dazeman Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Καλημέρα σε όλους! Πώς γίνεται συνάδελφος στην δουλειά να αποκτήσει γραμματικό ορθογραφικό έλεγχο; Έχει εγκατεστημένο το αγγλικό office 2003 και έχει και το δισκάκι. Μπορεί να κάνει κάτι με αυτό ή χρειάζεται οπωσδήποτε την ελληνική έκδοση;
makfil Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Πρέπει να επιλέξει, ως γλώσσα, την ελληνική και από τις επιλογές, στην εγκατάσταση του Word, να βάλει τον ορθογράφο.
dazeman Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Πρέπει να επιλέξει, ως γλώσσα, την ελληνική και από τις επιλογές, στην εγκατάσταση του Word, να βάλει τον ορθογράφο. Έχει το αγγλικό δισκάκι. Σίγουρα θα του βγάλει αυτές τις επιλογές εάν ξανακάνει εγκατάσταση; Πές μου άν θυμάσαι σε ποιό στάδιο είναι αυτές;
makfil Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Όλα τα χρόνια που χρησιμοποιώ το Office, επιλέγω την ελληνική έκδοση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και η αγγλική δεν έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείται με ελληνική γλώσσα. Αν και δουλεύω με το 2010, θυμάμαι ότι οι καρτέλες είναι στην ίδια θέση. Θα γράφω τις διαδρομές στην ελληνική έκδοση και μπορείς να τις αντιστοιχίσεις με την αγγλική. Η επιλογή για τη γλώσσα βρίσκεται στη θέση Αρχείο/Βοήθεια/ Εργαλεία για εργασία με το Office/ Επιλογές. Αφού ανοίξει η νέα καρτέλα, επιλέγεις Γλώσσα και στο πρώτο μέρος θα φανούν οι εγκατεστημένες γλώσσες. Εάν υπάρχει η ελληνική, θα την ενεργοποιήσεις ως προεπιλεγμένη και θα μείνει η Αγγλική ως δεύτερη. Στον επόμενο πίνακα θα πρέπει να δείχνει "Ελληνικά προεπιλεγμένη" και δίπλα "Συμφωνία με τη γλώσσα εμφάνισης". Εάν δεν είναι εγκατεστημένη η ελληνική, πρέπει να βάλει το δισκάκι και να ξεκινήσεις διόρθωση, ώστε να εγκατασταθεί η γλώσσα. Αφού τελειώσεις με τη γλώσσα, θα αλλάξεις καρτέλα και θα επιλέξεις "Εργαλεία Ελέγχου". Στις ενότητες που θα εμφανιστούν, θα επιλέξεις ό,τι θεωρείς χρήσιμο για τη δουλειά που κάνεις και αν έχεις λεξικό από προηγούμενες εκδόσεις θα οδηγήσεις να το βρει (προσαρμοσμένα λεξικά). Στη δεύτερη ενότητα, θα επιλέξεις θα τα επιλέξεις όλα (εκτός από την εμφάνιση στατιστικών). Αφού τελειώσεις και με τις Επιλογές Ελέγχου, ανοίγεις και τις υπόλοιπες καρτέλες και κάνεις ανάλογες επιλογές, εάν θέλεις.
dazeman Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Φίλε μου δεν υπάρχουν αυτές οι επιλογές, τέλος πάντων στις αντίστοιχες ρυθμίσεις για ορθογραφικό έλεγχο γλωσσών, δίπλα στις γλώσσες που εμαφνίζονται ενώ στα Αγγλικά δείχνει το ABC μ' ένα τσέκ δίπλα στα greek δεν εμφανίζει τίποτα. Μάλλον κάτι επιπλέον πρέπει να εγκατασταθεί. Ευχαριστώ για προσπάθεια
disqualified Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 εγω οταν τα χρησιμοποιουσα για να εχω ορθογραφικο ελεγχο ειχα εγκαταστησει το Proofing tools
dazeman Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Οκ, παίδες το πρόβλημα λύθηκε, με την βοήθεια του φίλου accipio Αντέγραψα απο τον δικό μου υπολογιστή (που έχει ελληνικό office 2003) κάποια αρχεία στην διαδρομή C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\PROOF Ευχαριστώ για τον κόπο σας και ιδιαίτερα τον accipio που υπέδειξε τη λύση. Υ.Γ.: Τα αρχεία αυτά είναι: MSHYEL32.DLL MSHY_EL.LEX MSPEL32.DLL MSSP_EL.LEX MSTHEL32.DLL MSTH_EL.LEX
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα