tsilitheo1 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, calico είπε Echo CS-280TES 25cm Αυτό ήθελα να πω , το οποίο κοστίζει ~240 . Από καλλιέργιες ; έχει από όλα το κτήμα . Μαλλον εχουμε μπερδευτει... Το 2511 της echo κοστιζει 360 και οχι 240.... Για 100 δεντρα τον χρονο και 1 ανα 2-3 μερες, θα μπορουσα να χρησιμοποιησω και το 041 της stihl που εχω.... Τι θελω να πω.... Για αυτον τον αριθμο και αυτην την συχνοτητα,μεινε στο Hyundai 240 κοστιζει το 280 της echo... Προηγουμενο μοντελο... Εχεις μπερδευτει...
calico Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, tsilitheo1 είπε Μαλλον εχουμε μπερδευτει... Το 2511 της echo κοστιζει 360 και οχι 240.... Για 100 δεντρα τον χρονο και 1 ανα 2-3 μερες, θα μπορουσα να χρησιμοποιησω και το 041 της stihl που εχω.... Τι θελω να πω.... Για αυτον τον αριθμο και αυτην την συχνοτητα,μεινε στο Hyundai Ναι το κατάλαβα . Το CS-280TES κάνει 240 . Πριν εγώ έκανα λάθος . Οπότε προχωράω στο hyundai ?
tsilitheo1 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Το Hyundai ΔΕΝ το ξερω... Γραφω πιο πανω οτι ειναι κλωνος του 435 425 της husqvarna... Δεν ξερω τι αντοχες και ικανοτητες εχει.... Με τον ρυθμο που περιγραφεις θα σου ελεγα οπως ηδη ειπα για το Hyundai.... Αλλα παντα το 280 θα ειναι αξιοπιστο εναντι του.... Μην μου απευθυνεις μεθαυριο κατηγοριες...
TR-909 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα, ξεθάβω το παρόν από το λήθαργο για να ρωτήσω για ένα Homelite CSP-4518 το οποίο έχει αγοραστεί πριν πολλά χρόνια από το Praktiker - δυστυχώς ήταν μια (από τις ελάχιστες) "αυθόρμητη" αγορά χωρίς να έχει προηγηθεί έρευνα. Από την χρήση που του κάναμε κάθε τρεις και λίγο χαλάρωνε η αλυσίδα σε σημείο που έβγαινε, οπότε αναγκαστικά με το που βλέπαμε την αλυσίδα να κάνει κοιλιά σταματούσαμε και την σφίγγαμε, πράγμα κουραστικό και αντιπαραγωγικό επίσης. Έχετε καμμιά ιδέα σε τι θα μπορούσε να οφείλεται αυτό? Είναι κάτι το φυσιολογικό? Υπάρχει λύση ή το πετάω και πάω σε αγορά άλλου? Αυτή τη στιγμή το έχω στο service για συντήρηση, κάτι που πρέπει να προσέξω ή να πω στον τεχνικό για το παραπάνω θέμα? Ευχαριστώ.
tsilitheo1 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 3 ώρες πριν, TR-909 είπε Καλησπέρα, ξεθάβω το παρόν από το λήθαργο για να ρωτήσω για ένα Homelite CSP-4518 το οποίο έχει αγοραστεί πριν πολλά χρόνια από το Praktiker - δυστυχώς ήταν μια (από τις ελάχιστες) "αυθόρμητη" αγορά χωρίς να έχει προηγηθεί έρευνα. Από την χρήση που του κάναμε κάθε τρεις και λίγο χαλάρωνε η αλυσίδα σε σημείο που έβγαινε, οπότε αναγκαστικά με το που βλέπαμε την αλυσίδα να κάνει κοιλιά σταματούσαμε και την σφίγγαμε, πράγμα κουραστικό και αντιπαραγωγικό επίσης. Έχετε καμμιά ιδέα σε τι θα μπορούσε να οφείλεται αυτό? Είναι κάτι το φυσιολογικό? Υπάρχει λύση ή το πετάω και πάω σε αγορά άλλου? Αυτή τη στιγμή το έχω στο service για συντήρηση, κάτι που πρέπει να προσέξω ή να πω στον τεχνικό για το παραπάνω θέμα? Ευχαριστώ. Για αρχη αλλαξε αλυσιδα Τσεκαρε αν πεταει λαδι... Αν οχι,η αλυσιδα θερμαίνεται με αποτέλεσμα να επιμηκύνεται
TR-909 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 14 ώρες πριν, tsilitheo1 είπε Για αρχη αλλαξε αλυσιδα Τσεκαρε αν πεταει λαδι... Αν οχι,η αλυσιδα θερμαίνεται με αποτέλεσμα να επιμηκύνεται Oπότε πιθανολογείς ότι είτε δεν λιπαίνεται η αλυσίδα, οπότε θερμαίνεται / διαστέλλεται και χαλαρώνει ή χρειάζεται αντικατάσταση λογω φθοράς. Για την αντικατάσταση της αλυσίδας μπορεί να μπει οποιαδήποτε μάρκα αρκεί να είναι στις ίδιες διαστάσεις? Υπάρχουν κάποιες προτάσεις? Ευχαριστώ για την απάντηση.
tsilitheo1 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 30 λεπτά πριν, TR-909 είπε Oπότε πιθανολογείς ότι είτε δεν λιπαίνεται η αλυσίδα, οπότε θερμαίνεται / διαστέλλεται και χαλαρώνει ή χρειάζεται αντικατάσταση λογω φθοράς. Για την αντικατάσταση της αλυσίδας μπορεί να μπει οποιαδήποτε μάρκα αρκεί να είναι στις ίδιες διαστάσεις? Υπάρχουν κάποιες προτάσεις? Ευχαριστώ για την απάντηση. Σιγουρα κατι απο τα δυο... Τσεκαρε αν πεταει λαδι. Με την ακρη της λαμας να κοιταει υπο γωνια σε τσιμεντο,γκαζωσε το για λιγη ωρα και δες αν αφηνει ιχνος λαδιου στο τσιμεντο. Αρκετο ιχνος,οχι απλα να βρεχτει λιγο το τσιμέντο αλλα να δεις γραμμη απο λαδι. Βγαζεις την αλυσιδα σου και πας σε ειδικευμενο σερβις της stihl ή echo. Τα υπολοιπα θα τα αναλαβει αυτος Συνηθως αν δεν πεταει λαδι το καταλαβαινεις απο τον μεταλλικό ηχο που κανει 1
shack Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, TR-909 είπε Oπότε πιθανολογείς ότι είτε δεν λιπαίνεται η αλυσίδα, οπότε θερμαίνεται / διαστέλλεται και χαλαρώνει ή χρειάζεται αντικατάσταση λογω φθοράς. Για την αντικατάσταση της αλυσίδας μπορεί να μπει οποιαδήποτε μάρκα αρκεί να είναι στις ίδιες διαστάσεις? Υπάρχουν κάποιες προτάσεις? Ευχαριστώ για την απάντηση. Εγώ για το συγκεκριμένο μηχανάκι δεν θα έδινε άλλα λεφτά, έχω το ίδιο και μου σπάει τα νεύρα όταν το δουλεύω. Με την αλυσίδα μου κάνει τα ίδια, την πετάει πολύ εύκολα έξω, συν το ότι ξερυθμίζεται το καρμπυρατέρ συχνά. Με Husqvarna που έχω... κανένα πρόβλημα. Τσέκαρε αυτά που λέει ο tsilitheo1 (λάδι, σφίξιμο). Και με την 2η αλυσίδα που του είχα βάλει στο παρελθόν τα ίδια μου έκανε από ό,τι θυμάμαι.
TR-909 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) @tsilitheo1 ευχαριστώ για τις συμβουλές, οπότε το παίρνω από το service, δοκιμάζω και επανέρχομαι. Για το λάδι της αλυσίδας υπάρχει κάποια πρόταση, όχι κάτι εξειδικευμένο απαραίτητα? @shack φίλε μου ακριβώς αυτό με την αλυσίδα πάθαινα και εγώ και είναι πάρα πολύ ενοχλητικό, - σου κόβει την δουλειά στη μέση. Στο μηχανικό κομμάτι να μην πω ψέματα δεν είχα αντιμετωπίσει θέμα. Είπα να του δώσω μια τελευταία ευκαιρία. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2019 από TR-909
tsilitheo1 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 6 λεπτά πριν, TR-909 είπε @tsilitheo1 ευχαριστώ για τις συμβουλές, οπότε το παίρνω από το service, δοκιμάζω και επανέρχομαι. Για το λάδι της αλυσίδας υπάρχει κάποια πρόταση, όχι κάτι εξειδικευμένο απαραίτητα? @shack φίλε μου ακριβώς αυτό με την αλυσίδα πάθαινα και εγώ και είναι πάρα πολύ ενοχλητικό, - σου κόβει την δουλειά στη μέση. Στο μηχανικό κομμάτι να μην πω ψέματα δεν είχα αντιμετωπίσει θέμα. Είπα να του δώσω μια τελευταία ευκαιρία. Για εμενα το καλυτερο λαδι αλυσιδας ειναι το echo. Κοστιζει 14ε το 4lt αλλα κερδιζεις απο την μειωμενη ποσοτητα που χρειαζεσαι. Και προσφερει καλυτερη λιπανση... Κατι ακομα... Ξερεις να "σφιγγεις" αλυσιδα; Αν δεν θες echo, τοτε μονο πρωτογενες 30αρι
papoys1 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, tsilitheo1 είπε Σιγουρα κατι απο τα δυο... Τσεκαρε αν πεταει λαδι. Με την ακρη της λαμας να κοιταει υπο γωνια σε τσιμεντο,γκαζωσε το για λιγη ωρα και δες αν αφηνει ιχνος λαδιου στο τσιμεντο. Αρκετο ιχνος,οχι απλα να βρεχτει λιγο το τσιμέντο αλλα να δεις γραμμη απο λαδι. Βγαζεις την αλυσιδα σου και πας σε ειδικευμενο σερβις της stihl ή echo. Τα υπολοιπα θα τα αναλαβει αυτος Συνηθως αν δεν πεταει λαδι το καταλαβαινεις απο τον μεταλλικό ηχο που κανει Αν δεν πετάει λάδι η αλυσίδα σφίγγει πάνω στη λάμα.Με το λάδι χαλαρώνει. Δες τα παξιμάδια που σφίγγει η αλυσίδα μήπως είναι απλά και όχι ασφαλείας χαλαρώνουν και φεύγει η λάμα σιγά από τη θέση της.
tsilitheo1 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 3 λεπτά πριν, papoys1 είπε Αν δεν πετάει λάδι η αλυσίδα σφίγγει πάνω στη λάμα.Με το λάδι χαλαρώνει. Δες τα παξιμάδια που σφίγγει η αλυσίδα μήπως είναι απλά και όχι ασφαλείας χαλαρώνουν και φεύγει η λάμα σιγά από τη θέση της. Επιτρεψε μου να διαφωνησω... Θερμανση=διαστολη. Η πειρα μου απο τα 18 ως τα 45 που ειμαι και με 1500 δεντρα καθε χρονο,αυτο με εμαθε. Οσο για τα παξιμαδια,υπαρχει παντα ο οδηγος του τεντωτηρα,ο οποιος εχει συνηθως ιδια διαμετρο με την τρυπα της λαμας.. Αν και ,οντως,σφιγγοντας τα παξιμαδια,λογω δεξιοστροφης φορας,υπαρχει μια ελαφρη ταση που τεντωνει λιιιιγο ακομη την αλυσιδα 1
TR-909 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 @tsilitheo1 ευχαριστώ για την πρόταση θα το έχω υπ' όψιν. Πιστεύω ότι γνωρίζω να την "μαζεύω" τόσες φορές που το έχω κάνει. Αλλά σίγουρα μια επανάληψη από το manual δεν βλάπτει. @papoys1 η αλήθεια είναι ότι αυτά τα παξιμάδια είχαν χαθεί και είχα βάλει δύο απλά, αλλά ΔΕΝ είχα παρατηρήσει να χαλαρώνουν (λόγω κραδασμών πχ.) κατά την διάρκεια χρήσης του αλυσοπρίονου. Όμως σωστή η παρατήρηση να μπουν τέτοια για παν ενδεχόμενο. Τώρα για το εφεκτ του λαδιού δεν μπορώ να πάρω θέση, διαβάζω τα επιχειρήματα σας. Αν και η λογική λέει πως όταν το μέταλλο υπερθερμαίνεται, διαστέλλεται άρα και μεγαλώνει το μέγεθος του με αποτέλεσμα στη περίπτωση μας η αλυσίδα χαλαρώνει και φεύγει από την τροχιά της.
tsilitheo1 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Εμπειρικα,σωστο τεντωμα αλυσιδας εχει γινει αν,ενω η αλυσιδα εφαρμοζει στην λαμα, αν την τραβηξεις ελαφρα στην κατω μεση της λαμας ,απομακρυνεται απο 1 εως 1.5 εκατοστο απο την λαμα... 1 στα κλαδευτικα (κοντη λαμα) και 1.5 στο δικο σου(μακρια λαμα)
shack Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Το θέμα με το μηχανάκι είναι ότι ξετεντώνεται η αλυσίδα, ότι σφίξιμο και να κάνεις, έχω δουλέψει και άλλα μηχανάκια (Husqvarna, Stihl) τέτοιο πράγμα δεν έχω δει, το μόνο καλό που είχε ήταν το χαμηλό του κόστος, αλλά όπως αποδείχτηκε η φτήνια τρώει τον παρά. Το ίδιο παθαίνουν και οι βίδες του καρμπυρατέρ, ξεσφίγγουν, με συνέπεια να κάθομαι στο δάσος να το ρυθμίζω. Είχα διαβάσει σε ξένα site για παρόμοια προβλήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα