χωρις ιχνος κριτικης σκεψης και παιδειας,αβουλα θυαματα-σκλαβοι του Συστηματος. τα παραλεω; ωραια.να κανω μια ερωτηση. ενα παιδι εχει δυσλεξια σωστα; ο δασκαλος δεν οφειλει να εντοπισει το προβλημα στο παιδι,οταν το εχει,και να ενημερωσει τους γονεις του; ρωταω εγω.οι δασκαλοι εκπαιδευονται για αυτο το θεμα; και αν ναι,σε τι ποσοστο,οι δασκαλοι των ελληνικων σχολειων,εχουν βοηθησει τους γονεις στην εγκαιρη προγνωση του προβληματος; Διοτι δεν μπορω να πιστεψω οτι οι 7 στους 10 ανορθογραφους εδω περα,που ενω υποτιθεται εχουν προβλημα δυσλεξιας ,παιρνανε τον καιρο τους γραφοντας σε φορουμς παρα να κανουν μαθηματα δυσλεξιας με καποιον εξειδικευμενο δασκαλο. δεν ξερω,υποθετω. Δεν ξερω πιος φταιει, παντος οποιος και να ειναι δεν εχει σχεση με το αν οι ανθρωποι εχουν το δικαιομα να κοροιδέυουν καπιο άτομο που εκανε ορθογραφικα λαθοι... αλλο να διωρθοσεις ευγενικα και να βοηθησεις καπιων αλλο να τον μειωσεις και να τον κανεις να νιωσει ασχημα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KilliK Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δεν ξερω πιος φταιει, παντος οποιος και να ειναι δεν εχει σχεση με το αν οι ανθρωποι εχουν το δικαιομα να κοροιδέυουν καπιο άτομο που εκανε ορθογραφικα λαθοι... αλλο να διωρθοσεις ευγενικα και να βοηθησεις καπιων αλλο να τον μειωσεις και να τον κανεις να νιωσει ασχημα! σόιμφοννο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tilemaxx Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 σόιμφοννο. Με ένα ν γράφεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ten-ten Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Πρώτον αν δείτε την κατανομή πληθυσμού ανά ηλικία αυτομάτως πετάμε τις κλίμακες από 45-74 (45 ετών είναι κάποιος τώρα στα 20-30 δηλαδή ήταν το 1986-1996, εκείνη την εποχή πόσοι είχαν ίντερνετ στην Ελλάδα? και γενικά όποιος δεν ασχολήθηκε με το άθλημα μέχρι τα 45 είναι δύσκολο να ασχοληθεί τώρα ) και γενικά είμαστε λίγο "γερασμένος" λαός Δεύτερον η Ελλάδα ήταν μια χώρα που βασιζόταν-βασίζετε στην αγροτική οικονομία , οι άλλες χώρες δεν ήταν ούτε θα γίνουν , κατά συνέπεια αναγκαστικά έπρεπε να εξελιχθούν με την χρήση Η/Υ Τρίτον και πιο σημαντικό οι αριθμοί είναι μια ένδειξη και όχι κανόνας , δεν υπάρχει μαύρο- άσπρο αλλά γκρίζο (αν όχι πάντα , τις περισσότερες φορές) Είναι κρίμα να διαβάζω αστείους σχολιασμούς για τους Έλληνες και για την Ελλάδα γενικά , από μια έρευνα και μόνο και χωρίς να ξέρω τα στοιχεία της ακριβώς . Υ.Γ τα λέω πολύ μπακαλίστικα αλλά ελπίζω να πιάνετε το νόημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ootyposoo Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 σόιμφοννο. Εσύ δηλαδή βοήθησες πολύ τώρα στην βελτιώσει του προβλήματος που ο ίδιος ανέφερες? Μάλλον όχι... αν πάλι υπάρχουν άτομα που πιστεύουν πως ναι τότε καταλαβαίνεις πως υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα υπαρξιακά προβλήματα στους ανθρώπους παρα η oρθογραφία τους... Και μην πεις :"ναι βοήθησα σε