ixthy Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Θέλω να εφιστήσω την προσοχή των χρηστών mac που χρησιμοποιούν ακόμα το παραπάνω πρόγραμμα για να γράφουν σε δίσκους NTFS από το mac τους. Το NTFS for mac os x έχει ένα πολύ ύπουλο bug από το οποίο μπορεί να χάσετε άπειρα αρχεία χωρίς να το πάρετε και χαμπάρι. Για άγνωστο λόγο, όταν προστεθούν αρχεία ή φάκελοι σε κάποιο φάκελο που βρίσκεται μέσα σε NTFS δίσκο, εξαφανίζονται κάποια άλλα αρχεία ή φάκελοι των οποίων το όνομα φαίνεται να έχει το ίδιο αρχικό γράμμα! Προσοχή κάθε φορά που κάνετε copy - paste, μετρήστε τα items στο folder σας γιατί δεν ξέρετε τι θα χαθεί!!! Ποιος ξέρει και γω τι αρχεία μπορεί να έχω χάσει τόσο καιρό! Το πρόβλημα αυτό δεν εμφανίζεται πάντα και δεν έχω καταλάβει τι το ενεργοποιεί, ή ποια μπορεί να είναι η λύση του. Αν έχετε παρόμοια εμπειρία, ή αν έχετε βρει κάποια λύση για το θέμα παρακαλώ απαντήστε... Ξέχασα να πω ότι δουλεύω την έκδοση 6.5.1. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2000gr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Θέλω να εφιστήσω την προσοχή των χρηστών mac που χρησιμοποιούν ακόμα το παραπάνω πρόγραμμα για να γράφουν σε δίσκους NTFS από το mac τους. Το NTFS for mac os x έχει ένα πολύ ύπουλο bug από το οποίο μπορεί να χάσετε άπειρα αρχεία χωρίς να το πάρετε και χαμπάρι. Για άγνωστο λόγο, όταν προστεθούν αρχεία ή φάκελοι σε κάποιο φάκελο που βρίσκεται μέσα σε NTFS δίσκο, εξαφανίζονται κάποια άλλα αρχεία ή φάκελοι των οποίων το όνομα φαίνεται να έχει το ίδιο αρχικό γράμμα! Προσοχή κάθε φορά που κάνετε copy - paste, μετρήστε τα items στο folder σας γιατί δεν ξέρετε τι θα χαθεί!!! Ποιος ξέρει και γω τι αρχεία μπορεί να έχω χάσει τόσο καιρό! Το πρόβλημα αυτό δεν εμφανίζεται πάντα και δεν έχω καταλάβει τι το ενεργοποιεί, ή ποια μπορεί να είναι η λύση του. Αν έχετε παρόμοια εμπειρία, ή αν έχετε βρει κάποια λύση για το θέμα παρακαλώ απαντήστε... Καταρχήν σε ποιο πρόγραμμα αναφέρεσαι...στο paragon ntfs, το NTFS 3G ή κάποιο άλλο? Στη συνέχεια του ερωτήματος σου έχω την εντύπωση ότι αναφέρεσαι στα διπλά και τα trash αρχεία τα οποίο δημιουργούνται από το MACOS. Τα αρχεία αυτά φαίνονται συνήθως όταν τρέχεις τον δίσκο σε περιβάλλον Windows. Υπάρχει κάποιο πολύ καλό πρόγραμμα σε MACOS το οποίο "καθαρίζει" τα συγκεκριμένα αρχεία και λέγεται Blueharvest. Y.Γ: Επίσης αν έχεις εγκατεστημένα τα Lion να προσέξεις αν έχεις τις κατάλληλες versions των προγραμμάτων (π.χ για το paragon ntfs η έκδοση v.9 και μετέπειτα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixthy Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Αναφέρομαι στο paragon ntfs. Update: Τελικά τα αρχεία δεν χάθηκαν, αλλά είναι ορατά από τον explorer των windows xp. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν φαίνονται από τον finder ή από το terminal. Φίλε Πάνο αναφέρομαι σε αρχεία video και όχι σε κρυφά αρχεία που παράγει ο finder του mac για να κρατά κάποια logs. Y.Γ. Χρησιμοποιώ SL 10.6.7. Θα κάνω και ένα error checking του σκληρού από τα windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα