Vstromrider Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 8 ώρες πριν, evilakos! είπε Η stihl καθε φθινοπωρο και άνοιξη βηγαζει εκπτωτικό φυλλάδιο και το 151 συνήθως παίζει από 350-390€ σε σχέση με 500€ που το έχει τώρα. Τοσο εχει και τωρα. https://panagiotidis-tools.gr/product/stihl-ms-151-tc-e-kladeutiko-alusopriono-15hp-25cm/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAst67BhCEARIsAKKdWOlFohmlpWv-Abwwb6COLpphUdLl6OtS7S1ht_qIpX6-GNukohDMYtwaAi26EALw_wcB 8 ώρες πριν, evilakos! είπε Τώρα για να κόβεις ξύλα για το τζάκι με αυτά τα αλυσοπρίονα δεν στο συνιστώ γιατί θα τα πάρεις σε κάποια φάση στο χέρι μιας και δεν είναι κατασκευασμένα για αυτό. δεν κοβω ξυλα απο το δασος. Λιανιζω και κοβω ξυλο απο τα κλαδεμα απο τις ελιες. Συνεπως δεν μιλαω για να παω να κατεβασω κυπαρισσια. το Stilh που ειδα , ερχεται με μυτερη λαμα αλλα με γραναζι. Και ο μαγαζατορας μου ειπε οτι το stilh εχει φθηνοτερα ανταλλακτικά, αλλα με προβληματιζει ο 1 χρονος εγγυηση , σε σχεση με τα 5 χρονια εγγυηση. Εχει τρυπες πολλες το 5 χρονια εγγυηση? ή οτι παθει παω και το φτιαχνουν δωρεαν ?
georgiouu Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Vstromrider είπε Καλησπερα σας. Κοιταω να παρω ενα μικρο και ελαφρυ κλαδευτικο αλυσοπριονο για κλαδεμα ελιας, κόψιμο τα ξυλα για το τζακι, και που και που κοψιμο και κανενα δεντρακι μεγαλυτερο με 15-20 ποντους κορμο. Προς το παρον την κανω την δουλεια μου με ενα kraft με 25αρα λαμα, αλλα μου κουρασε το χερι + οτι εχει αρχισει και κανει τσαλιμακια. Μια δεν παιρνει μπροστα, μια δεν γκαζωνει, μια δεν κραταει ρελαντι κλπ,κλπ και εχω δωσει 3-4 , 20αρικακια σε διαφορα συνεργεια και δουλεια δεν εγινε. Ειμαι για Echo CS-2511 TESC που εχει και 5 χρονια εγγύηση ή Stihl 151. Ψηνομαι περισσοτερο στο echo γιατι ειναι ελαφρυ πολυ. https://www.skroutz.gr/s/10014467/Echo-CS-2511-TES-Kladeytiko-Alysopriono-Venzinis-2-3kg-me-Lama-25cm-kai-Easy-Start.html https://www.skroutz.gr/s/10014468/Echo-CS-2511-TESC-Kladeytiko-Alysopriono-Venzinis-2-3kg-me-Lama-Carving-25cm-kai-Easy-Start.html Μπορει καποιος να μου εξηγήσει τι ειναι η λαμα carving , τι καλυτερο και τι χειρότερο εχει απο την κλασσικη λάμα? Εγώ έχω αυτό εδώ και κάποια χρόνια.εκτος από τις αλλαγές αλυσίδας που εχω κανει κατα καιρους μηδεν βλαβες https://www.skroutz.gr/s/15806790/Makita-Kladeytiko-Alysopriono-Mpatarias-Solo-Brushless-18V-2-8kg-me-Lama-25cm-DUC254Z.html?product_id=45305250&srsltid=AfmBOoprNePLgUDRjcQV_P_Kg5ZUQv94ExkGhSjWamBl32W66uBnJdZSCcs&gQT=2 κάνει τις δουλειές που θέλεις και ακόμα πιο βαριές.το βασικό είναι ότι γλύτωσα από την μανιβέλα,τον θόρυβο, να λαδώσε το μπουζί βγάλτο να το καθαρίσεις και ξανά μανιβελιες μετά μήπως μπουκωσε,μήπως έβαλα πολύ λάδι και δωστου μανιβέλα μεχρι να σου βγει ο ωμος αγανακτεις κτλ...τα έχουν αυτά τα βενζινοκινητα οποτε για μένα μακρια.μονο μπαταριας.πατας σκανδάλη δουλεύει. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου από georgiouu
evilakos! Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Ναι δεν το ηξερα ότι μπορείς να το βρεις 370€ και τώρα που όντως είναι καλή τιμή. Stihl μπορεις να αγοράσεις μόνο από αντιπροσωπείες και όχι από απλούς εμπόρους και οι αντιπροσωπείες ακολουθούν πάντα τις οδηγείες της μαμας εταιρείας. Στο site το έχουν τώρα 495€ για αυτό το είπα. Οπότε πριν το πάρεις έλεγξε αν η εγγύηση θα εχει ισχύει από την στιγμή που θα το αγοράσεις εσύ. Όσο για τα ανταλλακτικά όντως η τιμή στα Stihl μπορεί να φτάνουν και 40-50% κάτω σε σχέση με το echo όπως σου είπα και το μόνο σίγουρο με το Stihl ότι μετά και από 40 χρόνια θα εχεις επάρκεια ανταλλακτικών. Όντως το Stihl έχει γρανάζι στην λάμα και το echo δεν έχει, εγώ γενικώς μίλησα για τις carving λάμες για τις διάφορες για αυτό είπα συνήθως δεν έχουν. Όσο για την εγγύηση η Stihl είναι πολύ σοβαρή εταιρεία και σίγουρα θα σε καλύψει. Αν δεν κάνω λάθος όταν πάρεις το προϊόν και το δηλώσεις στην επίσημη σελίδα παίρνεις ένα χρόνο ακόμα εγγύηση και εάν μαζί με το πριονακι πάρεις και ετοιμο καύσιμο με λάδι που δίνει σφραγισμένο η Stihl παίρνεις άλλον έναν χρόνο οπότε πας στα 3. Τουλάχιστον έτσι ήταν κάποτε δεν το κοίταξα τώρα εάν σε ενδιαφέρει τσέκαρε το στην ιστιοσελιδα τους. το makita με την μπαταρία το έχω και αυτό αλλά δεν θα στο συνιστούσα γιατί είναι για πολύ light δουλειά. Πρώτον δεν έχει την ίδια δύναμη και θα σε κουράσει περισσότερο και δεύτερον σε κλάδεμα η κάθε μπαταρία 5ah που χρησιμοποιώ εγώ βγάζει χοντρικά 20-25 λεπτά κλαδέματος πάνω στο δενδρο. Αν κόβεις κάτω βγάζει πολύ λιγότερο και όταν το ζορίζεις σταματάει πολύ πιο γρήγορα από τα άλλα που είναι βενζινοκίνητα που το κάνει κάνει κουραστικό και πιο αργό στην δουλειά. αν όντως θα πάρεις μόνο ένα και το θες για να λιανίζεις και ξύλα κάτω εγώ θα έπαιρνα το echo και μάλλον όχι με την carving αν και συμπαθώ περισσότερο το Stihl. Θα το διάλεγα γιατί είναι πιο δυνατό πρώτον και δεύτερον γιατί έχει βήμα 3/8. Τώρα αν όντως το θες για πολύ περισσότερο κλάδεμα από ότι λιανισμα υποχρεωτικά carving γιατί όντως είναι πιο εύχρηστο και έχεις καλύτερη ακρίβεια. πολλοι πάντως να ξέρεις παίρνουν το echo και βάζουν αλυσίδα και λάμα από το Stihl 1.1 χιλ. με βήμα 1/4 που για κλάδεμα στο λέω με σιγουριά είναι η καλύτερη αλυσίδα που μπορείς να δουλέψεις αλλά όχι για λιανισμα. Οπότε τσέκαρε και αυτή την εκδοχή να πάρεις το απλο echo και λάμα με αλυσίδα της Stihl για να αλλάζεις το σεταρισμα αν θες για κλάδεμα ή για λιανισμα ( για να κανεις την αλλαγή θα πρέπει να αλλαζεις και καμπάνα που οπως καταλαβαινεις θα σε καθυστερεί λιγο πρώτον και δεύτερον έχει και αυτό το κοστος του). Εγώ όμως θα το ξανα πω τα πριονακια αυτά δεν κάνουν τόσο για λιανισμα γιατί πιέζονται. Τώρα βέβαια δεν ξέρω τον όγκο του κλαδέματος που κάνεις και του λιανισματος οπότε η απόφαση είναι καθαρά δικιά σου όπως και τα χρήματα σου. Απλά να βοηθήσω θέλω μια και πλέον έχω καλή άποψη για το αντικείμενο από εμπειρία και όχι από υποθέσεις και σίγουρα δεν σπονσοράρω κάποιο. Απλός χρήστης είμαι και εγώ που τα έχω πληρώσει με δικά μου χρήματα. Το μόνο σίγουρο είναι πως όποιο και να πάρεις δεν θα το μετανοιωσεις γιατί είναι top στην κατηγορία τους. 1
Vstromrider Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 5 ώρες πριν, evilakos! είπε Αν δεν κάνω λάθος όταν πάρεις το προϊόν και το δηλώσεις στην επίσημη σελίδα παίρνεις ένα χρόνο ακόμα εγγύηση και εάν μαζί με το πριονακι πάρεις και ετοιμο καύσιμο με λάδι που δίνει σφραγισμένο η Stihl παίρνεις άλλον έναν χρόνο οπότε πας στα 3. Τουλάχιστον έτσι ήταν κάποτε δεν το κοίταξα τώρα εάν σε ενδιαφέρει τσέκαρε το στην ιστιοσελιδα τους. Πραγματι βρηκα το κατωθι link για επεκταση της εγγυησης. https://www.stihl.gr/el/plirofories/faq/stihl-faq/eggrafi-proiontos 5 ώρες πριν, evilakos! είπε αν όντως θα πάρεις μόνο ένα και το θες για να λιανίζεις και ξύλα κάτω εγώ θα έπαιρνα το echo και μάλλον όχι με την carving αν και συμπαθώ περισσότερο το Stihl. Θα το διάλεγα γιατί είναι πιο δυνατό πρώτον και δεύτερον γιατί έχει βήμα 3/8. Τώρα αν όντως το θες για πολύ περισσότερο κλάδεμα από ότι λιανισμα υποχρεωτικά carving γιατί όντως είναι πιο εύχρηστο και έχεις καλύτερη ακρίβεια. περισσοτερο λιανισμα θελω. Εργατες κλαδευουν και δεν καιγομαι να τους δωσω 400€ αλυσοπριονο να κλαδεψουν. Προτιμω να τους δωσω κινεζικο με 70€ να το καταστρεψουν σε 2 χρονια και να το σουταρω. 5 ώρες πριν, evilakos! είπε Εγώ όμως θα το ξανα πω τα πριονακια αυτά δεν κάνουν τόσο για λιανισμα γιατί πιέζονται. Και ποιο κανει? Μεγαλυτερο ? 5 ώρες πριν, evilakos! είπε Απλά να βοηθήσω θέλω μια και πλέον έχω καλή άποψη για το αντικείμενο από εμπειρία και όχι από υποθέσεις και σίγουρα δεν σπονσοράρω κάποιο Το καταλαβαινω και το εκτιμώ πολύ. Οσο αφορα τα ανταλλακτικα, δεν ξερω και τι νοημα εχει να συζηταμε για ανταλλακτικα αν εχει 5 χρονια εγγυηση. Θα βγαλει περισσοτερο αραγε?
evilakos! Δημοσ. Σάββατο στις 03:31 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:31 μμ Κερδισμένος θα βγεις εάν τους δώσεις ένα καλύτερο αλυσοπρίονο γιατί θα βγάζουν πιο γρήγορα την δουλειά αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Εγώ εκτός από τα μικρά κλαδευτικα έχω και ένα μεγαλύτερο Husqvarna t435 για τα λιανισματα. Το αντίστοιχο για παράδειγμα σε Stihl είναι το t194. Σίγουρα στα πιο μεγάλα το μπλοκ του κινητήρα αντέχει μεγαλύτερη καταπόνηση και περισσότερη πίεση και συνεχόμενη λειτουργία. Όλα όμως σου είπα εξαρτιόνται από τον της χρήσης που σχεδιάζεις να κάνεις. Αν δεν έχεις σκοπό για κλάδεμα και το θες για λιανισμα μην πάρεις με carving αλυσίδα ούτε με βήμα 1/4. Δεν υπάρχει λόγος να τα πληρώσεις και παραπάνω.
papoys1 Δημοσ. Σάββατο στις 03:45 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:45 μμ (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, Vstromrider είπε Οσο αφορα τα ανταλλακτικα, δεν ξερω και τι νοημα εχει να συζηταμε για ανταλλακτικα αν εχει 5 χρονια εγγυηση. Θα βγαλει περισσοτερο αραγε? Φίλε εχω κινέζικα 10 χρόνια και δουλεύουν μια χαρά.Μάλιστα με το μεγάλο δυο,μέρες λιάνιζα στεγνή καρυδια (δύσκολο σκληρό ξύλο) για ξυλόσομπα. Αν παρεις επ΄ωνυμο δεν το παίρνεις για 5 χρόνια. Επεξ/σία Σάββατο στις 03:46 μμ από papoys1 1
Vstromrider Δημοσ. Σάββατο στις 09:39 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:39 μμ 6 ώρες πριν, evilakos! είπε Κερδισμένος θα βγεις εάν τους δώσεις ένα καλύτερο αλυσοπρίονο γιατί θα βγάζουν πιο γρήγορα την δουλειά αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Εγώ εκτός από τα μικρά κλαδευτικα έχω και ένα μεγαλύτερο Husqvarna t435 για τα λιανισματα. Το αντίστοιχο για παράδειγμα σε Stihl είναι το t194. Σίγουρα στα πιο μεγάλα το μπλοκ του κινητήρα αντέχει μεγαλύτερη καταπόνηση και περισσότερη πίεση και συνεχόμενη λειτουργία. Όλα όμως σου είπα εξαρτιόνται από τον της χρήσης που σχεδιάζεις να κάνεις. Αν δεν έχεις σκοπό για κλάδεμα και το θες για λιανισμα μην πάρεις με carving αλυσίδα ούτε με βήμα 1/4. Δεν υπάρχει λόγος να τα πληρώσεις και παραπάνω. 3.5 κιλα περιπου ειναι το kraft που εχω. 4 ωρες το δουλεψα προχτες, και ακομα ποναω στον καρπο και στον τενοντα. Παιζει να γερναω και σιγα σιγα οποτε δεν ειμαι για πολυ καταπονηση. Περισσότερο το λιανισμα με νοιαζει και να κοβω αυτα που φυτρωνουν στους κορμους. Με το kraft εβγαλα τα καυσοξυλα και ξεκλαρισα τα κουτσουρα. Το κλαδεμα δεν θα το κανω μονος μου. Θα βαλω ανθρωπο να το κανει. Ασε που δεν ξερω κιολας να τις κανω πιπιλα.... "Αντιδονητικό σύστημα" αυτο που διαβαζω στα stihl με τσιγκλαει... Μηπως να παρω ενα echo και ενα stihl ?? 1
Vstromrider Δημοσ. Κυριακή στις 07:46 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:46 πμ Τι διαφορα εχουν αυτα τα δυο , περα απο το σχημα, που προφανως το ενα δεν βολευει καθολου να το πιανεις με το ενα χερι. https://www.ergaleionet.gr/eshop/product/22471/stihl-venzinokinhto-alysopriono-ms-151-c-e-me-25cm-lama-2h-alysida-stihl-1lt-ladi-6-atokes-doseis https://www.ergaleionet.gr/eshop/product/22460/stihl-venzinokinhto-alysopriono-ms-151-tc-e-me-lama-25cm-2h-alysida-stihl-1lt-ladi-4-atokes-doseis
evilakos! Δημοσ. Κυριακή στις 10:06 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:06 πμ (επεξεργασμένο) Όταν κόβεις ξύλα κανονικά πρέπει να έχουν την λαβή στην πίσω μεριά για να το ελέγχεις καλύτερα το αλυσοπρίονο και να μην σου γυρνάει. Τα κλαδευτικα επειδή είσαι πάνω στο δενδρο και δεν βολεύουν με την λαβή πίσω έχουν την λαβή από πανω. Οπότε αυτή και μόνο η διαφορά στα αλυσοπρίονα που παραθέτεις. Όσο για το Kraft που αναφέρεις τίμιο για τα λεφτά του αλλά τα επώνυμα είναι τελείως διαφορετικά στο δούλεμα και δεν παίζει ρόλο μόνο το βάρος. Γενικώς δηλαδή ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις και μην ακούς όταν λένε ότι πήρα τον κινέζο και κάνει την ίδια δουλειά γιατί να πληρώσω παραπάνω. Όσοι τα λένε αυτά δεν έχουν δουλέψει με επώνυμο αλυσοπρίονο ( όπου και τα επώνυμα έχουν κατηγορίες βέβαια ανάλογα τα χρήματα που θα δώσεις). Πήρα κάποτε ένα Hyundai στα 3 κιλά εάν θυμάμαι για ελαφριά λιανισματα για να μην καταστρέφω τα κλαδευτικα και τελικά δεν το χρησιμοποιούσα καθόλου και προτιμούσα να κάνω την δουλειά μου με το τ435 ας ήταν πιο βαρύ αλλά είχε καλύτερη εργονομία και δεν είχε κραδασμούς. Μέρα με την νύχτα δηλαδή και ας ήταν πιο βαρύ. Στην θέση σου εάν δεν με ενδιέφερε να ανεβαίνω πάνω στο δενδρο δεν νομίζω να έδινα τόσα χρήματα να πάρω ένα επαγγελματικό κλαδευτικο. Θα προτιμούσα να πάρω κάποιο ημιεπαγγελματικό όπως Stihl 194, Husqvarna 435, echo 362 που είναι πιο βαριά αλλά έχουν και περισσότερα κυβικά πράγμα που τα καθιστά πιο ανθεκτικά για την χρήση που θες. Αν πάλι δεν υπάρχει οικονομικό θέμα και θες το πιο εύκολοδουλευτο αλυσοπρίονο χωρίς συμβιβασμούς πάρε το 2511 με την απλή λάμα. Θα κάνει αυτό που θες αλλα αν κόβεις τόνους ξύλα στο ετος δεν ξέρω πόσα χρόνια θα σε βγάλει. Επεξ/σία Κυριακή στις 10:13 πμ από evilakos! 1
Vstromrider Δημοσ. Κυριακή στις 06:52 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:52 μμ 8 ώρες πριν, evilakos! είπε Θα προτιμούσα να πάρω κάποιο ημιεπαγγελματικό όπως Stihl 194, Husqvarna 435, echo 362 που είναι πιο βαριά αλλά έχουν και περισσότερα κυβικά πράγμα που τα καθιστά πιο ανθεκτικά για την χρήση που θες. Αν πάλι δεν υπάρχει οικονομικό θέμα και θες το πιο εύκολοδουλευτο αλυσοπρίονο χωρίς συμβιβασμούς πάρε το 2511 με την απλή λάμα Δεν θελω να παρω παλι 3.5 κιλα αλυσοπριονο. ισως κανω λαθος βεβαια και δεν ειναι το μοναδικο κριτηριο, αλλα δεν μου παει. Θελω να ειναι ελαφρυ να λιανιζω καυσοξυλα στην γη με το ενα χερι. Με το ενα να κραταω το κουτσουρο και με το αλλο να κοβω. Εβαλα μπροστα σημερα για 1η φορα ενα sterwins με 45αρα λαμα που ειναι πανω απο 3 ιππους. https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/mihanokinita-ergaleia-kipou/alusopriona/alusopriono-venzinokinito-sterwins-pcs1-82248118?srsltid=AfmBOooaM-ty_VchjmStGjPweOOzE8xPPP2Jjeuti65YNDSAllQzk9Ui Το ειχα παρει πριν κανα 2 χρονια αν θυμαμαι καλά, και σε χώμα τιμή. Πηρε σημερα με την 2η, και επαθα σοκ! μιλαμε για ροπη!!! σουζάρει απο την ροπη στην γκαζια. Μου εκανε εντυπωση οτι φερνει ελαχιστο τρανταγμο στα χερια. Πολυ λιγοτερους απο το μακαλοκ με την 40αρα λαμα που εχω.
Ukforthemoment Δημοσ. Κυριακή στις 06:54 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:54 μμ 1 λεπτό πριν, Vstromrider είπε Με το ενα να κραταω το κουτσουρο και με το αλλο να κοβω. Λάθος τρόπος.
Vstromrider Δημοσ. Κυριακή στις 06:57 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:57 μμ 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Λάθος τρόπος. Τι αλλος τροπος υπάρχει?
Ukforthemoment Δημοσ. Κυριακή στις 07:00 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:00 μμ 1 λεπτό πριν, Vstromrider είπε Τι αλλος τροπος υπάρχει? με το ένα χέρι να κρατας το κουτσουρο και με το άλλο το αλυσοπρίονο που θα το κόψεις; αλυσοπρίονο με ένα χέρι;
Vstromrider Δημοσ. Κυριακή στις 07:01 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:01 μμ Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε με το ένα χέρι να κρατας το κουτσουρο και με το άλλο το αλυσοπρίονο που θα το κόψεις; αλυσοπρίονο με ένα χέρι; Ο αλλος τροπος , ποιος ειναι ?
georgiouu Δημοσ. Κυριακή στις 07:02 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:02 μμ με το ενα χερι ειναι επικινδυνο να κλωτσησει προς τα πισω,να μην μπορεσεις να το κρατησεις και να σε κοψει.ο ασφαλης τροπος ειναι να κρατας το αλυσοπριονο με τα δυο χερια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα