papoys1 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Όταν με το καλό φτάσω τα 1500 δέντρα και δεν με βολεύει το κινέζικο μπορεί να πάω σε echo. Προς το παρόν βολεύομαι μια χαρά με τον κινέζο. Για την αντλία συμφωνώ αλλά μπορεί να φταίνε και κάποια γραναζάκια συνήθως πλαστικά που βρίσκονται γύρω από το στρόφαλο και λειτουργούν την αντλία λαδιού.'Οταν είναι ακριβό αναγκαστικά θα πληρώνεις το μάστορα μέχρι να εντοπίσει τη βλάβη η οποία στο τέλος θα ξεπεράσει το 50άρικο που εγώ δίνω για το κινέζικο. Επίσης υπάρχουν πολλοί και παλαιοί που δεν ξέρουν ότι τα βενζινοπρίονα στο κάτω μέρος έχουν βίδα που ρυθμίζει την ποσότητα λαδιού η οποία μπορεί να είναι κλειστή και αυτοί να πληρώνουν μάστορα και καινούργια αντλία.
LouCi4er Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2017 Οι γνώστες από αλυσοπρίονα που τα χρησιμοποιούν επαγγελματικά τα echo τα χουν στην καρδιά τους μαζί με τα stihl και τα efco. Αναφέρομαι στην κατηγορία των κλαδευτικών τουλάχιστον. Made in Japan εκτός απο λάμες αλυσίδες που είναι oregon . Μόνο μια εταιρία κατασκευής αλυσοπριόνων παγκοσμίως παράγει και τις δικές τις λάμες αξεσουάρ και ααλυσίδες . Η Stihl . Η stihl βγάζει πολύ καλά λαυσοπρίονα όπως και η echo . Δύσκολα να πεις ποιά εταιρία είναι πιο αξιόπιστη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή την στιγμή στα κλαδευτικά το καλύτερο αλυσοπριονο σε ιπποδύναμη και βάρος το χει η echo με διαφορά .Απο κει και πέρα αν σκεφτούμε και τις τιμές αλλά και την εγγύηση η echo παίζει μπάλα μόνη της . Το "πακέτο" είναι κορυφή. Στο χωριό μου υπάρχουν αλυσοπριονα κυρίως echo και stihl κλαδευτικά. Τουλάχιστον για τα echo ξέρω περιπτώσεις αγροτών που τα χουν 10 χρόνια απροβλημάτιστα να κλαδεύουν και να κόβουν κουτσουρα ελιάς . Επαγγελματιες αγρότες. Κοιτα,αναλογα για ποια κατηγορια μιλαμε.Για τα μικρα-κλαδευτικα πριονια,η Echo μαζι με την Efco ειναι πιο τιμιες.Τα Stihl ms 170-180 πχ ειναι για τα μπαζα.Φορανε μπιελα που ειναι απο πολυ μαλακο μεταλλο,αν βαλεις κορδονι στον κυλινδρο για να ξεβιδωσεις την καμπανα ή την φτερωτη(σε περιπτωση που θελεις να του κανεις service) στραβωνει για πλακα.Γενικα ειναι πολυ χαμηλης ποιοτητας οπως και τα Husqvarna τα φθηνα επισης ειναι χαμηλης ποιοτητας,σχεδον αναλογη με ενα κινεζικο.Στα επαγγελματικα τωρα ειναι τελειως διαφορετικα τα πραγματα,Stihl και Husqvarna δεν εχουν αντιπαλο,βρισκονται ετη φωτος μπροστα απο τους υπολοιπους.Ισως λιγο η Dolmar κατι κανει απο θεμα δυναμης και αξιοπιστιας αλλα το χανει στο βαρος(αντοιστιχης κατηγοριας Stihl ή Husqvarna ειναι ελαφρυτερα).Τεσπα,στα ερασιτεχνικα μικρης ισχυος για τα οποια μιλατε,ο μονος παραγοντας που παιζει ρολο ειναι η εγγυηση γι' αυτο καλα κανετε και λετε για Echo που εχουν 5 χρονια εγγυηση οπως και τα Efco.
lary7 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 , αυριο περιμένω ενα κινεζικο Nova GSK 2500N-10 που το πήρα 80 ευρώ , η γνωμη μου είναι οτι δεν αξίζει να αγοράζεις ακριβά εργαλία αν πιάνουν λιγο τα χέρια σου και φυσικά οχι τις φθηνες σειρές των επώνυμων εκτος και αν εχεις 50 ελιές και πάνω. To ιδιο ΝΟΒΑ 2500 το εχω 2 χρόνια, παρα πολυ τιμιο για τα χρήματα του. ΤΟ μονο μειον ειναι οτι δεν εχει ροπη, οποτε θελει προσοχη στον χειρισμο και αργα κοψιματα, το εδωσα καποια στιγμη σε φιλο πολυ εμπειρο με κλαδεματα και πηγε να καψει συμπλεκτη αφου μαθημενος σε πιο δυνατα μπλοκαρε συνεχεια την αλυσιδα. Βγάζει και αρκετο κραδασμο αλλα με χοντρα γαντια συνηθιζεται. Γενικα τα κινεζικα θελουν καλομεταχειριση και αντέχουν, αν το δανεισεις σε κανενα σβαρνιαρη το χαλασαν σε 30 λεπτα. 1
Curtis76 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Οταν το πετυχω το φιλαρακι θα τον ρωτησω τι εχει. Ειναι τοπ εργαλειο
papoys1 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2017 To ιδιο ΝΟΒΑ 2500 το εχω 2 χρόνια, παρα πολυ τιμιο για τα χρήματα του. ΤΟ μονο μειον ειναι οτι δεν εχει ροπη, οποτε θελει προσοχη στον χειρισμο και αργα κοψιματα, το εδωσα καποια στιγμη σε φιλο πολυ εμπειρο με κλαδεματα και πηγε να καψει συμπλεκτη αφου μαθημενος σε πιο δυνατα μπλοκαρε συνεχεια την αλυσιδα. Βγάζει και αρκετο κραδασμο αλλα με χοντρα γαντια συνηθιζεται. Γενικα τα κινεζικα θελουν καλομεταχειριση και αντέχουν, αν το δανεισεις σε κανενα σβαρνιαρη το χαλασαν σε 30 λεπτα. Όταν είναι δικό σου θα το χρησιμοποιήσεις κυρίως για κλάδεμα σε λεπτότερα κλαδιά που είναι και ο βασικός προορισμός του. Αν το δανείσεις επειδή ο άλλος δεν το λυπάται και βαριέται ή δεν έχει μεγαλύτερο θα το χρησιμοποιήσει και για πιο χοντρούς κορμούς οπότε εκεί κουράζεται και αν γίνει αρκετές φορές θα τα παίξει. Για αυτό τέτοια εργαλεία δεν δανείζω όχι για κάποιους άλλους λόγους αλλά γιατί δεν θα έχω να κάνω μετά τη δουλειά μου. Με ήρεμη ,σωστή χρήση ,συχνό ακόνισμα αλυσίδας - φύσηγμα-καθάρισμα με κομπρεσέρ, καλή μίξη βενζίνης δεν έχουν πρόβλημα. Σίγουρα δεν είναι echo ή still αλλά για έναν ερασιτέχνη με όχι πολλά δέντρα είναι καλό. Edit Για όσους πιάνουν τα χέρια τους ανταλακτικά για τέτοια εργαλεία θα βρείτε μεγάλη ποικιλία εδώ http://www.agroservice.gr/contact/site-contacts/orfanidis-emmanouel.html Με πήρε πολύ να το εντοπίσω αλλά συνήθως βρίσκω ότι θέλω σε καλές τιμές. oftopits αλλά ακούστε περίπτωση. Έχω πρόβλημα με χορτοκοπτικό (κινέζο) δεν σταματάει στο ρελαντί να περιστρέφεται και το πάω μάστορα.Με μία ματιά μου λέει συμπλέκτης και θέλω 40 ευρώ για επισκευή.Φυσικά δεν το άφησα (50 το πήρα και προτιμούσα να πάρω καινούργιο) και έφυγα. Μπαίνω youtube και μετά από αρκετό ψάξιμο βρίσκω κάτι ρώσικα βίντεο (δεν ξέρω ρώσικα απλά διαβάζω εικόνα) και βλέπω ότι αιτία ήταν ένα ελατήριο 4-5 εκατοστών που συνήθως σπάει. Πήγα το αγόρασα 2-3 ευρώ και το έφτιαξα. https://www.youtube.com/watch?v=_J0SVr1-2n4 2 1
nikoszer91 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Echo CS-2511 TES 25cm den yparxei kalytero kai to pio elafri apo ola stin agora
calico Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) https://www.skroutz.gr/s/14163654/Hyundai-HCS-2500-G.html Hyundai HCS 2500 G αξίζει το συγκεκριμένο ; Ανταλλακτικά θα βρίσκω ή όταν χαλάσει κάτι θα το πετάξω; Αν όχι ποιο σε αυτή την κατηγορία; Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2019 από calico
tsilitheo1 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 40 λεπτά πριν, calico είπε https://www.skroutz.gr/s/14163654/Hyundai-HCS-2500-G.html Hyundai HCS 2500 G αξίζει το συγκεκριμένο ; Ανταλλακτικά θα βρίσκω ή όταν χαλάσει κάτι θα το πετάξω; Αν όχι ποιο σε αυτή την κατηγορία; Κλωνος του συγκεκριμένου https://www.skroutz.gr/s/320367/Husqvarna-T435-35cm.html οπως και παρα πολλοι αλλοι. Θεμα ανταλλακτικών δεν θα εχεις αλλα θα τα χρειαστεις συντομα πιστευω. Εξαρταται και απο την χρηση που θα κανεις... Εγω σαν επαγγελματιας ΔΕΝ θα το επαιρνα. Ειχα(και εχω ακομη αλλο που δεν χρησιμοποιώ πλεον λογω του echo 2511) το αλυσοπριονο του λινκ και ειναι σκυλος
Oscar_Mike Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 επειδή εχω 3 αλυσοπρίονα και δυο χορτοκοπτικά της stihl και θέλω να τα προσέχω όσο περισσότερο μπορώ, σε λάδι μίξης πέρα από αυτό της stihl έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο;
LouCi4er Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Οil thread,το αγαπημενο σε ολα τα φορουμ που ασχολουνται με κινητηρες εσωτερικης καυσης ειτε ειναι μηχανες,ειτε αυτοκινητα ειτε αλυσοπριονα.Δεν θα κερδισεις τιποτε με διαφορετικο λαδι,το λαδι της Stihl ειναι αρκετα καλο,μην ασχολεισαι παραπανω.Ποιο βαζεις το HP ultra,το HP Super ή το απλο HP?Της Husqvarna το XP ειναι κορυφη αλλα πανακριβο και απο την αλλη να βαλεις λαδι Husqvarna σε Stihl εργαλεια ειναι ιεροσυλια.Το καλυτερο 2 stroke λαδι για power equipment ειναι το Red Armor της Echo,το λαδι ειναι απιστευτο αλλα το κακο ειναι οτι δεν μπορεις να το βρεις Ελλαδα.Αν υπηρχε Ελλαδα το συγκεκριμενο θα σου ελεγα με τα χιλια αλλα απο την στιγμη που δεν υπαρχει κατσε με το λαδακι της Stihl,μια χαρα ειναι.
calico Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Στις 9/12/2018 στις 10:25 ΠΜ, nikoszer91 είπε Echo CS-2511 TES 25cm den yparxei kalytero kai to pio elafri apo ola stin agora Το θέλω για κλάδεμα μόνο . Αξίζει να δώσω 140 παραπάνω και να πάρω το echo;
tsilitheo1 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, calico είπε Το θέλω για κλάδεμα μόνο . Αξίζει να δώσω 140 παραπάνω και να πάρω το echo; Τι θες να κλαδεψεις;;;. Αριθμο πες μου Απο τα 96 του Hyundai σου λειπονται περισσότερα απο 140 για το 2511... Just saying Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2019 από tsilitheo1
calico Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, tsilitheo1 είπε Τι θες να κλαδεψεις;;;. Αριθμο πες μου θα κλαδεύω ένα μεγάλο δέντρο κάθε δυο μέρες περίπου . 100 το χρόνο . Δεν θα δουλεύει πολλές ώρες συνεχόμενα Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2019 από calico
tsilitheo1 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, calico είπε θα κλαδεύω ένα μεγάλο δέντρο κάθε δυο μέρες περίπου . 100 το χρόνο Το Hyundai εχει 96.. Το 2511 360... Διαφορα μεγαλυτερη των 140 που λες.... Ποιο ειδος καλλιέργειας κλαδευεται ολον τον χρονο;;;
calico Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, tsilitheo1 είπε Το Hyundai εχει 96.. Το 2511 360... Διαφορα μεγαλυτερη των 140 που λες.... Ποιο ειδος καλλιέργειας κλαδευεται ολον τον χρονο;;; Echo CS-280TES 25cm Αυτό ήθελα να πω , το οποίο κοστίζει ~240 . Από καλλιέργιες ; έχει από όλα το κτήμα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα