Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω να αγορασω απο το πλαισιο πανω απο 3 χρονια και για σοβαρο αντικειμενο τουλαχιστον 5-6(εναν σκληρο ειχα αγορασει καποτε).Δεν θα χα προβλημα αν εβρισκα ενα προιον σε καλυτερη τιμη εναντι των αλλων αλλα δυστυχως κατι τετοιο ποτε δεν επαιξε.Πριν εναμιση χρονο εστησα ενα μηχανημα με ολα του τα κομματια απο το eshop καθως ειχε μεγαλυτερη ποικιλια και καλυτερες τιμες.Πριν λιγους μηνες πηρα οθονη απο το getit καθως εκει την βρικα φθηνοτερη ενω καρτα γραφικων ειχα παει απο το Multirama.Θεμα αντικαταστασης δεν υπηρξε γιατι τιποτα δεν εμφανισε προβλημα οποτε πανω σε αυτο το θεμα δεν μπορω να πω κατι.

Αυτο που θελω να πω ομως ειναι πως δεν υπαρχει λογος συμπαθειας η εμπαθειας σε καποιο καταστημα, μια ερευνα αγορας προς ολα ειναι η καλυτερη λυση για να πετυχει καποιος την καλυτερη τιμη.

Αυτο με το να δεις live τα εξαρτηματα το αφηνω ασχολιαστο.Ποιος ο λογος να δεις απο κοντα εναν σκληρο, μια μητρικη η μια GPU??

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παρατήρηση : Στο φυλλάδιο του Πλαισίου, εκεί που λέει για την κάρτα γραφικών , λέει ΚΥΡΙΩΣ η μνήμη..

Σε κάποιο άλλο σημείο , στο κομάτι Built To Order, λέει όμως για τη μνήμη και τον χρονισμό της gpu...

Είναι γενικός οδηγός όπως ανέφερα και πιο πάνω, και δεν είναι ανάλυση τεχνολογιών (πως θα μπορούσε άλλωστε μέσα σε 30 λέξεις που χωράνε στο πεδίο) ....

Δημοσ.

Παρατήρηση : Στο φυλλάδιο του Πλαισίου, εκεί που λέει για την κάρτα γραφικών , λέει ΚΥΡΙΩΣ η μνήμη..

Σε κάποιο άλλο σημείο , στο κομάτι Built To Order, λέει όμως για τη μνήμη και τον χρονισμό της gpu...

Είναι γενικός οδηγός όπως ανέφερα και πιο πάνω, και δεν είναι ανάλυση τεχνολογιών (πως θα μπορούσε άλλωστε μέσα σε 30 λέξεις που χωράνε στο πεδίο) ....

To ότι λέει κυρίως αρκεί νομίζω.

Δημοσ.

To ότι λέει κυρίως αρκεί νομίζω.

δεν είναι όλα συνομωσία για να μας πάρουν τα λεφτά ρε συ arctic..

Σε ένα μαγαζί με δεκάδες χιλιάδες κωδικούς που καταργούνται και αλλάζουν συνεχώς, δεν είναι εύκολο να υπάρχει πλήρης έλεγχος στις τιμές.

Επίσης το να πουλάς κάτω του κόστους παλιό εμπόρευμα είναι παράνομο (κόστος +2% και κάτω θεωρείται αθέμιτος ανταγωνισμός ) .

Έτσι μπορεί να μένουν παλιοί κωδικοί με στοκ στις παλιές τιμές,

μέχρι να το πάρουν χαμπάρι ότι δεν θα πουληθούν με τίποτα και να τους βγάλουν σε προσφορά για να φύγουν ή να τους πετάξουν από το site..

Δεν ξέρω κάθε πόσους μήνες κάνουν έλεγχο παραμονής στοκ στο πλαίσιο, και βλέπουν τι έχει ξεμείνει και πρέπει να φύγει σε προσφορά για να μην το "φάνε" στα αζήτητα, αλλά αυτά είναι στάνταρντ διαδικασίες σε εμπορικές επιχειρήσεις..

Δημοσ.

?????huh???

Εχεις γυρισει ποτε αντικειμενο στο πλαισιο ή κατι για RMA?

ΑΝ ναι, θα χουν περασει πόσα.. 3-4-5 χρόνια? :lol:

Μμμμ μπορεί, εγώ θυμάμαι ότι ήθελα το άλλαζαν με τη μία και για πλάκα...τόσο χάλια είναι τώρα;

Δημοσ.

