Dragonheart Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Καταρχήν καλησπέρα σε όλους. Τις τελευταίες μέρες προσπαθώ να σετάρω το εν λόγω AP, (TP Link WA730RE) αλλά μάταια. Έχω διαβάσει αμέτρητους οδηγούς σε ελληνικά και αγγλικά αλλά στο τέλος δουλειά δεν κάνω. Πιο αναλυτικά, υπάρχει ένα router Thomson 585 v7 στο όροφο κάτω από μένα (πατρικό μου) και εγώ είμαι στον πάνω όροφο και θέλω να έχω ασύρματο ιντερνετ. Δυστυχώς λόγο της διαμόρφωσης του σπιτιού (δεν είναι το ένα πάνω από το άλλο) δεν πιάνω καθόλου σήμα με την ασύρματη κάρτα pci του σταθερού μου υπολογιστή. Μου προτάθηκε η λύση του repeater και αγοράστηκε το TP Link WA730RE. Ως εδώ όλα καλά, το πρόβλημα εδώ ξεκινάει. Καταρχήν να ενημερώσω ότι η συσκευή έχει δύο modes, σαν repeater και σαν access point. Όταν το συνδέσω σαν repeater και ακολουθήσω τις απλές σχετικά οδηγίες σεταρίσματος τότε δεν μου εμφανίζει καν ασύρματο δίκτυο στον υπολογιστή μου στην εύρεση δικτύου. Όταν πάω να το σετάρω σαν access point τότε ο υπολογιστής μου αναγνωρίζει το ασύρματο δίκτυο που πιάνει από το router αλλά δεν μπορεί να συνδεθεί. Έχω την εντύπωση ότι έχει να κάνει με την προστασία, αλλά δοκίμασα WPA και WEP και πάλι δεν μπορώ να συνδεθώ. Η ερώτηση μου είναι τι μπορεί να κάνω λάθος και δεν λειτουργεί; Δεν με απασχολεί είτε είναι AP ή repeater η ρύθμιση, απλά θέλω να κάνω τη δουλειά μου. Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει ή να δώσει την παραμικρή συμβουλή θα του ήμουν ευγνώμων, γιατί η επόμενη μου λύση είναι να περάσω καλώδιο ethernet από το ένα σπίτι στο άλλο και αυτό είναι αρκετά δύσκολο και θα προτιμούσα να το αποφύγω.
rfc Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 σε universal repeater θα παιξεις, θα βαλεις στατικες ips για αρχη μεχρι να συνδεθεις, αν το ρουτερ σου ας πουμε ειναι της μορφης 192,168,1,1 θα βακεις το τπλινκ 1.20 ας πουμε, υποδικτυο 255,255,225,0 gateway kai dns την ip του router .... 1.1 ξεκινα
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Πρωτα δες τι ip εχει το ρουτερ και δωσε μια αντιστοιχη lan ip και στο tp link, οπως αναφερθηκε ηδη. Επειτα πρεπει να παιξεις με wep στο ρουτερ. Στη συνεχεια το mode για το tp link θα ειναι repeater η univ repeater. Στη συνεχεια πρεπει να ορισεις καναλι στο tp link ιδιο με του ρουτερ. Μετα θα κανεις αναζητηση του δικτυου του ρουτερ απτο tp link και θα συνδεθεις πανω του. Τελος θα δωσεις τον wep κωδικο του ρουτερ στο tp link
Dragonheart Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Η συσκευη δεν διαχωριζει αν ειναι repeater η universal repeater, εχει δυο επιλογες, μια για repeater και μια για access point. Τελικα το προβλημα ηταν οτι δεν εβαζα στις ρυθμισεις του repeater σαν gateway τη διεθυνση του router που ειναι συνδεδεμενο στο ιντερνετ. Ενω δηλαδη δηλωνα σαν ip του router 192.168.1.254 και του repeater 192.168.1.253 (με static ip και ιδιο subnet), δεν δηλωνα σαν gateway το 192.168.1.254! Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια ολα παιζουν καλα τωρα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα