Δεινόσαυρος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα. Ενεργοποίησα το intel turbo boost από το bios της μητρικής μου (gigabyte z68ma-d2h-b3). Τους πυρήνες τους άφησα στο auto. Ο επεξεργαστής μόλις μπαίνει στα windows -χωρίς φόρτο- λειτουργεί στα 3.4GHz έχοντας θέσεις αυτόματα τον πολλαπλασιαστή σε τιμή 34 (από 33 χ 100 που είναι η κανονική συχνότητα. Το θέμα μου είναι ότι το cpuz μου λέει ότι ο επεξεργαστής μου λειτουργεί κανονικά με τάση 1.044 volt και όταν είναι στα 3.4 με τάση 1.26 volt. Ερωτήματα: 1) Όταν έβαλα το turbo boost στο auto το cpuz μου έλεγε ότι ο επεξεργαστής τρέχει στα 1600ΜΗz. Είναι λογικό αυτό ή τον έκανα underclocking? 2) Σχετικό με το πρώτο. Όταν μιλάμε για τουρμπο μπουστ δεν εννοούμε ελάχιστο 3.3 και μέγιστο 3.7? Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να είναι το ελάχιστο (για εξοικονόμηση ενέργειας π.χ.) 1600? 3) Πόσο θα αντέξει στα 3.4 με την στοκ ψύκτρα? Ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια βοήθεια.
MoviemakerGr Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Νομίζω ότι αυτό με το 1600 στο κάνει ενα προγραμματακι της μητρικής που τρέχει στα windows και όχι το bios για οικονομία.. δεν πρέπει να σε προβληματίζει πάντως θα ανέβει πριν καν το χρειαστείς..
Δεινόσαυρος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Νομίζω ότι αυτό με το 1600 στο κάνει ενα προγραμματακι της μητρικής που τρέχει στα windows και όχι το bios για οικονομία.. δεν πρέπει να σε προβληματίζει πάντως θα ανέβει πριν καν το χρειαστείς.. Ενεργοποίησα το enable ratio changes OS (ή κάπως έτσι) και μου τα πήγε όλα κανονικά στα 3.3. Μόνο οι μνήμες λειτουργούς με το προφιλ 1600, αλλά απ΄ότι καταλαβαίνω δεν επηρεάζει τίποτα αυτό. Άλλωστε υποστηρίζουν και την ταχύτητα και την τεχνολογία αυτή.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Επίσης παίρνω αυτήν την εικόνα από το αντίστοιχο utility της intel:
Δεινόσαυρος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Tα προβλήματα δυστυχώς συνεχίζονται! Χθες το ξημέρωμα το pc άνοιξε μόνο του! Σήμερα που πήγα να το ανοίξω μου έλεγε για boot failure κτλ. Τα έβαλα όλα στα defaults (ακούστηκε το μπιπ) πέρα από το sata mode που άλλαξα χειροκίνητα σε ahci αντί για ide (λόγω ssd). Ακούστηκε το μπιπ, μπήκε στα windows, και βλέπω τις εξής καρτέλες: Δηλαδή ενώ στα cpu-z και hwinfo βλέπω συχνότητα λειτουργίας 1600ΜHz, τα αντίστοιχα εργαλεία της intel δείχνουν 3,4 και 3,5 Ghz. Κάτι άλλο δεν μπορώ να κάνω, αφού έβαλα όλες τις default τιμές στο bios (και τις μνήμες στα 1333). Πάω για bios update? Παρακαλώ ας με κατατοπίσει κάποιος αν έχει την καλοσύνη γιατί με έχουνε ζώσει τα φίδια.
MoviemakerGr Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Το bios UpDate όταν υπάρχει είναι Must.. (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων).. Ξεκίνα από την αρχή λοιπόν με bios update,retsore default, μετά με την ησυχία σου ξανα ρύθμισε το bios σου. Αν θέλεις ν'ανεβεις λίγο βάλε χειροκίνητα 35 στον επεξεργαστή κ 16 στις μνήμες, βάλε 80 βαθμούς alarm τσέκαρε τις θερμοκρασίες σου σε κανονική χρήση όχι stress και απόψε κοιμησου ήσυχος..
Δεινόσαυρος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-z68ma-d2h-b3rev_10/download/bios Eγώ έχω το f3. Από τότε έχουν βγει άλλες 3 εκδόσεις. Ποιό να εγκαταστήσω? Το τελευταίο? Πώς?
MoviemakerGr Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Εγώ το έκανα με το @βιος πρόγραμμα της Gigabyte απλά δεν το έκανα online για την αποφυγή εκπλήξεων, Κατέβασα το αρχείο,το έκανα unzip στο desktop και μετά διάλεξα την επιλογή 2.. του υπέδειξα που έχω το αρχείο και όλα οκ.. Θα στο πει και αυτό, (γενικά διάβαζε καλά τα μηνύματα που σου βγάζει - έχει) μόλις μπεις πρώτη φορά στο καινούριο bios να κάνεις και restore default
Δεινόσαυρος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Εντάξει, το έκανα. Πάλι στα 3,4 λειτουργεί. Τις μνήμες να τις αφήσω 1333 ή να τις κάνω xmp 1600? Εσύ πώς τις έχεις?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Εικόνες από το bios. Όποιος θέλει ας μου πει παρακαλώ τι να ρυθμίσω. Δεν θέλω ούτε να υπερλειτουργεί αλλά ούτε και να υπολειτουργεί.
MoviemakerGr Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Μια χαρά είσαι αν δεν θέλεις να "υπερλειτουργει.." Αν θελήσεις κάτι άλλο κανε ότι σου έγραψα 3 ποστ πιο πάνω.. Χωρίς profil χειροκίνητα τους πολλαπλασιαστές.. Η διάλεξε προφίλ 1 χωρίς πάλι τίποτα άλλο για να μην μπερδεύεσαι..
Δεινόσαυρος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Μια χαρά είσαι αν δεν θέλεις να "υπερλειτουργει.." Αν θελήσεις κάτι άλλο κανε ότι σου έγραψα 3 ποστ πιο πάνω.. Χωρίς profil χειροκίνητα τους πολλαπλασιαστές.. Η διάλεξε προφίλ 1 χωρίς πάλι τίποτα άλλο για να μην μπερδεύεσαι.. Δηλαδή ότι και να μου λέει το hwmonitor (π.χ. ο ένας πυρήνας στα 3700, ο άλλος στα 3300 ο τρίτος στα 1600 και πάει λέγοντας) εγώ εφόσον τα έχω όλα στο auto και τις μνήμες στα 1333 (επίσης auto) είμαι οκ. Έτσι?
MoviemakerGr Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Αυτά είναι τα σωστά.. Ότι άλλο είναι μπούρδα.. Εδώ είμαι λίγο ανεβασμένος απ'οτι και εσύ βλέπεις.. Εδώ σε καθεστώς OsX
Δεινόσαυρος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Σ ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου! Με την στοκ ψύκτρα είσαι?
MoviemakerGr Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Όχι πήρα μια άλλη της Intel αλλά τα παιδιά εδώ λένε ότι παίζει και καλύτερη.. Εμένα αυτή μου άρεσε.. Any Way.. XTS 100 H είναι αν θέλεις να την δεις.. αλλά την έχω quiet mode δεν έχει χρειαστεί με τέτοιες θερμοκρασίες να της δώσω γκάζι..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα