Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα φιλε μου. Εχω και το 425 της husqvarna και το αντιστοιχο του 280 της echo σε shindaiwa εκδοση(αδερφες εταιρειες). Πολυ καλα και τα 2. Αλλα... Δωσε 40€ παραπανω και παρε το 2511 της echo που γραφω πιο πανω. Τα απογευματα που θα "σχολας" απο το κλαδεμα,θα με θυμασαι

Η αποψη του tsilitheo1 με καλύπτει απόλυτα . Επίσης να προσθέσω τα 5 χρόνια εγγύηση του echo . Όπως επίσης ότι στο χωρίο μου κυρίως echo και stihl δουλεύουν οι χωριανοί στου ελαιώνες, κλαδευτικά . Echo μοντέλο που έχει ο θείος μου προηγούμενο του δικού μου . 6-7 χρόνια τώρα βαριά χρήση σε ελαιώνες δεν έχει πάθει τίποτα . 

Να προτιμήσω το Echo 2511 λόγω βάρους;

Ναι . Αυτή την στιγμή σε κλαδευτικά είναι το πιο ελαφρύ και έχει την καλύτερη απόδοση βάρους-ισχύς . Η τιμή είναι πολύ καλή για αυτά που προσφέρει . 

• Like 1
  • Απαντ. 377
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η αποψη του tsilitheo1 με καλύπτει απόλυτα . Επίσης να προσθέσω τα 5 χρόνια εγγύηση του echo . Όπως επίσης ότι στο χωρίο μου κυρίως echo και stihl δουλεύουν οι χωριανοί στου ελαιώνες, κλαδευτικά . Echo μοντέλο που έχει ο θείος μου προηγούμενο του δικού μου . 6-7 χρόνια τώρα βαριά χρήση σε ελαιώνες δεν έχει πάθει τίποτα . 

Ναι . Αυτή την στιγμή σε κλαδευτικά είναι το πιο ελαφρύ και έχει την καλύτερη απόδοση βάρους-ισχύς . Η τιμή είναι πολύ καλή για αυτά που προσφέρει .

Για την ιστορια,θα γραψω την ιστορια του echo 2511... Πριν αυτο ειχε βγαλει το 2510. Στην Ελλαδα λογω καπιταλς αργησε λιγο να ερθει. Αυτο ηταν καλο. Το αγορασα πρωτη μερα που ηταν διαθεσιμο εδω(προπαραγγελια). Ομως... Λιγους μηνες μετα η echo διαπιστωνοντας προβληματα "υγειας" στις αλλες χωρες που το πουλησε(ιταλια ισπανια κτλ) ,το απεσυρε. Και εδωσε σε οσους το ειχαν ηδη αγορασει,ενα καινουργιο 2511 χωρις τα θεματα του 2510 εντελως τσαμπα,μονο με την αποσυρση του παλιου. Και η εγγυηση παλι στα 5 χρονια. Ετσι τωρα εχω το 2511 με την αλυσιδα την λεπτη του stihl με την μοντα που γραφω πιο πανω και με λαμα curving(αυτην χωρις αστερι).
  • Like 1
Δημοσ.

Τελικά πήγα στο κατάστημα για το Husqvarna T425 ή το Echo CS-280TES 25cm

Τα είδα και τα ζύγισα, αλλά μόλις έπιασα και στο χέρι μου το Echo CS-2511 TES 25cm που είναι πιο ελαφρύ κατά 600γρ κατέληξα σε αυτό λόγω βάρους και 5ετούς εγγύησης. Θα σας πως πιο πολλά μετά από τα πρώτα κλαδέματα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα. Διάβασα όλες τις σελίδες και ήθελα να κανω κανά δυο ερωτήσεις για να καταλήξω και εγώ κάπου. Επειδή έχω έναν κήπο με αρκετά δέντρα τα οποία συχνά πυκνά θέλουν είτε κλάδεμα είτε κόψιμο σκέφτομαι να πάρω ένα αλυσοπρίονο βενζίνης γιατί του ρεύματος προυποθέτει μία μπαλαντέζα τουλάχιστον 50μ. Με προβληματίζει η ανάμικτη χρήση που θα κάνω (κλάδεμα-κόψιμο) και κατέληξα σε λάμα μήκους 35-40cm. Οι επιλογές μου είναι ανάμεσα σε dolmar ps-32c, husqvarna 135 και Mcculloch cs380 όλα περί τα 200€. Γνώμες?

• Like 1
Δημοσ.

Για πείτε καμία γνώμη για αλυσοπριονο με 25-30αρα λάμα για κόψιμο ξύλων σε ελιές-βερικοκα. Είδα το παρακάτω:

http://www.stihl.gr/Προϊόντα-STIHL/Αλυσοπρίονα-αλυσίδες-λάμες/Ειδικά-μηχανήματα-για-ειδικευμένους-επαγγελματίες/22623-140/MS-150-TC-E.aspx

Υπάρχει κάτι καλύτερο η το ίδιο κάπου πιο οικονομικά?

Δημοσ.

Για πείτε καμία γνώμη για αλυσοπριονο με 25-30αρα λάμα για κόψιμο ξύλων σε ελιές-βερικοκα. Είδα το παρακάτω:

http://www.stihl.gr/Προϊόντα-STIHL/Αλυσοπρίονα-αλυσίδες-λάμες/Ειδικά-μηχανήματα-για-ειδικευμένους-επαγγελματίες/22623-140/MS-150-TC-E.aspx

Υπάρχει κάτι καλύτερο η το ίδιο κάπου πιο οικονομικά?

Τα απο πάνω posts τα λένε όλα !  Echo CS-2511    25αρα λάμα να προτιμήσεις και επενδυσε σε ενα κορυφαίο σετ γαντια με προστασία κοπής απο αλυσοπριονο . Η Stihl είναι η καλύτερη επιλογή σε τέτοια γάντια . Πρόσεχε όμως να έχουν προστασία κοπής απο αλυσοπριονο . Λίγα γάντια το έχουν αυτό. Nα είναι πιστοποιημένα κατά EN381-7

και class 0 ή class 1 (η class 1 εχει μεγαλύτερη αντοχή)

Δες για να καταλαβεις την διαφορά μεταξύ EN381-7 γαντιού και γαντιού που δεν έχει αυτές τις προδιαγραφές. 

Το stihl στο βίντεο είναι πιστοποιημένο κατα EN381-7

https://www.youtube.com/watch?v=woe32_rtvEw

• Like 2
Δημοσ.

Τα απο πάνω posts τα λένε όλα ! Echo CS-2511 25αρα λάμα να προτιμήσεις και επενδυσε σε ενα κορυφαίο σετ γαντια με προστασία κοπής απο αλυσοπριονο . Η Stihl είναι η καλύτερη επιλογή σε τέτοια γάντια . Πρόσεχε όμως να έχουν προστασία κοπής απο αλυσοπριονο . Λίγα γάντια το έχουν αυτό. Nα είναι πιστοποιημένα κατά EN381-7

και class 0 ή class 1 (η class 1 εχει μεγαλύτερη αντοχή)

Δες για να καταλαβεις την διαφορά μεταξύ EN381-7 γαντιού και γαντιού που δεν έχει αυτές τις προδιαγραφές.

Το stihl στο βίντεο είναι πιστοποιημένο κατα EN381-7

https://www.youtube.com/watch?v=woe32_rtvEw

Ευχαριστω πολυ για την απάντηση. Δεν τα ήξερα καθόλου τα Echo. Το συγκεκριμένο είναι πολύ ελαφρύ 300γρ λιγότερο του αντίστοιχου stihl που έχει 405 ευρώ. Και 5 χρόνια εγγύηση. Η ερώτηση μου είναι υπάρχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα? Δηλαδή αν πάθει κάτι θα μπορώ να βρω κάποιον να το φτιάξει? Πχ η stihl σε αυτό είναι κορυφή στην Ελλάδα αλλά αρκετά ακριβότερη από όλους. Για τα γάντια δεν ήξερα θα το ψάξω και αυτό να σε καλά.

Δημοσ.

Ο.τι εγραψε ο daredevil. Μονη ενσταση στα γαντια. Οχι οτι ειναι αχρειαστα,απλα δεν εχεις ιδια αισθηση. Δεν νοιωθεις το πριονι το ιδιο καλα,οπως με γυμνα χερια. Επισης,να πω,οτι πιο ευκολα θα κοψεις ποδι ή καλαμι,παρα χερι,γιατι με αυτο το κρατας. Ισως ,καμια φορα ,το αριστερο,αν πεσει κανενα μεγαλο κλαρι πανω στο πριονι. Και παλι,ολα ειναι θεμα προσοχης. Εχω δει να κοβουν χερια καρπους καλαμια ποδια δαχτυλα ποδιων μεσα απο αρβυλο. Αλλα εμενα ακομα απο 18 εως 43 που ειμαι,δεν μου ετυχε ακομα. Θα ενημερωσω αν κατι αλλαξει.. Λολ. Αν προτιμησεις το echo, παρε αυτο με τα 360€ και οχι την εκδοση με τα 340€. Πηγαινε βαλε και την αλυσιδα του stihl, και εισαι αρχοντας. Πιο φθηνο με περισσοτερη δυναμη και λιγοτερο βαρος.

Ευχαριστω πολυ για την απάντηση. Δεν τα ήξερα καθόλου τα Echo. Το συγκεκριμένο είναι πολύ ελαφρύ 300γρ λιγότερο του αντίστοιχου stihl που έχει 405 ευρώ. Και 5 χρόνια εγγύηση. Η ερώτηση μου είναι υπάρχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα? Δηλαδή αν πάθει κάτι θα μπορώ να βρω κάποιον να το φτιάξει? Πχ η stihl σε αυτό είναι κορυφή στην Ελλάδα αλλά αρκετά ακριβότερη από όλους. Για τα γάντια δεν ήξερα θα το ψάξω και αυτό να σε καλά.

Υπαρχει και λεγεται Παπαλεξης. Ο εισαγωγεας. Επισης εχει περισσοτερα σημεια πωλησης ή σερβις απο τα στιλ

• Like 1
Δημοσ.

Ο.τι εγραψε ο daredevil. Μονη ενσταση στα γαντια. Οχι οτι ειναι αχρειαστα,απλα δεν εχεις ιδια αισθηση. Δεν νοιωθεις το πριονι το ιδιο καλα,οπως με γυμνα χερια. Επισης,να πω,οτι πιο ευκολα θα κοψεις ποδι ή καλαμι,παρα χερι,γιατι με αυτο το κρατας. Ισως ,καμια φορα ,το αριστερο,αν πεσει κανενα μεγαλο κλαρι πανω στο πριονι. Και παλι,ολα ειναι θεμα προσοχης. Εχω δει να κοβουν χερια καρπους καλαμια ποδια δαχτυλα ποδιων μεσα απο αρβυλο. Αλλα εμενα ακομα απο 18 εως 43 που ειμαι,δεν μου ετυχε ακομα. Θα ενημερωσω αν κατι αλλαξει.. Λολ. Αν προτιμησεις το echo, παρε αυτο με τα 360€ και οχι την εκδοση με τα 340€. Πηγαινε βαλε και την αλυσιδα του stihl, και εισαι αρχοντας. Πιο φθηνο με περισσοτερη δυναμη και λιγοτερο βαρος.

Υπαρχει και λεγεται Παπαλεξης. Ο εισαγωγεας. Επισης εχει περισσοτερα σημεια πωλησης ή σερβις απο τα στιλ

Ευχαριστω πάρα πολύ για τις πληροφορίες πολύ χρήσιμες και με κάλυψες σε ότι είχα κάποιες απορίες.

5 χρόνια εγγύηση Vs 1 των stihl

2.3kg vs 2.6kg του stihl

Πιο δυνατό το Echo

Ιαπωνικό με ότι αυτό συνεπάγεται δηλαδή ποιότητα αξιοπιστία σε σύγκριση με τα γερμανικά

Άρα έχουμε και λέμε 360 συν 25αρα stihl λάμα και είμαι κομπλέ. Θα κόβει χοντρά ξύλα από 2000 δέντρα κάθε χρόνο οπότε η εγγύηση και το βάρος είναι καταλύτης στην απόφαση μου. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ αμφότερους με ανοίξατε τα μάτια κατά μία έννοια.

Δημοσ.

Προσεξε.... Το βαρος που δηλωνουν οι εταιρειες ειναι χωρις λαμα αλυσιδα και καυσιμο συν λαδι αλυσιδας. Το σκαφος μονο δλδ. Επισης, εγω σου εγραψα για το 2511 της echo με τα 360€ με την curving λαμα. Δεν σου εγραψα να βαλεις λαμα stihl. Κρατας την λαμα σου. Απλα εχει η αλυσιδα που τα δινει η echo ,τα μεγαλα δοντια. Αλλα μπορεις να πας σε ενα σημειο stihl και να αγορασεις την αλυσιδα του 150 της stihl που εχει ψιλα δοντακια και ειναι ιδανικη για ξεκλαρισμα. Δεν μαγκωνει στα ψιλα κλαρια. Αυτο...

• Like 1
Δημοσ.

Έγραψες βάλε την αλυσίδα του stihl για αυτό νόμιζα ότι το πρότεινες. Άρα το μοντέλο με τα 360 ευρώ έχει την curved λαμα έναντι του μοντέλου με τα 340 και κουμπώνει κανονικά η 25αρα ψηλή λαμα των stihl. Τα ξεκαθάρισα γιατί δεν ήξερα πια ακριβώς διαφορά είχε το μοντέλο με τα 340 Vs 360.

Δημοσ.

Για εναν περιεργο λογο, ενω η λαμα ειναι curved, αυτοι την αναφερρουν curving,κατι που αποδεχτηκα για να μπορω να συνεννοηθω μαζι τους. Γι'αυτο σου εγραψα καρβιν. Η διαφορα του 360€ με το 340€ ,εγκειται μονο στην λαμα. Δεν εχει να κανει με καμπανα. Και στο 340€ βαζεις αν θες την αλυσιδα της stihl. Απλα, δεν εχει την "μυτερη" λαμα που εχει το curved μοντελο. Αν θες,σου στελνω φωτο να καταλαβεις την διαφορα. Η curved χωνεται παντου χωρις να πληγωνει τα διπλανα κλαρια...

• Like 2
Δημοσ.

Συμφωνω για την αισθηση των γαντιών αλλά τα θεωρώ πολύτιμα σε  περιπτωση κλωτσίματος .Αμα σε πιάσει η αλυσίδα και για κλασματα του δευτερολεπτου να ναι έχεις κοψει τένοντες ή δαχτυλα. Με τα γάντια σώζεσαι με κάποιο  βαθύ κόψιμο . Ζημιά σοβαρή μεν αλλά γλιτώνεις ακροτιριασμούς και τένοντες κατά 90 % .Οπότε για μένα ναι must τα γάντια και προστατευτικά απλά γυαλιά ή μάσκα ..

Τα echo είναι made in Japan με 5 χρόνια εγγύηση . Με καλές τιμές σε ανταλλακτικά και σκυλιά . Στροφάρουν περισσότερο απο τα stihl Εμένα το cs-280tes με 25άρα λάμα oregon και αλυσίδα oregon αγγίζει τις 13000 rpm . 

Έχουν καλό support και βρίσκεις τοπικά μαγαζιά ειδικευμένα στα echo άνετα. Παρ όλα αυτά το Support της Stιhl το θεωρώ υποδειγματικό και σίγουρα ένα κλικ καλύτερο .Χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι. Τα Echo έχουν μια χαρά αξιόλογο support . Βρίσκεις ανταλλακτικά άνετα και εξουσιοδοτημενο service .

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνω για την αισθηση των γαντιών αλλά τα θεωρώ πολύτιμα σε  περιπτωση κλωτσίματος .Αμα σε πιάσει η αλυσίδα και για κλασματα του δευτερολεπτου να ναι έχεις κοψει τένοντες ή δαχτυλα. Με τα γάντια σώζεσαι με κάποιο  βαθύ κόψιμο . Ζημιά σοβαρή μεν αλλά γλιτώνεις ακροτιριασμούς και τένοντες κατά 90 % .Οπότε για μένα ναι must τα γάντια και προστατευτικά απλά γυαλιά ή μάσκα ..

Τα echo είναι made in Japan με 5 χρόνια εγγύηση . Με καλές τιμές σε ανταλλακτικά και σκυλιά . Στροφάρουν περισσότερο απο τα stihl Εμένα το cs-280tes με 25άρα λάμα oregon και αλυσίδα oregon αγγίζει τις 13000 rpm . 

Έχουν καλό support και βρίσκεις τοπικά μαγαζιά ειδικευμένα στα echo άνετα. Παρ όλα αυτά το Support της Stιhl το θεωρώ υποδειγματικό και σίγουρα ένα κλικ καλύτερο .Χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι. Τα Echo έχουν μια χαρά αξιόλογο support . Βρίσκεις ανταλλακτικά άνετα και εξουσιοδοτημενο service .

Με τον καταλυτη στην εξατμιση εχεις θεμα;;;. Γιατι εκει εχουν ενα θεμα τα echo 280. Ξεκολλαει ο καταλυτης και κανει τρελο μεταλλικο θορυβο η εξατμιση
Δημοσ.

Παιδιά σήμερα θα γίνει αγορά του αλυσοπριονου. Βλέπω τα Echo έχουν service μόνο Λαμία. Οπότε μάλλον θα πάω για το stihl στα 360 καινούργιο με τη λεπτή λαμα μιας και έχω δίπλα μου service. Με δελεασαν τα 5 χρόνια εγγύηση αλλά αν δεν υπάρχει πουθενά service στη Χαλκιδική είναι σαν να μην έχω καθόλου εγγύηση. Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...