Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας είμαι χρόνια κολλημένος με τα mac αλλά έχω ξενερώσει λίγο τον τελευταίο καιρό γιατί έχω αρχίσει να ασχολούμαι με τα δίκτυα και η apple στον τομέα του IT δεν υπάρχει πουθενά(servers προγράμματα κτλ),τι να κάνω να το γυρίσω σε windows??Δοκίμασα και με το bootcamp αλλά τα windows στο mac δεν είχαν την αναμενόμενη απόδοση...Μια βοήθεια από άτομα που είναι στο επάγγελμα θα βοηθούσε πολύ.Λέτε να πάω σε ένα δυνατό desktop pc βασισμένο σε windows?

• Moderators
Δημοσ.

Εχεις δοκιμασει τη λυση της virtual machine?Εαν εχεις αρκετη μνημη για να δωσεις στη vm, υποθετω πως μπορει να καλυψει τις αναγκες σου.

Εαν θελεις γινε πιο συγκεκριμενος για τα προγραμματα που θελεις να χρησιμοποιησεις.

Δημοσ.

Ναι το δοκίμασα αλλά είχα την αίσθηση ότι το μηχάνημα σερνόταν...

Το cisco simulation για προσομοίωση δικτύων,multisim(μερικές φορές),άλλο βοηθητικό υλικό cisco κτλ.

Είναι μία γενική αίσθηση που έχω ότι με τον συγκεκριμένο χώρο δεν ασχολείται...πχ σε ότι αναφορά servers δεν βλέπω να αναφέρεται πουθενα και πως συστηματα windows server 2008 linux κτλ αναφέρονται παντού.

• Moderators
Δημοσ.

Ναι το δοκίμασα αλλά είχα την αίσθηση ότι το μηχάνημα σερνόταν...

Το cisco simulation για προσομοίωση δικτύων,multisim(μερικές φορές),άλλο βοηθητικό υλικό cisco κτλ.

Λογικο να σερνοταν εαν ειχε περιορισμενη μνημη.Γι αυτο προτεινα vm σε συνδιασμο με αρκετη μνημη.

Πχ χρησιμοποιω το packet tracer σε μια vm με 4 gb ram, win7 x64,στο mbp 2010. Δεν εχω παραπονο, σε προσομοιωσεις με ~150 pc/switches/routers κλπ. To GNS3 δεν το εχω δοκιμασει ακομα στη vm, για να σου δωσω feedback. Υποθετω πως και αυτο θα ειναι οκ εαν διαθετεις ram.

Είναι μία γενική αίσθηση που έχω ότι με τον συγκεκριμένο χώρο δεν ασχολείται...πχ σε ότι αναφορά servers δεν βλέπω να αναφέρεται πουθενα και πως συστηματα windows server 2008 linux κτλ αναφέρονται παντού.

Σ εχασα εδω. Τι εννοεις?Οτι η apple δεν προσφερει κατι αντιστοιχο με τα windows server ή linux servers?

Δημοσ.

Σου στέλνω ένα π.μ νομίζω με την λύση που ψάχνεις.. Το μόνο που μένει αν είσαι Αθήνα να έρθεις κ να δοκιμάσουμε τι θέλεις να κάνεις ακριβώς,ισως να σε βολεύει κάτι λίγο διαφορετικό που και αυτό γίνεται .. επειδή όμως έχεις σοβαρή αντιμετώπιση των πραγμάτων νομίζω ότι είμαστε κοντά στο σκεπτικό..

• Moderators
Δημοσ.

4 μνήμη έχω και εγώ και έχω χρησιμοποιήσει το vitrualbox αλλά πάλι δεν είναι αρκετή...

Ναί αυτό εννοώ.

Η οποια προφανως δεν ειναι αρκετη, μια και λογικα θα δινεις το πολυ 2 gb για τη vm για να μπορει να λειτουργησει και το macos. Οπως ειπα και στο προηγουμενο post μου, 4 gb δινω στη vm και δεν αντιμετωπιζω καποιο προβλημα.

Σου στέλνω ένα π.μ νομίζω με την λύση που ψάχνεις.. Το μόνο που μένει αν είσαι Αθήνα να έρθεις κ να δοκιμάσουμε τι θέλεις να κάνεις ακριβώς,ισως να σε βολεύει κάτι λίγο διαφορετικό που και αυτό γίνεται .. επειδή όμως έχεις σοβαρή αντιμετώπιση των πραγμάτων νομίζω ότι είμαστε κοντά στο σκεπτικό..

Την οποια λυση δεν μπορεις να την μοιραστεις με το forum?

Δημοσ.

Την έχω μοιραστεί πολλές φορές και είναι η υπογραφή μου απλά το αντιμετώπισα έτσι για να το δούμε επί τον τύπο τον ήλο πλέον δηλαδή επί του πρακτέου αφού το μηχάνημα είναι έτοιμο,κάτι που μ'ενδιαφερει και εμένα έτσι και αλλιώς για να μάθω αν τελικά έχω όριο κ που μπορώ να φτάσω..

Δημοσ.

Καλησπέρα σας είμαι χρόνια κολλημένος με τα mac αλλά έχω ξενερώσει λίγο τον τελευταίο καιρό γιατί έχω αρχίσει να ασχολούμαι με τα δίκτυα και η apple στον τομέα του IT δεν υπάρχει πουθενά(servers προγράμματα κτλ),τι να κάνω να το γυρίσω σε windows??Δοκίμασα και με το bootcamp αλλά τα windows στο mac δεν είχαν την αναμενόμενη απόδοση...Μια βοήθεια από άτομα που είναι στο επάγγελμα θα βοηθούσε πολύ.Λέτε να πάω σε ένα δυνατό desktop pc βασισμένο σε windows?

1. Τι εννοείς λέγοντας IT?

2. Η Apple δίνει εκδόσεις server για τα λειτουργικά της. Π.χ. Snow Leopard server, Lion server κτλ. Επίσης το mac os x είναι ένα καθαρόαιμο unix σύστημα. Δεν είναι λίγο περίεργο να μην υποστηρίζει αυτά που θες; Και τι ακριβώς είναι αυτό που θες και δεν το βρίσκεις;

3. Προφανώς σε bootcamp τα windows έχουν ακριβώς την ίδια απόδοση με οποιοδήποτε pc που έχει το ίδιο configuration με το mac. Το virtual machine πάλι είναι άλλη ιστορία και πάντα θα είναι σαφώς πιο αργό από το bootcamp. Ειλκρινά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λες ότι σε bootcamp δεν είχες την απόδοση που περίμενες! :confused:

Δημοσ.

1. Τι εννοείς λέγοντας IT?

2. Η Apple δίνει εκδόσεις server για τα λειτουργικά της. Π.χ. Snow Leopard server, Lion server κτλ. Επίσης το mac os x είναι ένα καθαρόαιμο unix σύστημα. Δεν είναι λίγο περίεργο να μην υποστηρίζει αυτά που θες; Και τι ακριβώς είναι αυτό που θες και δεν το βρίσκεις;

3. Προφανώς σε bootcamp τα windows έχουν ακριβώς την ίδια απόδοση με οποιοδήποτε pc που έχει το ίδιο configuration με το mac. Το virtual machine πάλι είναι άλλη ιστορία και πάντα θα είναι σαφώς πιο αργό από το bootcamp. Ειλκρινά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λες ότι σε bootcamp δεν είχες την απόδοση που περίμενες! :confused:

Ναι είναι περίεργο να μην υποστηρίζει αυτά που θέλω αλλά δυστιχώς έτσι είναι...πχ οπως είπα κ πιο πάνω δεν υποστηρίζει κάποια επαγγελματικά προγράμματα δικτύωσης(cicso κτλ).Για το bootcamp με ενόχλησε το ότι αργούσε πολύ να εκινήσει και η διάταξη του πληκτρολογίου δεν βοηθούσε πολύ σε widows περιβάλλον.Και τέλος δεν υπάρχει επιχείριση που να χρησιμοποιεί mac os server,με αποτέλεσμα να μην βοηθάει στην εξοικείωση με το επάγγελμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...