έκανα να γράψεις το συγκεκριμένο post σωστά" , γιατί το μονο που κατάφερες είναι να σου δείξω ότι αν είναι να κάνω 50 ώρες να γράψω ένα post ψάχνοντας την ορθογραφία κάθε λέξης τότε αυτό που ανέφερε ο φίλος isay " Η ορθογραφία δεν υπάρχει επειδή κάποιοι ήθελαν να κάνουν τη ζωή μας δύσκολη, αλλά γιατί θέλησαν να φτιάξουν ένα βέλτιστο σύστημα επικοινωνίας. " ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Έχω δυσλεξία ναι... Μπορώ να γράψω σωστά? Ναι αλλα θα μου πάρει τον πενταπλάσιο χρόνο.. Και δεν θα σπαταλήσω τόσο χρόνο για έναν reply σε ένα forum το έκανα μόλις τώρα που η απάντησει είχε σκοπό να αναπαραστήσει το ίδιο της το νόημα! Και ο νοών νοήτω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psyx Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δηλαδή εγώ που γνωρίζω αρχαία τι πρέπει να πω... Πως γράφεται έτσι βάλτε και καμιά περισπωμένη? πάντως φίλε Δημήτρη, εσύ που γνωρίζεις αρχαία, θα έπρεπε να γράφεις ΜΟΝΟΚΕΦΑΛΑΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑΚΑΘΟΛΟΥΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑΤΟΝΟΥΣΉΠΝΕΥΜΑΤΑ πεζά, πολυτονικά, περισπωμένες και λοιπές παπαριές, ΔΕΝ είναι αρχαία ελληνικά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Πες τους τα ρε ανθρωπε γιατι εμενα ωντας δυσλεκτηκος(ανορθωγραφος) θα με φανε! Δηλαδή πως περιμένετε να μην φοβηθούν το ίντερνετ όταν υπάρχουν άτομα έτοιμα να κατακρίνουν η χλευάσουν τα λεγόμενα Καπίου έστω νέου στην κοινότητα του ιντερνετ με τον χηρηστο τροπο;; Πως ακριβως πηρες την γνωματευση για δυσλεξια? Απο ποτε δυσλεκτικος σημαινει οτι δεν γραφεις καλα με το πληκτρολογιο? Θα ξεχασω και αυτα που ηξερα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ootyposoo Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 πάντως φίλε Δημήτρη, εσύ που γνωρίζεις αρχαία, θα έπρεπε να γράφεις ΜΟΝΟΚΕΦΑΛΑΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑΚΑΘΟΛΟΥΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑΤΟΝΟΥΣΉΠΝΕΥΜΑΤΑ πεζά, πολυτονικά, περισπωμένες και λοιπές παπαριές, ΔΕΝ είναι αρχαία ελληνικά... Νομίζω πως δεν κατάλαβες το νόημα του ποστ του Δημήτρη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
euklidis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Μηπως εχει να κανει και με τον μεσο ορο ηλικιας στην ελλαδα; Λεω εγω τωρα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ootyposoo Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Πως ακριβως πηρες την γνωματευση για δυσλεξια? Απο ποτε δυσλεκτικος σημαινει οτι δεν γραφεις καλα με το πληκτρολογιο? Θα ξεχασω και αυτα που ηξερα... 1ο)Η δυσλεξεια δεν περιοριζεται σε χαρτι και μολύβι 2ο)Εχω δυσκολεια στην απομνημόνευση γενικότερα και όχι μόνο σε ότι έχει να κάνει με την ορθογραφία! Ομος δόξα τον Θεό εγω δεν θα χλευάσω τον συνανθρωπο μου σε μια αποτιχιμένη προσπάθια οποιουδήποτε τομέα(οπως να γραψει σωστα ενα reply σε ενα φορουμ) και είμαι πολυ χαρούμενος για αυτό! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα