Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου φαίνεται πως δεν μπορώ να συνδέσω το home cinema αναλογικά. Έχει μόνο 2 εξόδους.

sonyhometheaterreceiver.jpg

και η κάρτα ήχου έχει 4:

asus_xonar_dx_03.jpg

Μπορείς να τα συνδέσεις με 2 διαφορετικούς τρόπους απλά θα πρέπει να επιλέγεις κάθε φορά μεταξύ μουσικής και κινηματογράφου.

Αναλυτικά:

1) Θα συνδέσεις Stereo αναλογικά για μουσική επιλέγοντας από το Software Interface της Asus να εξάγει αναλογικά χρησιμοποιώντας μια από τις αναλογικές εξόδους της και μάλλον σύμφωνα με την φώτο, από το Side. (Εκτός κι αν μπορείς να επιλέξεις από το s/ware interface της Asus ποια "τρύπα" θα χρησιμοποιεί ως Stereo αναλογική έξοδο).

2)Θα συνδέσεις από την "τρύπα" SPDIF out/Line in/Mic in jack σε μια από τις ψηφιακές OPT IN οι οποίες είναι Οπτική Ίνα. Τώρα μαζί με την κάρτα δεν ξέρω τι καλώδια περιλαμβάνει ώστε να έχει από την μία "καρφάκι" κι από την άλλη Optical. (Το οποίο πραγματικά δεν έχω ιδέα αν υπάρχει τέτοιο καλώδιο ή έστω και αντάπτορες "adaptors").

Δημοσ.

Εγω λεω να το αφήσω έτσι να τελειώνει η υπόθεση.

Έτσι κι αλλιώς μια χαρά ακούω.

Να σε ρωτήσω κάτι άσχετο, αυτή η κάρτα έχει Mic Boost στα Windoze; Επίσης είναι PCI Express;

Ενδιαφέρομαι για την αγορά της συγκεκριμένης αλλά δεν μπορώ να βρω πληροφορίες πουθενά για το Mic Boost. Γράφω video μαθήματα και πρέπει να γκαρίζω στο μικρόφωνο με την Creative X-Fi Xtreme (PCIe) γιατί δεν έχει Mic Boost. Αν θες δες το λίγο στο PC σου αν έχει.

Δημοσ.

Ναι, είναι PCI Express x1. Από τις ρυθμίσεις των Windows έχει ενίσχυση μικροφώνου, από το πρόγραμμα της Asus δε βρήκα τίποτα, μόνο κάτι ρυθμίσεις για karaoke. Μήπως φταίει το μικρόφωνο σου;

Δημοσ.

Δεν πήρε την κάρτα ο ampalaea4 που άνοιξε το θέμα. Εγώ πήρα την κάρτα επειδή έτρωγε crashes το PC όταν έπαιζα κάποια παιχνίδια. Απλά λεω πως είτε με την SoundMAX (onboard), είτε με την Xonar DX ο ήχος το ίδιο μου ακούγεται. Και στις δύο κάρτες σύνδεσα το Home Cinema με SPDIF.

ΕΛΕΟΣ. SoundMAX είναι και η δικιά μου onboard και πήρα τιν Xonar και εγω και έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στον ήχο..

Δημοσ.

image.php?mode=show_large&object_type=detailed&image_id=19478

Μπορείς να τα συνδέσεις με 2 διαφορετικούς τρόπους απλά θα πρέπει να επιλέγεις κάθε φορά μεταξύ μουσικής και κινηματογράφου.

Αναλυτικά:

1) Θα συνδέσεις Stereo αναλογικά για μουσική επιλέγοντας από το Software Interface της Asus να εξάγει αναλογικά χρησιμοποιώντας μια από τις αναλογικές εξόδους της και μάλλον σύμφωνα με την φώτο, από το Side. (Εκτός κι αν μπορείς να επιλέξεις από το s/ware interface της Asus ποια "τρύπα" θα χρησιμοποιεί ως Stereo αναλογική έξοδο).

2)Θα συνδέσεις από την "τρύπα" SPDIF out/Line in/Mic in jack σε μια από τις ψηφιακές OPT IN οι οποίες είναι Οπτική Ίνα. Τώρα μαζί με την κάρτα δεν ξέρω τι καλώδια περιλαμβάνει ώστε να έχει από την μία "καρφάκι" κι από την άλλη Optical. (Το οποίο πραγματικά δεν έχω ιδέα αν υπάρχει τέτοιο καλώδιο ή έστω και αντάπτορες "adaptors").

Δημοσ.

Ναι, είναι PCI Express x1. Από τις ρυθμίσεις των Windows έχει ενίσχυση μικροφώνου, από το πρόγραμμα της Asus δε βρήκα τίποτα, μόνο κάτι ρυθμίσεις για karaoke. Μήπως φταίει το μικρόφωνο σου;

Όχι δεν φταίει το μικρόφωνο μου. Το έχω χρόνια και πριν βάλω αυτή την κάρτα είχα μια Creative Audigy 2 ZS και είχα κανονικά την ενίσχυση μικροφώνου.

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές ενα καλό ζευγάρι ακουστικά συνδεδεμένα απευθείας σε μια καλή κάρτα ήχου σαν αυτήν που πήρες θα ανεβάσουν την εμπειρία σου σε πολυ μεγάλο level.

Tα ακουστικα πρεπει να τα συνδεουμε απευθειας στη καρτα ηχου για βελτιστο αποτελεσμα?

Δημοσ.

ΕΛΕΟΣ. SoundMAX είναι και η δικιά μου onboard και πήρα τιν Xonar και εγω και έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στον ήχο..

Μήπως δεν το έχεις συνδέσει με Home Cinema και SPDIF;

Γιατί απ' οτι μου λένε τα παιδιά θέλει αναλογική σύνδεση για να ακούσω καλύτερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...