LouCi4er Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Μονο απο επισημο αντιπροσωπο μπορεις να αγορασεις Stihl.Το 135 καλο ειναι,στην θεση σου σου θα κοιταγα και για Efco.Πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης και σχετικα φθηνοτερα.Το Efco MT3500 ειναι καλη περιπτωση.Για ποια χρηση προοριζεται,για κοψιμο στο δασος ή για γυρο απο το σπιτι,κανενα κλαδεμα και τετοια?
my1key2logs Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Ερασιτεχνικά πράγματα. Γύρο απ το σπίτι, κλάδεμα ελιές και κανένα κορμό δέντρου . Δεν έχω κατασταλάξει κάπου, στο ψάξιμο είμαι ακόμα, βλέπω και τις κριτικές από κάθε μηχάνημα
LouCi4er Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Ε τοτε με ενα Efco θα εισαι μια χαρα για πολλα χρονια.Οχι οτι με το 135 δεν θα εισαι αλλα θα γλιτωσεις κανενα 50€.Και αλλη μια πολυ καλη επιλογη ειναι το Echo CS352ES.
Dare-Devil Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Ε τοτε με ενα Efco θα εισαι μια χαρα για πολλα χρονια.Οχι οτι με το 135 δεν θα εισαι αλλα θα γλιτωσεις κανενα 50€.Και αλλη μια πολυ καλη επιλογη ειναι το Echo CS352ES. Μεταξύ efco και echo ασυζητητί echo . Τα echo έχουν και 5ετή εγγύηση επίσημη . 1
Dare-Devil Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Ερασιτεχνικά πράγματα. Γύρο απ το σπίτι, κλάδεμα ελιές και κανένα κορμό δέντρου . Δεν έχω κατασταλάξει κάπου, στο ψάξιμο είμαι ακόμα, βλέπω και τις κριτικές από κάθε μηχάνημα. Για κλάδεμα και πολύ μικρούς κορμούς θες κλαδευτικό αλυσοπριονο . Μικρό ελαφρύ και με 25 cm λάμα . Για κορμούς π.χ Ελιάς θες άλλο με μεγαλύτερη λάμα και δύναμη. Συνδυασμός 2 σε 1 με ασφάλεια και λειτουργικότητα δεν γίνεται . Eγώ έχω το Echo CS-280TES με 25άρα λάμα για επαγγελματική χρήση (κλάδεμα Ελιάς ) Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2017 από Dare-Devil
LouCi4er Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Μεταξύ efco και echo ασυζητητί echo . Τα echo έχουν και 5ετή εγγύηση επίσημη . Και τα Efco νομιζω 5 χρονια εγγυηση εχουν.Ε καλα,οχι και ασυζητητι,καλα ειναι τα Echo(πολυ καλα μαλιστα) αλλα και τα Efco ειναι πολυ αξιοπιστα.Και τα δυο ειναι πολυ καλα.
Dare-Devil Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Και τα Efco νομιζω 5 χρονια εγγυηση εχουν.Ε καλα,οχι και ασυζητητι,καλα ειναι τα Echo(πολυ καλα μαλιστα) αλλα και τα Efco ειναι πολυ αξιοπιστα.Και τα δυο ειναι πολυ καλα. Την efco την θεωρώ σοβαρή αξιόπιστη εταιρία . Aλλά τουλάχιστον σε κλαδευτικά αλυσοπριονα πιο value for money είναι η echo .με μικρές διαφορές βέβαια . Για τα 5 χρόνια στα efco δεν γνώριζα. Αυτό είναι μεγάλο συν όπως και στην echo. Κορυφή προς το παρόν στα κλαδευτικά (2 ειναι τα σημαντικά κριτήρια στα κλαδευτικά: κυρίως το βάρος και ύστερα ισχύς) κατά την δικιά μου άποψη είναι το παρακάτω μοντέλο: https://www.skroutz.gr/s/10014468/Echo-CS-2511-TESC-25cm.html Άσχετο δεν ξέρω πως τα κατάφερε ο πατέρας μου . Κάπου το ζόρισε το echo βγήκε η αλυσίδα και την διέλυσε . Το γρανάζι της καμπάνας δεν έπαθε το παραμικρό βέβαια . Αντιθέτως η αλυσίδα θα πάει για πέταμα . Το άφησα βέβαια σε ένα μαγαζί να το δουν και αυτοί αν είναι οκ που σ επρωτη φάση μου παν δεν δείχνει να χει τίποτα απο το "ατυχημα" . Κάναμε και το λάθος να έχουμε μόνο μια αλυσίδα .... Τώρα σκέφτομαι να πάρω μια oregon (όπως η παλιά) και μια stihl . Να τις συγκρίνω . 1
LouCi4er Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Καλα ναι,για vfm σιγουρα,ειδικα τα πιο μεγαλα Echo που ασχολουμαι ειναι φοβερα.Απλα,αξιοπιστα,δυνατα και "φθηνα"(το βαζω σε εισαγωγικα γιατι ενταξει,δεν ειναι και τσαμπα σε σχεση με τον ανταγωνισμο αλλα ειναι αρκετα φθηνοτερα χωρις να υστερουν πουθενα). Για την αλυσιδα,δεν ξερω τι γνωσεις εχεις,εγω πχ τις τροχιζω μονος μου και κοβω αρκετα ξυλα καθε χρονο,καπου 10+τονους.Η Stihl εχει το καλο οτι οταν χρειαστει τροχισμα,επανερχεται πολυ κοντα στο σημειο κοπης που ηταν οταν ηταν καινουργια,κοβει πολυ καλα δλδ.Η Oregon αν και καινουργια ξυριζει,μολις χρειαστει τροχισμα δεν φτανει ουτε το 50% της αρχικης καταστασης,δεν κοβει δλδ ποτε το ιδιο καλα.Δεν εχω καταλαβει ακομα τι φταιει αλλα προτιμω χαλαρα αλυσιδα Stihl. 1
tsilitheo1 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Την efco την θεωρώ σοβαρή αξιόπιστη εταιρία . Aλλά τουλάχιστον σε κλαδευτικά αλυσοπριονα πιο value for money είναι η echo .με μικρές διαφορές βέβαια . Για τα 5 χρόνια στα efco δεν γνώριζα. Αυτό είναι μεγάλο συν όπως και στην echo. Κορυφή προς το παρόν στα κλαδευτικά (2 ειναι τα σημαντικά κριτήρια στα κλαδευτικά: κυρίως το βάρος και ύστερα ισχύς) κατά την δικιά μου άποψη είναι το παρακάτω μοντέλο:https://www.skroutz.gr/s/10014468/Echo-CS-2511-TESC-25cm.html Άσχετο δεν ξέρω πως τα κατάφερε ο πατέρας μου . Κάπου το ζόρισε το echo βγήκε η αλυσίδα και την διέλυσε . Το γρανάζι της καμπάνας δεν έπαθε το παραμικρό βέβαια . Αντιθέτως η αλυσίδα θα πάει για πέταμα . Το άφησα βέβαια σε ένα μαγαζί να το δουν και αυτοί αν είναι οκ που σ επρωτη φάση μου παν δεν δείχνει να χει τίποτα απο το "ατυχημα" . Κάναμε και το λάθος να έχουμε μόνο μια αλυσίδα .... Τώρα σκέφτομαι να πάρω μια oregon (όπως η παλιά) και μια stihl . Να τις συγκρίνω . Αυτο που παραθετεις στο λινκ εχω και εγω. Για κλαδεμα ελιας. Αρκετα ελαφρυτερο απο το stihl και αρκετα δυνατοτερο. Στο μονο που υπερτερει το stihl ειναι η ψιλη αλυσιδα του που δεν "μαγκωνει" στα λεπτα κλαρια. Αλλα λυθηκε και αυτο. Παιρνει την ψιλη αλυσιδα του stihl κουτι. Εχουν το ιδιο βημα στην καμπανα. Υψος οδηγων ,παχος λαμας κτλ ιδια. Κουμπωνει τελεια. Μονο που δεν θα την βρεις ετοιμη γιατι το stihl εχει 20cm λαμα και το echo 25cm. Θα πρεπει να κοψεις απο ρολο... Μπορω να ανεβασω φωτο αν θες..
achilles_g_ Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Ένα κλαυδευτικό αλυσοπρίονο για εργασίες σε αυλή- κήπο ?
Dare-Devil Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Αυτο που παραθετεις στο λινκ εχω και εγω. Για κλαδεμα ελιας. Αρκετα ελαφρυτερο απο το stihl και αρκετα δυνατοτερο. Στο μονο που υπερτερει το stihl ειναι η ψιλη αλυσιδα του που δεν "μαγκωνει" στα λεπτα κλαρια. Αλλα λυθηκε και αυτο. Παιρνει την ψιλη αλυσιδα του stihl κουτι. Εχουν το ιδιο βημα στην καμπανα. Υψος οδηγων ,παχος λαμας κτλ ιδια. Κουμπωνει τελεια. Μονο που δεν θα την βρεις ετοιμη γιατι το stihl εχει 20cm λαμα και το echo 25cm. Θα πρεπει να κοψεις απο ρολο... Μπορω να ανεβασω φωτο αν θες.. Αν μπορείς στείλε μου σε παρακαλώ με pm σε ποια αλυσίδα της stihl αναφέρεσαι και πού την βρήκες με το μέτρο. Ευχαριστώ . Εγώ έχω με 25άρα λάμα το https://www.skroutz.gr/s/6024318/Echo-CS-280TES-25cm.html
sb-er Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, Έχω κάνει λίγο την έρευνα μου σε κλαδευτικά αλυσοπρίονα στα 250-300ευρ για κλάδεμα ελιών. Σε αυτά τα λεφτά βλέπω αυτά: Husqvarna T425 -295eur Μήκος Λάμας: 25 cm, Κυβισμός Κινητήρα: 25.4 cc, Ισχύς: 0.96 kW, Βάρος: 3 kg, 9000rpm max, 1.3 hp Echo CS-280TES 25cm - 259eur Μήκος Λάμας: 25 cm, Κυβισμός Κινητήρα: 26.9 cc, Ισχύς: 1.04 kW, Βάρος: 3 kg, 12000rpm max, 1.41hp Maruyama MCV 3100 TS - 249eur Μήκος Λάμας: 25 cm, Κυβισμός Κινητήρα: 30.1 cc, Ισχύς: 1.04 kW, Βάρος: 3.1 kg, 1.5hp Oleo-Mac GST 250 -285eurΜήκος Λάμας: 25 cm, Κυβισμός Κινητήρα: 25.4 cc, Ισχύς: 0.97 kW, Βάρος: 2.6 kg, 1.3hp Δύο φίλοι μου προτείνουν τo Husqvarna λόγω ποιότητας και διαθεσιμότητας ανταλλακτικών. Για τα echo διαβάζω καλά λόγια στα φόρουμ. Σε ένα μαγαζί μου είπε πως αντί για το Husqvarna να πάω στο Maruyama ως καλύτερο ποιοτικά και οικονομικότερο. Νομίζω πως τα τρία πρώτα είναι made in Japan. Τι να επιλέξω; Τι γνώμη έχετε για το Oleo-Mac που είναι το πιο ελαφρύ σε αυτά τα λεφτά; *Δεν έχω καμία εμπειρία από αλυσοπρίονα και θα προμηθευτώ όλο τον προστατευτικό εξωπλισμό (γάντια, ωτοασπίδες, μάσκα). Θανάσης Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2017 από sb-er
tsilitheo1 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Αν μπορείς στείλε μου σε παρακαλώ με pm σε ποια αλυσίδα της stihl αναφέρεσαι και πού την βρήκες με το μέτρο. Ευχαριστώ . Εγώ έχω με 25άρα λάμα το https://www.skroutz.gr/s/6024318/Echo-CS-280TES-25cm.html Μιλαω για αυτην εδω(picco micro comfort 3) http://www.stihl.gr/Typoi-alysidwn-kopis%20.aspx που ειναι απο αυτο εδω της stihl http://www.stihl.gr/Προϊόντα-STIHL/Αλυσοπρίονα-αλυσίδες-λάμες/Ειδικά-μηχανήματα-για-ειδικευμένους-επαγγελματίες/22623-140/MS-150-TC-E.aspx . Στο δικο σου 280 δεν ταιριαζει. Μιλαω για το 2511. Εκει ταιριαζει γαντιΚαι μπορεις να την βρεις με το μετρο σε οποιο μαγαζι εχει stihl(πωληση ή service) Καλησπέρα παιδιά, Έχω κάνει λίγο την έρευνα μου σε κλαδευτικά αλυσοπρίονα στα 250-300ευρ για κλάδεμα ελιών. Σε αυτά τα λεφτά βλέπω αυτά: Husqvarna T425 -295eur Μήκος Λάμας: 25 cm, Κυβισμός Κινητήρα: 25.4 cc, Ισχύς: 0.96 kW, Βάρος: 3 kg, 9000rpm max, 1.3 hp Echo CS-280TES 25cm - 259eur Μήκος Λάμας: 25 cm, Κυβισμός Κινητήρα: 26.9 cc, Ισχύς: 1.04 kW, Βάρος: 3 kg, 12000rpm max, 1.41hp Maruyama MCV 3100 TS - 249eur Μήκος Λάμας: 25 cm[/size], Κυβισμός Κινητήρα: 30.1 cc[/size], Ισχύς: 1.04 kW[/size], Βάρος: 3.1 kg, 1.5hp[/size] Δύο φίλοι μου προτείνουν τo Husqvarna λόγω ποιότητας και διαθεσιμότητας ανταλλακτικών. Για τα echo διαβάζω καλά λόγια στα φόρουμ. Σε ένα μαγαζί μου είπε πως αντί για το Husqvarna να πάω στο Maruyama ως καλύτερο ποιοτικά και οικονομικότερο. Νομίζω πως και τα τρία πρώτα είναι made in Japan. Τι να επιλέξω *Δεν έχω καμία εμπειρία από αλυσοπρίονα και θα προμηθευτώ όλο τον προστατευτικό εξωπλισμό (γάντια, ωτοασπίδες, μάσκα). Θανάσης Καλησπερα φιλε μου. Εχω και το 425 της husqvarna και το αντιστοιχο του 280 της echo σε shindaiwa εκδοση(αδερφες εταιρειες). Πολυ καλα και τα 2. Αλλα... Δωσε 40€ παραπανω και παρε το 2511 της echo που γραφω πιο πανω. Τα απογευματα που θα "σχολας" απο το κλαδεμα,θα με θυμασαι 1
sb-er Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Μιλαω για αυτην εδω(picco micro comfort 3) http://www.stihl.gr/Typoi-alysidwn-kopis%20.aspx που ειναι απο αυτο εδω της stihl http://www.stihl.gr/Προϊόντα-STIHL/Αλυσοπρίονα-αλυσίδες-λάμες/Ειδικά-μηχανήματα-για-ειδικευμένους-επαγγελματίες/22623-140/MS-150-TC-E.aspx . Στο δικο σου 280 δεν ταιριαζει. Μιλαω για το 2511. Εκει ταιριαζει γαντι Και μπορεις να την βρεις με το μετρο σε οποιο μαγαζι εχει stihl(πωληση ή service) Καλησπερα φιλε μου. Εχω και το 425 της husqvarna και το αντιστοιχο του 280 της echo σε shindaiwa εκδοση(αδερφες εταιρειες). Πολυ καλα και τα 2. Αλλα... Δωσε 40€ παραπανω και παρε το 2511 της echo που γραφω πιο πανω. Τα απογευματα που θα "σχολας" απο το κλαδεμα,θα με θυμασαι Να προτιμήσω το Echo 2511 λόγω βάρους; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα