Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορει να ναι "περιεργος" ο ανθρωπος (σαν κ του λογου μου) και να ξαναπαρει μνημη σε 5 χρονια.Ακομα θυμαμαι ποσο βασιλιας αισθανομουν με τα (ακριβα) 6 gb μου, μπολικα χρονια πριν. Και τωρα φυσικα δεν μου φτανουνdry.gif

Μα δεν μίλησα γιατί και εγώ αυτό έκανα :)

εξάλλου έχουν ξεφτιλιστεί τόσο πια οι τιμές που δε λέει να πάρει λίγα GB

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.

εξάλλου έχουν ξεφτιλιστεί τόσο πια οι τιμές που δε λέει να πάρει λίγα GB

..το κακο ειναι πως ειμαι με ddr2 ακομα και οι τιμες για αξιοπρεπη 8gb(2x4) δεν λενε να πεσουνmad.png

Δεν θα κανω αναβαθμιση σε κανα 2 χρονια? 24gb minimum θα χω, να φορτωνω τα παντα εκει. Και ενα pagefile που θα χρειαζεται ενα σκληρο απο μονο του.

@topic starter

Sorry για το hijacking, σταματαω εδω.

Δημοσ.

..το κακο ειναι πως ειμαι με ddr2 ακομα και οι τιμες για αξιοπρεπη 8gb(2x4) δεν λενε να πεσουνmad.png

Δεν θα κανω αναβαθμιση σε κανα 2 χρονια? 24gb minimum θα χω, να φορτωνω τα παντα εκει. Και ενα pagefile που θα χρειαζεται ενα σκληρο απο μονο του.

@topic starter

Sorry για το hijacking, σταματαω εδω.

RAM με οθονη θα 'χεις στο τελος :P

• Moderators
Δημοσ.

ddr2 ε;

Κάτσε να ψαχτώ σε καμιά αποθήκη :P

Μόνο μη μου πεις να κάνω Memtest το μισώ :P

"Μinimum 4ωρο memtest, εχω δει μνημες να σκανε στις 3 ωρ.."

oh,wait

Αντε μπας και δω ασπρη μερα σε συνδυασμο με την τρελη μου αναβαθμιση στον..ολοκαινουριο Q6600 μουtongue.gif

Και σταματαω εδω το hijacking του thread. Αν τυχον βρεθει κατιτις pm me. Οπως και να χει παντως, ευχαριστω

RAM με οθονη θα 'χεις στο τελος :P

Sounds good to megrin.png

Δημοσ.

...και για να σου χαλάσω λίγο τις ισορροπίες που μόλις έφτιαξες στο κεφάλι σου.. Ας απομονώσουμε τον επεξεργαστή με την ψύξη του..

Αν δώσεις σε πρώτη φάση τα 100 παραπάνω για τον i7 αφού το over δεν σ'ενδιαφερει, και τον λειτουργήσεις με την stock ψήκτρα ?

Είναι μήπως καλύτερα να τα δώσεις σε επεξεργαστή και όχι σε ψήκτρα ? Αν στο μέλλον θέλεις over δεν βάζεις μια ψήκτρα ακόμα και μεταχειρισμένη με μικρο κόστος ? Αν το κουτί σου είναι καλό δεν σου δίνει τους 3 βαθμούς από τους 10 της διαφοράς ψήκτρας ?

Υπάρχουν δυο σχολές.. που δεν έχει καμιά άδικο η λάθος,η μια δεν έχει πολλά κατσαβίδια και αν αγόραζε αυτοκίνητο θα ήταν Mercedes η άλλη που δεν την νοιάζει η μανούρα ισα ισα παίρνει ανάσες από αυτή και θ'αγοραζε Bmw full accessories οπότε αποφάσισε που ανήκεις.. :P ;)

Δημοσ.

...και για να σου χαλάσω λίγο τις ισορροπίες που μόλις έφτιαξες στο κεφάλι σου.. Ας απομονώσουμε τον επεξεργαστή με την ψύξη του..

Αν δώσεις σε πρώτη φάση τα 100 παραπάνω για τον i7 αφού το over δεν σ'ενδιαφερει, και τον λειτουργήσεις με την stock ψήκτρα ?

Είναι μήπως καλύτερα να τα δώσεις σε επεξεργαστή και όχι σε ψήκτρα ? Αν στο μέλλον θέλεις over δεν βάζεις μια ψήκτρα ακόμα και μεταχειρισμένη με μικρο κόστος ? Αν το κουτί σου είναι καλό δεν σου δίνει τους 3 βαθμούς από τους 10 της διαφοράς ψήκτρας ?

Υπάρχουν δυο σχολές.. που δεν έχει καμιά άδικο η λάθος,η μια δεν έχει πολλά κατσαβίδια και αν αγόραζε αυτοκίνητο θα ήταν Mercedes η άλλη που δεν την νοιάζει η μανούρα ισα ισα παίρνει ανάσες από αυτή και θ'αγοραζε Bmw full accessories οπότε αποφάσισε που ανήκεις.. :P ;)

Καλημερα και ευχαριστω που με προβληματιζεις παλι! :D

Γνωριζεις, ας πουμε σε ποσοστο, ποσο ταχυτερος μπορει να ειναι στη πραξη ο 2600Κ απο τον 2500Κ;

Δημοσ.

Όχι δεν έχω ανάλυση.. ξέρω όμως μερικά πράγματα που τα θεωρώ σίγουρα στο μυαλό μου..

1) ότι ο i5 είναι καλύτερος στο Value for money.

2) ότι ο i7 είναι κατά πολύ καλύτερος στο multitasking κ στο "βάθος χρόνου"

και ένα τρίτο για να στα κάνω ακόμα πιο μπερδεμένο, ότι εγώ στο ενός μηνός μηχάνημα μου δεν σκέφτηκα καν να βάλω Solid.. :rolleyes:

Δημοσ.

Όχι δεν έχω ανάλυση.. ξέρω όμως μερικά πράγματα που τα θεωρώ σίγουρα στο μυαλό μου..

1) ότι ο i5 είναι καλύτερος στο Value for money.

2) ότι ο i7 είναι κατά πολύ καλύτερος στο multitasking κ στο "βάθος χρόνου"

και ένα τρίτο για να στα κάνω ακόμα πιο μπερδεμένο, ότι εγώ στο ενός μηνός μηχάνημα μου δεν σκέφτηκα καν να βάλω Solid.. :rolleyes:

Εχεις δουλέψει σε μηχάνημα με ssd και ας μην είναι 2600k/2500k??

Δημοσ.

ναι κ το μόνο που πραγματικά μ' εντυπωσίασε ήταν το bootime.. εδώ όμως ίσως έχεις κ ένα δίκιο, γιατί ως hackint0sh μηχάνημα με 2 δίσκους δουλεύω περισσότερο το osx τα windows ίσως τον έχουν περισσότερο ανάγκη.. Παρ'ολα αυτά είναι πολλά τα χρήματα θεωρώ ακόμα γι'αυτους..

Δημοσ.

Κάτσε διαφορά είδες ΜΟΝΟ στο boot time? Δηλαδή σε εφαρμογές, σε άνοιγμα αρχείων, σε χρόνο απόκρισης προγραμμάτων, αποθήκευσης, εγκατάστασης δεν είδες;

Δημοσ.

Σαφώς.. αλλά δεν είναι τόσο εντυπωσιακή,με καλή κατάσταση και νοικοκύρεμα στον ΧΤ ας πούμε που χρησιμοποιώ εγώ η διαφορά είναι ελαχίστη, μπορεί να μην είναι σε millisecond αλλά επί του πρακτέου .. και τόσα χρήματα ? Any way .. θεωρώ ότι το value for money που είναι τόσο σημαντικό για όλους μας σήμερα στον solid το ξεχνάμε σφυρίζοντας αδιάφορα..

και σίγουρα συμφώνησα με την τελική επιλογή του topikstarter απλά όλα αυτά έρχονται σαν δεύτερες σκέψεις..

όπως κ η επιλογή καταστήματος.. δεν χωνεύεται εύκολα όταν ξέρεις ότι είναι 15+% πάνω από τους άλλους

Συνείδηση> (συμφωνείς συμφωνείς αλλά δεν άφησες και τίποτα όρθιο από το αρχικό σχέδιο) :X

Δημοσ.

Ωραια ας μιλήσουμε λίγο πρακτικά.

Αν δεν βλέπεις σημαντική διαφορά καταλαβαίνω το εξής:

Οτι προφανώς δεν κάνεις κάποια "βαριά" χρήση που να τσιτώσει τον δίσκο.

Πχ δεν ανοίγεις κάποια μεγάλα αρχεία. Αν είναι να ανοίξεις ένα word πχ με 1 σελίδα, ναι σιγά την διαφορά.

Κρίμα που δεν έχω βιντεοκάμερα να ανεβάσω ένα βίντεο απο 2 ίδια pc να ανοίγουν ταυτόχρονα κάποια αρχεία/προγράμματα.

Το ένα έχει ssd το άλλο όχι.

Επίσης πιστεύω δύσκολα κάποιος που έχει δουλέψει σε ssd να μπορεί να κάτσει σε pc χωρίς.

Σχέση τιμής απόδοσης; Είναι τσιμπημένοι αλλά ότι πληρώνεις παίρνεις.

Δημοσ.

Όλους μας τρώει ο (_Υ_) μας να βάλουμε κάτι ακόμα, γιατί να τα σκάσουμε από την αρχή που είναι μεγάλο το ποσόν και να μην έχουμε την αυταπάτη ότι κάναμε αργότερα ένα UpGrade σε ψήκτρα ίσως και σε δίσκο κ έτσι να είμαστε κερδισμένοι σε επεξεργαστή ? :P

και κάτι ακόμα αν ξέρεις.. είναι προτιμότερο μια 68xx η 69xx η crossfire σε 2x5770 ?

Δημοσ.

Γιατί πολύ απλά

1. Τον i7 δεν θα τον χρειαστεί θα κάθεται

2. Αν φτάσει στο σημείο να μην τον φτάνει στο Multitasking ο i5 καήκαμε

3. Είναι προτιμότερο ο i5 Με ssd παρά ο i7 χωρίς

4. Το Budget υπάρχει δε του το ανεβάσαμε εμείς για να χωρέσει κάποια παραπάνω πράγματα

5. Και ο I5 όπως ξαναείπα για games είναι ψιλουπερβολή. Απλά είναι το vfm αυτή τη στιγμή

Για τις κάρτες ανάλογα την ανάλυσή σου, τα games που παίζεις θα πάρεις και απάντηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...