Προς το περιεχόμενο

ahci mode

itizovts

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα insomniacs πήρα πρόσφατα αυτό το κουτί CoolerMaster CM 690 II Advanced Midi Tower το οποίο στο πάνω μέρος του έχει υποδοχή για σκληρό δίσκο.Για να παίξει όμως σαν hot swap διάβασα ότι πρέπει να ενεργοποιήσω το ahci mode·και η ερωτησή μου είναι η εξής.Το ahci mode ενεργοποιείται μόνο μέσα από το bios ή θέλει και άλλη ρύθμιση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι από το bios μόνο. δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο εκτός και αν έχεις ήδη λειτουργικό επάνω οπότε θέλεις ένα patching για να ξαναβοοταρεις..

Μέσα από το bios είναι , αλλά θέλει να έχεις κάνει εγκατάσταση τα windows με αυτό ενεργοποιημένο. Υπάρχουν κάποιοι οδηγοί στο internet που σου λένε να πειράξεις registry για να το κάνεις αν έχεις ήδη windows εγκατεστημένα , αλλά όσα είχα δοκιμάσει δεν μου είχαν δουλέψει

> http://www.sevenforums.com/tutorials/61869-ahci-enable-windows-7-vista.html?ltr=A ο δύσκολος τρόπος έχει και έναν στην υποστήριξη windows αλλα δεν τον βρήκα.. :mad:

Όχι δεν το έχω χρειαστεί γιατί δουλεύω πάντα σε ahci εγώ.. Νομίζω είναι ψιλο-standard αυτά δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα..

Παρ'ολα αυτά ίδρωσα αλλά στο βρήκα.. > http://support.microsoft.com/kb/922976/en-us

easy way ^_^

• 2 εβδομάδες αργότερα...

γεια σας insomniacs χρόνια πολλά και καλές γιορτές τελικά MoviemakerGr μου δούλεψε μια φορά(μου έβγαλε στη γραμμή εργαλείων το σματάκι ότι έβλεπε τους δίσκους σαν usb drives) και στο επόμενο restart τίποτα τεσπα θα ξέρω την επόμενη φορά που θα κάνω format αν κάνω σε achi mode.καλή χρονιά σε όλους

Αν κατάλαβα σωστά λοιπόν, όταν εγκαθιστάς έναν καινούργιο δίσκο SSD χωρίς λειτουργικό , πρώτα μπαίνεις στο bios και ενεργοποιείς το ahci mode και μετά προχωράς στην εγκατάσταση του λειτουργικού. Αν σου βγάλει μήνυμα λάθους, τότε κάνεις αυτό http://support.microsoft.com/kb/922976/en-us

Σωστά; Αν ναι μετά μπορείς αφενός να μπουτάρεις από όποιον δίσκο θέλεις ;(στην περίπτωση που έχεις και έναν μηχανικό δίσκο με OS επάνω) και αφετέρου βλέπεις όλους τους άλλους δίσκους από όποιον δίσκο και να έχεις μπουτάρει;

επιβεβαιώνω ότι το φιξάκι απο το λινκ που έδωσε ο moviemaker δουλευει μια χαρα..μόλις αγόρασα τον agility 3 τον φορμαρα σε ide και οχι achi mode και μετά αφού τον άλλαξα σε achi mode δεν μπουταρε..πέρασα όμως το φιξάκι και όλα οκ!

thanx dude!

Αν κατάλαβα σωστά λοιπόν, όταν εγκαθιστάς έναν καινούργιο δίσκο SSD χωρίς λειτουργικό , πρώτα μπαίνεις στο bios και ενεργοποιείς το ahci mode και μετά προχωράς στην εγκατάσταση του λειτουργικού. Αν σου βγάλει μήνυμα λάθους, τότε κάνεις αυτό http://support.microsoft.com/kb/922976/en-us

Σωστά; Αν ναι μετά μπορείς αφενός να μπουτάρεις από όποιον δίσκο θέλεις ;(στην περίπτωση που έχεις και έναν μηχανικό δίσκο με OS επάνω) και αφετέρου βλέπεις όλους τους άλλους δίσκους από όποιον δίσκο και να έχεις μπουτάρει;

Οταν βαλεις τον ssd με σκοπο να του περασεις λειτουργικο,καλα ειναι να μην εχεις κανενα αλλο δισκο με λειτουργικο συνδεμενο στον υπολογιστη.Μολις τελειωσει η εγκατασταση μετα συνδεεις και τους υπολοιπους σκληρους που εχεις.Ο υπολογιστης θα κανει boot απο τον δισκο τον οποιο εχεις ορισει σαν first boot device απο το bios.Εννοειτε οτι βλεπεις ολους τους σκληρους που εχεις συνδεμενους στον υπολογιστη.

Το ACHI ειτε το ενεργοποιησεις πριν το format ειτε μετα,δεν εχει σημασια.Απλα,στην περιπτωση που τον φορμαρεις σε IDE,πρωτα αλλαζεις την τιμη στην registry και μετα το reboot μπαινεις bios και αλλαζεις και απο εκει σε AHCI.

Οταν βαλεις τον ssd με σκοπο να του περασεις λειτουργικο,καλα ειναι να μην εχεις κανενα αλλο δισκο με λειτουργικο συνδεμενο στον υπολογιστη.Μολις τελειωσει η εγκατασταση μετα συνδεεις και τους υπολοιπους σκληρους που εχεις.Ο υπολογιστης θα κανει boot απο τον δισκο τον οποιο εχεις ορισει σαν first boot device απο το bios.Εννοειτε οτι βλεπεις ολους τους σκληρους που εχεις συνδεμενους στον υπολογιστη.

Το ACHI ειτε το ενεργοποιησεις πριν το format ειτε μετα,δεν εχει σημασια.Απλα,στην περιπτωση που τον φορμαρεις σε IDE,πρωτα αλλαζεις την τιμη στην registry και μετα το reboot μπαινεις bios και αλλαζεις και απο εκει σε AHCI.

εάν θες να φορμάρεις τον παλιό δίσκο που είχες λειτουργικό αφού βάλεις τον ssd σίγουρα! κατά την εγκατάσταση των windows στον ssd δε πρέπει να έχεις τον άλλο δίσκο πάνω, διότι πολύ πιθανό κάποια boot αρχεία να στα περάσει στον παλιό, οπότε θα πρέπει να έχεις και τους 2 δίσκους ταυτόχρονα πάνω μετά!

Σκοπός μου είναι να κρατήσω ενεργό τον υφιστάμενο δίσκο με το λειτουργικό για gaming κυρίως και να έχω και τον ssd για να τρέχω τα προγράμματα. Άρα θα έχω και τους δύο δίσκους επάνω σε λειτουργία. Για αποθήκη υπάρχει τρίτος δίσκος χωρίς λειτουργικό. Άρα αποσυνδέω ή όχι τον "παλιό δίσκο" κατά την εγκατάσταση του OS στον ssd ή όχι; Και τελικά είτε στην μιά , είτε στην άλλη περίπτωση , πριν την εγκατάσταση του OS στον ssd ενεργοποιώ στο bios το achi ; έτσι ώστε να μην πρέπει να επέμβω στην registry ;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Παρεπιπτόντως επειδή εκτός του να ρωτάς θεωρώ ότι πρέπει να λες και τι έκανες , παρήγγειλα τελικά αυτόν http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=26753&cat=6&sub=318&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=2 και γι' αυτό καίγομαι για οδηγίες έτσι ώστε να ξέρω τι να κάνω όταν έλθει.

για μένα το γυρνας σε achi mode, βγάζεις απο την τροφοδοσία τον άλλο δίσκο με το λειτουργικό και μετά κάνεις φορματ, ώστε το boot του ssd να είναι τελείως ανεξάρτητο απο τον άλλον δίσκο..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...