ane1989 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το boot των windows 7...το συστημα αρχικα ειχε ενα λειτουργικο μονο τα 7αρια...εκανα εγκατασταση και τα xp(για τον πατερα μου πιο πολυ που τα ειχε συνηθησει,τι το θελα ομως?)οταν ολοκληρωθηκε η εγκατασταση των xp παρατηρησα οτι στο bios δεν υπηρχε επιλογη για dual boot...ξεκιναγαν κατευθειαν τα xp..χρησιμοποιωντας μια διανομη linux εκανα φορματ στο διαμερισμα που υπηρχαν τα xp...εκανα επανεκινιση και μου εμφανισε οτι λειπει η οτι εχει καταστραφει το ακουλουθο αρχειο <windows root>\system32\hal.dll.Υπαρχει καποιος τροπος ωστε να μπουταρουν κανονικα τα windows 7?συγνωμη αν κουρασα!ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας!
jim_p Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Για το οτι σου εκκινει μονο τα xp: Βαζοντας και xp, η εγκατασταση των xp εγραψε στον mbr του σκληρου τον bootloader των xp. Αυτος δεν μπορει να αντιληφθει την υπαρξη των ηδη εγκατεστημενων 7αριων, αρα για αυτον υπαρχει ενα λειτουργικο εγκατεστημενο, τα xp. Για να εχεις dual boot πρεπει να επαναφερεις τον bootloader των 7 στον mbr του σκληρου σου. Αυτος μπορει να αντιληφθει και την εγκατασταση των xp και να σου δωσει τις επιλογες για το που θα εκκινησεις. http://www.howtogeek.com/howto/32523/how-to-manually-repair-windows-7-boot-loader-problems/ Για το αλλο προβλημα με το hal.dll, υποθετοντας οτι οφειλεται σε κακο τερματισμο του συστηματος: Εκκινεις το συστημα σου με το δισκακι των 7 ή των xp και επιλεγεις repair (στα 7 ανοιγεις την γραμμη εντολων). Αφου βρεις ποιος σκληρος ειναι ο c: των xp, τρεχεις ενα "chkdsk /r c:" και περιμενεις. Οταν τελειωσει, επανεκκινεις.
ane1989 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 ευχαριστω πολυ για την απαντηση!καταλαβα τι εγινε....μπορεις να μου προτεινεις ενα προγραμμα για να δημιουργησω bootable cd-dvd με την εικονα των 7αριων,για linoux mint διοτι δεν τα εχω τα 7αρια σε δισκακι?τρεχω linux mint απο usb τωρα..
jim_p Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Μεσα απο τα windows xp ή το λινουξ δεν γινεται αυτο που λες. Μεσα απο τα 7 γινεται http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/Create-a-system-repair-disc Ξερω αυτο το recovery disk των 7. Ειναι ~200ΜΒ και σε παει στο recovery console των 7 http://neosmart.net/blog/2009/windows-7-system-repair-discs/ --- Ημαρτον! Βγαλανε τα torrent links και το κανανε επι πληρωμη. Μισο λεπτο μηπως βρω κανενα αλλο url.
jim_p Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δεν βρηκα κατι, τουλαχιστον οχι με νομιμο τροπο Μπορεις να κοιταξεις στα γνωστα τορρενταδικα για "windows 7 recovery" και θα βρεις κατι. Βεβαια, και με το κανονικο δισκακι εγκαταστασης των 7 μπορεις να κανεις δουλεια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα