Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ναι, όντως. Δεν υποστηρίζεται απο το south bridge.. :\

Χρειάστηκε αρκετό tweaking και διαφορετικές ρυθμίσεις -- έπαιξα από power saving ρυθμίσεις και επιλογή για ενεργοποιηση του Virtualization μέχρι και τάσεις. Ένας συνδυασμός όλων αυτών + το F7 Bios είχε σαν αποτέλεσμα την πολυπόθητη σταθερότητα. Η συγκεκριμένη ήταν Revision με out of the box BIOS το F5. To F9B ήταν μεγάλη νείλα όταν το είχα βάλει και το F9 μου παρουσίαζε θεματάκια σε συγκεκριμένους μόνο τομείς (π.χ. πάγωνε ενώ έκανε folding).

Kράτα μας ενήμερους για τα αποτέλεσματα των πειραματισμών με τον Θάνο (πρόσεχε τον μην σε βάλει στο τρυπάκι για mods!) και βλέπουμε περί Gigabyte..

θα βαλω να δοκιμασω το F7 και εγω, και θα σας πω! τωρα εχω το F8.

Δημοσ.

Πρέπει να πω δημόσια ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον @Thanos1972 για τον προσωπικό χρόνο και την φιλοξενία που μου πρόσφερε νωρίτερα σήμερα, ώστε να δοκιμάσουμε τον Αθλονάκο μου.

Δυστυχώς, η μητρική του Θάνου δεν κατάφερε να ξεκλειδώσει τον επεξεργαστή και κατά πάσα πιθανότητα είναι κομμάτι που δε θα ξεκλειδώσει γενικώς. Τουλάχιστον δοκιμάσαμε πώς τα πάει σε O/C, με αρκετά ενθαρρυντικά αποτελέσματα (3200 --> 3900MHz σταθερός με άριστες θερμοκρασίες, αν είχαμε παραπάνω χρόνο ίσως να καταφέρναμε και τα 4GHz). Βέβαια, προσπαθώντας να αναπαράγω στο περίπου τις ρυθμίσεις στη δική μου μητρική, έφαγα τρελό άκυρο γιατί πάνω από 212 MHz bus το σύστημα δε μπούταρε κανονικά, παρά έμενε σε μαύρη οθόνη και ήθελε Clear CMOS για να ξαναξεκινήσει :mad: . Μικρό το κακό, με τη νέα μητρική είμαι αισιόδοξος για παραπλήσια αποτελέσματα με αυτά που πετύχαμε στο σύστημα του Θάνου! :)

Επίσης, "hello" στην Κάρμεν που μας «ενόχλησε» μέσω Skype την ώρα που στρεσσάραμε :P, αλλά ο Θάνος δεν της μετέφερε το "hello back" μου!

Δημοσ.

Δε πειράζει που δεν έγινε το Unlock σκέψου θετικά όμως. Αφού πήγες από τον Thano θα μπορούσες να φύγεις χωρίς cpu :lol:

Μπράβο στον Θανο και απο μένα :)

Δημοσ.

Μπράβο στον Θάνο! :)

@Parsifal κρίμα που δεν ξεκλείδωσε αλλά παίζει και η εναλλακτική του να βρείς μεταχειρισμένο που αποδεδειγμένα να ξεκλειδώνει και να πουλήσεις αυτόν που έχεις.

Αν σε ενδιαφέρει βέβαια τόσο πολύ. Απο την άλλη, σε όποια μητρική και να πάς απο αυτές που προτάθηκαν δεν θα έχεις πρόβλημα με το o/c του. Tα 3,9Ghz που καταφέρατε είναι καλό σημάδι για το κομμάτι σου. 700mhz πάνω δεν είναι καθόλου λίγο, απεναντίας. Είναι τσιπάκια χαμηλού tdp και διατηρούν - με μια καλή ψύξη - χαμηλές θερμοκρασίες σε load. Έχω άριστες εντυπώσεις απο athlon II X2, X3 αλλά και X4.

Δημοσ.

Πρέπει να πω δημόσια ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον @Thanos1972 για τον προσωπικό χρόνο και την φιλοξενία που μου πρόσφερε νωρίτερα σήμερα, ώστε να δοκιμάσουμε τον Αθλονάκο μου.

Δυστυχώς, η μητρική του Θάνου δεν κατάφερε να ξεκλειδώσει τον επεξεργαστή και κατά πάσα πιθανότητα είναι κομμάτι που δε θα ξεκλειδώσει γενικώς. Τουλάχιστον δοκιμάσαμε πώς τα πάει σε O/C, με αρκετά ενθαρρυντικά αποτελέσματα (3200 --> 3900MHz σταθερός με άριστες θερμοκρασίες, αν είχαμε παραπάνω χρόνο ίσως να καταφέρναμε και τα 4GHz). Βέβαια, προσπαθώντας να αναπαράγω στο περίπου τις ρυθμίσεις στη δική μου μητρική, έφαγα τρελό άκυρο γιατί πάνω από 212 MHz bus το σύστημα δε μπούταρε κανονικά, παρά έμενε σε μαύρη οθόνη και ήθελε Clear CMOS για να ξαναξεκινήσει :mad: . Μικρό το κακό, με τη νέα μητρική είμαι αισιόδοξος για παραπλήσια αποτελέσματα με αυτά που πετύχαμε στο σύστημα του Θάνου! :)

Επίσης, "hello" στην Κάρμεν που μας «ενόχλησε» μέσω Skype την ώρα που στρεσσάραμε :P, αλλά ο Θάνος δεν της μετέφερε το "hello back" μου!

Ελα βρε σιγα τωρα.μακαρι να ξεκλειδωνε φυσικα.Με ξενερωσε...... :mad: Δεν πειραζει.ειμαι σιγουρος οτι τα 4.0ghz θα τα εχεις για πλακα.οπως ειδες απο θερμοκρασιες δεν ειχαμε κανενα προβλημα.Και οτι αλλο χρειαστεις,εδω ηαμστε τωρα που γνωριστήκαμε κιολας. :mrgreen:

P.s.Τα θυμηθηκα τα χαιρετισματα και τα μετεφερα μετα οταν εφυγες :D

Δε πειράζει που δεν έγινε το Unlock σκέψου θετικά όμως. Αφού πήγες από τον Thano θα μπορούσες να φύγεις χωρίς cpu :lol:

Μπράβο στον Θανο και απο μένα :)

Χαχα ναι ε?τουλαχιστον απο εμενα θα εφευγε χωρις επεξεργαστη.Απο εσενα θα εφευγε χωρις κουτι βγε. :P

Μπράβο στον Θάνο! :)

@Parsifal κρίμα που δεν ξεκλείδωσε αλλά παίζει και η εναλλακτική του να βρείς μεταχειρισμένο που αποδεδειγμένα να ξεκλειδώνει και να πουλήσεις αυτόν που έχεις.

Αν σε ενδιαφέρει βέβαια τόσο πολύ. Απο την άλλη, σε όποια μητρική και να πάς απο αυτές που προτάθηκαν δεν θα έχεις πρόβλημα με το o/c του. Tα 3,9Ghz που καταφέρατε είναι καλό σημάδι για το κομμάτι σου. 700mhz πάνω δεν είναι καθόλου λίγο, απεναντίας. Είναι τσιπάκια χαμηλού tdp και διατηρούν - με μια καλή ψύξη - χαμηλές θερμοκρασίες σε load. Έχω άριστες εντυπώσεις απο athlon II X2, X3 αλλά και X4.

Thanks φιλε.Ετσι οπως τα λες ειναι για τον επεξεργαστη.

Δημοσ.

Να πω την αλήθεια μου προσπάθησα να κάνω πλάκα, αλλά με συγκίνησες μπαγάσα.

Γενικά τέτοιες κινήσεις που γίνονται απο καρδιάς, μεταξύ ατόμων που δεν γνωρίζονται, ανεβάζουν το επίπεδο κάθε κοινότητας.

Και μέλη σαν εσένα Θάνο αξίζουν πολλά. Να 'σαι καλά βγε :)

Δημοσ.

Δεν κατέληξα ακόμη! Τώρα που πήρα τα κακά μαντάτα και ο παράγοντας «ξεκλείδωμα» βγήκε μάλλον εκτός, είναι ανοιχτό ξανά το θέμα επιλογής μητρικής. Πιθανόν για κάποια Gigabyte με κόβω. Με μπόλικα CPU voltage regulators, γιατί τα πήρα στο κρανίο τώρα με τη σάπια M3N-HD/HDMI που δε μπορεί να εκμεταλλευτεί ούτε για πλάκα το O/C potential του Αθλονιού μου... :mad:

Δημοσ.

εγω με msi GD65 ξεκλιδωσα Χ2 555 ΒΕ το εβαλα πανω και κατευθιαν Χ4 στα 3.6 στο αυτο..

στο ECS δεν ξεκλιδωσε καν...

ολα μα ολα τα Χ2-Χ3 με 6mb BE ξεκλιδωνουν στο σωστο mobo ειναι deneb πηρηνες ολα.

μερικα κομματια θελουν παρα πολυ ρευμα και αλλα δεν clockaroun πολυ αλλα ολα! ξεκλειδωνουν στο σωστο mobo σε χ4

δυστηχος ακομη 150euro την πουλανε αλλα αργωτερα βαζεις fx και τον πας στα 4.5-5 για πλακα

οπ λαθος τωρα ειδα οτι ειναι athlon Χ3 για phenom X2-X3 ξεκλειδωνουν για athlon ειναι περιεργα τα πραγματα

Δημοσ.

κατ' αρχην μπραβο στο Θανο που αφιερωσε χρονο και μηχανημα για τη δοκιμη...!

αφου δεν ξεκλειδωσε, δεν ξεκλειδωσε, τι να κανουμε?

τοτε, πηγαινε στην GA 990XA-UD3 ανετα! και φθηνη ειναι, και εχει την τροφοδοσια να ανεβασει το CPU οσο παει!!

εγω, οπως ειπα, θα δοκιμασω ενα αλλο BIOS, να δω πως συμπεριφερεται στο Unlocking!

Δημοσ.

Αναγνωριστική ερώτηση: Όταν προσπαθήσατε να ξεκλειδώσετε τον επεξεργαστή, δεν bootαρε at all ή απλώς δεν έμπαινε στα Windows;

Στο BIOS μέσα φαινόταν αν είχε ξεκλειδωθεί η L3; Γιατί προσωπικά θα προτιμούσα τριπύρηνο Phenom παρά τετραπύρηνο Athlon!

Δημοσ.

ΚΑΙ μπούταρε ΚΑΙ έμπαινε στα Windows. Απλά κατά το POST η μητρική πετούσε ένα μήνυμα σφάλματος ενημερωτικό, ότι η απόπειρα ξεκλειδώματος ήταν ανεπιτυχής.

Δε θυμάμαι να τσεκάραμε για τη L3 cache, ίσως λόγω απογοήτευσης (ναι, και ο Θάνος το πήρε προσωπικά! :-D). Αλλά για την χρήση που ανέφερα συγκεκριμένα στο opening post, θα έκανε μικρή διαφορά: ο επιπλέον πυρήνας από μόνος του θα έδινε πολύ μεγαλύτερο συγκριτικά boost. :(

Oh well...

Δημοσ.

Αναγνωριστική ερώτηση: Όταν προσπαθήσατε να ξεκλειδώσετε τον επεξεργαστή, δεν bootαρε at all ή απλώς δεν έμπαινε στα Windows;

Στο BIOS μέσα φαινόταν αν είχε ξεκλειδωθεί η L3; Γιατί προσωπικά θα προτιμούσα τριπύρηνο Phenom παρά τετραπύρηνο Athlon!

αναλογως. αν ειναι εντελως κατεστραμμενος ο κλειδωμενος πυρηνας, δεν θα μπουταρει καν. αν απλως εχει καποια μικρο βλαβη, μπορει να μπουταρει και να κολλαει μετα!!

παντως εγω, δεν θα αλλαζα 1 πυρηνα για λιγη CACHE!! και εχω 3πυρηνο PHENOM....!!! :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...