Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Διαπίστωσα πως το αλυσοπριονο μου, χανει λαδια οταν το αφηνω σε ακινησια. Εχει κανεις αλλος το ιδιο θεμα κ αν ναι, πως λυνεται;

Να βαλω καμμια φλατζα πισω απ το δισκο ρυθμισης της αλυσίδας αραγε;

• Απαντ. 377
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα. Διαπίστωσα πως το αλυσοπριονο μου, χανει λαδια οταν το αφηνω σε ακινησια. Εχει κανεις αλλος το ιδιο θεμα κ αν ναι, πως λυνεται;

Να βαλω καμμια φλατζα πισω απ το δισκο ρυθμισης της αλυσίδας αραγε;

Όντως χάνει λάδια, ή απλά στραγγίζουν τα λάδια που έχουν μείνει στη λάμα στην αλυσίδα και στις διόδους? Αν το γεμίσεις λάδι και το αφήσεις ένα μήνα πχ, δεν θα βρεις σταγόνα μέσα?

Δημοσ.

Τα σκουπισα ολα χθες το απογευμα και το αφησα για καποιες ωρες, οποτε το βραδακι ειχε χασει ξανα. Με τη συχνοτητα που χανει, σε ενα μηνα θα χει αδιασει σιγουρα το δοχειο.

Μια λυση θα ηταν να το γυρω στο πλαι κατα την αποθηκευση, αλλα ειδα πως μετα χανει απο την τρυπουλα που εχει η ταπα στο πανω μερος..

Δημοσ.

Δεν έχω καταλάβει απο που χάνει τελικά και μήπως είναι εύκολο να μου πεις μοντέλο και μαρκα να τσεκάρω τι παίζει ;

Δημοσ.

Αυτο που συζητουσαμε τις προαλλες, το florabest FKS 2200 E3.

Το λαδι το βρισκω στον πατο, καθε μερα που σηκωνω να δω τι παιζει, οποτε υποθετω πως χανει απ το ματακι που εχει πισω απ το δισκο συσφιξης της αλυσιδας.

Θα το παρατηρω καθε μερα, ωστε να διαπιστωσω αν οντως ηταν λαδι που σουρωσε απο την αλυσιδα, ή αν χανει τελικα, αν και μια βδομαδα τωρα μαζευω λαδια, οποτε γι αυτο με προβληματισε λιγο.

Κατι αλλο που με προβληματιζει ειναι, πως ειχα βαλει στο ματι ενα makita, το οποιο εχει κανα 40αρι ευρω παραπανω (με τα μεταφορικα). Το χει κανεις σας το συγκεκριμενο κ αν ναι, εχει μεγαλη διαφορα απο αυτο του λιντλ, οσον αφορα την ποιοτητα κατασκευης, κοπης, θορυβου κλπ? http://mustshop.gr/category-2442/kipos/mixanimata-kipou/chainsaws/maki-kettens-ge-uc4041-a-bu.html?sl=el

Δημοσ.

Αυτο που συζητουσαμε τις προαλλες, το florabest FKS 2200 E3.

Θα το παρατηρω καθε μερα, ωστε να διαπιστωσω αν οντως ηταν λαδι που σουρωσε απο την αλυσιδα, ή αν χανει τελικα, αν και μια βδομαδα τωρα μαζευω λαδια, οποτε γι αυτο με προβληματισε λιγο.

Δεν είναι φυσιολογικό να χάνει λάδια όταν είναι σε ακινησία . Απο όπου και αν τα χάνει . Πήγαινε το πίσω . Θα σου το αλλάξουν άμεσα με το ίδιο αμα έχουν ή θα σου επιστρέψουν τα λεφτά . Αυτή είναι η πολιτική της lidl . Άμεση αλλαγή ή επιστροφή χρημάτων . Δεν περιμένεις καν να το ελέγξουν . Συνοπτικές διαδικασίες δηλαδή . Αυτή είναι και η δικιά μου εμπειρία με 2 συσκευές κουζίνας . Τσέκαρε αν όντως χάνει λάδια και αν ναι δεν έχει σημασία απο πού. Είναι λάθος απλά . 

Το after sales της lidl είναι κορυφαίο μαζί με την 3τή εγγύηση τους :)

Δημοσ.

Κατι αλλο που με προβληματιζει ειναι, πως ειχα βαλει στο ματι ενα makita, το οποιο εχει κανα 40αρι ευρω παραπανω (με τα μεταφορικα). Το χει κανεις σας το συγκεκριμενο κ αν ναι, εχει μεγαλη διαφορα απο αυτο του λιντλ, οσον αφορα την ποιοτητα κατασκευης, κοπης, θορυβου κλπ? http://mustshop.gr/category-2442/kipos/mixanimata-kipou/chainsaws/maki-kettens-ge-uc4041-a-bu.html?sl=el

Καμία ουσιαστική διαφορά δεν έχει . Ίδιο βάρος με του lidl . Απλά του lidl δυνατότερο κινητήρα και το makita έχει λίγες παραπάνω στροφές της αλυσίδας . Δεν δικαιολογούνται τα 40 ευρώ παραπάνω για μένα . Πάντως makita προϊόντα δεν θα κοιτούσα πόσο μάλλον για ερασιτεχνική χρήση . Πληρώνεις κυρίως όνομα παρά προϊόν (δεν θίγω την αξιοπιστία τους  ) 

Το θες για να κόβεις κορμούς η απλά κούτσουρα ;

Δημοσ.

Για κουτσουρα το θελω, για τη σομπα κυριως αλλα και για το τζακι.

Απλα εχω την εντυπωση απο καποια βιντεο που ειδα, πως τα μακιτα δειχνουν πιο ποιοτικες κατασκευες και λιγοτερο θορυβωδη..

Καλη η πολιτικη του λιντλ, αλλα αυτο που με χαλαει ειναι πως τα φερνει με το σταγονομετρο και πρεπει να τρεχουμε να προλαβουμε κανα κομματι, λες και ειμαστε περιστερια που μας πετανε σουσαμι..

Αν το πας πισω και δεν εχουν αλλο να στο αντικαταστησουν, σου δινουν τα λεφτα σου οντως, αλλα μετα δε μπορεις να παρεις το ιδιο προιον ξανα, αν δεν περασουν κανα 2 χρονια μεχρι να το φερει παλι...

• Like 1
Δημοσ.

Για κουτσουρα το θελω, για τη σομπα κυριως αλλα και για το τζακι.

Απλα εχω την εντυπωση απο καποια βιντεο που ειδα, πως τα μακιτα δειχνουν πιο ποιοτικες κατασκευες και λιγοτερο θορυβωδη..

Καλη η πολιτικη του λιντλ, αλλα αυτο που με χαλαει ειναι πως τα φερνει με το σταγονομετρο και πρεπει να τρεχουμε να προλαβουμε κανα κομματι, λες και ειμαστε περιστερια που μας πετανε σουσαμι..

Αν το πας πισω και δεν εχουν αλλο να στο αντικαταστησουν, σου δινουν τα λεφτα σου οντως, αλλα μετα δε μπορεις να παρεις το ιδιο προιον ξανα, αν δεν περασουν κανα 2 χρονια μεχρι να το φερει παλι...

Γενικά για την δουλειά που το θες όσο πιο μικρή λάμα τοσο το καλύτερο και τόσο καλύτερα χειρίζεσαι το αλυσοπριονο .  . Εγώ χρησιμοποιώ 25 άρα . Σε ηλεκτρικά τα αλυσοπρίονα με 25άρα λάμα είναι ακριβά αλλά βρίσκεις π.χ με 30άρα σε νορμαλ τιμή θα έλεγα . 

https://www.skroutz.gr/s/8148099/Makita-UC3041A.html

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έχω για κακή μου τύχη το jonsered cs 2038

Πραγματικά τέτοια απογοήτευση δεν την περίμενα σαν σουηδικό περίμενα να είναι αξιόπιστο

Δυστυχώς όμως την πάτησα

Από αντλία λαδιού που το ανταλλακτικό ήταν πανάκριβο

Από εκκίνηση που δεν παίρνει εύκολα μπροστά

Απο συχνές ξερυθμισεις του καρμπυρατέρ από μια φλαντζα που είχε σκιστεί

Γενικά απογοήτευση παίδες αν μπορούσα να το ξεφορτωθώ θα το έκανα χτες όχι σήμερα

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω αλυσοπρίονο online , αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν έρχεται στο σπίτι συσκευασμένο σε κουτί. Το ρωτάω γιατί στα μαγαζιά τα έχουν όλα κρεμασμένα χύμα.

Είμαι μεταξύ Husqvarna και Stihl , αν τα Stihl δεν μπορώ να τα βρω στο skroutz

Δημοσ.

Παιδια,δεν ειναι ολα τα μοντελα της husqvarna-jonsered ή της Stihl το ιδιο καλα.Τα επαγγελματικα τους ειναι κορυφη οπως και της Dolmar,Echo και παει λεγοντας.Τα φτηνα μοντελα ειναι σαν κινεζικα.Πχ το 2038 που λεει ο φιλος βασιζεται στα πλαστικα μοντελα της Poulan και δεν ειναι για ολους.Με ρυθμισεις και κανα δυο μοντες μπορουν να γινουν πολυ καλα,out of the box ειναι για πεταμα.

Για τον φιλο απο πανω,πιο μοντελο Husqvarna και Stihl σκεφτεσαι?Τα Stihl δεν προκειται να τα βρεις online διοτι η Stihl απαγορευει πολυ αυστηρα την πωληση των προιοντων της διαδυκτιακα.

Δημοσ.

Παιδια,δεν ειναι ολα τα μοντελα της husqvarna-jonsered ή της Stihl το ιδιο καλα.Τα επαγγελματικα τους ειναι κορυφη οπως και της Dolmar,Echo και παει λεγοντας.Τα φτηνα μοντελα ειναι σαν κινεζικα.Πχ το 2038 που λεει ο φιλος βασιζεται στα πλαστικα μοντελα της Poulan και δεν ειναι για ολους.Με ρυθμισεις και κανα δυο μοντες μπορουν να γινουν πολυ καλα,out of the box ειναι για πεταμα.

Για τον φιλο απο πανω,πιο μοντελο Husqvarna και Stihl σκεφτεσαι?Τα Stihl δεν προκειται να τα βρεις online διοτι η Stihl απαγορευει πολυ αυστηρα την πωληση των προιοντων της διαδυκτιακα.

Το απαγορεύει; Άλλο πάλι κ’ αυτό :huh:

Απο Husqvarna έχω καταλήξει στο 135.  Για Stihl ακόμα το ψάχνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...