Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα τα φώτα και την εμπειρία σας!

Έχω ξεμείνει εδώ και καιρό με παλιά AMD πλατφόρμα (AM2+, nVIDIA nForce 750a SLI chipset, DDR-II μνήμη). Πριν μερικές εβδομάδες, είπα να της δώσω μία ενεσούλα επιδόσεων και άλλαξα τον διπύρηνο 5000+ που είχα με έναν Athlon II X3 450. Σε video encoding και source code compiling που με ενδιαφέρει περισσότερο είδα πολύ καλή βελτίωση επιδόσεων, αλλά ψάχνομαι για το κάτι τις παραπάνω. Από μια μικρή έρευνα που έκανα, φαίνεται πως ο 450 ενδέχεται να ξεκλειδώσει τον 4ο πυρήνα με κατάλληλη μητρική. Σε συνδυασμό με DDR-III μνήμη και σύγχρονη πλατφόρμα/chipset, νομίζω πως θα υπήρχε ακόμη μεγαλύτερο κέρδος σε επιδόσεις. Παρήγγειλα λοιπόν για αρχή ένα DDR-III DIMM των 4GB/1600MHz και τώρα ψάχνω για μία value for money μητρική AM3 ή AM3+, η οποία:

1. Να έχει καλές πιθανότητες να ξεκλειδώσει τον 450

2. Να δέχεται FX επεξεργαστές, σε περίπτωση που στο μέλλον μου την καρφώσει για αναβάθμιση σε 8 πυρήνες

3. Δεν καίγομαι για onboard graphics, αλλά θα προτιμούσα να έχει από τα καλά AMD southbridges (SB850 και πάνω)

Έκανα μία μικρή έρευνα στο διαδίκτυο για μαρτυρίες χρηστών που ξεκλείδωσαν επιτυχώς τριπύρηνους Rana επεξεργαστές όπως ο δικός μου, αλλά οι μητρικές που αναφέρονται είναι μοντέλα «παλαιότερης κοπής» (κυρίως mATX με 780G chipset).

Τί προτείνετε για την περίπτωσή μου; Ευχαριστώ προκαταβολικά. :)

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

=> Asus 790 ξεκλειδωνουν -αλλα δεν εχει βγαλει bios update για FX η Asus.. :cry:

=> MSI 760 ξεκλειδωνουν:

http://www.skroutz.gr/s/390731/MSI-760GM-E51-FX.html

http://www.skroutz.gr/s/385606/MSI-760GM-P23-FX.html

και

http://www.skroutz.gr/s/244811/MSI-760GM-E51.html

(τη παραπανω εχω εκτος tower τωρα, αν εισαι Αθηνα

μπορω να στην δανεισω για να τεσταρεις 450 unlock)

Δημοσ.

Είναι καθαρά θέμα κομματιού του cpu που αγόρασες.

Αν είσαι τυχερός και έχει σταθερότητα μετά το ξεκλείδωμα τότε έχει καλώς.

Αν όχι, τον κλοκάρεις όσο μπορείς με την stock ψύξη ή του βάζεις και μια aftermarket ψύκτρα για καλύτερες θερμοκρασίες, λιγότερο θόρυβο και μεγαλύτερο O/C.

Προτείνω να κινηθείς σε AMD 970 και AMD SB950 όπως π.χ αυτή η asrock που κοστίζει αρκετά κάτω απο 100€ για να έχεις συμβατότητα και με τους FX.

Asrock 970 extreme3

Το χαρακτηριστικό που σε ενδιαφέρει είναι το UCC (unlock cpu core) και η μητρική το διαθέτει καθώς και πολλά άλλα καλούδια (sata3, usb3 κλπ).

Δημοσ.

Σε περιπτωση που ξεκλειδωσει και κλοκαρει καλυτερα οχι Msi γιατι γινεται χαμος στο εξωτερικο με το οτι καιγονται τα vrms τους.(σε fora εννοω).

Ριξε και μια ματια σε αυτην Asrock Socket AM3+ 970 Extreme3

Αν και το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι αυτο που λεει ο devil για να δανειστεις και να δοκιμασεις εαν ξεκλειδωνει.

Edit:busted και οχι μονο Busted αλλα busted απο το φαντασμα του φορουμ :mrgreen: :P

Φιλαρακι περιμενουμε να ακουσουμε τα καλα νεα ετσι?

Δημοσ.

Μεχρι τι budget και απο που μπορεις να την αγορασεις για τυχον μεταφορικα?

Δε θέλω να δώσω πάλι 150€ για μητρική. Το μετάνοιωσα όταν το έκανα και δεν το ξανακάνω. Μέχρι 100-100κάτι, όχι παραπάνω. Θεσσαλονίκη μένω και μπορώ να παραγγείλω ηλεκτρονικά και να πληρώσω επίσης ηλεκτρονικά (PayPal ή με τραπεζικό έμβασμα), οπότε δε νομίζω πως θα υπάρχει πρόβλημα από εκεί...

Δημοσ.

Οποτε η καλυτερη λυση για εσενα ειναι η asrock που προταθηκε ηδη.

Εαν θελεις να εξαντλησεις το budget Gigabyte Socket AM3+ GA-990XA-UD3 ΤΙΜΗ 102.30 €

(εαν δεν γινοταν αυτος ο χαμος με τους ανεμιστηρες μεσα στο case μου θα σου ελεγα να φερεις τον επεξεργαστη απο εδω να δουμε εαν ξεκλειδωσει).κατσε να δω τι μπορουμε να κανουμε γιατι θα φαω και καμια παντοφλα στο τελος).

Edit:εαν πας στην asrock προτεινω και μια τετοια Xigmatek Gaia SD1283 ΤΙΜΗ 27.12 € γιατι το cooler του τριπυρηνου δεν ειναι με τα heatpipes αλλα το απλο αλουμινιο και παιζει να εχει προβληματακια με την θερμοκρασια εαν ξεκλειδωσει σε τετραπυρηνο.δεν μιλαω φυσικα για να κανεις overclock με το στοκ.

Δημοσ.

@parsifal μιας και πρόκειται να ψαχτείς με ξεκλειδώματα και κλόκια, προτείνω να αγοράσεις μαζί με την μητρική και μια aftermarket ψύκτρα. VFM για την περίπτωση είναι αυτή και αρκετά πιο ήσυχη απο την stock:

Χigmatek gaia

Να ξέρεις ότι (θα στα πεί και ο Θάνος καλύτερα που το έχει κάνει ήδη), αν τελικά ξεκλειδώσεις τον 4ο πυρήνα, είναι σταθερός ο cpu και τον κλοκάρεις, την aftermarket ψύκτρα την χρειάζεσαι μιας και πλέον δεν θα έχεις αναλυτικό core temp monitoring αλλά cpu monitoring με τα αντίστοιχα προγράμματα ή μέσω του bios της μητρικής.

Ας μας πεί και ο Θάνος περισσότερα επ αυτού. :)

Edit: Βusted! :P

Δημοσ.

Μια δοκιμη ξεκλειδωματος παντως, θα ηταν το καλυτερο!

Στην περιπτωση που δεν μηπως στη θεση του να κοιταγες καποιο τεμαχιο

550/555, δοκιμασμενο να ξεκλειδωνει σιγουρα απο αγγελιες εδω ή ebay?

Θα ειναι ταχυτερος > 450 και θα εχεις επιλογη να τον δουλευεις,

απο 2πυρηνο-4πυρηνο, αναλογως περιπτωση/σεναριο χρησης B)

Δημοσ.

Σωστός ο @TheDevilMayCare αλλά τον x3 430 τον έχει πάρει ήδη όμως.

Το καλύτερο θα ήταν να είχε ψαχτεί πρίν τον αγοράσει.

Δεν πειράζει και να μην ξεκλειδώσει επιτυχώς του ρίχνει ένα καλό o/c και αργότερα αν θέλει αναβαθμίζει σε FX. :)

Δημοσ.

Διαλεγμενοι 555/560BE* εχουν δωθει απο 50-65 ευρω

ενω ο Χ3 450 νομιζω θα εφευγε ευκολα 45-50 ευρω :-)

Επομενως αν δεν ξεκλειδωνει @Χ4, παιρνει λιγο χρονο η τραμπα

αλλα αξιζει/εχει νοημα καποιος να το δει, σαν upgrade option ;)

[*ασχετο, μα ποτε δεν 'καταλαβα' γιατι δινονται

ενω και Black Edition & unlocked & βολικοι ετσι]

Δημοσ.

Πωπω, χαμός από απαντήσεις, ευχαριστώ παιδιά!

Σχετικά με την ψύξη (αν και δεν το βλέπω να ασχολούμαι εύκολα με O/C, αυτά είναι του διαβόλου! :P), τον 450 δεν τον δουλεύω με το BOX cooler, έχω μία XigmaTek HDT S1283 με Arctic ανεμιστήρι και από θερμοκρασίες πάει πάρα πολύ καλά (η τιμή της στήλης Max είναι μετά από Cinebench ή x264 encoding, αν θυμάμαι καλά):

post-43041-0-54979200-1323691970_thumb.png

Γνωρίζω πως το θέμα του ξεκλειδώματος είναι δύσκολο γιατί:

1. Πρέπει να ξεκλειδώνει το συγκεκριμένο κομμάτι

2. Πρέπει να επιλεγεί μητρική με δυνατότητες ξεκλειδώματος γενικώς

3. (Το μεγάλο "if") Πρέπει ο συνδυασμός κομματιού CPU + επιλεχθείσας μητρικής να οδηγεί σε ξεκλείδωμα με σταθερή λειτουργία

Σχετικά με το 1, Αν υπάρχει κάποιος φίλος Θεσσαλονίκη που είναι διαθέσιμος σε χρόνο δικής του επιλογής για ένα ραντεβουδάκι+τεστάκι, θα ήμουν υπόχρεος. Σε κάθε περίπτωση, δύσκολα θα αρχίσω τώρα ταρζανιές τύπου «πουλάω τον λίγων εβδομάδων επεξεργαστή μου και στο καπάκι αγοράζω μεταχειρισμένο Phenom II X2 ή αντίστροφα». Το υστέρημά μου είναι μικρό και δε θέλω να διακινδυνέψω να μείνω με δύο CPUs περιμένοντας επ' άπειρον τη μία να φύγει σε αγγελία για να ρεφάρω. Το γνώριζα όταν έκανα την αγορά πως οι Rana δεν είχαν τόσο καλές πιθανότητες ξεκλειδώματος όσο οι Phenom II X2, από εδώ και πέρα και με την επιλογή που έκανα είναι το θέμα πώς θα πορευθώ.

Την Asrock που μου προτείνατε τη βλέπω με καλό μάτι. Αν θελήσω να εξαντλήσω το χρηματικό όριο που έθεσα, για το Extreme4 μοντέλο της υπάρχουν απόψεις; Αν τελικά πάω εκεί κοντά στα 100€, μήπως θα ήταν καλύτερη αγορά μία Gigabyte ή ASUS; Ευχαριστώ και πάλι! ^_^

Δημοσ.

εγω ειχα την msi 760GM-e51 οχι με το μαυρο socket την SAM3 και με εναν sempron τον ειχα ξεκλειδωση κανονικα και ετρεχε στα 3,3 χωρις κανενα προβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...