Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ένα bid στο γερμανικο ebay κερδισα και πήρα την msi R6950 2gb στα 180 ευρώ. Ο χρήστης που τη δινει έχει πάνω απο 1000 θετικές οπότε νομίζω οτι θα είμαι οκ. Ηξερα για τον ερχομο της σειράς 7 αλλά μάλλον στο σύστημά μου θα ήταν άχρηστη οπότε θέλοντας να προλάβω και τις διακοπές των Χριστουγέννων πήρα αυτή. Το σύστημα μου ειναι intel c2q q9450, asus gtx260, 8gb ddr3, tagan 700w, 80gb ssd, case thermaltake armour jr.

Τώρα έχω 3 ερωτήσεις να κάνω.

1) Η διαδικασία αλλαγής της ποια είναι? Κατεβάζω τους καινούργιους drivers, σβήνω τους παλιούς, κλείνω το Pc και αλλάζω απλά τις κάρτες?

2) Ο επεξεργαστης μου χωρίς o/c μου έγραψε 2 φορες μηνυμα κατα την επανεκκινηση οτι ανεβασε θερμοκρασια(τον καθαρισα και ολα οκ). Φοραει την μανισια ψυκτρα. Για να μη δω μεγαλο bottleneck με την καινουργια καρτα πρέπει να κλοκάρω π.χ στα 3? Θα χρειαστω καινουργια ψυκτρα?

3) H καρτα είναι αυτή, γνωρίζει κανείς αν ξεκλειδώνει σε 6970? και πως? Ευχαριστω πολυ

PER.514425.jpg

P.S: To συστημα το εχω σε μια 40'' samsung full hd με dvi-hdmi cable. Η κάρτα γράφει οτι εχει 2 dvi 1 x Single-Link DVI-D, 1 x Dual-Link DVI-I . Εχει διαφορά σε ποιο θα τη βάλω?

Δημοσ.

Εισαι τυχερος.Η συγκεκριμενη ξεκλειδωνει σε 6970 και κλοκαρει και καλα.

Προσωπικα και εγω και ο Storm1978 εχουμε ακριβως την ιδια καρτα και εχει ξεκλειδωσει.

Σου στελνω Pm με την διαδικασια ακριβως που ακολουθησαμε για το ξεκλειδωμα.Εκει θα βρεις τα παντα (μεχρι και το bios που θα της περασεις).

Δημοσ.

Εισαι τυχερος.Η συγκεκριμενη ξεκλειδωνει σε 6970 και κλοκαρει και καλα.

Προσωπικα και εγω και ο Storm1978 εχουμε ακριβως την ιδια καρτα και εχει ξεκλειδωσει.

Σου στελνω Pm με την διαδικασια ακριβως που ακολουθησαμε για το ξεκλειδωμα.Εκει θα βρεις τα παντα (μεχρι και το bios που θα της περασεις).

καλησπερα φιλε θανο μπας και ξερεις αν ξεκλειδωνει και αυτη εδω http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/MSI-R6950-Twin-Frozr-III-PE-OC-PCI-Express-GDDR5-2GB-R6950-TWIN-FROZR-III-PE-OC.htm

Δημοσ.

καλησπερα φιλε θανο μπας και ξερεις αν ξεκλειδωνει και αυτη εδω http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/MSI-R6950-Twin-Frozr-III-PE-OC-PCI-Express-GDDR5-2GB-R6950-TWIN-FROZR-III-PE-OC.htm

αυτή ακούγεται ότι είναι ξεκλείδωτη από μόνη τησ...

¨Οσο για την MSI την reference έχω ξεκλειδώσει 2.

οδηγίες εδώ:http://www.thelab.gr/kartes-grafikon/unlock-6950-to-6970-a-88738-13.html

κάνε ότι λέει ο ATIMAN, είναι μάστορας δίνει και τα σωστά Bios

Δημοσ.

Και με τους drivers πως παει η δουλεια? Κατεβαζω πρωτα της 6950, την φλασαρω και μετα βαζω της 6970? Η συνεχιζω και ενημερωνω τους drivers της 6950?

Επισης αυτο που εγραψα στο p.s μου ξερει κανενας τι διαφορα έχει?

ΤΥ

Δημοσ.

Και με τους drivers πως παει η δουλεια? Κατεβαζω πρωτα της 6950, την φλασαρω και μετα βαζω της 6970? Η συνεχιζω και ενημερωνω τους drivers της 6950?

Επισης αυτο που εγραψα στο p.s μου ξερει κανενας τι διαφορα έχει?

ΤΥ

Οδηγούς θα κατεβάσεις για την σειρά Desktop Graphics series HD6XXX απο εδώ:

http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-64.aspx

Oι οδηγοί της HD6950, της HD6970 καθώς και ολόκληρης της σειράς 6XXX είναι οι ίδιοι οδηγοί, μην μπερδέυεσαι λοιπόν :)

Όσο αφορά το P.S σε όποια απο τις δύο υποδοχές dvi DVI-D της κάρτας βάλεις το καλώδιο dvi to hdmi που έχεις για την TV είναι το ίδιο πράγμα. Παρεπιπτόντως επειδή το ένα απο τα δύο pc μου το έχω σε 40" FHD TV είναι άλλη φάση το gaming. Καλό λιώσιμο. :)

edit: Πρίν βγάλεις την Nvidia που έχεις, κατέβασε τους οδηγούς της ati. Μετά κατέβασε το πρόγραμμα driver sweeper. Κάνε restart μπές bios και τρέξε το sweeper για να καθαρίσεις τους οδηγούς της nvidia καθώς και όποια κατάλοιπα τους απο την registry. Κλείσε το pc. Αφαίρεσε την κάρτα της nvidia και βάλε την HD6950. Άνοιξε το pc και εγκατέστησε τους νέους οδηγούς της Ati και κανε restart όπως προβλέπει το πρόγραμμα εγκατάστασης. Είσαι έτοιμος. :)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Που να ήξερα πριν μου τη στήλει να την ψάξω τη δουλειά με το DHL paket International. DHL άκουσα και χάρηκα αλλα όπως έμαθα εκ των υστέρων DHL στη Γερμανία είναι τα ΕΛΤΑ τους. Με αποτέλεσμα η κάρτα να μη μου έχει έρθει ακόμη και απο οτι έμαθα λενε οτι τα δέματα αυτά τα στέλνουν οδικως. Στο site της DHL λέει οτι η κάρτα έφυγε απο Γερμανία στις 15/12 και απο τότε καμία ενημέρωση για την τύχη της ούτε στα ελτα κουριερ ούτε στα κανονικά ελτά... Το πάθημα ομως τώρα έγινε μάθημα..

Δημοσ.

P.S: To συστημα το εχω σε μια 40'' samsung full hd με dvi-hdmi cable. Η κάρτα γράφει οτι εχει 2 dvi 1 x Single-Link DVI-D, 1 x Dual-Link DVI-I . Εχει διαφορά σε ποιο θα τη βάλω?

το dual link DVI χρησιμευει για αναλυσεις μεγαλυτερες απο 1920*1080 (δηλαδη 2560 κλπ)

οποτε στις HD τηλεορασεις που ειναι 1920*1080 σε καλυπτει και το dual και το single link DVI

Δημοσ.

Που να ήξερα πριν μου τη στήλει να την ψάξω τη δουλειά με το DHL paket International. DHL άκουσα και χάρηκα αλλα όπως έμαθα εκ των υστέρων DHL στη Γερμανία είναι τα ΕΛΤΑ τους. Με αποτέλεσμα η κάρτα να μη μου έχει έρθει ακόμη και απο οτι έμαθα λενε οτι τα δέματα αυτά τα στέλνουν οδικως. Στο site της DHL λέει οτι η κάρτα έφυγε απο Γερμανία στις 15/12 και απο τότε καμία ενημέρωση για την τύχη της ούτε στα ελτα κουριερ ούτε στα κανονικά ελτά... Το πάθημα ομως τώρα έγινε μάθημα..

Μην αγχωνεσαι,θα σου ερθει κανονικα.Τι νομιζεις οτι ειναι τα Deutsche Post DHL,Ελληνικα Ταχυδρομια?

Δημοσ.

Μην αγχωνεσαι,θα σου ερθει κανονικα.Τι νομιζεις οτι ειναι τα Deutsche Post DHL,Ελληνικα Ταχυδρομια?

Ακριβώς αυτό με ανησυχεί. πόσο καιρο δηλαδή θα κάνουν τα ΕΛΤΑ....

Δημοσ.

Ελτα λεγοντας εννοεις τα Ελληνικα Ταχυδρομια?Θα σου πω δικιες μου εμπειριες.Απο Γερμανια με DHL εκανε γυρω στις δεκα μερες να ερθει στα χερια μου ενας ssd απο Zizanio.de..Απο Αμερικη με USPS( Τα αντιστοιχα ΕΛΤΑ στην Αμερικη)σε 12 μερες περιπου το ειχα στα χερια μου το πακετο,οχι μια αλλα 4 φορες που παραγγειλα και απο διαφορετικους πωλητες.Δεν νομιζω οτι τα ΕΛΤΑ θα χασουν πραγμα ή οτι θα κανει κανενα 3μηνο να το παρεις.Τα δικα μας ΕΛΤΑ,με το που το παρουν στα χερια τους,σε 3-4 μερες το πολυ θα το εχεις.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και από μένα και χρόνια πολλά.

Αγόρασα και εγώ αυτή την κάρτα αλλά δεν τα πάω καλά με την τεχνολογία. Την έχω σε ένα μηχάνημα AMD FX 4100 Quad-Core Processor 3.60GHz και μνήμη 8GB με win7 64bit. Έχω τις εξής απορίες:

1. Όταν πέρασα τους drivers από το DVD της κάρτας τα win7 έδιναν αξιολόγηση 7,9. Όταν ζορίζω λίγο τα γραφικά εμφανίζεται μια γραμμή στην μέση της οθόνης που σιγά σιγά ανεβαίνει προς τα πάνω. Κατέβασα τους καινούργιους drivers και η αξιολόγηση τώρα μου δίνει 6,6. Είναι σωστό αυτό; Εν τω μεταξύ η γραμμή στην μέση εμφανίζεται πιο εύκολα.

2. Τι γίνετε με το MSI Afterburner; Απ' ότι καταλαβαίνω είναι για overclocking της κάρτας αλλά δεν ξέρω πως να το κάνω. Είναι ασφαλές ή υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποια ζημιά στο hardware της κάρτας;

Είμαι fan του flight simulator και όπως καταλαβαίνεις έχω αυξημένες ανάγκες σε κάρτα γραφικών. Θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν με βοηθούσες να ρυθμίσω την κάρτα.

]

Δημοσ.

Καταρχην καλως ηλθες στο forum.Tο afterburner δεν ειναι μονο για κλοκαρισμα,κανει και αλλα πραγματα οπως ο ελεγχος του ανεμιστηρα συμφωνα με την θερμοκρασια της καρτας,το monitoring in game της θερμοκρασιας και των frames.Αυτο που δεν μου αρεσει ειναι η γραμμη που λες οτι βγαζει.Θελεις να την κλοκαρεςι κιολλας,εδω βγαζει στοκ γραμμη.Πριν εγκαταστησεις τον καινουργιο οδηγο που κατεβασες,εκανες απεγκατασταση τον παλιο?Με τι καλωδιο συνδεεις την καρτα με την οθονη και εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι θεμα καλωδιου ή οθονης η γραμμη?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...