Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πάντως ένα άλλο έχω να πω αν το προσέχεις θα κρατήσει.... Αν ο άλλος είναι λίγο αα μωρέ πριόνι είναι χουσβαρνα 1000 ευρώ κόβει και πας και του βάζεις σπορέλαιο επειδή είναι φθηνότερο λογικό να χαλάσει.. Ότι πληρώνεις παίρνεις απλά και στις 2 περιπτώσεις πρέπει να τα προσέχουμε.. 

Δημοσ.
Στις 15/12/2017 στις 6:13 ΠΜ, papoys1 είπε

Όταν είναι δικό σου θα το χρησιμοποιήσεις κυρίως για κλάδεμα σε λεπτότερα κλαδιά που είναι και ο βασικός προορισμός του.

Αν το δανείσεις επειδή ο άλλος δεν το λυπάται και βαριέται ή δεν έχει μεγαλύτερο θα το χρησιμοποιήσει και για πιο χοντρούς κορμούς οπότε εκεί κουράζεται και αν γίνει αρκετές φορές θα τα παίξει.

Για αυτό τέτοια εργαλεία δεν δανείζω όχι για κάποιους άλλους λόγους αλλά γιατί δεν θα έχω να κάνω μετά τη δουλειά μου.

Με ήρεμη ,σωστή χρήση ,συχνό ακόνισμα αλυσίδας - φύσηγμα-καθάρισμα  με κομπρεσέρ, καλή μίξη βενζίνης δεν έχουν πρόβλημα.

Σίγουρα δεν είναι echo ή still αλλά για έναν ερασιτέχνη με όχι πολλά δέντρα είναι καλό.

Edit

Για όσους πιάνουν τα χέρια τους ανταλακτικά για τέτοια εργαλεία θα βρείτε μεγάλη ποικιλία εδώ

http://www.agroservice.gr/contact/site-contacts/orfanidis-emmanouel.html

Με πήρε πολύ να το εντοπίσω αλλά συνήθως βρίσκω ότι θέλω σε καλές τιμές.

oftopits αλλά ακούστε περίπτωση.

Έχω πρόβλημα με χορτοκοπτικό (κινέζο) δεν σταματάει στο ρελαντί να περιστρέφεται και το πάω μάστορα.Με μία ματιά μου λέει συμπλέκτης και θέλω 40 ευρώ για επισκευή.Φυσικά δεν το άφησα (50 το πήρα και προτιμούσα να πάρω καινούργιο) και έφυγα.

Μπαίνω youtube και μετά από αρκετό ψάξιμο βρίσκω κάτι ρώσικα βίντεο (δεν ξέρω ρώσικα απλά διαβάζω εικόνα) και βλέπω ότι αιτία ήταν ένα ελατήριο 4-5 εκατοστών που συνήθως σπάει.

Πήγα το αγόρασα 2-3 ευρώ και το έφτιαξα.

https://www.youtube.com/watch?v=_J0SVr1-2n4

Ο μάστορας σου είναι μεγάλο λαμόγιο

Εγώ αγόρασα δύο κινέζικα, άν χαλάσει το ένα θα έχω το άλλο

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Εγώ πάντως ένα άλλο έχω να πω αν το προσέχεις θα κρατήσει.... Αν ο άλλος είναι λίγο αα μωρέ πριόνι είναι χουσβαρνα 1000 ευρώ κόβει και πας και του βάζεις σπορέλαιο επειδή είναι φθηνότερο λογικό να χαλάσει.. Ότι πληρώνεις παίρνεις απλά και στις 2 περιπτώσεις πρέπει να τα προσέχουμε.. 

Αυτό με το σπορέλαιο το κάνουν πολλοί. Βέβαια και εγώ στην αρχή γελούσα αλλα είδα ότι έχει μια λογική για λάδι αλυσίδας, και ιδιαίτερα το λαδι Κανολα. Λιπαίνει την αλυσίδα αλλά υπάρχει κίνδυνος να βουλώσει την αντλία αμα μείνει πολυ καιρό μέσα για αυτο κάποιοι το αναμιγνύουν με λάδι φυτικο αλυσίδας.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, lary7 είπε

Αυτό με το σπορέλαιο το κάνουν πολλοί. Βέβαια και εγώ στην αρχή γελούσα αλλα είδα ότι έχει μια λογική για λάδι αλυσίδας, και ιδιαίτερα το λαδι Κανολα. Λιπαίνει την αλυσίδα αλλά υπάρχει κίνδυνος να βουλώσει την αντλία αμα μείνει πολυ καιρό μέσα για αυτο κάποιοι το αναμιγνύουν με λάδι φυτικο αλυσίδας.

Θα είχε όμως λογική να τηγανίζουμε πατάτες σε φυτικό λάδι αλυσίδας μετά? Εγώ πάντως δεν θα το δοκίμαζα 😂

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Θα είχε όμως λογική να τηγανίζουμε πατάτες σε φυτικό λάδι αλυσίδας μετά? Εγώ πάντως δεν θα το δοκίμαζα 😂

Εμένα με ψήνει να το δοκιμάσω φέτος με μίξη 50-50 με φυτικό λάδι αλυσίδωας, κάποιοι λένε πως η μυρωδιά θυμίζει τηγανιτές πατατες😋. Πάντως ίδιαίτερα σε περίοδο μαζέματος ελιάς, το ορυκτέλαιο αλυσίδας δεν είναι οτι καλύτερο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lary7 είπε

Εμένα με ψήνει να το δοκιμάσω φέτος με μίξη 50-50 με φυτικό λάδι αλυσίδωας, κάποιοι λένε πως η μυρωδιά θυμίζει τηγανιτές πατατες😋. Πάντως ίδιαίτερα σε περίοδο μαζέματος ελιάς, το ορυκτέλαιο αλυσίδας δεν είναι οτι καλύτερο.

Χειροπριονο.....για τους vegan

Δημοσ.
2 ώρες πριν, froyd είπε

Ο μάστορας σου είναι μεγάλο λαμόγιο

Εγώ αγόρασα δύο κινέζικα, άν χαλάσει το ένα θα έχω το άλλο

Όχι φιλε δεν είναι λαμόγια απλά έτσι δουλεύουν οι μαστόροι και το σύστημα.

Αν σου χαλάσει η αντλία λαδιού του Still  ή του husgvarna που έχεις δώσει  400 και 500 ευρώ να το αγοράσεις και σου πει 50 ευρώ θα τα δώσεις ή 70 για το καρπυρατέρ πάλι θα τα δώσεις.

Για το κινέζικο τι να σου πει ξέρει ότι δεν θα τα δώσεις και θα πας με 50 - 60- 70 ευρώ να πάρεις καινούργιο.Και εγώ δύο χορτοκοπτικά κινέζικα φτηνιάρικα έχω μια χαρά κάνω τη δουλειά μου ακόμη και σε κτήμα 7 στρεμμάτων με ελιές και προσπαθώ να τα συντηρώ μόνος γιατί ξέρω πως αν πάω στο μάστορα θα μου ζητήσει ποσό ίσο πιθανώς με την αξία τους.

Για αυτό το λόγο αν πας σε μάστορα Κινέζο τσινάει γιατί δεν μπορεί άνετα να σου πει  50 ευρώ για επισκευή όπως θα σου έλεγε αν ήταν husgvarna.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, shack είπε

Σύντομος και ωραίος οδηγός, ... αυτό το krasodad κάτι μου θυμίζει από παλιά. Εκεί που λες για το τρόχισμα, νομίζω ότι πρέπει να ξέρει κανείς να χειρίζεται την λίμα, γιατί αν είναι μακριά θα ξεμείνει.

Το τρόχισμα δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, αλλά καλού κακού δίνεις 2-3 ευρώ και σου την κάνουνε σε καταστήματα με εργαλεία και χρώματα σε 3 λεπτά. Εγώ εκεί την δίνω. Μία αλυσίδα σηκώνει μέχρι 5-6 τροχίσματα, μετά δεν μένει "δόντι" και χρειάζεται αλλαγή.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Cocomel είπε

Καλημέρα δύναμη και ακούω καλά λόγια είναι τα huyndai και πολύ φτηνά...  Τώρα δεν ξέρω παντός για τα κινέζικα είναι θέμα  κατηγορίας Α-Β-Γ  ο εδώ εισαγωγέας θα φέρει το ποίο φτύνο παντός σε πόλους έχουν λύσει τα χέρια

Φίλε μου να σε ρωτήσω κάτι σκαπτικο 7 ίππους κάνει δουλειά για αμπέλι 5 στρέμματα ...? Γτ είδα λες έχεις τρίκυκλο η να μην το πάρω

καλησπερα φιλε

ανοιγουμε μεγαλη κουβεντα

οταν εννοουσα τρικυκλο εννοουσα μεταφορικο, που βαζει 6 κλουβες για πορτοκαλια φαντασου.... το ειχα για τα πορτοκαλια μας αλλα τωρα τα εχουμε παραιτησει (θα τα μπολιασω συντομα ομως σε λεμονιες που εχω κατι στο μυαλο μου), οποτε για αλλο μιλουσα

ΟΜΩΣ

εχω και σκαπτικο, 7 ιππων (τραγικη ειρωνια) το οποιο ειναι Minarelli FM αμα τα ξερεις, 30 χρονων και διχρονο, και μου εχει φαει τα νιατα, την ψυχη και την ζωη ...ας μην το συζητησουμε γιατι ειμαι σε διαδικασια ή να το φτιαξω (θελει πλατινες καινουργιες που για καποιο λογο χαλασαν ή να παρω καινουργιο)....

τα 5 στρεμματα που λες δεν ειναι παιξε γελασε, ειναι αρκετο χωραφι... εγω 1 στρεμμα κανω με τον αποπανω διαβολο και μου βγαινει η ψυχη .... θα ελεγα να δεις αν το εδαφος σου ειναι σωστο, εαν εχεις σωστες αποστασεις και αν το χωραφι ειναι ισιο, να παρεις ενα πετρελαιο...και θα ειναι βαρυ να καθεται στοχωμα (το δικο μου χωροπηδαει διχως αυριο ,εχει τρελες στροφες)  και θα ειναι χαημηλοστροφο να το κοντρολλαρεις και να μην κουραζεσαι.... και αν το προσεχεις (λαδια-βαλβολινες) θα το εχεις μια ζωη... ακομα και κινεζικο, γιατι τα καλα grillo/ lombardini ειναι πανακριβα θα σου κλεισουν το σπιτι με την πρωτη ζημια

προτεινω να παρεις αν σε βολευει το χωραφι ενα 7-10 ιππων πετρελαιο... γυρω στο 1000ρικο θα σου κοστισουν...

οτι αλλο θες ρωτα με, απο χομπι τα εχω ψαξει ολα....

8 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Πολύ μπλα μπλα και αντίλογος για γνώστες 😁

Εμείς που με αλυσοπρίονα είμαστε noob θα βάλετε κανένα λινκ για κανένα απλό και όμορφο μέχρι 150€ αν θέλουμε να κόψουμε κανένα κλαδί η δέντρο;

Για πείτε κανένα να έχουμε στο νου μας. (Και τι λάδι μαζί να πάρουμε και ότι άλλο χρειάζεται)

να παρεις ενα φτηνο husqvarna απο τις βασικες σειρες ...εκει 150-170 πρεπει να βγαινουν...

το τραγικο ειναι οτι τα μεγαλα ειναι φτηνα.. τα μικρα κλαδευτικα ειναι πανακριβα..

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, papoys1 είπε

Όχι φιλε δεν είναι λαμόγια απλά έτσι δουλεύουν οι μαστόροι και το σύστημα.

Αν σου χαλάσει η αντλία λαδιού του Still  ή του husgvarna που έχεις δώσει  400 και 500 ευρώ να το αγοράσεις και σου πει 50 ευρώ θα τα δώσεις ή 70 για το καρπυρατέρ πάλι θα τα δώσεις.

Για το κινέζικο τι να σου πει ξέρει ότι δεν θα τα δώσεις και θα πας με 50 - 60- 70 ευρώ να πάρεις καινούργιο.Και εγώ δύο χορτοκοπτικά κινέζικα φτηνιάρικα έχω μια χαρά κάνω τη δουλειά μου ακόμη και σε κτήμα 7 στρεμμάτων με ελιές και προσπαθώ να τα συντηρώ μόνος γιατί ξέρω πως αν πάω στο μάστορα θα μου ζητήσει ποσό ίσο πιθανώς με την αξία τους.

Για αυτό το λόγο αν πας σε μάστορα Κινέζο τσινάει γιατί δεν μπορεί άνετα να σου πει  50 ευρώ για επισκευή όπως θα σου έλεγε αν ήταν husgvarna.

Παππου ειναι ενα μαγαζι που λεγεται painthouse,εχει λαμες μαρκας Nakayama σε οτι μεγεθος θες και σε οτι mount θες.Τις εχει παμθφηνες καπου 11-12€ νομιζω βγαινουν απο 20cm μεχρι 50cm.Ειναι πολυ καλης ποιοτητας,πηρα μια για το καινουργιο μου Echo για δοκιμη και μπορω να πω με εντυπωσιασε και απο μεταλλο και απο φινιρισμα.Εχει λιγο περιεργο σαιτ αλλα αν ξερεις τι bar mount φοραει το πριονι βρισκεις εκει πολυ καλη λαμα και φθηνη.Αν ειναι το πριονι που φανταζομαι μαλλον για small Husky mount εισαι κοινως Κ095.Επισης εχει στο ebay σετ για το πριονι σου αντλια λαδιου-σωληνακι λαδιου,φιλτρο λαδιου,γραναζι αντλιας και κατι αλλα παπαρακια 4€ και free μεταφορικα,παρε κανα δυο σετ να τα εχεις.

• Thanks 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, LouCi4er είπε

Παππου ειναι ενα μαγαζι που λεγεται painthouse,εχει λαμες μαρκας Nakayama σε οτι μεγεθος θες και σε οτι mount θες.Τις εχει παμθφηνες καπου 11-12€ νομιζω βγαινουν απο 20cm μεχρι 50cm.Ειναι πολυ καλης ποιοτητας,πηρα μια για το καινουργιο μου Echo για δοκιμη και μπορω να πω με εντυπωσιασε και απο μεταλλο και απο φινιρισμα.Εχει λιγο περιεργο σαιτ αλλα αν ξερεις τι bar mount φοραει το πριονι βρισκεις εκει πολυ καλη λαμα και φθηνη.Αν ειναι το πριονι που φανταζομαι μαλλον για small Husky mount εισαι κοινως Κ095.Επισης εχει στο ebay σετ για το πριονι σου αντλια λαδιου-σωληνακι λαδιου,φιλτρο λαδιου,γραναζι αντλιας και κατι αλλα παπαρακια 4€ και free μεταφορικα,παρε κανα δυο σετ να τα εχεις.

Έριξα μια ματιά στο painthouse όντως έχει μεγάλη ποικιλία θα κάνω ένα τηλέφωνο αύριο να δω τι παίζει.Με το ebay δυστυχώς δεν τόχω 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, LouCi4er είπε

την nakayama μην την εχετε σε μεγαλη υπολειψη.. δεν υπαρχει μαρκα nakayama , υποθετω ο αντιπροσωπος εδω "βαφτισε" τις κινεζιες ετσι για να φαινονται ψιλο γιαπωνεζικα...

οπως κατι κλονοι χοντα που λεγονται Senda...

βεβαια για τα λεφτα τους ειναι φιλοτιμη φιρμα.. αλλα οχι για πολλα...

εχω μια αντλια νακαγιαμα 2.5 ιππων, μικρη... αλλα ενταξει  βλεπεις τσαπατσουλια ακομα και στο μεταλο...και περνει με καμια 10ρια σχινιές.....

• Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, opcorsa είπε

την nakayama μην την εχετε σε μεγαλη υπολειψη.. δεν υπαρχει μαρκα nakayama , υποθετω ο αντιπροσωπος εδω "βαφτισε" τις κινεζιες ετσι για να φαινονται ψιλο γιαπωνεζικα...

οπως κατι κλονοι χοντα που λεγονται Senda...

βεβαια για τα λεφτα τους ειναι φιλοτιμη φιρμα.. αλλα οχι για πολλα...

εχω μια αντλια νακαγιαμα 2.5 ιππων, μικρη... αλλα ενταξει  βλεπεις τσαπατσουλια ακομα και στο μεταλο...και περνει με καμια 10ρια σχινιές.....

Καλα προφανως η Nakayama δεν ειναι κατασκευαστης και δεν κατασκευαζει τιποτα,ουτε παξιμαδι.Κανενα κινεζικο αλυσοπριονο δεν ειναι κατασκευης της μαρκας που αναγραφεται πανω,ολα φασον ειναι και απλα ο καθενας βαζει οτι μαρκα κατευασει η κουτρα του.Τα περισσοτερα κινεζικα που κυκλοφορουν ειναι ιδια,φασον της πλατφορμας Zenoah(δεν θυμαμαι ακριβες μοντελο,οποιος θελει να ψαξω παντως).Εννοειται οτι οι Nakayama λαμες που ανεφερα ειναι κινεζικες,για τα λεφτα τους ομως μιας και εχω 2 στα χερια μου ειναι αρκετα καλες.Το ποσο θα κρατησουν αγνωστο.

• Like 2
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, LouCi4er είπε

Καλα προφανως η Nakayama δεν ειναι κατασκευαστης και δεν κατασκευαζει τιποτα,ουτε παξιμαδι.Κανενα κινεζικο αλυσοπριονο δεν ειναι κατασκευης της μαρκας που αναγραφεται πανω,ολα φασον ειναι και απλα ο καθενας βαζει οτι μαρκα κατευασει η κουτρα του.Τα περισσοτερα κινεζικα που κυκλοφορουν ειναι ιδια,φασον της πλατφορμας Zenoah(δεν θυμαμαι ακριβες μοντελο,οποιος θελει να ψαξω παντως).Εννοειται οτι οι Nakayama λαμες που ανεφερα ειναι κινεζικες,για τα λεφτα τους ομως μιας και εχω 2 στα χερια μου ειναι αρκετα καλες.Το ποσο θα κρατησουν αγνωστο.

συμφωνουμε

https://www.skroutz.gr/s/4601208/Plus-KW-2500.html#reviews

ο λογος που απεχθανομαι τα κινεζικα, ισως γιατι τιμαω τον κοπο/χρονο μου και δεν παιζω με αυτα... αφου μου περισσευουν πληρωνω κατι παραπανω για το peace of mind

στο συγκεκριμενο, απο το πισι και μονο βλεπω το ποσο φτηνιαρικα ειναι τα πλαστικα του...να μην συνεχισω για πιο μεσα δηλαδη...

και το πρωτο σχολιο που απο καινουργιο του κολλησε (!!) νομιζω τα λεει ολα

Δημοσ.

Καλα και εγω μονο επωνυμα δουλευω,για να παω στο βουνο να κοψω ξυλα θελω 2 ωρες πηγαινε-ελα με το αγροτικο σε δρομο που δεν παει ουτε αρμα μαχης.Αμα ειναι να κανω τοσο δρομο και αντι να κανω δουλεια,παλευω με το μηχανακι για να γλιτωσω 2-3 κατοσταρικα γαμα τα.Ουτε λαμες δουλευω τετοιες,μονο Oregon.Απλα το Echo που πηρα τωρα φοραει Κ216 λαμες και τετοιο τυπο φοραει μονο το συγκεκριμενο και Ελλαδα δεν παιζουν.Διαβασα ομως οτι οι Κ095 μπαινουν με λιγη μοντα (οντως μπαινουν) αλλα ειπα να δοκιμασω να τροχισω καμια φτηνη λαμα πρωτα γιατι να λιμαρω 50€ Oregon λαμα και να παει χαμενη δεν λεει.Γιαυτο πηρα τις Nakayama,ελπιζω να με πιανεις,μην καθομαι και μιλαω τσαμπα.😉

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...