Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα.ειμαι στη διαδικασια αγορας βενζινοκινητου αλυσοπριονου για εργασιες περιποιησης και κλαδεματος ελιας και αμυγδαλιας καθως και κοπης καυσοξυλων.ειμαι αναμεσα σε stilh MS 181 C-BE και husqvarna t435.τι μου προτεινεται?εναλλακτικη αγορα?

Από τα δύο που δείχνεις, μόνο το δεύτερο κάνει για κλάδεμα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 353
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ψαχνω να βρω για τον πατερα μου ενα ελαφρυ αλυσοπριονο.

Εχει ηδη ενα, παλιο σχετικα, βενζινοκινητο με βαρος γυρω στα 5 κιλα.

Επειτα απο αρκετη ωρα χρησης, καταντα 'βαρυ' και κουραστικό για τα χέρια...

(μην τρεχουμε σε ορθοπεδικους απο την κουραση, κριμα ειναι...)

Η χρηση για την οποια προοριζεται ειναι μικρα δεντρα, κλαδια κλπ.

Ουτε heavy duty  δηλαδη, αλλα ουτε και κλαδακια.

Τα ηλεκτρικα ειναι αποτελεσματικα γι'αυτες τις δουλειες; Εχουν δυναμη? Τι κερδιζεις και τι χανεις σε σχεση με τα βενζινοκινητα;

Ριχνω μια ματια και στο eshop γιατι με βολευει η αγορα απο εκει, αλλα αν χρειαστει το αγοραζω κι απο αλλου

http://tinyurl.com/k5obm2x

ή και απο ebay uk, αν εχει λογικά μεταφορικά.

Τι μου προτεινετε, σε ελαφρυ(ως 3 κιλα), αξιοπιστο (μην καεί!), αρκετα δυνατο, και σχετικα οικονομικο;

Δημοσ.

χμμ θα φανεί περίεργη προς χαζή ερώτηση αλλα τι παίζει με τα αλυσοπρίονα ? μπορούμε να τα έχουμε στο πορτμπαγκάζ χωρίς θέμα αν μας σταματήσουν και ψάξουν το αμάξι πχ ?

σκέφτομαι να αγοράσω ενα μικρό για να κόβω ξύλα στο χωριό απ τα χωράφια μας (ελιές κυρίως) και να μη περιμένω τον καθένα να μου το δανείσει γιατι το λέμε σήμερα και γίνεται μετά απο 2 μήνες ... 

Δημοσ.

Τα ηλεκτρικα ειναι αποτελεσματικα γι'αυτες τις δουλειες; Εχουν δυναμη? Τι κερδιζεις και τι χανεις σε σχεση με τα βενζινοκινητα;

Τα ηλεκτρικά είναι ιδανικά για κλειστούς χώρους, είναι πιο αθόρυβα και οικονομικά λόγω ρεύματος. Από την άλλη όμως μπορούν να δουλέψουν μόνο κοντά σε ρεύμα, χρειάζονται μπαλαντέζα και η σχέση βάρους/ιπποδύναμης είναι χειρότερη από τα βενζινοκίνητα. Το τι σε βολεύει περισσότερο θα το κρίνεις μόνο εσύ.

χμμ θα φανεί περίεργη προς χαζή ερώτηση αλλα τι παίζει με τα αλυσοπρίονα ? μπορούμε να τα έχουμε στο πορτμπαγκάζ χωρίς θέμα αν μας σταματήσουν και ψάξουν το αμάξι πχ ?

Αν το έχεις καθαρισμένο από τα αίματα, δεν τρέχει τίποτα.

Δημοσ.

Ψαχνω να βρω για τον πατερα μου ενα ελαφρυ αλυσοπριονο.

Εχει ηδη ενα, παλιο σχετικα, βενζινοκινητο με βαρος γυρω στα 5 κιλα.

Επειτα απο αρκετη ωρα χρησης, καταντα 'βαρυ' και κουραστικό για τα χέρια...

(μην τρεχουμε σε ορθοπεδικους απο την κουραση, κριμα ειναι...)

Η χρηση για την οποια προοριζεται ειναι μικρα δεντρα, κλαδια κλπ.

Ουτε heavy duty  δηλαδη, αλλα ουτε και κλαδακια.

Ριχνω μια ματια και στο eshop γιατι με βολευει η αγορα απο εκει, αλλα αν χρειαστει το αγοραζω κι απο αλλου

http://tinyurl.com/k5obm2x

ή και απο ebay uk, αν εχει λογικά μεταφορικά.

Τι μου προτεινετε, σε ελαφρυ(ως 3 κιλα), αξιοπιστο (μην καεί!), αρκετα δυνατο, και σχετικα οικονομικο;

Περίπου πέντε κιλά με καύσιμο, λάμα, αλυσίδα δεν είναι πολύ βαρύ.

Ένα δυνατό ηλεκτρικό γύρω στα τέσσερα κιλά και πάνω θα ζυγίζει.

Για τρία κιλά αλυσοπρίονο πας σε βενζινοκίνητο. Αλλά τα καλά τσιμπάνε.

Τι αλυσοπρίονο έχει ο πατέρας σου; Ίσως να μην αξίζει να πάρεις άλλο.

Αν το χρησιμοποιεί για κλάδεματα σίγουρα θέλει ένα ελαφρύ αλλά

όχι ηλεκτρικό.

Θα έχεις θέμα αν βρεθείς σε έλεγχο σε λάθος τόπο και χρόνο.

σκέφτομαι να αγοράσω ενα μικρό για να κόβω ξύλα στο χωριό απ τα χωράφια μας (ελιές κυρίως) και να μη περιμένω τον καθένα να μου το δανείσει γιατι το λέμε σήμερα και γίνεται μετά απο 2 μήνες ... 

Δεν είναι και από τα εργαλεία που

δανείζονται εύκολα...  :rolleyes:

Δημοσ.

Δεν είναι και από τα εργαλεία που

δανείζονται εύκολα...  :rolleyes:

γιατί ειναι ακριβό ? ένα μικρό ειναι και δεν ειμαι κ άνθρωπος που δεν τον εμπιστεύεσαι 

αν με ήξερες και τη ζωή σου θα μου εμπιστευόσουν .. ;) 

Δημοσ.

γιατί ειναι ακριβό ? ένα μικρό ειναι και δεν ειμαι κ άνθρωπος που δεν τον εμπιστεύεσαι 

αν με ήξερες και τη ζωή σου θα μου εμπιστευόσουν .. ;) 

Άμα σε γνωρίσω να  τα  φτιάξουμε κιόλας βρε nicoc :P

αλλά το αλυσοπρίονο μου  αν δε δω  πως το δουλεύεις

δε στο εμπιστεύομαι. B)

Δημοσ.

Μπαλαντεζα στα χωραφια δεν παιζει, οποτε αναγκαστικα πρεπει να ξεχασω το ηλεκτρικο ως επιλογη.

5κιλο δεν λεω οτι ειναι και κανενα βαρος, αλλα για τον πατερα μου θα ηθελα κατι ελαφρυτερο, γιατι με τους κραδασμους, και πανω σε δεντρα κλπ, δεν θες και πολυ με το εξτρα βαρος να γκρεμοτσακιστεις!

Πιστευω οτι για λιγοτερα κιλα πρεπει κανεις να παει σε κατι πολυ ακριβο;

Για πειτε για ενα αξιοπρεπες 3κιλο βενζινοκινητο, να δω και τι γινεται με τιμες.

Δημοσ.

Μπαλαντεζα στα χωραφια δεν παιζει, οποτε αναγκαστικα πρεπει να ξεχασω το ηλεκτρικο ως επιλογη.

Μ'αρέσει πάντως που ρώτησες για ηλεκτρικό ενώ το θες για τα χωράφια :D

5κιλο δεν λεω οτι ειναι και κανενα βαρος, αλλα για τον πατερα μου θα ηθελα κατι ελαφρυτερο, γιατι με τους κραδασμους, και πανω σε δεντρα κλπ, δεν θες και πολυ με το εξτρα βαρος να γκρεμοτσακιστεις!

Για εργασία πάνω στα δέντρα χρειάζεσαι απαραίτητα κλαδευτικό. Και για το μικρότερο βάρος, αλλά κυρίως γιατί είναι φτιαγμένα να χρησιμοποιούνται με ένα χέρι.

Πιστευω οτι για λιγοτερα κιλα πρεπει κανεις να παει σε κατι πολυ ακριβο;

Για πειτε για ενα αξιοπρεπες 3κιλο βενζινοκινητο, να δω και τι γινεται με τιμες.

Ότι πληρώσεις παίρνεις. Υπάρχει επαγγελματικό κλαδευτικό με 700, βρίσκεις όμως και κινέζικα από περιπλανώμενους πωλητές με 50€.

Δες αυτά που είναι κάπου στο ενδιάμεσο:

http://www.alysopriona.gr/husqvarna-t425.html

http://www.alysopriona.gr/husqvarna-t435.html

http://www.stihl.gr/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1-STIHL/%CE%91%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%AF%CE%BF%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BB%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%82/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B5%CF%82/22623-140/%CE%9D%CE%95%CE%9F-MS-150-TC-E.aspx

Δημοσ.

Ρωτησα και για ηλεκτρικο, λογω αγνοιας.

Νομιζα οτι φορτιζουν....μπαταρια! (γελαστε ελευθερα)

Που να ξερω οτι πανε αγκαζε με την μπαλαντεζα.

Μ'αρέσει πάντως που ρώτησες για ηλεκτρικό ενώ το θες για τα χωράφια :D

Για εργασία πάνω στα δέντρα χρειάζεσαι απαραίτητα κλαδευτικό. Και για το μικρότερο βάρος, αλλά κυρίως γιατί είναι φτιαγμένα να χρησιμοποιούνται με ένα χέρι.

Ότι πληρώσεις παίρνεις. Υπάρχει επαγγελματικό κλαδευτικό με 700, βρίσκεις όμως και κινέζικα από περιπλανώμενους πωλητές με 50€.

Δες αυτά που είναι κάπου στο ενδιάμεσο:
http://www.alysopriona.gr/husqvarna-t425.html
http://www.alysopriona.gr/husqvarna-t435.html
http://www.stihl.gr/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1-STIHL/%CE%91%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%AF%CE%BF%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BB%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%82/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B5%CF%82/22623-140/%CE%9D%CE%95%CE%9F-MS-150-TC-E.aspx

Τα stihl στα λινκ αυτα, ειναι και για κανονικο πριονισμα, δηλαδη δεντρα, κορμοι, ξυλα κλπ?

Θα τα καταφερνει?

Δημοσ.

Τα stihl στα λινκ αυτα, ειναι και για κανονικο πριονισμα, δηλαδη δεντρα, κορμοι, ξυλα κλπ?

Θα τα καταφερνει?

Εννοείται.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα και από εμένα.. μιας και έβαλα ξυλόσομπα θα χρειάζεται να κόβω 5-6 τονάκια ξύλα και λέω να πάρω ένα αλυσοπρίονο. Τα ξύλα θα είναι απο το δασαρχείο απλά εγώ θα τα κόβω σε 35αρια. κοιτούσα για το McCulloch CS 340 τιμή 150ε. Δεν θέλω να ξεφύγω στην τιμή απλά με προβλημάτισε ένας γνωστός για τα Stihl αλλά to φθηνότερο είναι 200ε, θέλω κάτι αξιόπιστο και εύκολο στην χρήση. δεν με νοιάζει πόσο δυνατό θα είναι απλά να μην μου κολλάει. ευχαριστώ...

Δημοσ.

Καλησπέρα και από εμένα.. μιας και έβαλα ξυλόσομπα θα χρειάζεται να κόβω 5-6 τονάκια ξύλα και λέω να πάρω ένα αλυσοπρίονο. Τα ξύλα θα είναι απο το δασαρχείο απλά εγώ θα τα κόβω σε 35αρια. κοιτούσα για το McCulloch CS 340 τιμή 150ε. Δεν θέλω να ξεφύγω στην τιμή απλά με προβλημάτισε ένας γνωστός για τα Stihl αλλά to φθηνότερο είναι 200ε, θέλω κάτι αξιόπιστο και εύκολο στην χρήση. δεν με νοιάζει πόσο δυνατό θα είναι απλά να μην μου κολλάει. ευχαριστώ...

Κορυφή θεωρούνται τα stihl και husky αλλά τα χρήματα που διαθέτεις, όπως και εσύ γράφεις, δεν φτάνουν καν για τα φτηνότερα. Πόσο μάλλον για κάτι αξιόπιστο και αρκετά δυνατό για να μην... "κολλάει"(εξαρτάται πάντα πόσο χοντρά θα είναι αυτά που θα κόβεις). Αυτά με τα 200€ βγαίνουν τόσο επειδή είναι μικρά και έχουν χαμηλότερης ποιότητας υλικά από τα μεγαλύτερα αδερφάκια τους. Τα McCulloch δεν τα ξέρω καθόλου, δεν κυκλοφορούν πολύ εδώ, ίσως να έχεις πρόβλημα υποστήριξης. Στα 150 που διαθέτεις μόνο κινέζικο σε άγνωστη μάρκα μπορείς να πάρεις για δύναμη, για αξιοπιστία ούτε λόγος.

Δημοσ.

Κορυφή θεωρούνται τα stihl και husky αλλά τα χρήματα που διαθέτεις, όπως και εσύ γράφεις, δεν φτάνουν καν για τα φτηνότερα. Πόσο μάλλον για κάτι αξιόπιστο και αρκετά δυνατό για να μην... "κολλάει"(εξαρτάται πάντα πόσο χοντρά θα είναι αυτά που θα κόβεις). Αυτά με τα 200€ βγαίνουν τόσο επειδή είναι μικρά και έχουν χαμηλότερης ποιότητας υλικά από τα μεγαλύτερα αδερφάκια τους. Τα McCulloch δεν τα ξέρω καθόλου, δεν κυκλοφορούν πολύ εδώ, ίσως να έχεις πρόβλημα υποστήριξης. Στα 150 που διαθέτεις μόνο κινέζικο σε άγνωστη μάρκα μπορείς να πάρεις για δύναμη, για αξιοπιστία ούτε λόγος.

Πάντως το STIHL MS 170 με 200ε καλό φαίνεται... ας δώσω 50ε παραπάνω να πάρω κάτι πιο καλό, ευχαριστώ

Δημοσ.

Πάντως το STIHL MS 170 με 200ε καλό φαίνεται... ας δώσω 50ε παραπάνω να πάρω κάτι πιο καλό, ευχαριστώ

Κάπως έτσι έπραξα και εγώ πριν κανα χρόνο, μόνο που προτίμησα το husqvrna 236 γιατί είναι λίγο πιο δυνατό και το δίνει με λίγο μεγαλύτερη λάμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...