Προς το περιεχόμενο

Marc Ecko The Brig Mens Watch with Black Dial and Black Leather Strap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναλογα την χρηση που κανει ο καθενας. Αν ειναι να παρεις ενα φτηνο Seiko πχ η ενα Timex η ενα Sector (εχω και αυτες τις μαρκες) και να το βγαζεις καθε μεσημερι και βραδυ, να το βαζεις στο κουτι του και να το εχεις μονο για να βλεπεις την ωρα καθημερινα ναι αντεχουν. Οταν λεμε ενα ρολοι ειναι σκυλι ομως εννοουμε πως αντεχει την κακομεταχειριση, το να αντεξει απλα να λεει την ωρα οταν θα εισαι στην δουλεια η εξω για καφε κτλ κτλ δεν λεει κατι.

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άρα εξίσου σημαντικό (αν όχι σημαντικότερο) ρόλο, παίζει ο χαρακτήρας του ρολογιού σε συνδυασμό με την τιμή.

Εάν πάρεις ένα PP Calatrava και το φορέσεις για να σπάσεις το ρεκόρ άπνοιας, το πιθανότερο είναι να κλαίς τα 20.000 € που έδωσες...

Δημοσ.

Τα παρα πολυ ακριβα συνηθως βασιζονται στους θεσπεσιους μηχανισμους και στο στολισμα, δεν σημαινει ομως πως ειναι φτιαγμενα για να αντεχουν. Εξαλλου οποιος εχει να δωσει 10-20-30.000ε για ρολοι δεν νομιζω να το κρατησει και πανω απο 2-3 χρονια οπως και να εχει.

Περα απο αυτο καποιος που θελει απλα ενα ρολοι που θα το προσεχει και δεν θα κανει καταχρησεις μπορει να παρει και ενα Casio με 5ε και να του κρατησει 5 χρονια.

Δημοσ.

Τα Marc Ecko είναι ρολόγια της μόδας απίστευτα υπερκοστολογημένα, που το μόνο πράγμα που έχει πάνω τους κάποια βαρύτητα, είναι το όνομα του γνωστού ( ; ) σχεδιαστή τους. Δεν λέω, αν σε κάποιον αρέσουν εμφανισιακά, τότε ας τα αγοράσει,η ποιότητά τους είναι πολύ καλή, απλά είναι σίγουρο ότι δεν αξίζουν τα €300+ που τα έβλεπα στην αρχή, για αυτό άλλωστε και οι τιμές τους πέφτουν τόσο γρήγορα.

Ξέρω (και έχω) αρκετά ρολόγια των €300 (και λιγότερα) που αντέχουν τα πάντα και κάποια από αυτά τα έχω πάνω από 10 χρόνια, με €300 παίρνει κανείς απίστευτα ποιοτικά και ανθεκτικά κομμάτια. Τα seiko σε καμμία περίπτωση δεν συγκαταλέγονται στην ίδια κατηγορία με τα timex και τα sector. Και τα promaster της citizen σε αυτά τα χρήματα έχουν γράψει ιστορία, τα εμπιστεύονται επαγγελματίες. Τα περισσότερα ακριβά (πάνω από €1000) ελβετικά συνήθως δεν προσφέρουν κάτι καλύτερο σε επίπεδο κατασκευής του ρολογιού, εύκολα βρίσκεις ρολόι φτιαγμένο με καλό ατσάλι, βιδωτό καπάκι-κορώνα και κρύσταλλο ζαφειρίου σε ρολόγια ακόμη και των €400-€500. Αυτό που προσφέρουν τα ακριβά ελβετικά είναι παράδοση, όνομα, και κάποιες ιδιαιτερότητες, κυρίως ως προς την μηχανή. Πάντως, κακά τα ψέματα, αυτό που πληρώνεις κυρίως είναι το πρεστίζ.

@Salvation81, Vector Europe μάλλον εννοείς Vostok Europe, σωστά; Η Vostok καλή είναι, αλλά έχει αρκετό δρόμο μπροστά της για να γίνει πολύ ποιοτική εταιρία.

Δημοσ.

Ναι Vostok, δεν εχω ρολοι απο εκεινους ακομα γιαυτο το μπερδεψα. Ωστοσο εμφανησιακα εστω ειναι πολυ ομορφα.

θα διαφωνησω ομως στο θεμα ποιοτητας γιατι ειχα πολλα ρολογια (και εχω) αλλα οπως προαναφερθηκε παιζει μεγαλο ρολο ο στοχος του καθε ρολογιου. Προσωπικα απο οσα ρολογια ειχα ποτε της ταξεως των 200-500ε κανενα δεν ειχε την κατασκευη που εχει το Tag Heuer Aquamarine που εχω τωρα. Ναι κοστιζει κατι παραπανω (και δεν ερχεται καν με μπρασελε οποτε δεν το λες κυριλε ρολοι) αλλα εχει αντεξει τα πανδεινα και ειναι χαλαρα το μονο ρολοι που εμπιστευομαι (ασχετο αλλα εχει και πολυ καλο Service).

Δημοσ.

Ναι Aquaracer.

Αν και το Aquamarine για να μου κολησε τοσο καπου μαλλον το εχω δει σε ρολοι.

Βεβαια το Aquaracer βγαινει σε πολλες εκδοσεις και με μπρασελε αλλα εγω το πηρα με καουτσουκ λουρακι, το θεωρω πιο καλο στο νερο απο οτι το μπρασελε.

Δημοσ.

Ενα καλο αυτοματο ρολοι, στο 700αρι ποιο θα προτινατε?

Εχω ενα Seiko Velatura, το οποιο το φοραω σε καθημερινη βαση.Το εντασσετε στην κατηγορια των ευπαθων?

Δημοσ.

Εχω ενα αυτοματο (νομιζω TWI ?) αλλα επειδη σπανια το χρησιμοποιω πλεον ο μηχανισμος δεν δουλευει οπως στις αρχες (παλια δουλευε για αρκετη ωρα με το παραμικρο κουνημα του χεριου, πλεον οχι) οποτε ειμαι περισσοτερο της μπαταριας πλεον. Παντως το Velatura ειναι ωραιο, το σκεφτομουν (την εκδοση yachting) οταν πηρα το Aquaracer αλλα στο τελος με κερδισε η ποιοτητα του δευτερου (εκτος αν μιλας για το μοντελο που κανει 2000ε οποτε αυτο ουτε καν που το κοιταξα :) ).

Δημοσ.

αυτο εχω το οποιο το amazon το εχει σε τρελη προσφορα 320€ αν αναλογιστεις οτι τιμη ελληνικου καταλογου ειναι στα 700€.

http://www.amazon.co.uk/Seiko-Velatura-Chronograph-SPC007P1-Rubber/dp/B000ZKAMJ4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1323908146&sr=8-1

κοιαταζα για omega seamaster αλλα για αυτοματο θες σχεδον 3Κ, και 1700 δε δινω για quartz...

αυτο εχω μπανισει στα 1280 αλλα δεν ξερω τι λενε σα μαρκα.

http://www.oroloi.gr/product_info.php?products_id=19450

Δημοσ.

αυτο εχω το οποιο το amazon το εχει σε τρελη προσφορα 320€ αν αναλογιστεις οτι τιμη ελληνικου καταλογου ειναι στα 700€.

http://www.amazon.co.uk/Seiko-Velatura-Chronograph-SPC007P1-Rubber/dp/B000ZKAMJ4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1323908146&sr=8-1

κοιαταζα για omega seamaster αλλα για αυτοματο θες σχεδον 3Κ, και 1700 δε δινω για quartz...

αυτο εχω μπανισει στα 1280 αλλα δεν ξερω τι λενε σα μαρκα.

http://www.oroloi.gr/product_info.php?products_id=19450

Όντως το Seiko είναι σε πολύ καλή τιμή, καμία σχέση με τα ελληνικά καταστήματα....

Από την άλλη η Hamilton είναι μία από τις πιο value for money εταιρίες που μπορείς να βρείς στην κατηγορία τιμής. Δε σου κρύβω πως μερικούς μήνες πρίν ήμουν πολύ κοντά στο να το αγοράσω (αλλά σε άλλο συνδυασμό χρωμάτων, όχι το PVD), οπότε εάν είναι του γούστου σου προχώρα ! (αλλά φυσικά όχι στα 1600€)

Δημοσ.

Ναι αυτο το Velatura κοιτουσα αλλα δεν ξερω, κατι με χαλασε τοσο στο design οσο στην ποιοτητα. Βεβαια το Velatura που κοστιζει γυρω στα 2200ε ειναι φανταστικο ρολοι.

1600ε κοντα δεν τα λες λιγα αν και η Hamilton ειναι Ελβετικη (τουλαχιστον λενε Swiss made). 1380ε εδωσα απο Γερμανια για το Aquaracer πριν 2 χρονια και σιγουρα δεν σκοπευω να ξαναδωσω τοσα για ρολοι.

Παντως απο εδω το Hamilton το παιρνεις καπου στα 1150ε.

LINK 1

LINK 2

Δημοσ.

αν και το διαλυσαμε το θεματακι,το hamilton το εχω απο ελληνικο φυσικο καταστημα βρει στα 1280, νομισω για 100€ δεν υπαρχει λογος.

το aquaracer θα κοιταξω να το βρω κοντα 1000€ γιατι μου αρεσε και αν ειναι θα το χτυπησω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...