sk8 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπερα στη παρεα, εχω ενα οικιακο δικτυο με ενα router Tomson (connx) στο υπογειο και προσφατα αγορασα ενα TP Link WA701ND ωστε να το βαλω σε repeater mode και να ενισχυσω την καλυψη σε αλλους χωρους του σπιτιου (αλλοι οροφοι, κηπος κτλπ) Εχω φαει τις τελευταιες 6 ωρες και κοντευω να τρελαθω. Πιστευω πως εχω σεταρει σωστα το TP Link αλλα για καποιο λογο με το που το ενεργοποιω (βαζω στη πριζα πχ) το ρουτερ χανει το broadband το internet ή κανει κολλητα restart! Τι βλακεια μπορει να εχω κανει ωστε να συμβαινει αυτο, δε το καταλαβαινω. Τα settings εχουν ως εξης, οχι πως εχει σημασια μιας και απο οτι βλεπω το προβλημα ειναι πολυ πιο θεμελιαιο απο αυτα. Το router εχει κρατησει την IP του σε 1.254. Στο TP Link την αλλαξα σε στατικη σε κατι μεσα στο ευρος του DHCP του router, gateway εβαλα επισης την IP του router. Στον υπολογιστη τωρα, επαιξα με στατικη ή και οχι IP, dns servers του ΟΤΕ ή το router, το ιδιο και σαν default gateway (εβαλα την IP του router) Απο οσο εχω διαβασει γενικα, εχει δημιουργησει πολλους πονοκεφαλους το συγκεκριμενο, υπαρχει καποιος ο οποιος μπορει να βοηθησει;
TSITSI58 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 το θεμα ειναι να παρει ξεχωριστη ιπ το TP Link WA701ND γι αυτο θα χρειαστεις ενα laptop θα βαλεις στην μπριζα το TP Link WA701ND στο χωρο που θα μεινει μονιμα, θστερα θα συνδεσεις πανω του το laptop με ethernet πατα απο πισω το reset κρατα το μεχρι να σβησουν τα λαμπακια και να ξαναρχισει μετα μπες στο laptop (κλεισε πρωτα το ασυρματο δικτυο που εχει το laptop) και πανε στις ιδιοτητες ιντερνετ εκει θα βρεις πρωτοκολλο internet εκδοση 4!! πατας ιδιοτητες και μετα σου βγαζει καρτελα οπου εκει θα δωσεις σταθερη ip στο πρωτο κουτακι δωσε 192,168,1,1 στο δευτερο βγαινει αυτοματα 255,255,255,0 και στο τριτο δωσε 192,168,1,10 πατα οκ και μετα ξανα οκ και πανε στο ιντερνετ εχπλορερ η οτι αλλο εχεις εκει πληκρολογωντας 192,168,1,1 φυσιολογικα θα σου βγαλει ενα κουτακι οπου εκει θα γραψεις admin κα στα δυο, μετα εισαι στη σελιδα του TP Link WA701ND οπου εκει θα κανεις τις ρυθμισεις που θελεις.μετα το τελος των ρυθμισεων επιστρεφεις στις επιλογες ιντερνετ και απλος κανεις τικ στο σημειο που δινει ξανα αυτοματη ip περιμενεις περιπου 1 λεπτο και δοκιμαζεις ανοιγωντας τον explorer εαν εχεις ιντερνετ. http://www.tp-link.com/en/article/?id=151 η σελιδα αυτη θα σε βοηθησει ρυθμισεις το TP Link οπως θελεις.σημαντικο ακομη ειναι οτι εαν απο την πρωτη σεν μπει στο 192,168,1,1 δοκιμασε κι αλλες φορες συνηθως αργει να παρει εστω και στατικη ip. το μηχανημα που εχω εγω ειναι το ΤL-WA601G και πραγματικα ηταν πολυ δυσκολο μεχρι να βγαλω ακρη την πρωτη φορα, παντος εγω το εχω βαλει να δουλευει ως Client και δουλευει μια χαρα.
sk8 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Κατ'αρχας, ευχαριστω για την απαντηση. Αυτα που μου λες πανω κατω τα εχω κανει ηδη, αλλα ιντερνετ δεν προωθουσε! Η TP λεει να βαλω στατικη στο λαπτοπ οπως σωστα λες, αλλα την 1.100, ολα οκ, μετα να χτυπησω στο adr bar 1.254 ωστε να μπω στη σελιδα του TP. Εσυ φανταζομαι λες να βαλω ως default gateway για αρχη την 1.10 νομιζοντας οτι εκει ειναι η συσκευη, αλλα δεν ειναι, τελος παντων μικρη σημασια εχει. Ολα αυτα τα εχω κανει, συν το οτι πηγα να αλλαξω την IP της συσκευης, ακουει στο 1.254 οπου ακουει default και το router, οποτε κατι πρεπει να αλλαξει, ετσι του εδωσα μια δυναμικη στην αρχη (να την παρει απο τον DHCP του router δηλαδη) και οταν αυτο απετυχε του εδωσα μια στατικη, μεσα στο ευρος του DHCP καθως και default gateway την 1.254 του router, δηλαδη οτι θα εκανε και ο DHCP απο μονος του. Ολα αυτα στις ρυθμισεις της συσκευης, οχι του υπολογιστη. Καμια αλλη ιδεα;
sk8 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Κανενας χριστιανος δεν ξερει να βοηθησει; Βολευομαι και με αλλες θρησκειες!
TSITSI58 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 κανε ξανα τα παραπανω που σου ειπα βαζωντας στο πρωτο κουτακι 192,168,1,10 οχι 192,168,1,100 και στο τριτο 192,168,1,1 πατα οκ και περιμενε περιπου μισο λεπτο μετα πατα στο ιντερνετ να βρει την 192,168,1,1 αυτη ειναι και η default ip του tplink δεν πατας την 254 η 192,168,1,254 ειναι η ιπ του thomson αυτη δεν τη χρειαζεσε πουθενα ολα αυτα καντα αφου εχεις κανει ρεσετ το tplink παντως εαν καταλαβα καλα δεν μπορεις να μπεις καθολου στην σελιδα του tplink.με τον παραπανω τροπο σιγουρα θα μπεις το εκανα παλι πριν απο λιγο .προσοχη να εχεις απενεργοποιημενο sτο laptop το wifi και συνδεεις με καλωδιο ethernet το τπλινκ με το laptop.
poulinos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 μισο λεπτακι.διαβαζω το αρχικο.οταν βαζεις το tp link πεφτει το broadband και ιντερνετ απο το Thomson/?εριξες κανα firmware update στο thomson?δοκιμασε με αλλο κλειδωμα επισης?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα