Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

review : http://www.bit-tech.net/hardware/2008/05/26/asus-xonar-dx-pci-express-soundcard/4

Καλημερα σε ολους.Εδω και 15 χρονια αλλαζω υπολογιστες ανα 2-3 χρονια αλλα μια ζωη χρησιμοποιουσα την on-board καρτα ηχου..Στον υπολογιστη ασχολουμαι αποκλειστικα με παιχνιδια, μουσικη και ταινιες, ομως δεν εχω καποιο σετ καλων ηχειων συνδεδεμενα. Εχω ενα Philips ηχοσυστημα με 2 ηχεια stereo , το οποιο το εχω συνδεσει στο PC και απο το Audio In ακουω τον ηχο απο τα ηχεια του ηχοσυστηματος. Επισης εχω κατι καλα ακουστικα και τα συνδεω και αυτα στο ηχοσυστημα και ακουω μουσικη απο το PC μεσω του ηχοσυστηματος. Πφφ τα ειπα ολα :)

Γενικα λογω οτι ειμαι σε διαμερισμα δε μπορω να ακουω δυνατα μουσικη/παιχνιδια/ταινιες και 90% ειμαι με τα ακουστικα οτι και αν κανω. Ο λογος που ρωταω για αυτη τη καρτα ειναι γιατι καποιος μου ειπε οτι δινει τρομερη ποιοτητα ηχου , ακομα και στα ακουστικα, χωρις να χρειαζεται καποιο ακριβο σετ ηχειων. Ισχυει κατι τετοιο? Γενικα ακουω πολυ μουσικη με ακουστικα και θα ηθελα καλυτερη ποιοτητα. Πιστευεται θα δω διαφορα με τη συγκεκριμενη καρτα ηχου?

αν συνδεσω παλι το ηχοσυστημα στη καρτα ηχου θα δω επισης διαφορα?Η το ηχοσυστημα στην ουσια χρησιμοποιει τη δικια του ας πουμε καρτα ηχου (σορρυ ειμαι ασχετος γενικα :( ) . Βασικα το ρωταω αυτο επηδει παραλληλα μου αρεσει να ακουω και δυνατα μουσικη στα ακουστικα και εχω παρατηρησει οτι οταν συνδεω τα ακουστικα απευθειας στο PC δε βγαζουν δυνατο ηχο, ενω οταν συνδεω τα ακουστικα στο ηχοσυστημα και το ηχοσυστημα στο pc και ακουω τραγουδια, ο ηχος ειναι πιο ποιοτικος και αισθητα πιο δυνατος.

Δημοσ.

Με τα ακουστικά πιστεύω δεν έχεις λόγο να πάρεις κάρτα ήχου, οι ενσωματωμένες είναι μια χαρά και για μουσική και για παιχνίδια, Όσο αφορά την ποιότητα του ήχου στη μουσική δοκίμασε το DFX Audio Enhancer, είναι plug in του media player και του winamp και κατά τη γνώμη μου βελτιώνει πολύ την ποιότητα του ήχου.

Δημοσ.

το εχω δοκιμασει αυτο αλλα δε μ αρεσε :( . δυναμωσε ο ηχος βεβαια αλλα δεν ηταν καθαρος..πολυ βαβουρα..τι να πω, γουστα ειναι βεβαια αυτα

Δημοσ.

Κι εγώ είμαι έτοιμος για κάρτα ήχου γιατί έχω βάλει home cinema και η onboard δεν λέει και πολλά + οτι τρώει crashes το PC σε μερικά παιχνίδια λόγω της onboard κάρτας ήχου.

Ήμουν ανάμεσα στις Asus Xonar DX και Creative Sound Blaster X-Fi Titanium αλλά διάβασα πως οι Asux Xonar είναι πολύ καλύτερες σε ποιότητα ήχου οπότε μου φαίνεται πως θα πάρω την DX.

Δημοσ.

Οκ, την αγόρασα τελικά. Δεν είδα διαφορά στην ποιότητα ήχου απ' την ενσωματωμένη (SoundMAX) που είχε η motherboard. Eλπίζω τουλάχιστον να φτιάξανε τα crashes στα παιχνίδια, γιατί αλλιώς πάνε άδικα τα 70€ που έδωσα.

Δημοσ.

αν και δεν νομιζω να crashαρε ενα παιχνιδι επειδη η καρτα ηχου δεν ηταν καλη...αρα ισως και να στο ξανακανει

Δημοσ.

To PC έτρωγε crasharισματα με συνεχόμενο κολλημένο ήχο. Μου το έκανε σε συγκεκριμένα παιχνίδια και οταν έψαξα στο google τα errors του κάθε παιχνιδιού, έγγραφε οτι είναι πρόβλημα της κάρτας ήχου.

Δημοσ.

Βασικά δεν μας είπες τι ακουστικά έχεις. Εαν μιλάμε για τπτ κατσαρόλες των 5 ευρώ τότε κακώς πήρες τέτοια κάρτα. Για να έχεις συνολικά καλύτερη εμπειρία ήχου θα πρέπει να έχεις καλή κάρτα+καλά ηχεία-ακουστικά και καλή ποιότητα μουσικής.

Τι θέλω να πω; Εάν ακούς μουσική από το youtube στην 360p ποιότητα μην περιμένεις η κάρτα να σου κάνει τπτ. Αν όμως έχεις mp3 σε 320 kbps ποιότητα ή ακόμη καλύτερα σε FLAC το οποίο είναι lossless τότε θα καταλάβεις μεγάλη διαφορά.

Σε γενικές γραμμές ενα καλό ζευγάρι ακουστικά συνδεδεμένα απευθείας σε μια καλή κάρτα ήχου σαν αυτήν που πήρες θα ανεβάσουν την εμπειρία σου σε πολυ μεγάλο level.

Δημοσ.

Δεν πήρε την κάρτα ο ampalaea4 που άνοιξε το θέμα. Εγώ πήρα την κάρτα επειδή έτρωγε crashes το PC όταν έπαιζα κάποια παιχνίδια. Απλά λεω πως είτε με την SoundMAX (onboard), είτε με την Xonar DX ο ήχος το ίδιο μου ακούγεται. Και στις δύο κάρτες σύνδεσα το Home Cinema με SPDIF.

Δημοσ.

Ε, φυσικό είναι να ακούς το ίδιο. Αφού την σύνδεσες ψηφιακά! Πρέπει να την συνδέσεις αναλογικά για να δουλέψει η κάρτα. Ψηφιακά την ακυρώνεις και κάνουν την δουλειά τα dac των ηχείων.

Δημοσ.

Δηλαδή αν την συνδέσω αναλογικά θα παίζει καλύτερα;

Αν την συνδέσεις αναλογικά θα κάνει την δουλειά η κάρτα.

Με ψηφιακή σύνδεση την καταργείς.

Φυσικά και θα παίζει καλύτερα από τα DAC των ηχείων...

Δημοσ.

Μου φαίνεται πως δεν μπορώ να συνδέσω το home cinema αναλογικά. Έχει μόνο 2 εξόδους.

sonyhometheaterreceiver.jpg

και η κάρτα ήχου έχει 4:

asus_xonar_dx_03.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...