Προς το περιεχόμενο

The Last of Us [PS3][PS4]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aν τα uncharted ειναι interactive movies και οχι παιχνιδια τοτε το 90% των κυκλοφοριων στα ''gaming'' συστηματα δεν ειναι παιχνιδια,αλλα ταινιες(και μαλιστα κακες,χειροτερες απο το uncharted).

Οποτε οι κονσολες ειναι dvd players/blu ray players? :unsure:

Mαλλον οχι...

Δεν καταλαβαινω αυτες τις ταμπελες καθολου,hardcore οχι hardcore,interactive movies οχι games.Eγω ξερω οτι οι μονες ταμπελες που μπορουμε να δωσουμε ειναι καλα games ή κακα games,οπως και να τα χωρισουμε σε κατηγοριες shooters,adventures,rpgs κτλ κτλ.

Το uncharted λοιπον ειναι third person shooter,τοσο απλο.Το οτι παρουσιαζει το story πολυ καλυτερα και ισως καλυτερα απο οποιοδηποτε παιχνιδι του ειδους δεν το κανει interactive movie ,αλλα καλυτερο third person shooter και καλο παιχνιδι.

Μια μικρή διόρθωση: Το uncharted είναι action-adventure με στοιχεία third person shooter. :rolleyes:

Υ.Γ. Welcome back PDS13 :mrgreen:

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μια μικρή διόρθωση: Το uncharted είναι action-adventure με στοιχεία third person shooter. :rolleyes:

Eιδες οτι δεν μπoρουμε να βαλουμε ταμπελα ουτε σε αυτο?:)

Third person shooter ειναι περισσοτερο,αν σκεφτεις οτι η βαση του gameplay ειναι αυτη.

Tελικα ομως ειναι απ'ολα.Third person shooter,movie,action-adventure,οnline shooter,τα παντα ολα.

Tωρα ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει.

Εδω αλλοι ελεγαν οτι το Ηeavy Rain ειναι ταινια και οτι μπορεις να το δεις και απο το youtube,επειδη τυχαινει να μην ειναι....shooter για να σκοτωνεις εξωγηινους ή επειδη δεν ειναι point and click.

Στην πραγματικοτητα ομως σε βαζει μεσα στο παιχνιδι λογο gameplay,περισσοτερο απο καθε αλλο.

Δημοσ.

Κοίτα, αν είναι να λάβουμε υπόψη μόνο τις δύο κατηγορίες που θέτεις, καλό παιχνίδι και κακό παιχνίδι, για μένα τα Uncharted είναι κακά παιχνίδια.

Επειδή όμως δε συμφωνώ με ασπρόμαυρες οπτικές, αυτός ο διαχωρισμός δε μου αρκεί.

Ο τρόπος που είναι στημένα τα Uncharted είναι σαν να παίζεις ταινία. Αυτό θέλουν να είναι, αυτό παριστάνουν στον καθρέφτη του μπάνιου τους όταν δεν τα βλέπει κανείς.

Αν δεν κάνεις τα πάντα όπως πρέπει τη στιγμή που πρέπει νιώθω σαν να μου φωνάζει ο σκηνοθέτης ΚΑΑΑΑΑΤ και πάμε πάλι, ως που ο Ντρέικ και οι κασκαντέρ να τα κάνουν όλα σωστά και συγχρονισμένα. Καλό παιχνίδι αυτό δεν το θεωρώ. Επειδή όμως πέρασα καλά μαζί τους, δε θέλω να τα πω ούτε κακά.

Αν έχουν άλλα παιχνίδια παρόμοια θέματα δε με απασχολεί. Παρόμοια πράγματα θα πω και για εκείνα. Ούτε με απασχολεί αν είναι χειρότερα από το Uncharted. Αυτό δεν το κάνει αυτομάτως καλό. Τι επιχείρημα είναι αυτό;

Οσο για τους όρους hardcore/softcore/whatever, you're preaching to the choire.

Τηλέμαχε, συμφωνώ και στα δύο points σου. (Αν και στο δικό μου ράφι μπήκε και το Heavy Rain και δεν ξαναβγήκε, για άλλους λόγους από ό,τι τα U. και GOW.)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Κοίτα, αν είναι να λάβουμε υπόψη μόνο τις δύο κατηγορίες που θέτεις, καλό παιχνίδι και κακό παιχνίδι, για μένα τα Uncharted είναι κακά παιχνίδια.

Oπως σωστα γραφεις.Για σενα.

Για τους περισσοτερους(το συνολο των gamers),τον τυπο,πωλησεις ειναι εξαιρετικα παιχνιδια.

Δεν μπορουν ολα να αρεσουν σε ολους ομως.Δεκτο.

Αν δεν κάνεις τα πάντα όπως πρέπει τη στιγμή που πρέπει νιώθω σαν να μου φωνάζει ο σκηνοθέτης ΚΑΑΑΑΑΤ και πάμε πάλι, ως που ο Ντρέικ και οι κασκαντέρ να τα κάνουν όλα σωστά και συγχρονισμένα. Καλό παιχνίδι αυτό δεν το θεωρώ. Επειδή όμως πέρασα καλά μαζί τους, δε θέλω να τα πω ούτε κακά.

Αν έχουν άλλα παιχνίδια παρόμοια θέματα δε με απασχολεί. Παρόμοια πράγματα θα πω και για εκείνα. Ούτε με απασχολεί αν είναι χειρότερα από το Uncharted. Αυτό δεν το κάνει αυτομάτως καλό. Τι επιχείρημα είναι αυτό;

Mα ολα τα παιχνιδια κανουν αυτο που περιγραφεις.Ολα ειναι ΚΑΑΑΑΑΤ και πάμε πάλι και οταν τα τερματησεις και αναλογιστεις τι περασες για να φτασεις εκει,θα διαπιστωσεις οτι αφου τα εκανες ολα σωστα ησουν τελικα ο Τσακ Νορις και γλυτωνες στο τσακ.

Ουτε για μενα ειναι επιχειρημα αυτο.

Ισως τελικα εχεις περισσοτερες απαιτησεις απο αυτα που μπορει να σου δωσει το gaming σημερα.

Δεν ειναι μονο στο gaming αυτο βεβαια.Οι ταινιες ειναι παντα ετσι και τα παιχνιδια πατανε και αυτα στην ιδια λογικη.Μας αρεσει δεν μας αρεσει.

Εγραψα παραπανω οτι τα uncharted γιατι κανουν καλυτερα καποια πραγματα απο αλλα παιχνιδια του ειδους.

Ενα παιχνιδι που κανει καλυτερα απο τα αλλα καποια πραγματα ειναι καλυτερο για το σημερα.Δεν ειναι επιχειρημα μου αυτο οπως λες(και απορεις).Ειναι fact.

Δημοσ.

Επειδή, όπως είπες, μιλάω για μένα (για ποιον άλλον θα μπορούσα να εκφράζω γνώμες; ), το ότι ο τύπος εκθειάζει κάποιο παιχνίδι δε σημαίνει ότι είναι κι έτσι. Ούτε ότι θα πρέπει να το δεχόμαστε και να μην έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Καλύτερα παιχνίδια από άλλα (έστω για σήμερα) ναι. Καλά παιχνίδια όχι. Εκεί κολλάω εγώ.

Επισκέπτης
Δημοσ.

το ότι ο τύπος εκθειάζει κάποιο παιχνίδι δε σημαίνει ότι είναι κι έτσι. Ούτε ότι θα πρέπει να το δεχόμαστε και να μην έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Καλύτερα παιχνίδια από άλλα (έστω για σήμερα) ναι. Καλά παιχνίδια όχι. Εκεί κολλάω εγώ.

Σαφεστατα οι απαιτησεις μας πρεπει να ειναι μεγαλες,συμφωνω.

Θα σου πω πως λειτουργω εγω.

Οταν ενα παιχνιδι εχει λαβει στην συντριπτικη πλειοψηφια εξαιρετικες βαθμολογιες,εξαιρετικες κριτικες,πολλα βραβεια και θεωρειται απο τους περισσοτερους gamers εκπληκτικος τιτλος(για αρκετους ο καλυτερος της γενιας),κανω εγω πισω.

Προσπαθω να καταλαβω πρωτα απ'ολα ΓΙΑΤΙ το θεωρουν καλο παιχνιδι και μετα(αν τελικα κατανοησω γιατι και συνηθως αυτο συμβαινει)λεω οτι απλα δεν αρεσει σε μενα,αλλα το προτεινω σε ολους.

Εχει συμβει με καποια παιχνιδια αυτο.Φυσικα ο καθενας λειτουργει διαφορετικα.

Το uncharted ειναι δεδομενο οτι δεν ειναι απλα καλο παιχνιδι,αλλα ενα απο τα καλυτερα της γενιας.Απο κει και περα ο καθενας εχει δικαιωμα ακομα και να το θεωρησει σαβουρα ,πατατα κτλ για τα γουστα του.

Ο καθενας εχει τα γουστα του και τις προτιμησεις του.

Εμενα στο uncharted το μοναδικο πραγμα που με χαλαει ειναι το πολυ shooting και η ελαχιστη εξερευνηση.Η αν θες η ψευδαισθηση οτι σε βαζει να εξαιρευνησεις χωρις να σου δινει πραγματικη δυνατοτητα για εξερευνηση.

Ειναι αυτο που του στερει το 10/10.

Ενα 9-9.5 το εχει ευκολα ομως.

Σε γενικες γραμμες δεν διαφωνω με το ποστ του Tilemaxx,απλα δεν θεωρω οτι ειναι λιγοτερο hardcore τιτλος απο τους αλλους.

Οσο για το last of us(για να ειμαστε και εντος θεματος.:P),θα ειναι σιγουρα περισσοτερο hardcore για τον Tilemaxx(τουλαχιστον οπως εννοει εκεινος το hardcore:P),αφου θα εχεις λιγες σφαιρες,πιο ανοιχτους χωρους,περισσοτερη στρατηγικη κτλ.

Δημοσ.

Tα Uncharted των 7-8 ωρών δεν μπορούν να θεωρηθούν hardcore παιχνίδια.

Μεταξύ μας καρφώνεσαι με τέτοια εμπάθεια.

Μιλώντας για χρόνο, DMC 4 & Bayonetta, σε ένα πέρασμα, τα βγάζει κανείς σε ακόμα λιγότερο χρόνο, και τα θεωρώ τα πλέων hardcore παιχνίδια αυτής της γενιάς.

Υπάρχει μια διαφορά όμως...

Υπάρχει και μία άλλη, πως το ένα ένα action και το άλλο κλασσικό adventure. Εκτίθεσαι.

Ο τρόπος που είναι στημένα τα Uncharted είναι σαν να παίζεις ταινία.

Άλλος ένας original thinker !

Ο τρόπος που ήταν στημένα, συγνώμη αλλά ήταν απλά ένα βήμα μπροστά. Ποτέ σαν gamer δεν έχω δει τόσο τέλειο συνδυασμό πραγματικού gameplay, με τέτοιου επιπέδου κινηματογραφική εξέλιξη.

Δημοσ.

Ότι να 'ναι. Μάλλον δεν διάβασες τι έγραψα για να κάνεις επιλεκτικά quote μια μου πρόταση μόνο. Το DMC4 γνωρίζω οτι είναι hardcore αφού είναι η αγαπημένη μου σειρά μαζί με το GTA, αλλά πρώτον, το DMC4 έχει πρακτικά άπειρο replayability, αφού για να πάρεις S σε όλες τις αποστολές, πόσο μάλλον στα ανώτερα επίπεδα δυσκολίας θέλεις μερικούς μήνες και για να περάσεις το Bloody Palace σου βγαίνει η πίστη. Δεύτερον, πώς γίνεται να συγκρίνουμε ένα old school hack n' slash, με ένα third person/action adventure, ένα θεός ξέρει...

Δημοσ.

Ενα βήμα μπροστά από τι; Πολύ πιο πραγματικό gameplay (sic) σε συνδυασμό με κινηματογραφική εξέλιξη είχε το παιχνίδι του ονόματός σου χρόνια πριν το Uncharted.

@PDS13

Για να μην παρεξηγηθεί η θέση μου, κι εγώ ακριβώς έτσι λειτουργώ. Αν κάτι χαίρει γενικής εκτίμησης σαφώς και θα προσπαθήσω να καταλάβω γιατί, θα το προτείνω όταν κάποιος με ρωτήσει τι να παίξει κι αν έχω προσωπική γνώμη θα την προσθέσω κι αυτή.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια πράγματα που είναι πάνω από τα γούστα, θεωρώ. Δεκτό να αρέσει σε κάποιον να παίζει shooters κι όχι adventure games, ας πούμε, δεν είναι θέση μου να τον κρίνω σε αυτό το επίπεδο. Οταν όμως υπάρχουν θέματα (να μην πω προβλήματα και τα χρωματίσω αρνητικά) στα οποία δεν ανεφέρεται κανείς και βάζει 10άρια, όσο και να καταλαβαίνω ότι είναι θέμα context, χρονικού και χωρικού, δε μου κάθεται καλά.

Αν, για παράδειγμα, το Last of Us έχει παρόμοιο dissonance μεταξύ character development στα cut scenes και της συμπεριφοράς τους στο gameplay (βλέπε Ντρέικ-καλό παιδί vs Drake-murdering psychopath) θα ξενερώσω άσχημα.

Αν στο Uncharted έπαιζα τον Ντρέικ που έβλεπα πιθανώς θα έλεγα ότι ήταν όντως καλό παιχνίδι. Και αν υπήρχε, όπως είπες, και λίγη παραπάνω εξερεύνηση.

Δημοσ.

Ellie-Change-Last-of-Us.jpg

http://gematsu.com/2012/05/the-last-of-us-naughty-dog-on-ellies-change

Ενα βήμα μπροστά από τι; Πολύ πιο πραγματικό gameplay (sic) σε συνδυασμό με κινηματογραφική εξέλιξη είχε το παιχνίδι του ονόματός σου χρόνια πριν το Uncharted.

Όχι τα metal gear είχαν πιο ξέχωρα την δράση από τα cinematics, το Uncharted ήταν το πρώτο που σε έβαζε μέσα στην εξέλιξη των γεγονότων σε αυτό το βαθμό. Ο Kojima πάνω από όλα επένδυε στην αφήγηση.

@τιλεμαχ, σε χρόνο αναφέρθηκες και μετά πήγες να το καλύψεις μιλώντας για qte και αναφέροντας μερικά rpg...

βαριέμαι τρελά αλλά δεν ασχολούμαι άλλο με τα απωθημένα σας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...