Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαιρετώ

είμαι σε σημείο αγοράς μηχανήματος!!

έχω επιλέξει τα εξής κομμάτια

κουτί:CoolerMaster HAF 932 Advanced (RC-932-KKN5-GP)

τροφοδοτικό:CoolerMaster GX Series 750W PSU (RS750-ACAAE3-EU)

μητρική:Gigabyte MB Z68A-D3H-B3 (s 1155 , DDR3 , Z68)

επεξεργαστή:Intel Core i7 2700K (s 1155, 3,5 GHz, 8 MB)

μνήμες:KINGSTON KHX1333C7D3K4/8GX 8GB (4X2GB) PC3-10600 HYPERX GENESIS XMP DUAL CHANNEL KIT

κάρτα γραφικών: μεταξύ ASUS ENGTX560 DCII TOP/2DI/1GD5 1GB PCI-E RETAIL

GIGABYTE GEFORCE GTX560TI GV-N560UD-1GI 1GB PCI-E RETAIL

ASUS EAH6950 DCII/2DI4S/1GD5 1GB PCI-E RETAIL

ακούω γνώμες, σχόλια, προτάσεις, υπέρ, κατά.

να πω ότι κάτι άλλο δεν χρειάζομαι.

αυτός ο συνδυασμός είναι κοντά στο χιλιάρικο.

τώρα έχω μπερδευτεί με την κάρτα γραφικών. ανάμεσα σε ATI και NVIDIA από ότι βλέπω σε θέμα παιχνιδιών το ποια είναι καλύτερη εξαρτάται από το παιχνίδι, σωστά? βέβαια είδα ότι η 6950 έχει πολύ κατανάλωση και επειδή μελλοντικά σκέφτομαι να βάλω 2 κάρτες το τροφοδοτικό αυτό αντέχει?

αν τελικά κατέληγα σε NVIDIA από τις 2 ποια προτείνεται η 560 είναι overclocked από την ASUS και στα timings είναι πιο γρήγορη αλλά είναι καλύτερο αυτό?

Δημοσ.

Από ότι κατάλαβα το pc το θες για games. Γιατί λοιπόν 2700κ?

Επίσης ποια οθόνη έχεις;

Θα τον στήσεις μόνος σου ή θες να το κάνει το κατάστημα;

Που μένεις να δούμε απο ποια μαγαζιά να κοιτάμε;

Δημοσ.

το pc το θέλω για compile και για testing. επεξεργαστή θα βάλω ή τον 2700κ ή τον 2600κ.

αλλά εντάξει να μπορώ να παίξω και κάνα παιχνιδάκι!!

οθόνη έχω eizo flexscan s1931 (19" 1280 χ 1024). δεν θα την αλλάξω ακόμα αλλά κάποια στιγμή στο μέλλον.

τώρα για μαγαζιά που μου λες, Θεσσαλονίκη μένω, αλλά θα προτιμούσα να μου πείτε την γνώμη σας για τα εξαρτήματα.

θα το στήσω εγώ το pc δεν είναι πρόβλημα αυτό.

Δημοσ.

Ωραία με την οθόνη που έχεις και με χειρότερες κάρτες δουλειά θα έκανες. Αλλά αφού λες ότι θα την αλλάξεις στο μέλλον πάμε και για κάρτα γραφικών με μέλλον

6950 στα 2gb θα πήγαινα εγώ. Και ναι το Psu θα σηκώσει και δεύτερη

Σε psu θα προτιμούσα corsairεγώ

Μνήμες αντί να καλύψεις όλα τα Slot με αυτές που διάλεξες και κάνουν και κοντά 100ευρώ είναι και 1333 μπορείς να δεις αυτες

http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22046&cat=4&sub=244&pmanuf=740&sort=3&step=undefined

http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25469&cat=4&sub=244&pmanuf=740&sort=3&step=undefined

ssd δεν βλέπω και στεναχωριέμαι να σου πω την αλήθεια όπως και ψύχτρα

και επίσης το κουτί που διάλεξες καλό ήταν στην εποχή του. Μπορείς να πας και σε κάτι πιο ποιοτικό σίγουρα

edit: Α και κάνε μου αναλυτικά λίγο αυτό το compile και Testing Που λες

Δημοσ.

προτιμάς την 6950 βλέπω 1-0 για την ati!! να σε ρωτήσω τα 2GB γιατί τα χρειάζομαι διάβασα κάπου ότι τόση μνήμη χρειάζεται σε περιπτώσεις που έχεις πάνω από μια οθόνες διαφορετικά και με 1 είναι καλυμμένος κανείς. και να πω την αλήθεια ξεφεύγει και σε τιμή για τα στάνταρ μου αυτή με τα 2.

αλλά εφόσον αντέχουν τα 750 watt 2 τέτοιες κάρτες τότε οκ. (έστω ότι έχω πάνω τροφοδοτικό 750w με 2 6950 κάρτες. πως κατανέμεται η ενεργεία στις κάρτες?? μου φαίνεται περίεργο που το τροφοδοτικό αντέχει 2 την στιγμή που για μια 6950 χρειάζεται τροφοδοτικό 500+ watt)

το τροφοδοτικό που μου λες δεν είναι κακή ιδέα.

μνήμες που να τρέχουν στα 1600 υπάρχει λόγος να πάρω?? στο site της intel στα spec του επεξεργαστή έλεγε 1066 και 1333.όσο για τα slot που καλύπτονται όλα δεν με απασχολεί. τις μνήμες αυτές τις διάλεξα γιατί είχαν αρκετά καλά timings.

ssd δεν έχω και στεναχωριέμαι και εγώ. αλλά αργότερα.ξέρεις πως το έχω σκεφτεί συγκριτικά με το pc που έχω τώρα θα δω διαφορά μεγάλη σε θέμα ταχύτητας, σε κάνα χρόνο θα συνηθίσω με το νέο pc. σε κάνα χρόνο λοιπόν λέω να πάρω έναν ssd για να ξανά εντυπωσιαστώ από την απόδοσή :P

λοιπόν πρότεινες ψύκτρα. θέλω να πάρω ένα καλό κουτί για να μην χρειαστώ ψύκτρα. πιστεύεις ότι θα έχω πρόβλημα? και κάτι ακόμα αν πάρω ψυκτρα με τα θέματα εγγύησης του επεξεργαστή τι γίνεται??

το κουτί είναι λίγο παλιό το ξέρω αλλά είναι top νομίζω.. για πες μου τι άλλο έχεις να προτείνεις?

και να ρωτήσω σε άλλα θέματα που συζητιούνται στο site βλέπω ότι προτείνεις πολλά πράγματα από το vision studio. για το μαγαζί τη γνώμη επικρατεί??? γενικά το συγκεκριμένο σε κάποια πράγματα είναι καλές οι τιμές του αλλά σε πολλά συγκεκριμένα ξεφεύγει πολύ ( πχ το κουτί που έχω στην σύνθεση μου). το συγκεκριμένο αν πάω από το μαγαζί από παζάρια πως τα πάει?? θα κάνει καμία καλή τιμή να βοηθήσουμε και την τοπική αγορά σε δύσκολες περιόδους, είχε κάποιος καμία προσωπική εμπειρία?

και τέλος ασχολούμαι με νευρωνικά και έχω κουραστεί να περιμένω να τεστάρω τα δεδομένα. δεν θα βοηθήσει σε αυτό ο i7 μήπως δεν τον χρειάζομαι??

Δημοσ.

500Watt δεν χρειάζεται ΜΟΝΟ η κάρτα. Προτεινόμενη ισχυς Psu είναι για ΟΛΟ το σύστημα.

Με το 750άρι δεν θα έχεις πρόβλημα στην περίπτωση cf :)

Για τις μνήμες. Δεν βρίσκω ΚΑΝΕΝΑ λόγο την σημερινή ημέρα κάποιος να δώσει 100ευρώ για 8GB ram ενώ με λιγότερα απο 50 μπορεί να πάρει 8GB στα 1600.

Για τον ssd καταλαβαίνω την λογική σου αλλά διαφωνώ

Για την ψύχτρα. Οσο καλό κουτί και να έχεις με την Stock ψύχτρα δεν τον ανεβάζεις. Θα υποφέρει. Εκτός αν τον βάλεις μέσα στο ψυγείο :P

Τι να παίζει με την εγγύηση δηλαδή;

Το κουτί ήταν top. Εχει πολύ καλό airflow αλλά υποφέρει με το θέμα σκόνης

Πρότασή μου αφού θες να πάρεις ένα πολύ καλό κουτί είναι αυτό εδώ

http://www.skroutz.gr/c/28/cases-koutia.html?keyphrase=corsair+600t

ή με πιο λίγα ένα απο αυτά τα 2

http://www.skroutz.gr/c/28/cases-koutia.html?keyphrase=corsair+500r

Για το vision. Δεν προτείνω μόνο απο Vision. Απλά το συγκεκριμένο μαγαζί έχει την μεγαλύτερη ποικιλία στην Ελλάδα, έχεις καλές τιμές σε αρκετά προιόντα (κα΄ποτε είχε καλύτερες) και το έχω δοκιμάσει και προσωπικά.

Θα σου έλεγα να πας στον 2600k. Τα παραπάνω για τον 2700k χρήματα για 0,1GHz δεν το βρίσκω φρόνιμο να τα δώσεις

Δημοσ.

500Watt δεν χρειάζεται ΜΟΝΟ η κάρτα. Προτεινόμενη ισχυς Psu είναι για ΟΛΟ το σύστημα.

Με το 750άρι δεν θα έχεις πρόβλημα στην περίπτωση cf :)

Για τις μνήμες. Δεν βρίσκω ΚΑΝΕΝΑ λόγο την σημερινή ημέρα κάποιος να δώσει 100ευρώ για 8GB ram ενώ με λιγότερα απο 50 μπορεί να πάρει 8GB στα 1600.

Για τον ssd καταλαβαίνω την λογική σου αλλά διαφωνώ

Για την ψύχτρα. Οσο καλό κουτί και να έχεις με την Stock ψύχτρα δεν τον ανεβάζεις. Θα υποφέρει. Εκτός αν τον βάλεις μέσα στο ψυγείο :P

Τι να παίζει με την εγγύηση δηλαδή;

Το κουτί ήταν top. Εχει πολύ καλό airflow αλλά υποφέρει με το θέμα σκόνης

Πρότασή μου αφού θες να πάρεις ένα πολύ καλό κουτί είναι αυτό εδώ

http://www.skroutz.gr/c/28/cases-koutia.html?keyphrase=corsair+600t

ή με πιο λίγα ένα απο αυτά τα 2

http://www.skroutz.gr/c/28/cases-koutia.html?keyphrase=corsair+500r

Για το vision. Δεν προτείνω μόνο απο Vision. Απλά το συγκεκριμένο μαγαζί έχει την μεγαλύτερη ποικιλία στην Ελλάδα, έχεις καλές τιμές σε αρκετά προιόντα (κα΄ποτε είχε καλύτερες) και το έχω δοκιμάσει και προσωπικά.

Θα σου έλεγα να πας στον 2600k. Τα παραπάνω για τον 2700k χρήματα για 0,1GHz δεν το βρίσκω φρόνιμο να τα δώσεις

σε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις και για τον χρόνο σου!! θα κάνω μια σύσκεψη με τον εαυτό και την τσέπη μου να δω που θα καταλήξω!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...