TR-909 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Παρέλαβα το πριονάκι από το σέρβις, έλεγα να το δοκιμάσω αλλά σήμερα φυσάει και δεν ενδείκνυται για δουλειά. Ωστόσο θα ήθελα την βοήθεια σας ακόμη μια φορά με προτάσεις για παντελόνι, καπέλο (ή μάσκα) και γάντια που να παρέχουν στοιχειώδη προστασία με κριτήριο ότι θα χρησιμοποιούνται "μια στο τόσο" οπότε δεν χρειάζεται να είναι pro επιλογές.
papoys1 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Παντελόνι τζιν ,άρβυλα ,τζόκει και είσαι οκ. Ξύλα πας να κόψεις.Δεν πας να ψεκάσεις βάτους. Τώρα για γάντια εμένα δεν με βολεύουν με το βενζινοπρίονο.Αν εσύ τα μπορείς φόρεσε αυτά τα κλασικά δερμάτινα εργασίας. 2
tsilitheo1 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 49 λεπτά πριν, TR-909 είπε Παρέλαβα το πριονάκι από το σέρβις, έλεγα να το δοκιμάσω αλλά σήμερα φυσάει και δεν ενδείκνυται για δουλειά. Ωστόσο θα ήθελα την βοήθεια σας ακόμη μια φορά με προτάσεις για παντελόνι, καπέλο (ή μάσκα) και γάντια που να παρέχουν στοιχειώδη προστασία με κριτήριο ότι θα χρησιμοποιούνται "μια στο τόσο" οπότε δεν χρειάζεται να είναι pro επιλογές. Αν οντως σε ενδιαφερει η ασφαλεια,το κριτηριο "μια φορα στο τοσο", δεν υπαρχει. Γιατι μια φορα στο τοσο που θα συμβει το αναπαντεχο,θες κατι που θα σου παρεχει ασφαλεια. Οχι κατι no name... Εγω προσωπικα,νιωθω τοσο σιγουρος που δεν χρησιμοποιώ τιποτε απο τα παραπανω. Πλακα κανω... Αλλα τα ειδη προστασιας,ειδικα τα γαντια,δεν ειναι βολικα οταν δουλευεις. Θα κοιταξεις σε stihl ή husqvarna 1
shack Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Αν θες να κόψεις με αλυσοπρίονο πάρε και ρούχα ασφαλείας, εγώ πριν 10 χρόνια πήρα και τα έχω ακόμα για την χρήση που κάνω. Ένα σετ, παντελόνι και γάντια με ίνες που φρενάρουν την αλυσίδα, και κράνος με ωτοασπίδες είναι απαραίτητα νομίζω, πιστοποιημένα με τα ισχύοντα πρότυπα ασφαλείας. Ειδικά με το κράνους βρήκαν την υγειά τους τα αυτιά και τα μάτια μου (λόγω προστασίας από τον θόρυβο και τα πριονίδια). Μια φορά θα σου τύχει το κακό. Είναι άτομα που έκοβαν χρόνια με εμπειρία και την έπαθαν, γιατί να μην είσαι προστατευμένος όσο το δυνατόν καλύτερα; 2
TR-909 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Επανέρχομε για να αναφέρω τα αποτελέσματα της δοκιμής. Κόπηκαν μια λεύκα κοντά 4μ ύψος και με αρκετή δουλειά στο τεμάχισμα, μια ροδακινιά 2μ και αυτή με πολλά κλαδιά, συν κάτι κλαδεματάκια εδώ και εκεί. Η λέυκα έγινε την 2η ημέρα και ενδιάμεσα το έλυσα, το καθάρισα απο πριονίδια (πολύ υλικό) και ακολούθως επανατοποθέτησα την λάμα και τέντωσα την αλυσίδα. Μέχρι στιγμής κανένα θέμα οπότε πιθανολογώ "στα πρώτα μου βήματα" (πανε 10 χρόνια και βάλε), παρέλειπα να του βάζω λάδι για την λίπανση της αλυσίδας. Τώρα στο ρουχισμό που ανέφερα πιο πάνω, τα γυαλιά είναι υπεραπαραίτητα όπως και τα γάντια για να κουμαντάρεις ότι κόβεις - στα υπόλοιπα την βγάζω και με κάτι πρόχειρο δικό μου. Αυτά τα ολίγα και ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας μέχρι τώρα. 🙂
papoys1 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Στις 6/3/2019 στις 6:33 ΜΜ, LouCi4er είπε Παππου ειναι ενα μαγαζι που λεγεται painthouse,εχει λαμες μαρκας Nakayama σε οτι μεγεθος θες και σε οτι mount θες.Τις εχει παμθφηνες καπου 11-12€ νομιζω βγαινουν απο 20cm μεχρι 50cm.Ειναι πολυ καλης ποιοτητας,πηρα μια για το καινουργιο μου Echo για δοκιμη και μπορω να πω με εντυπωσιασε και απο μεταλλο και απο φινιρισμα.Εχει λιγο περιεργο σαιτ αλλα αν ξερεις τι bar mount φοραει το πριονι βρισκεις εκει πολυ καλη λαμα και φθηνη.Αν ειναι το πριονι που φανταζομαι μαλλον για small Husky mount εισαι κοινως Κ095.Επισης εχει στο ebay σετ για το πριονι σου αντλια λαδιου-σωληνακι λαδιου,φιλτρο λαδιου,γραναζι αντλιας και κατι αλλα παπαρακια 4€ και free μεταφορικα,παρε κανα δυο σετ να τα εχεις. Τελικά πήρα από aliexpres λάμα 18άρα με αλυσίδα μαζί στα 17 ευρώ.Μια χαρά έκατσε.Πήρα και αντλία με τα μπιχλιμπίδια της 3 ευρώ που είπες.Επίσης βρήκα πληθώρα ανταλλακτικών σε τιμές χώμα για Κινεζοεργαλεία. Είχα ένα παλιό χορτοκοπτικό από alex pak που είχα σοβαρό πρόβλημα να το βάλω μπροστά γιατί το καρπυρατέρ δεν είχε ρύθμιση αέρα και δούλευε χάλια συνέχεια μπουκωμένο και αν έσβηνε μετά από 1-2 ώρες ξαναέπαιρνε μπροστά.Πήρα ένα καρπυρατέρ με 7 ευρώ το έβαλα πάνω και κελαηδάει το μηχάνημα.Να είσαι καλά που μου άνοιξες τα μάτια για ανταλλακτικά στα Κινεζοεργαλεία.😊 1
LouCi4er Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Χαιρομαι που εκανες δουλεια,να εισαι καλα φιλε παππου. 1
CaMp3on Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Καλησπέρα παιδιά. Ποια είναι η γνώμη σας για το παρακάτω δεδομένου ότι θα γίνεται περιστασιακη και ερασιτεχνική χρήση Είναι της leroy Merlin.
LouCi4er Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Μονο επειδη εχει 3 χρονια εγγυηση παρτο.Σαν εργαλειο δεν νομιζω να λεει και τιποτα αλλα για την χρηση που περιγραφεις,περιστασιακη δλδ,δεν νομιζω να αξιζει να πας σε κατι πιο ακριβο.Σκεψου οτι ενα καλο αλυσοπριονο 50cc κοστιζει 550-650€,τωρα αυτο που κανει 84€ μπορεις να καταλαβεις τι ποιοτητας ειναι.Το συγκεκριμενο οπως σχεδον ολα τα Κινεζικα που κυκλοφορουν,ειναι κλωνος ενος παρα πολυ καλου Zenoah μοντελου(αν δεν κανω λαθος του G5200) αλλα με πολυ κατωτερα υλικα και ποιοτητα.Τεσπα,αν το θες για να κοψεις ενα δυο κλαρακια μια φορα το χρονο,καλο ειναι. Κατι αλλο μιας και προσφατα ετυχε σε συναδελφο στη δουλεια.Παιδια,μην προσπερνατε τον PPE,κοινως εξοπλισμο προστασιας.Συναδελφος ανεβηκε σε γερανοφορο καλαθι να κλαδεψει τα leyland και πως στο καλο εκανε,του επεσε το αλυσοπριονο στο ποδι με αποτελεσμα 60 εξωτερικα ραμματα,ουτε που θυμαμαι ποσα εσωτερικα,κομενους 2 χιαστους και 2 νοσηλευτριες που λιποθυμησαν μολις το ειδαν.Θα περπατησει σε κανενα 3μηνο.Το αλυσοπριονο αν γινει η μαλακια,θα γινει πολυ χοντρη,δυστυχως.Ενα παντελονι οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω με ινες που φρεναρουν την αλυσιδα (οκ,εχει 100€ αλλα αξιζει) και γυαλια οπωσδηποτε.Μια μερα εκοβα με αερα και μου μπηκε πριονιδι στο ματι και επειδη ειχε και λαδι απο την αλυσιδα επαθα μολυνση και τραβηξα γολγοθα ποσες μερες,να θελω να βγαλω το ματι μου απο τον πονο.Προσοχη,δεν ειναι αστεια. 6
CaMp3on Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 55 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Μονο επειδη εχει 3 χρονια εγγυηση παρτο.Σαν εργαλειο δεν νομιζω να λεει και τιποτα αλλα για την χρηση που περιγραφεις,περιστασιακη δλδ,δεν νομιζω να αξιζει να πας σε κατι πιο ακριβο.Σκεψου οτι ενα καλο αλυσοπριονο 50cc κοστιζει 550-650€,τωρα αυτο που κανει 84€ μπορεις να καταλαβεις τι ποιοτητας ειναι.Το συγκεκριμενο οπως σχεδον ολα τα Κινεζικα που κυκλοφορουν,ειναι κλωνος ενος παρα πολυ καλου Zenoah μοντελου(αν δεν κανω λαθος του G5200) αλλα με πολυ κατωτερα υλικα και ποιοτητα.Τεσπα,αν το θες για να κοψεις ενα δυο κλαρακια μια φορα το χρονο,καλο ειναι. Κατι αλλο μιας και προσφατα ετυχε σε συναδελφο στη δουλεια.Παιδια,μην προσπερνατε τον PPE,κοινως εξοπλισμο προστασιας.Συναδελφος ανεβηκε σε γερανοφορο καλαθι να κλαδεψει τα leyland και πως στο καλο εκανε,του επεσε το αλυσοπριονο στο ποδι με αποτελεσμα 60 εξωτερικα ραμματα,ουτε που θυμαμαι ποσα εσωτερικα,κομενους 2 χιαστους και 2 νοσηλευτριες που λιποθυμησαν μολις το ειδαν.Θα περπατησει σε κανενα 3μηνο.Το αλυσοπριονο αν γινει η μαλακια,θα γινει πολυ χοντρη,δυστυχως.Ενα παντελονι οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω με ινες που φρεναρουν την αλυσιδα (οκ,εχει 100€ αλλα αξιζει) και γυαλια οπωσδηποτε.Μια μερα εκοβα με αερα και μου μπηκε πριονιδι στο ματι και επειδη ειχε και λαδι απο την αλυσιδα επαθα μολυνση και τραβηξα γολγοθα ποσες μερες,να θελω να βγαλω το ματι μου απο τον πονο.Προσοχη,δεν ειναι αστεια. Στα ίδια χρήματα φαντάζομαι δεν έχει κάτι καλύτερο έτσι;
papoys1 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, CaMp3on είπε Καλησπέρα παιδιά. Ποια είναι η γνώμη σας για το παρακάτω δεδομένου ότι θα γίνεται περιστασιακη και ερασιτεχνική χρήση Είναι της leroy Merlin. Για μένα τα Κινέζικα είναι σκυλιά αρκεί να ξέρεις μερικά πράγματα και μην είσαι από τους τύπους που απλά βάζουν βενζίνη και λάδι για την αλυσίδα. Αν ξέρεις μερικά βασικά πραγματάκια ζουν πολλά πολλά χρόνια και με αρκετή δουλειά.Έχω χορτοκοπτικό από alexpak που είχα πάρει πριν 20 και βάλε χρόνια με δραχμές και ακόμη δουλεύει.Του έχω πιει το αίμα του έχω αλλάξει μόνο ένα καρπυρατέρ που πήρα από ali με 7 ευρώ. Βενζινοπρίονα Κινέζικα άψογα. Ναι μπορεί να είναι λίγο πιο βαριά ή να υστερούν ελάχιστα σε απόδοση αλλά με καλά ακονισμένη αλυσίδα κόβουν τέλεια.Τρία χρόνια εγγύηση περιστασιακή δουλειά μια χαρά είναι.Τζάμπα να δίνεις 400 και 500 ευρώ να το δουλέψεις ελάχιστα. 1 1
LouCi4er Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 22 ώρες πριν, CaMp3on είπε Στα ίδια χρήματα φαντάζομαι δεν έχει κάτι καλύτερο έτσι; Οχι,καλυτερο με 85€ δεν παιζει,ακομα και 100€ να ειχε μια χαρα ηταν απο την στιγμη που εχει 3 χρονια εγγυηση.Ακου τον Παππου,αν το προσεχεις και το συντηρεις λιγο(πχ μην το αφηνεις μερες με βενζινολαδο στο τεποζιτο και να το φυσας συχνα να καθαριζει απο τα πριονιδια),για περιστασιακη χρηση μια χαρα θα σε βγαλει.Ενα καλο Echo-Husqvarna-Stihl ειναι ετη φωτος μπροστα αλλα συμφωνω οτι για περιστασιακη χρηση ειναι πεταμενα λεφτα. 1
papoys1 Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Να πούμε και το άλλο 52cc 40άρα λάμα αν η αλυσίδα είναι καινούργια ή καλά ακονισμένη θα πετάει.Άλλα Κινέζικα στα ίδια cc τα δίνουν με 50άρα λάμα και πάλι κόβουν Και κάτι ακόμη,sterwins βενζινοπρίονο δεν έχω πάρει αλλά έχω πάρει αρκετά εργαλεία από leroy μάρκα sterwins που είναι η δική του μάρκα κάτι σαν τα parkside του lidl.Για τα λεφτά τους είναι πολύ καλά.
pipa_colada Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 για καμια 100αρια ελιες που χρειαζονται λιγη φροντιδα ηδη τι επιλογες εχω ωστε το μηχανημα να μην μου μεινει στα χερια; Sterwins PCS1-40 του leroy merlin (που λεει πως ειναι 2.1kw αρα 2.8 αλογα;;; )με 80 ευρω; To Husqvarna 120 βλεπω πως ειναι τωρα σε εκπτωση στα 140 Ή πρεπει να παω αναγκαστικα στο Echo CS-352ES που ειναι κοντα 200;
Dynamics Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 στο δευτερο θα πας αν ειχα τα λεφτα αυτη την στιγμη θα πηγαινα σε χουζ...μικρη η διαφορα απο το πρωτο! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα