siracos Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Το χρειαζόμουν το μεγαλύτερο για μια δουλειά που θέλω να κάνω το καλοκαίρι. Το αστείο είναι ότι μικρό κλαδευτικό έχω ένα Husqvarna . Επεξ/σία 21 Απριλίου 2023 από siracos 1
Gkletsos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Υπάρχουν 4-5 κινέζικες μάρκες πολύ αξιόπιστες που συμφέρουν οικονομικά καθώς οι STIHL MAKITA HUSQVARNA γδέρνουν...και λίγα λέω ..Η EGCO KRAFT HYUNDAI ειναι απόλυτα αξιόπιστες
andreaspA Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, Gkletsos είπε Η EGCO KRAFT HYUNDAI ειναι απόλυτα αξιόπιστες Το Kraft το κλαδευτικο που πηρα προπερσι (με το καλο καρμπυρατερ ομως), επειδη δεν κατεβαζω και κυπαρισσια κατω, αλλα κλαδευω και κοβω, ελιες, πορτοκαλιες, μια συκια σημερα, εχει αντικαταστησει και το Μακαλοκ το 40αρι και το Lidl το 45αρι. Μιλαμε για εργαλειο! Παιρνει μπροστα με την 2η φορα μετα απο 1 χρονια ακινησια, δεν σβηνει ποτε, δεν κολωνει ποτε, και δεν καιει και πολλες βενζινες. Μιλαμε εχει βγαλει τρελη δουλεια! Μια απο τις καλυτερες αγορες που εχω κανει ποτε. ααα και ακομα και η αλυσιδα του , ουτε καν την εχω τροχισει. Δεν ξερω γιατι! την λαδωνει τοσο καλα που δεν εχει θεμα? η αληθεια ειναι οτι παει ενα ντεποζιτο βενζινη και ενα ντεποζιτο λαδι σε αντιθεση με το μακαλοκ που το λαδι του βγαζει δυο τεποζιτα βενζινη ανετα. 1
Zontos1984 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Για κλαδευτικο μόνο Echo. Τίποτα αλλοεχω το. Echo280tes σκοτώνει πραγματικά αλλά λάδι μίξης. μόνο στιλ
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Για μικρό έχω το Stihl 151 TC,,φοβερό εργαλείο.
mr.mister Δημοσ. 31 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2024 Εχω ενα Makita με προβλημα στον στροφαλο. Αν βαλω aftermarket στροφαλο θα τα φτυσει καποια στιγμη?
georgiouu Δημοσ. 31 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2024 3 ώρες πριν, mr.mister είπε Εχω ενα Makita με προβλημα στον στροφαλο. Αν βαλω aftermarket στροφαλο θα τα φτυσει καποια στιγμη? σε ανταλλακτικο που ειναι τοσο σημαντικο και για να το ξανααλλαξεις χρειαζεται λυσιμο ολο το μοτερ εγω θα εβαζα γνησιο αν σου ξαναπαρουσιασει προβλημα θα πρεπει να ξαναλυθει αρα πιο πολυ θα σου κοστισει,εκτος αν το επισκευαζεις μονος σου απο περιεργεια τι επαθε ο στροφαλος; το δουλεψες χωρις λαδι; 1
mr.mister Δημοσ. 31 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, georgiouu said: σε ανταλλακτικο που ειναι τοσο σημαντικο και για να το ξανααλλαξεις χρειαζεται λυσιμο ολο το μοτερ εγω θα εβαζα γνησιο αν σου ξαναπαρουσιασει προβλημα θα πρεπει να ξαναλυθει αρα πιο πολυ θα σου κοστισει,εκτος αν το επισκευαζεις μονος σου απο περιεργεια τι επαθε ο στροφαλος; Μαλλον κολλησε ( το μηχανακι ειναι απο Καρδιτσα και μπηκε νερο απο την πλυμηρα τοτε νομιζω) γιατι τραβουσα το συρματοσχινο και δεν τραβιοταν καν (ειχε πληρη αντισταση)Στο service που το πηγα το ελυσαν και μου ειπαν στροφαλος και κοστος επισκευης 120 εβρο( με ημιτασιον στροφαλο ενοειται) Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2024 από mr.mister
georgiouu Δημοσ. 31 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2024 2 ώρες πριν, mr.mister είπε Μαλλον κολλησε ( το μηχανακι ειναι απο Καρδιτσα και μπηκε νερο απο την πλυμηρα τοτε νομιζω) γιατι τραβουσα το συρματοσχινο και δεν τραβιοταν καν (ειχε πληρη αντισταση)Στο service που το πηγα το ελυσαν και μου ειπαν στροφαλος και κοστος επισκευης 120 εβρο( με ημιτασιον στροφαλο ενοειται) λογικό να κολλήσει από την πλημμύρα και πιθανόν άρπαξε και ο στροφαλος στην προσπάθεια εκκίνησης...βασικά δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν ιμιτασιον στροφαλοι για θαμνοκοπτικα.Το γκουγκλαρισα και όντως υπάρχουν σε σετ στροφαλος-μπιελα.μαζι με την μπιέλα αλλάζει το θεμα...εξαρτάται βέβαια και από την τιμή αγοράς καινούριου,πιθανόν να το ρίσκαρα τα 120 ευρώ για σετ στροφαλο μπιελα είναι λίγο λαχείο η φάση 1
blazar Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Αντί για το κλασσικό λάδι λίπανσης της αλυσίδας (συνήθως παίρνω ένα μονόλιτρο της revoil), μπορώ να χρησιμοποιήσω λάδι κινητήρα αυτοκινήτου; Και αν ναι, τι ιξώδες προτείνετε;
petaw-se-oneiro Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, blazar είπε Αντί για το κλασσικό λάδι λίπανσης της αλυσίδας (συνήθως παίρνω ένα μονόλιτρο της revoil), μπορώ να χρησιμοποιήσω λάδι κινητήρα αυτοκινήτου; Και αν ναι, τι ιξώδες προτείνετε; το κλασσικό λάδι λίπανσης της αλυσίδας είναι ένα απλό μονότυπο 10αρακι. Οποιοδήποτε λάδι κινητήρα αυτοκινήτου είναι ακριβότερο. Αν το βρίσκεις δωρεάν όμως και 10/40 να βάλεις και 5/30 να βάλεις δεν έχει πρόβλημα την λαδώνει την αλυσίδα. 3
shack Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Τα λάδια κινητήρα αυτοκινήτου περιέχουν δηλητήρια όπως βαρέα μέταλλα, καλό είναι να μην χρησιμοποιούνται. Με 20-25€ πήρα πριν 3-4 χρόνια ένα μεγάλο μπιτόνι ορυκτέλαιο και έχω ακόμη
Vstromrider Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Καλησπερα σας. Κοιταω να παρω ενα μικρο και ελαφρυ κλαδευτικο αλυσοπριονο για κλαδεμα ελιας, κόψιμο τα ξυλα για το τζακι, και που και που κοψιμο και κανενα δεντρακι μεγαλυτερο με 15-20 ποντους κορμο. Προς το παρον την κανω την δουλεια μου με ενα kraft με 25αρα λαμα, αλλα μου κουρασε το χερι + οτι εχει αρχισει και κανει τσαλιμακια. Μια δεν παιρνει μπροστα, μια δεν γκαζωνει, μια δεν κραταει ρελαντι κλπ,κλπ και εχω δωσει 3-4 , 20αρικακια σε διαφορα συνεργεια και δουλεια δεν εγινε. Ειμαι για Echo CS-2511 TESC που εχει και 5 χρονια εγγύηση ή Stihl 151. Ψηνομαι περισσοτερο στο echo γιατι ειναι ελαφρυ πολυ. https://www.skroutz.gr/s/10014467/Echo-CS-2511-TES-Kladeytiko-Alysopriono-Venzinis-2-3kg-me-Lama-25cm-kai-Easy-Start.html https://www.skroutz.gr/s/10014468/Echo-CS-2511-TESC-Kladeytiko-Alysopriono-Venzinis-2-3kg-me-Lama-Carving-25cm-kai-Easy-Start.html Μπορει καποιος να μου εξηγήσει τι ειναι η λαμα carving , τι καλυτερο και τι χειρότερο εχει απο την κλασσικη λάμα?
evilakos! Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Και τα δυο αλυσοπρίονα που παραθέτεις είναι ότι καλύτερο για επαγγελματικό κλάδεμα. Το echo ειναι λιγο πιο ελαφρυ, λιγο πιο μικρο και ελαχιστο πιο δυνατο απο το stihl που το κανει καπως καλυτερο στην χρηση, οχι πως το stihl ειναι πολυ πισω σε συγγριση. Απο αξιοπιστια και τα δυο σκυλιά μαύρα αλλά το echo με ακριβοτερα ανταλλακτικα. Το stihl να το χαρακτηρισω λιγο πιο elegant στην λειτουργεια του με λιγο λιγοτερους κραδασμους καλυτερη και πιο σταθερη εκκινηση κ.α τετοια που παλι το echo δεν μενει πολυ πισω απο το stihl. Γενικως οποιαδηποτε απο τις δυο επιλογες ειναι σωστη. Η stihl καθε φθινοπωρο και άνοιξη βηγαζει εκπτωτικό φυλλάδιο και το 151 συνήθως παίζει από 350-390€ σε σχέση με 500€ που το έχει τώρα. Αν θυμάμαι καλά 1 Απριλίου ξεκινάει χωρίς να το λέω με σιγουριά. Η carving λαμα ειναι μπροστα μυτερη για να κλαδευεις με μεγαλυτερη ακριβεια. ειναι ποιο ακριβες και ποιο ευαισθητες και συνηθως δεν εχουν μπροστα γραναζι στην ακρη της λαμας με αποτελεσμα σε παρατεταμενη χρηση να αναβουν. Υποψην το echo ερχεται με βημα 3/8 στην carving ενω το stihl με 1/4. Τώρα για να κόβεις ξύλα για το τζάκι με αυτά τα αλυσοπρίονα δεν στο συνιστώ γιατί θα τα πάρεις σε κάποια φάση στο χέρι μιας και δεν είναι κατασκευασμένα για αυτό. Δεν θα φανώ υπερβολικός να σου πω πως στον πρώτο τόνο που θα κόψεις θα κολλήσουν αλλά γενικώς ο κορμός τους είναι για πιο light χρηση αποκλειστικά για κλαδεμα. Ελπίζω να βοήθησα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα