Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μίλησα με έναν παλιό μάστορα στα stihl , και από ερωτήσεις δεξιά και αριστερά , έμαθα τα εξής:

Τα stihl δεν φτιάχονται στην Κίνα , αλλά κυρίως στην Γερμανία και στην Αμερική , Το μεγάλο εργοστάσιο της Stihl στην Βραζιλία έχει κλείσει και η  παραγωγή του έχει γυρίσει στην Γερμανία . Στην  Κίνα φτιάχνονται parts για τις φτηνές entry lvl σειρές , και τα ηλεκτρικά της εργαλεία.

Στο χώρο των αλυσοπρίονων έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές τα τελευταία χρόνια , και ουσιαστικά έχουν μείνει μόνο δύο παραγωγοί , η stihl και η Huqswarna .

Τα υπόλοιπα μηχανάκια της Echo , Efko , Shindawa , Tanaka , φτιάχνονται όλα από την Zenoah στην Ιαπωνία , που είναι θυγατρική της Husqwarna (η παλιά Komatsu Zenoah έχει γίνει Huqswarna Zenoah) . Από την  Ζenoah φτιάχνεται στο Huqswarna 425 , ενώ το 435 φτιάχνεται στη Σουηδία .

Τα καμπυρατέρ της Stihl είναι δικά της ή Zama .

Ο μάστορας μου είπε να προσπαθήσω να βρω "made in USA"  απότι κατάλαβα τα είχε σε μεγαλύτερη εκτίμηση , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα "made in Germany" δεν είναι top.

Όλοι ανεξαιρέτως μου είπανε να συνυπολογήσω το θέμα του after sale support και των ανταλλακτικών , και εκεί η stihl έχει σημαντικό πλεονέκτημα , γιατί έχει  δική της θυγατρική στην Ελλάδα , πράγμα που μου έκανε εντύπωση , ενώ οι υπόλοιπες αντιπροσωπεύονται από αξιόπιστες , αλλά ελληνικές , εταιρίες .

Και κάτι τελευταίο , όντως όλα τα δασαρχεία της χώρας οι επαγγελματίες ξυλοκόποι έχουν stihl ή Huqswarna . Δεν ξέρω βέβαια πως το μετράνε αυτό , έτσι μου είπαν έτσι λέω .

Τρίτος , μικρότερος παίχτης είναι ο όμιλος Makita , στον οποίο  ανήκει και η εταιρεία που εφεύρε το βεναζινοκίνητο αλυσσοπρίονο η dolmar , με έδρα το Αμβούργο, επίσης πολύ καλή .

Τα μηχανήματα αυτά είναι ακριβά , και όπως  μου είπε και ο μάστορας επιβάλλεται η συστηματική συντήρησή τους , και βέβαια .......δεν δανείζονται . Χα , καλόοοο.

Αυτά , αν μάθω νεότερα θα επανέλθω (Καλά λέγαν οι παλιοί ρωτώντας πας στην πόλη , χεχε ) .

• Απαντ. 377
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επειδή έψαχνα και εγώ και ήμουν αναμέσα στις 3-4 μάρκες που όλοι γνωρίζουμε ( stihl, Huqswarna, echo, efco), με τιμές για όλα γύρω στα 200 ευρω, με τις προσφορές που βγάζουν οι εταιρίες, και με συζητήσεις με καταστήματα και μαστόρους, κατέληξα στο echo http://www.echo.com.gr/products/chainsaws/generic?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=11&category_id=24.

Οι λόγοι κυρίως γιατί είναι JAPAN και έχει και 5 χρόνια εγγύηση. Δευτερεύσα σημασία έδωσα στο ότι έιναι λίγο ποιο ελαφρύ σε σχέση με τον ανταγωνισμό (100 γρ πχ) και λιγότερα κυβικά απο Huqswarna, με αποτέλεσμα και μικρότερη κατανάλωση καυσίμου, και στα + είναι ότι έχει και πλευρικό εντατήρα.

Δημοσ.

Εχω ενα μικρο γυρω στα 2,5kg echo...σκύλος το εργαλείο απλά φοβερό κοβω μέρα παρά μέρα ξύλα όλων των μεγεθών! !

Κ ενα husqvarna μεγάλο το οποίο είναι βαρύ αλλά πολύ δυνατό γθα τεράστια ξύλα.ανάλογα τι θα βολευτείς πάντως κ οι 2 Μαρκες είναι κορυφες.

Δημοσ.

Εχω ενα μικρο γυρω στα 2,5kg echo...σκύλος το εργαλείο απλά φοβερό κοβω μέρα παρά μέρα ξύλα όλων των μεγεθών! !

Κ ενα husqvarna μεγάλο το οποίο είναι βαρύ αλλά πολύ δυνατό γθα τεράστια ξύλα.ανάλογα τι θα βολευτείς πάντως κ οι 2 Μαρκες είναι κορυφες.

Συγνώμη από περιέργεια ...

Ποιο μοντέλο είναι αυτό της echo που ζυγίζει 2,5 κιλά και έχει τόσο καλή απόδοση ;

Δημοσ.

Συγνώμη από περιέργεια ...

Ποιο μοντέλο είναι αυτό της echo που ζυγίζει 2,5 κιλά και έχει τόσο καλή απόδοση ;

Δεν υπάρχει τέτοιο μοντέλο το ποιο ελαφρύ της εταιρίας είναι στα 3 κιλά

2,5 κιλά μόνο stihl και makita 

Δημοσ.

Δεν υπάρχει τέτοιο μοντέλο το ποιο ελαφρύ της εταιρίας είναι στα 3 κιλά

2,5 κιλά μόνο stihl και makita 

Ούτε αυτά είναι 2,5 κιλά γιατί το βάρος που δηλώνεται στα

αλυσοπρίονα είναι χωρίς λάμες , αλυσίδες , καύσιμα ...

Δημοσ.

τελικά πήραμε το stihl 193T στα 280 ευρώ τελική και δώρο μια αλυσίδα τριαντάρα(φορούσε επάνω μια 25αρα) .Δεν ξέρω πως θα βγει στο μέλλον αλλά από τα πρώτα κοψίματα δείχνει πολύ καλό, με πολύ καθαρά κοψίματα . Το περίμενα πάντως πιο δυνατό , αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι κλαδευτικό , οπότε μην περιμένουμε να έχει την δύναμη των μεγάλων αλυσσοπρίονων . Για μεγάλους κορμούς χρησιμοποιούμε τον γερόλυκο της Mcculloch , made in USA , αγορασμένο εδώ και 20 χρόνια , που κόβει, κόβει και ....κόβει , χωρίς να χαμπαριάζει. Αλλά είναι βαρύ  το άτιμο και κουράζει εύκολα .

Δημοσ.

Και η αλυσίδα ανάλογα 10-15 ευρώ έχει ... καλό δώρο .
Λίγο προσοχή στο ακόνισμα και στους οδηγούς και η αλυσίδα δε

θα στομώνει , θα είναι ξυράφι και δε θα ζορίζεται το αλυσοπρίονο...
Καλοδούλευτο και απροβλημάτιστο ...  :-)

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μετα απο το διάβασμα και των 7 σελίδων του νήματος (οπου σας ευχαριστώ πολύ όλους) κατέληξα να αμφιταλαντεύομαι μεταξύ των δύο αυτών best sellers  MC CULLOCH EXTREME 3 και  STIHL MS 181  μήκος λάμας 40 cm, για κόψιμο ξύλων, εργασιών κτήματος και κλαδέματα.

To Mc Culloch μου αρεσει για τα χαρακτηριστικά που έχει αλλα και για την αποδοση σχέσης/τιμής με φρενάρει όμως οτι δεν εχει την υποστήριξη ελληνικής αντιπροσωπείας όπως το Stihl παρότι που είναι πιο ακριβό και με χαμηλότερα χαρακτηριστικά.... 

Αν  ήταν να διαλέξετε ένα από τα δύο ποιο θα ηταν αυτό και γιατί... Όποια βοήθεια (ειδικά απο κατοχους mc culloch) θα ηταν ευπροσδεκτή.

Δημοσ.

Θα διάλεγα το stihl, αν πρόκειται κυρίως για κλαδευτικό βενζινοκίνητο μηχανάκι και για μικρής διαμέτρου ξύλα και ίσως με μικρότερη λάμα από 40 cm 

( είναι ποιο ελαφρύ και νομίζω ποιοτικά καλύτερο). Γιατί δεν κοιτάς Husqvarna και ίσως Makita και Echo να συγκρίνεις επίσης. Τις άλλες μάρκες δεν τις πολυ εμπιστεύομαι.

Έχω ένα homelite μικρό και μου σπάει τα νεύρα, (μία δεν παίρνει μπρος, μία ξερυθμίζεται το καρμπυρατέρ, μία κάτι άλλο). 

• Like 1
Δημοσ.

ποιο μου προτεινετε για αγορα με τιμη έως 200-220  ευρω η μεγιστη ,σαν βασικα
κρητηρα βαζω εργονομια και αξιοπιστια

Δημοσ.

ποιο μου προτεινετε για αγορα με τιμη έως 200-220  ευρω η μεγιστη ,σαν βασικα

κρητηρα βαζω εργονομια και αξιοπιστια

Το βασικότερο δεν μας είπες . Για τί χρήση είναι ;

Δημοσ.

Με τις τιμές που παίζουν οι 3-4 κορυφαίοι κατασκευαστές  (stihl, Huqswarna, echo, efco) γύρω στα 200 ευρώ, και την υποστήριξη που παρέχουν σε ανταλλακτικά, δεν έχει νόημα να κοιτάς σε άλλες εταιρίες.

Άσχετο δεν νομίζετε ότι τα κλαδευτικά-αυτά που χειρίζεσαι με ένα χέρι- δεν είναι τρομερά επικίνδυνα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...