TheDevilMayCare Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Γνωρίζω πως το θέμα του ξεκλειδώματος είναι δύσκολο γιατί: 1. Πρέπει να ξεκλειδώνει το συγκεκριμένο κομμάτι 2. Πρέπει να επιλεγεί μητρική με δυνατότητες ξεκλειδώματος γενικώς 3. (Το μεγάλο "if") Πρέπει ο συνδυασμός κομματιού CPU + επιλεχθείσας μητρικής να οδηγεί σε ξεκλείδωμα με σταθερή λειτουργία 1] Βασικα πρεπει -εκτος του να ξεκλειδωνει- και να ειναι ok/ενταξει ο 4ος πυρηνας 2] Σε αυτη τη κατηγορια τιμης υπαρχουν αρκετες υποψηφιες με core unlock features 3] Αν 4os πυρηνας = ok & οχι "φθηνιαρικη" μητρικη => σταθερη κανονικη λειτουργια (ενδεχομενως, να χρειαστει λιιγο ταση/v παραπανω, αλλα δεν θα ειναι θεμα αυτο..)
lionheart75 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 [*ασχετο, μα ποτε δεν 'καταλαβα' γιατι δινονται ενω και Black Edition & unlocked & βολικοι ετσι] Καλή ερώτηση αλλά όπως φυσικά θα γνωρίζεις η απάντηση είναι το μικρόβιο της αναβάθμισης. Πολλοί έχουμε πουλήσει διάφορα πράγματα μόνο και μόνο για αυτό το άτιμο μικρόβιο. Πωπω, χαμός από απαντήσεις, ευχαριστώ παιδιά! Σχετικά με την ψύξη (αν και δεν το βλέπω να ασχολούμαι εύκολα με O/C, αυτά είναι του διαβόλου! ), τον 450 δεν τον δουλεύω με το BOX cooler, έχω μία XigmaTek HDT S1283 με Arctic ανεμιστήρι ... Την Asrock που μου προτείνατε τη βλέπω με καλό μάτι. Αν θελήσω να εξαντλήσω το χρηματικό όριο που έθεσα, για το Extreme4 μοντέλο της υπάρχουν απόψεις; Αν τελικά πάω εκεί κοντά στα 100€, μήπως θα ήταν καλύτερη αγορά μία Gigabyte ή ASUS; Ευχαριστώ και πάλι! @parsifal απο όσο γνωρίζω η gaia είναι η νεότερη έκδοση της s1283 που ήδη έχεις. Οπότε είσαι μια χαρά και δεν χρειάζεσαι cooler. Μια χαρά θα την κάνει την δουλειά της η S1283. Όσο αφορά την μητρική πιστεύω ότι σε καλύπτει η extreme3 και είναι και VFM. Στην ουσία δεν της λείπει κάτι απο άλλες ακριβότερες. Αν όμως θέλεις να δαπανήσεις μεγαλύτερο ποσό τότε είτε gigabyte είτε asus δεν νομίζω ότι έχουν διαφορά στην ίδια κατηγορία τιμής.
georger_volos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 πάρε την asrock, αν είναι να ξεκλειδώσει το cpu θα το κάνει εύκολα.
cabdik Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 ΠΡΟΣΟΧΗ.....!!!!!! η GIGABYTE GA-990XA-UD3 κατα 99% εχει θεμα με τους παλιοτερους AMD. προ FX εννοω!! αν ειναι να παρεις μητρικη, για να ξεκλειδωσεις τον ATHLON II X3 430, μην παρεις αυτη!! και γενικοτερα, θα ελεγα να ψαχτεις περισσοτερο με τα 9** chipset! εγω θα πηγαινα, ή σε SB750 ή σε SB850. δεν γνωριζω αν οι νεες ΑSROCK εχουν τετοιο θεμα, αλλα εγω μιλαω για την συγκεκριμενη GIGABYTE επειδη την εχω και στο λεω εκ πειρας!! εχω προβλημα με τον PHENOM II X3 720BE που εχω επανω. τον ξεκλειδωνει μεν, αλλα το συστημα ειναι ασταθες!!! ενω με την προηγουμενη ASROCK AOD790GX που ειχα, ηταν ξεκλειδωμενος και σταθεροτατος στα 3.2ghz!! τωρα, αναγκαστικα τον εχω κλειδωμενο 3πυρηνο....!!!! αλλα πριν αγορασεις μητρικη, σιγουρεψου οτι ξεκλειδωνει, αν μπορεις. βρες ενα παιδι που εχει καποια τετοια μητρικη και βαλτον επανω!!
parsifal Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 cabdik, ευχαριστώ για τη μαρτυρία σχετικά με την GA-990XA-UD3. Για έναν περίεργο λόγο και κατά διαβολική σύμπτωση, ενώ παραδοσιακά είμαι Gigabyte fan και αγοραστής, για το συγκεκριμένο μοντέλο είχα κακό προαίσθημα. Δεν ξέρω γιατί, μη με ρωτήσεις! Λοιπόν, ψάχνω εδώ και ώρα στο διαδίκτυο ξένα fora, reviews και feedback αγοραστών από e-shops (κυρίως newegg.com). Έχω ψηθεί αφόρητα για την 970 Extreme4 διότι: 1. Χρήστες έχουν καταφέρει τα εξής ξεκλειδώματα με αυτήν Phenom II X2 555 --> X4 Phenom II X3 720BE --> X4 Phenom II X2 555BE --> X4 @ 4GHz Sempron 140 --> to Athlon II X2 440 Phenom II x2 560 --> X3 @ 3.8GHz Άρα, δεν φαίνεται να παίζει γενικότερο πρόβλημα των 9xx chipsets με το ξεκλείδωμα. Όλα κρέμονται λοιπόν από το κομμάτι-επεξεργαστή που έχω στα χέρια μου. 2. Έχει πολύ καλό εξοπλισμό όπως USB 3.0, Firewire, Power/Reset/POST LED επάνω στο PCB 3. Για τον εξοπλισμό της και τα 91€ που τη βρήκα να πωλείται εδώ Ελλάδα, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα αντίστοιχο από τους 3 μεγάλους (ASUS, Gigabyte, MSI) Ούτως ή άλλως δε βιάζομαι για αγορά, μάλλον για τις πρώτες μέρες του Γενάρη θα πάει αφού τώρα προέχει να βρω μία φθηνή VGA. Οπότε, αν υπάρχουν κι άλλες προτάσεις ή απόψεις σχετικά με το θέμα, θα είμαι όλος αυτιά!
karmen1983 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα και απο μένα! Parsifal είσαι Θεσσαλονίκη οπότε δύσκολα θα σε εξυπηρετήσω. Παρόλα αυτά δε νομίζω να μην βρεθεί κάποιο παιδί να κάνει το καλό και να τσεκάρεις όντως αν θα ξεκλειδώσει και αν θα είναι οκ. Δεν είναι εποχή για πεταμένα λεφτά. Για τις μητρικές: Συγκριτικά Extreme 3 και Extreme 4 Οντως καλύτερο εξοπλισμό η 4 με μία επιπλέον PCI-Express (που δεν νομίζω να σε πολυνοιάζει) + αυτά που ανέφερες ήδη + το γεγονός ότι τα sata στην 4 είναι σε πολύ καλύτερες θέσεις για cable management. Οπότε, δεν θα έχεις προβλήματα αισθητικά αλλά ούτε με ροή αέρα. Αν ξεκλειδώνει θα τον ξεκλειδώσει, οπότε για τα λεφτά της είναι λουκούμι. Απο την μεριά μου εγκρίνω
Thanos1972 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Θα σου πω ποτε θα μπορεσουμε να ερθεις εαν ειναι κεντρο απο το σπιτι με τον επεξεργαστη στο χερι να τον δοκιμασουμε σε εμενα εαν ξεκλειδωσει.Λογικα σε 2-3 μερες εξαρταται απο το ποτε θα κοιμηθει η κοπελια σπιτι της.(ναι παλι οι γυναικες φταίνε).
lionheart75 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Θα σου πω ποτε θα μπορεσουμε να ερθεις εαν ειναι κεντρο απο το σπιτι με τον επεξεργαστη στο χερι να τον δοκιμασουμε σε εμενα εαν ξεκλειδωσει.Λογικα σε 2-3 μερες εξαρταται απο το ποτε θα κοιμηθει η κοπελια σπιτι της.(ναι παλι οι γυναικες φταίνε). χαχαχαχαχα! Τόσο άσχημα ρε σύ?
Thanos1972 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 χαχαχαχαχα! Τόσο άσχημα ρε σύ? Αστα να πανε.αλλα δεν λεω περισσοτερα γιατι διαβαζει και αυτη καμια φορα το φορουμ......εχει μαθει και το Nickname Μου.χαχαχαχαχα
cabdik Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 cabdik, ευχαριστώ για τη μαρτυρία σχετικά με την GA-990XA-UD3. Για έναν περίεργο λόγο και κατά διαβολική σύμπτωση, ενώ παραδοσιακά είμαι Gigabyte fan και αγοραστής, για το συγκεκριμένο μοντέλο είχα κακό προαίσθημα. Δεν ξέρω γιατί, μη με ρωτήσεις! Λοιπόν, ψάχνω εδώ και ώρα στο διαδίκτυο ξένα fora, reviews και feedback αγοραστών από e-shops (κυρίως newegg.com). Έχω ψηθεί αφόρητα για την 970 Extreme4 διότι: 1. Χρήστες έχουν καταφέρει τα εξής ξεκλειδώματα με αυτήν Phenom II X2 555 --> X4 Phenom II X3 720BE --> X4 Phenom II X2 555BE --> X4 @ 4GHz Sempron 140 --> to Athlon II X2 440 Phenom II x2 560 --> X3 @ 3.8GHz Άρα, δεν φαίνεται να παίζει γενικότερο πρόβλημα των 9xx chipsets με το ξεκλείδωμα. Όλα κρέμονται λοιπόν από το κομμάτι-επεξεργαστή που έχω στα χέρια μου. 2. Έχει πολύ καλό εξοπλισμό όπως USB 3.0, Firewire, Power/Reset/POST LED επάνω στο PCB 3. Για τον εξοπλισμό της και τα 91€ που τη βρήκα να πωλείται εδώ Ελλάδα, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα αντίστοιχο από τους 3 μεγάλους (ASUS, Gigabyte, MSI) Ούτως ή άλλως δε βιάζομαι για αγορά, μάλλον για τις πρώτες μέρες του Γενάρη θα πάει αφού τώρα προέχει να βρω μία φθηνή VGA. Οπότε, αν υπάρχουν κι άλλες προτάσεις ή απόψεις σχετικά με το θέμα, θα είμαι όλος αυτιά! πιστευω πως δεν εχει καμια σχεση με το Chipset αυτο, καθ'αυτο. αφου στην ουσια ειναι εξελιξη του 890-870. πιο πολυ πιστευω οτι ειναι θεμα BIOS. εχω βαλει το προτελευταιο BIOS στην 990ΧΑ-UD3 αμεσως μολις την εστησα. εκανα βλακεια που δεν εχω δοκιμασει παλιοτερο, αλλα απο την αλλη λεω, γιατι να βαλω παλιοτερο, αφου για να βγει καινουριο, κατι καλυτερο θα εχει ειτε απο αποψης συμβατοτητας, ειτε σταθεροτητας, ειτε δυνατοτητων! κι εγω ΔΕΝ ειμαι gigabyte fanboy, αλλα με τετοια τιμη και εξοπλισμο ηταν η καλυτερη επιλογη! δεν ειναι καθολου κακη. ειναι και πολυ γρηγορη, το βλεπω στην εκκινηση, ειδικα του BIOS!! πολυ πιο γρηγορη και απο τις 2 asrock (1 που εχω και 1 που ειχα). πολλες επιλογες στο BIOS. ευκολο overclocking, και ειδικα με το touch Βios, παιχνιδακι και μεσα απο τα Windows!!! και το κακο προαισθημα κακως το εχεις..! διοτι αν εξαιρεσω, αυτη την ασταθεια στο unlocking (που οπως ειπα, ισως να λυνεται με αλλο BIOS), κατα τα αλλα ειναι μακραν καλυτερη απο τις ASrock που περασαν απο τα χερια μου! και μαλιστα σε καποια τεστ που ειχα διαβασει, ειναι πιο γρηγορη και απο τις 990FXA...!!!
dimpa16 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Βρε παιδια,να κανω και εγω μια ερωτηση ¨περιπου¨ πανω στο θεμα... Ο Athlon II X3 425 Triple Core,υπαρχει περιπτωση να ξεκλειδωσει σε 4πυρινο,σε καποια απο τις παραπανω μητρικες που εχετε προτεινει?
Obsidian Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Να δώσω και εγώ το input μου: Δεν τίθεται θέμα motherboard. Αν ξεκλειδώνει και η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται αποκλειστικά από τον επεξεργαστή. Επίσης, οι Αthlon II εκτός απο πυρήνες ξεκλειδώνουν και L3 cache. Ουσιαστικά γίνονται Phenom II δηλαδής. Η 990ΧΑ-UD3 και εμένα με δυσκόλεψε αρχικα αλλά τελικά είναι stable ο ξεκλειδωμένος μου επεξεργαστής -- όσο stable ήταν με τις προηγουμενες motherboards που είχα. Αν υφίσταται ενδοιασμός λόγω των unlocking δυνατοτήτων της (ή την ελλειψη αυτών) δεν θα πρεπει να σε προβληματίζει. Αν θες να αλλάξεις/αναβαθμίσεις την motherboard σου μόνο και μόνο λόγω ξεκλειδώματος, απ'οσο ξέρω το 750a έχει τέτοιες δυνατότητες. Η nvidia το ονόμαζε NVCC αν θυμάμαι καλά -- δηλαδή το ACC της AMD αλλά κάθε κατασκευαστής του έδινε τη δική του ονομασία. Το ACC είχε σκοπό να βελτιστοποιήσει τη λειτουργία των πρώτων Phenom. Η AMD το αφαίρεσε από τα 8ΧΧ/9ΧΧ επειδή χρησιμοποιόταν για ξεκλείδωμαμα οπότε οι κατασκευάστριες άρχισαν τα "Core Unlock". Ποια motherboard έχεις τώρα; Πρέπει να υπάρχει μια επιλογή ACC/NVCC/Unleash Mode or something κάπου στο BIOS.
parsifal Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Να δώσω και εγώ το input μου: Δεν τίθεται θέμα motherboard. Αν ξεκλειδώνει και η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται αποκλειστικά από τον επεξεργαστή. Επίσης, οι Αthlon II εκτός απο πυρήνες ξεκλειδώνουν και L3 cache. Ουσιαστικά γίνονται Phenom II δηλαδής. Από το στόμα σου και στης AMD τ' αυτί! Ο,τι παραπάνω προκύψει, καλοδεχούμενο θα είναι. Η 990ΧΑ-UD3 και εμένα με δυσκόλεψε αρχικα αλλά τελικά είναι stable ο ξεκλειδωμένος μου επεξεργαστής -- όσο stable ήταν με τις προηγουμενες motherboards που είχα. Αν υφίσταται ενδοιασμός λόγω των unlocking δυνατοτήτων της (ή την ελλειψη αυτών) δεν θα πρεπει να σε προβληματίζει. Αν η συγκεκριμένη Gigabyte δεν έχει τελικά θέμα με το ξεκλείδωμα αλλάζουν άρδην τα δεδομένα, καθώς λόγω δουλειάς έχω δυνατότητα να την πάρω σε χαμηλότερη τιμή. Και βλέποντας τον εξοπλισμό της, είναι στα ίδια περίπου με την AsRock 970 Extreme4. Με ποιο BIOS είχες τη stable λειτουργία που αναφέρεις; Αν θες να αλλάξεις/αναβαθμίσεις την motherboard σου μόνο και μόνο λόγω ξεκλειδώματος, απ'οσο ξέρω το 750a έχει τέτοιες δυνατότητες. Η nvidia το ονόμαζε NVCC αν θυμάμαι καλά -- δηλαδή το ACC της AMD αλλά κάθε κατασκευαστής του έδινε τη δική του ονομασία. Το ACC είχε σκοπό να βελτιστοποιήσει τη λειτουργία των πρώτων Phenom. Η AMD το αφαίρεσε από τα 8ΧΧ/9ΧΧ επειδή χρησιμοποιόταν για ξεκλείδωμαμα οπότε οι κατασκευάστριες άρχισαν τα "Core Unlock". Ποια motherboard έχεις τώρα; Πρέπει να υπάρχει μια επιλογή ACC/NVCC/Unleash Mode or something κάπου στο BIOS. Έχεις δίκιο, υπάρχουν μητρικές με το 750a που μπορούν να ξεκλειδώσουν cores, αλλά αυτή που έχω 100% δεν ανήκει σε αυτές. Πρόκειται για την ASUS M3N-HD/HDMI. Ο λόγος αλλαγής δεν είναι μόνο το ξεκλείδωμα από μόνο του (είπαμε, αυτό είναι τυχερό του κομματιού-CPU και όχι εγγυημένο), αλλά επιπλέον το τσίμπημα προς τα πάνω στις επιδόσεις λόγω ταχύτερου chipset+DDR-III, μαζί με το future-proofness/δυνατότητα μετάβασης σε FX CPU.
Obsidian Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Ναι, όντως. Δεν υποστηρίζεται απο το south bridge.. :\ Χρειάστηκε αρκετό tweaking και διαφορετικές ρυθμίσεις -- έπαιξα από power saving ρυθμίσεις και επιλογή για ενεργοποιηση του Virtualization μέχρι και τάσεις. Ένας συνδυασμός όλων αυτών + το F7 Bios είχε σαν αποτέλεσμα την πολυπόθητη σταθερότητα. Η συγκεκριμένη ήταν Revision με out of the box BIOS το F5. To F9B ήταν μεγάλη νείλα όταν το είχα βάλει και το F9 μου παρουσίαζε θεματάκια σε συγκεκριμένους μόνο τομείς (π.χ. πάγωνε ενώ έκανε folding). Kράτα μας ενήμερους για τα αποτέλεσματα των πειραματισμών με τον Θάνο (πρόσεχε τον μην σε βάλει στο τρυπάκι για mods!) και βλέπουμε περί Gigabyte..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα