Προς το περιεχόμενο

The Last of Us [PS3][PS4]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ρε p3tran εσυ εχεις περιεργες ευαισθησιες με ps3 exclusives.
Πριν βγει επαιζε 1 προς 1 αποδοση οτι δεν θα σου αρεσε γιατι τρεχει σε ps3.

Αρεσει στους περισσοτερους(αν οχι σε ολους αν βγαλουμε τους haters που ΠΑΡΑΚΑΛΑΓΑΝ να μην ειναι καλο),εχει ΣΠΕΙΡΕΙ στις βαθμολογιες,καποιοι reviewers το χαρακτηριζουν ως παιχνιδι της γενιας(βαρυ και δεν ξερω αν θα συμφωνησω με κατι τετοιο οταν το τελειωσω,αλλα οπως και να χει ειναι μια αποψη που υπαρχει αρκετα),Θα ειναι φαβορι για παιχνιδι της χρονιας,τι αλλο πρεπει να κανει δλδ?
Να πω?
Να μην ειναι Ps3 exclusive.

Το παιχνιδι ΣΠΕΡΝΕΙ λογο gameplay(+ καποια αλλα πραγματα) και οχι γραφικων.Που για μενα δεν ειναι τα καλυτερα του ps3.Μου αρεσαν πολυ αλλα δεν με εντυπωσιασαν.

Εγω αυτο που παιζω ειναι παιχνιδι που σου μενει.

Απο κει και περα δεν υπαρχει αναγκη για θαψιμο,αν δεν αρεσει σε καποιον ας μην το παιξει.

και μου ειπε οτι ειναι ενα uncharted με καλυτερο χαρακτηρα και πιο κινηματογραφικο story

Oυτε καν...

Δεν εχουν καμια σχεση τα παιχνιδια.

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εδω ειναι που εισαι λαθος.Δεν θεωρειται game of the generation λογω γραφικων και μονο.Υπαρχουν χιλιοι λογοι ακομα.Φυσικα εχει και γραφικαρες.

Χαιρω πολυ οτι σε 2-3 χρονια θα βγαινουν παιχνιδια με τετοια και καλυτερα γραφικα.Σαν να μου λες οτι το Shadow of the Colossus δεν αξιζει να ειναι απο τα καλυτερα του ps2 επειδη βγηκαν μετα απο αυτα δεκαδες παιχνιδια με βελτιωμενα γραφικα και τωρα φαινονται "παλιατζουρες"

Ξερεις υπαρχουν πολυ σημαντικοτερα πραγματα σε ενα game απο τα γραφικα!

• Like 1
Δημοσ.

εν παση περιπτωση το παιχνιδακι μου το γυρισε ο φιλος μου αφου το επαιξε, και μου ειπε οτι ειναι ενα uncharted με καλυτερο χαρακτηρα και πιο κινηματογραφικο story, και οτι περιμενε τελικα κατι καλυτερο με τοσο hype...

LOL ειλικρινα που νομιζεις οτι τα πουλας αυτα?

• Like 1
Δημοσ.

Ρε p3tran εσυ εχεις περιεργες ευαισθησιες με ps3 exclusives.

Πριν βγει επαιζε 1 προς 1 αποδοση οτι δεν θα σου αρεσε γιατι τρεχει σε ps3.

τι αλλο πρεπει να κανει δλδ?

Να πω?

Να μην ειναι Ps3 exclusive.

:D

επειδη εσυ τα εχεις συνδεσει βρε pds στο μυαλο σου ετσι, πρεπει να ειναι ετσι?

μακαρι τα ps3 exclusives να ηταν τα πιο αγαπημενα μου παιχνιδια στον κοσμο.

θα μου εκανε τη ζωη ευκολη και θα μου γλυτωνε και αρκετα στην τσεπη.

ειπαμε, απο τα τελευταια console games, απο τα ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ μου ηταν το ninokuni, και απο τα  3 ή 4 console games που μου αρεσαν τα τελευταια 2 χρονια. (παρ'ολα αυτα δεν το τελειωσα ακομα)

το ninokuni αν δεν κανω λαθος, δεν βγαινει αλλου εκτος απο το ps3, ετσι δεν ειναι?

δεν ειναι PS3 EXCLUSIVE?! ;D

E? :D

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ε ενα ρε p3tran δεν λεει τιποτα...

τοσα ΑΑΑ games του ps3 εχεις ακυρωσει και κατι 70αρια του 360 τα βλεπεις ΑΑΑ games.

Οκ γουστο,αλλα...

Tελος παντων,δεν μου αρεσει να βαζουμε καποιον στην γωνια,δεν ειναι ωραιο,απλα δεξου οτι για τους περισσοτερους ειναι παιχνιδαρα και ας παμε παρακατω.

Δεν εχει νοημα το thread να φιλοξενει στα περισσοτερα ποστ του προσωπικες κοντρες.

Δημοσ.

Πετράν αφού το έχεις παίξτο. Το πόστ του NeoGAF που έδωσες είναι απ' τα πιο "υπερβολικά" ας το πούμε του thread, δεν είναι ενδεικτικό 100% για το παιχνίδι, το gunplay είναι καλύτερο απ' ότι το περιγράφει, και σίγουρα οι εχθροί πέφτουν με πολύ λιγότερες σφαίρες απ' οτι στο Uncharted (εκτός αν πετύχεις εχθρό με ασπίδα ή/και κράνος).

Στον τεχνικό τομέα εμφανίζονται αρκετά θεματάκια απ' το 50% του παιχνιδιού και μετά, ειδικά στις πιο open περιοχές που το framedrop είναι εμφανές. Στις μάχες τα frames πέφτουν και καμιά φορά αισθάνεσαι να μην είναι τόσο responsive τα κουμπιά, ειδικότερα όταν είναι να επιτεθείς πρώτος στα melee. Αλλά πίστεψε με είναι τόσο πλούσιο το παιχνίδι στους υπόλοιπους τομείς, όπου όλα αυτά τα θέματα τα υπερκαλύπτει. Δεν είναι δηλαδή τόσο τρανταχτά όσο τα περιγράφουν κάποιοι.

Όσο για το παιχνίδι της γενιάς, δεν νομίζω οτι είναι το απόλυτο λόγω των θεμάτων του τεχνικού τομέα, αλλά είναι σίγουρα μέσα στα 3 καλύτερα, και μακράν το καλύτερο PS3 exclusive. Εγώ προσωπικά το έχω πεί χίλιες φορές οτι περιμένω ένα μεγαλειώδες GTAV που θα μας κάνει να ξεχάσουμε next-gen και οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί για μήνες. Είδωμεν.

Δημοσ.

εν παση περιπτωση το παιχνιδακι μου το γυρισε ο φιλος μου αφου το επαιξε, και μου ειπε οτι ειναι ενα uncharted με καλυτερο χαρακτηρα και πιο κινηματογραφικο story, και οτι περιμενε τελικα κατι καλυτερο με τοσο hype...

Αποψεις πετρο, αποψεις, ειναι υποκειμενικες οπως και η δικη μου οπως εξεφρασα πριν ξεκινησει το τρολαρισμα. Και δεν το λεω μονο εγω αλλα τουλαχιστο 4 ατομα εδω μεσα.

Απλα σου ρχεται το UC στο μυαλο λογω στουντιο και μηχανης γραφικων.

Για μενα ειναι μακραν καλυτερο ως τελικο αποτελεσμα το TLOU απο το UC2 το οποιο θεωρω σαφως καλυτερο απο το UC3.

Περαν του στουντιο και μιας μηχανης γραφικων που εχει εμφανη στοιχεια στους τιτλους, δεν υπαρχει αλλη ομοιοτητα.

Εντελως διαφορετικα παιχνιδια. Οποιος τα συγκρινει κανει λαθος. Παραπανω που ανεφερα την προσωπικη μου αποψη για το αποτελεσμα το λεω ξεκαθαρα σαν τιτλο παιχιδιου και ποσο αξιζει.

μερικοι βγαζετε καντηλες με αυτο. Ε ας βγαζετε! στην τελικη δεν ειναι δικο μου προβλημα που καποιος ψοφαει για κατι που εγω το βρισκω αγγαρεια....................

επειδη το ειπα στον tilemaxx, θα κατσω να αγγαρεψω τον εαυτο μου σημερα.

Αληθεια θα αγγαρεψεις τον εαυτο σου να χασεις 20+ ωρες απ τη ζωη σου για να αποδειξεις τι και σε ποιον αφου δε θα ξαναποσταρεις επ αυτου και φυσικα κανεις απο οσους εχουμε αντιθετη αποψη δε θα λαβει σοβαρα τη γνωμη σου ειδικα μετα το fail του ΑΙ video;

Το μονο που μενει ειναι προς ικανοποιηση δικης σου ματαιοδοξιας.

Tελος παντων,δεν μου αρεσει να βαζουμε καποιον στην γωνια,δεν ειναι ωραιο,απλα δεξου οτι για τους περισσοτερους ειναι παιχνιδαρα και ας παμε παρακατω.

Δεν εχει νοημα το thread να φιλοξενει στα περισσοτερα ποστ του προσωπικες κοντρες.

Εχεις απολυτο δικιο, αλλα για σκεψου εσυ να μπεις σε ενα φορουμ να ακυρωνεις λογω ντεμο η τραιλερ που ειδες χωρις να εχεις παιξει το Halo η το GeOW

• Like 1
Δημοσ.

Βασικα υπαρχουν και οι ενοικιασεις δοξα το θεο γιαυτους που θελουν να παιξουν το game αλλα δεν μπορουν να σκασουν 70 ευρο και αμα τους αρεσει πολυ,το αγοραζουν αργοτερα στα 30 ευρο.Απλα τα πραγματα B)

Δημοσ.

στο review στο gameover.gr τονιζεται σαν μοναδικο μειονεκτημα η Α.Ι δεν ηερω αν λεει κατι αυτο

Φυσικα και λεει: gameover.gr = ΧΒΟΧαδικο

Το site της κωλοτουμπας που επεσε 100% εξω στο PS4 απο τιμη μεχρι features οταν ελεγαν οτι θα εχει drm, always online και ιδια πολιτικη με το ΧΒΟΧ και μετα τα γυρισαν γιατι τους εφταιγαν οι insiders και τα μεγαλοστελεγχη της Sony Hellas που τους εδιναν λαθος πληροφοριες ενω κι αυτα τα μεγαλοστελεγχη με τη σειρα τους τα παραπλανουσαν οι ακομη μεγαλυτεροι απο japan μερια.

Το site που εν μερει δικαιολογουσε τη πολιτικη της MS με τη σκεψη οτι θα το κανουν και οι αλλοι οποτε δεν ειναι τοσο κακα τα μαντατα!!

Και δε τα λεω εγω, γραμμενα ειναι εκει στο site τους οπως και οι επικαλουμενες δικαιολογιες.

Δημοσ.

λοιπον, μετα το κλασσικο διωρακι (πριν την ωρα του και λογω της κουβεντας εδω) εχω να επιβεβαιωσω τα εξης:

- Για το playstation 3, το lou ειναι σιγουρα ενα κατορθωμα.

- Βασικα απο γραφικα ειναι ενα AAA παιχνιδι του 2013, στριμωγμενο σε hardware του παρελθοντος.

- Ξαναγραφω, οτι ειναι ενα παιχνιδι φτιαγμενο σε ΑΑA στανταρντς. (οκ pds?) :)

- Ειναι εντελως story-driven (που αν το story ειναι καλο, δεν ειναι κακο)

- Τα pre-rendered video ειναι καλοφτιαγμενα (ΑΑΑ) και βοηθουν να οδηγουν το story

- Παρατηρησα κι εγω αυτα που διαβασα ως κριτικες στα γραφικα, οτι αναμεσα σε ωραια textures (κυριως σε ανοιχτους χωρους) εχει και μέτρια,

αλλα αυτη τη θεωρω χαζη κριτικη, μιας και σε 256ΜΒ αλλα games δεν μπορουν να κανουν render ουτε 1/3 ενος χαρακτηρα. Σε ανοιχτους χωρους, ποση μνημη για textures να διαθεσεις? ετσι κι αλλιως τα μετρια textures συνηθως πρεπει να κοιταξεις για να τα βρεις, τουλαχιστον μεχρι τα συντριμμια που εχω δει εγω.

- Γενικα λοιπον, σε γραφικα και ατμοσφαιρα ειναι ΑΑΑ.

Απο εκει και περα....

Αν εξαιρεσεις το γεγονος οτι τρεχει σε ps3, και κρινεις το παιχνιδι σαν παιχνιδι, εχουμε:

- υπαρχει input lag (οπως υπηρχε και σε αλλα μεγαλα games λογω γραφικων).

- αν πας να το παιξεις οπως παιζεις συνηθως, απλα δεν παιζει. (ο γρηγορος ρυθμος) 

οποιοι εχετε μαθει οταν μπαινετε σε ενα χωρο να σκαναρετε γρηγορα, κυκλικα το χωρο, το ξεχνατε. με γρηγορες αλλαγες στο field of view, η οθονη μετατρεπεται σε μια θολουρα.  το παιχνιδι παιζεται, μονο αν το παιξεις στο ρυθμο που σου επιβαλλει. αργα και σταθερα, κοιταμε γυρω-γυρω απαλα, και ολα καλα. ή μηπως οχι?

η βασικη μηχανικη του παιχνιδιου (οχι το story), ειναι η μαχη. εκει το παιχνιδι δεν ειναι το καλυτερο του ειδους.

τα παραπανω, ειναι ακριβως οπως εχω γραψει και πιο πριν και μου φωναζετε.  ε, ισχουν ρε παιδια, ακριβως ετσι.

οσο για το ΑΙ, στο hard που επαιξα το δυορακι δεν το λες και αξιοσημειωτο. ψιλο-ζομπι ειναι ηδη οι τυποι, εφόσον εσυ πας σκυφτος.

τελος παντων, επειδη οπως ειπα οι μαχες δεν ειναι οι καλυτερες του ειδους, τελικα ουτε το ΑΙ παιζει τοσο μεγαλο ρολο. τουλαχιστον για μενα.

επισης δεν επεσα σε καποια μαχη που να παρατηρησω framedrops που να επηρεαζουν το παιχνιδι, αλλα νομιζω δεν εχω φτασει ακομα στις περιοχες που αναφερονται, και επισης ειναι ετσι τεμπο του παιχνιδιου που φανταζομαι μονο στο (ηδη μετριο) σημαδι θα ενοχλησει.

τα prerendered video ειναι εξαιρετικα, καλη σκηνοθεσια και με ολα τα καλουδια της συγχρονης τεχνολογιας, πολλα απο τα οποια μεταφερονται και την ωρα του gameplay. εχει DOF, SSAO, καλο ΑΑ, φωτισμους και σκιασεις, και γενικα οπως ειπα ειναι ενα σημερινο τεχνοτροπικα παιχνιδι, ζουληγμενο στο ps3, με οτι περιορισμους εχει αυτο.

γενικα, αν εξαιρεσεις details που δεν υπαρχουν λογω μνημης, ενα σημερινο nextgen παιχνιδι θα ειχε λιγο-πολυ τα ιδια γραφικα, αλλα με πιο πολλα δυναμικα στοιχεια και υψηλοτερη αναλυση.

απλα θα μενανε resources και για τιποτα αλλο...

προσωπικα τι θα ηθελα? το 25% του χρονου που δαπανησαν για γραφικα, να το δαπανουσαν να βελτιωσουν λιγο αυτο το ρημαδι το shooting gameplay, το οποιο οπως και να το κανεις δεν ειναι ικανοποιητικο. και γιατι οχι, να καινοτομησουν κιολας.

και φυσικα, 10% λιγοτερο γαμάτα textures και γενικοτερα φορτιο γραφικων, ωστε να εχουμε χαμηλο input latency και ο joel να ειναι τσιφτης και οχι μπουχεσας.

Πιστευω να σας καλυψα στο θεμα γραφικων (γραφικαρες για ps3 κλπ), ατμοσφαιρας (ΑΑΑ), οπως επισης και να εξηγησα ικανα τι ειναι αυτο που δεν μου κανει κουκου.

p.s.

mtzs, το τελευταιο gears ουτε το αγορασα, ουτε το επαιξα (ενω το lou το αγορασα, αλλα δεν το επαιξα). ηξερα απο την αρχη τι δε θα μου αρεσει στο gow εχοντας παιξει ολα τα προηγουμενα. και χωρις να το εχω παιξει το gears ακομα και τωρα λοιπον, πολυ ευκολα σου λεω τι δεν μου αρεσει. φτανει να μην μου την πεσουν και οι xboxακηδες, γιατι ο χρονος μου τελικα ειναι περιορισμενος ;)

• Like 2
Δημοσ.

Πετρο δεκτη και σεβαστη τωρα η κριτικη μιας και το επαιξες, εχεις καθε δικαιωμα να εκφερεις γνωμη.

Εκει εστιασα προτιστως

παρ ολα αυτα εχω μια ευλογη απορια :)

Κατα δηλωση σου ηξερες εκ των προτερων τι θα περιμενεις και οτι μαλλον δε θα σου αρεσει και δεν ειναι του γουστου σου το παιχνιδι.

Απορια δικη μου τωρα. Ποιος gamer που ξερει οτι δε γουσταρει ενα συγκεκριμενο παιχνιδι θα δωσει 60-70 ευρα για να το αγορασει  week one σε full price (γιατι εκει ειναι ακομη). Για να στηριξεις ενα στουντιο του οποιου τα παιχνιδια τουλαχιστο σε αυτη τη γενια δε σου κανουν κουκου (εσυ το δηλωσες για τα UC). 

Δε μπορω να φανταστω gamer που αγοραζει ενα παιχνιδι 60-70 ευρω που ξερει οτι δεν ειναι του γουστου του ετσι απλα για να το εχει. Και οι συλλεκτες ακομη περιμενουν να πεσει η τιμη και μετα το παιρνουν. Ακουγεται καπως παραλογο ξερεις

Βεβαια περι ορεξεως κολοκυθοπιτα. 

Δημοσ.

Ανάλυση επί της ανάλυσης...

και τελικά υπάρχει κάποιο console game που να το κοντράρει στα ίσα;

Η απάντηση είναι απλή, ελάχιστα.

Το γεγονός ότι η sony δίνει στην λήξη της καριέρας του ps3 τέτοιο παιχνίδι, όπως έκανε στο PSP με το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Metal Gear, είναι άξιο επαίνου.

Σε αντίθεση με το παρατημένο από το 2012 360. 

• Like 2
Δημοσ.

Πετράν το shooting είναι λίγο shaky στην αρχή, αλλά κάνε το weapon sway upgrade, και αναβάθμισε και κάποια όπλα, θα γίνει πολύ καλύτερο.

• Like 1
Δημοσ.

Πετράν το shooting είναι λίγο shaky στην αρχή, αλλά κάνε το weapon sway upgrade, και αναβάθμισε και κάποια όπλα, θα γίνει πολύ καλύτερο.

ακριβως, το παιχνιδι δεν ειναι shooter , το δειχνει αυτο αλλωστε και ο μικρος αριθμος απο πυρομαχικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...