greeker Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 γεια σας παιδιά, έφτιαξα ένα template με τρεις στήλες σε css. Εκεί στο header λοιπόν έχω κάτι links της μορφής: ><a onclick="document.getElementById('main_content').innerHTML = '<?php echo printMainContent(1); ?>';">Link1<span>περιγραφή</span></a> αυτό που κάνει δλδ στην ουσία είναι να αλλάζει το περιεχόμενο του div=main_content ανάλογα με το string που επιστρέφει η printMainContent(). αυτό που θέλω τώρα να αλλάξω είναι το εξής. Αντί να παίρνει το περιεχόμενο του div από το string που παράγει μια συνάρτηση της php, θα ήθελα να φτιάξω ένα αρχείο php (πχ printMainContent.php) με το περιεχόμενο αυτό και στο onclick() event το div να το φορτώνει και να το δείχνει... πως μπορώ να το κάνω αυτό; υπάρχει κάτι εναλλακτικό από το getElementById().innerHTML ?
defacer Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 πως μπορώ να το κάνω αυτό; υπάρχει κάτι εναλλακτικό από το getElementById().innerHTML ? α) Με AJAX, δηλαδή (προτείνω) με jQuery .load β) Η .load θα το κάνει και αυτό αυτόματα, αλλά γιατί;
greeker Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 ευχαριστώ αν κατάλαβα καλά, η εντολή: >$('#result').load('ajax/test.html'); φορτώνει στο div με όνομα result τα περιεχόμενα της σελίδας ajax/test.html είναι ότι χρειαζόμουν.. θα το δοκιμάσω.. βρήκα και αυτή τη λύση αν ενδιαφέρει κανέναν: αρχικά φτιάχνω ένα div του τύπου ><div id="hidden_div" style="display:none"><?php printdata(); ?></div> και έπειτα όταν θέλω να κάνω αλλαγή: >document.getElementById('main_content').innerHTML = document.getElementById('hidden_div').innerHTML; το θέλω γιατί η λύση με απευθείας ανάθεση του string στο innerHTML έχει περιορισμούς όπως στους χαρακτήρες " και επιπλέον το βρίσκω κάπως μπακάλικο και άκομψο.. στην περίπτωσή μου τυπώνεται ένας πίνακας με στοιχεία που μπορεί να φτάσει και τα 200-300
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα