Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχει παει σχεδόν 3 και συνεχίζω ακάθεκτος...

Στο θέμα μας

Είμαι στο τελικό στάδιο κατασκευής ενός ενημερωτικού site με καλά μόνο νέα και πολλά άλλα. Θα μου πείτε ότι υπάρχουν πολλά τέτοια αλλά ευελπιστώ να κάνω την διαφορά.Το site λέγεται ulife.gr .Ειναι ακόμα Offline αλλά πιστεύω μέχρι το τέλος της εβδομάδας να το έχω ανεβάσει.

Δεν είμαι δημοσιογράφος αλλά θέλω να παίρνω ειδήσεις από άλλα site ίδιου τύπου η και ειδησεογραφικά και να τις συγκεντρώνω. Επειδή καλές ειδήσεις υπάρχουν σε εκατοντάδες σελίδες και η αναζήτηση μου περιορίζεται μέσω google (πχ καλές ειδήσεις, δωρεαν υπηρεσίες κλπ) υπάρχει νομικό πρόβλημα αν απλά γράφω την πηγή στο τέλος κάθε άρθρου η θα πρέπει να πάρω εγγραφη απάντηση από κάθε σελίδα ξεχωριστά ότι μπορώ να αναδημοσιεύω άρθρα και ειδήσεις δικές τους?

Δημοσ.

Μανώλη καλημέρα,

Για να είσαι απόλυτα νομότυπος, πρέπει κανονικά να δεις τους όρους χρήσης των ιστοσελίδων για το αν επιτρέπουν την αντιγραφή περιεχομένου. Το γεγονός ότι βάζεις την πηγή, δεν σημαίνει ότι είσαι νόμιμος. Επίσης, αρκετές σελίδες αγοράζουν τα δικαιώματα προβολής του περιεχομένου και των εικόνων από το reuters Ελλάδος. Με λίγα λόγια πρέπει να έχεις τη δική τους άδεια, η οποία κοστίζει 6000 ευρώ το εξάμηνο αν θυμάμαι καλά. Τώρα θα μου πεις γίνεται τόσο χαμός εμένα θα πιάσουν; :shock: Απλά σου λέω τι ισχύει. Η αντιγραφή περιεχομένου είναι κάτι το οποίο γίνεται από τις πρώτες μέρες του διαδικτύου.

Επειδή όμως για αυτό το λόγο γίνεται από τις πρώτες μέρες του διαδικτύου, θα σου έλεγα πως η ιδέα σου πιθανότατα θα χαθεί μαζί με τις υπόλοιπες ιδέες χιλιάδες webmasters, οι οποίοι κάνουν ακριβώς το ίδιο, δηλαδή αντιγράφουν περιεχόμενο ανελλιπώς.

Ρωτάω αρκετούς webmasters που αντιγράφουν περιεχόμενο και με 20.000 άρθρα έχουν πχ 3 - 4 χιλιάδες επισκέπτες, ενώ άλλοι που έχουν γράψει 400 - 500 άρθρα μοναδικό περιεχόμενο, καταφέρνουν και έχουν 10 - 15 χιλιάδες το μήνα. Εκεί, όταν δηλαδή γράφεις μοναδικό περιεχόμενο, μπορείς πραγματικά να ξεχωρίσεις. Όταν απλά αντιγράφεις, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις. Για την ακρίβεια δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά μιλάμε για 99% αποτυχία.

Αν θέλεις να ξεχωρίσεις και να έχεις επισκέπτες που θα παρακολουθούν εσένα, πρέπει λοιπόν να γράφεις μοναδικό περιεχόμενο.

Δημοσ.

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες. Απόλυτο δίκιο.

Όντως δεν θέλω να καταλήξει το site στον κάδο μαζί με άλλα πολλά. Θα έχω φυσικα και δικά μου άρθρα και σκέφτομαι να αρχίσω να βασίζομαι σε ιστορίες χρηστών. Δηλαδή σε χαρούμενες ειδήσεις που θα μου στέλνουν μέσω mail.

Θα δω και θα πράξω αναλόγως.

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Αν θέλεις να ξεχωρίσεις και να έχεις επισκέπτες που θα παρακολουθούν εσένα, πρέπει λοιπόν να γράφεις μοναδικό περιεχόμενο.

Φιλε Αλέξη . Να σε ρωτήσω κάτι. Αν παίρνω άρθρα από άλλες σελίδες και τα γράφω με δικά μου λόγια θα υπάρχει πρόβλημα σε αυτό? Το σκέφτηκα έτσι και μου άρεσει η ιδέα..

Το παρομοιάζω με τα site που έχουν συνταγές μαγειρικής. Κανένας δεν αντιγράφει την συνταγή του άλλου καθεαυτή..Βάζει ο καθένας την δική του πινελιά , τις δικές του δόσεις στα υλικά , προσθέτει και κάτι παραπάνω πχ στην σάλτσα , στην γαρνιτούρα και αυτό είναι κάτι νέο. Δεν μπορεί κανένας να του πει κάτι.Δεν φαίνεται πουθενά αντιγραφή

Δημοσ.

Μανώλη το article rewritting είναι μια έγκυρη μέθοδος για να φτιάξεις μοναδικό περιεχόμενο και να οδηγήσεις traffic στη σελίδα σου. Απλά χρειάζεται χρόνο για να γίνει :mrgreen: Αν το καλοσκεφτείς, οι περισσότεροι το ίδιο κάνουν.

Δημοσ.

Σίγουρα. Το σκέφτηκα καλά και είναι και πιο ωραίο από το c(l)opy paste..

Να είσαι καλά και ευχαριστώ για την βοήθεια

Δημοσ.

Σίγουρα. Το σκέφτηκα καλά και είναι και πιο ωραίο από το c(l)opy paste..

Να είσαι καλά και ευχαριστώ για την βοήθεια

Να θυμάσαι πάντα το εξής.Content is KING.

Οπως λέει και ο alexitsios πιο πάνω καλύτερα να γράφεις ένα δικό σου κείμενο κάθε μέρα και να το ανεβάζεις,παρά να αντιγράφεις 10 κείμενα από άλλες σελίδες.

Πίστεψέ με, η Google θα σε λατρέψει αν έχεις δικό σου και ποιοτικό περιεχόμενο. :mrgreen:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...