Ερωτηση κρισεως ιδιαιτερα προς τους φανατιλες πλαισιακηδες.

Πρεπει να ηταν περυσι το καλοκαιρι.

Τις μουφα υπερπροσφορες που διαφημιζανε τα παντα οτι πωλουνται σχεδον στο 1/3 η 1/4 της αρχικης τιμης τους αλλα μονο μεσω των καταστηματων και οχι μεσω ιντερνετ τις θυμαστε?

Που πηγαινε ο κοσμος και του λεγανε, ααα ξερετε εξαντληθηκε αυτο το προιον στην σουπερ ντουπερ προσφορα, αλλα μιας και ηρθατε ως εδω ριξτε μια ματια σε αυτο το προιον που ειναι αντιστοιχο αλλα λιγακι ακριβοτερο, διοτι δεν ειναι σε προσφορα! Και τελικως διαπιστωθηκε οτι δεν υπηρξε ποτε προσφορα για κανενα απο τα 100δες προιοντα που διαφημιζαν στο σαιτ, η αν υπηρξε διηρκεσε 1 μερα, ασχετα αν στο σαιτ (νομιζω και στις τηλεορασεις επισης) διαφημιζοταν για κανα 2μηνο.

Αναφερω ετσι ξεκαρφωτα, το ενα απτα χιλιαδες παραδειγματα για 2-3 λογους.

Ο ενας για να καταλαβετε οτι καποιοι εχουν δικιο να ειναι εξω φρενων με μια αλυσιδα καταστηματων. Διοτι δειχνετε να αδυνατειτε να καταλαβετε, οτι υπαρχει περιπτωση καποιοι να εχουν αντιμετωπισει απαραδεκτες συμπεριφορες, απλα επειδη εσεις τυχατε τυπικης αντιμετωπισης στις συναλλαγες σας.

Ο αλλος, για να καταλαβετε οτι δεν ειναι ολα λαθη, παραλειψεις, χαζομαρουλες. Καποια πραγματα δουλεουν εις βαρος σας εσκεμενα. Οπως εκεινη η στρατηγικη μαρκετινγκ με τις ψευτικες προσφορες.

Και ο τελευταιος λογος για να καταλαβετε οτι το νομισμα δεν εχει μια οψη και ετσι δεν χρειαζεται να φανατιζεστε υπερ μιας επιχειρησης, στην τελικη για αλλουνου τσεπη μαλωνετε...Για καθε υπερ που βρισκετε/θυμαστε/σκαρφιζεστε υπαρχει και 1 ιστορια κατα. Και τουμπαλιν. Η μαγκια ειναι να αποδεχεσαι και να καταλαβαινεις οτι η αληθεια βρισκεται καπου στη μεση, γιαυτο καλα ειναι να χεις τα νωτα σου καλυμενα οσο γινεται στις συναλλαγες μαζι τους.

Δημοσ.

Εγω παντως παιδια δε πιστευω οτι το εγραψαν επιτηδες, το εγραψαν επειδη ειναι ασχετοι. Η πλειονοτητα των υπαληλλων τους ειναι ασχετοι και αυτο μπορεις να το διαπιστωσεις δειγματοληπτικα αν κανεις κουβεντουλα μαζι τους. Θα ελεγα οτι ειναι και λογικο, 100δες υπαλληλοι που τους προσλαμβανουν χωρις βεβαια να τους περασουν προηγουμενως απο εξετασεις. Εξαλλου το αντικειμενο αυτο συνεχως εξελισσεται και δεν πανε σε σεμιναρια γιατι δουλευουν σαν ειλωτες...

Ναι. Η και να παρεις τα χρηματα σου πισω, μετρητα (εκτος αν αυτο αλλαξε τελευταια και δεν ισχυει πλεον, γιατι εχω 3-4 χρονια να ψωνισω απο δαυτους, τους εκοψα μαχαιρι).

Εννοειται οτι εκτος απο την αποδειξη και το προιον, πρεπει να προσκομισεις και τη συσκευασια του προιοντος αθικτη.

Α, για αθικτα ειναι οι 20 μερες? DOA 7 ημερων δεν εχουν?

Κι εγω τους εχω κοψει γιατι δε σεβονται τον πελατη τους και ειναι αθλιοι οσο αφορα τις επιστροφες-αντικαταστασεις(φραγκοφονιαδες), αλλα αν δω να εχουν κατι στη φτηνοτερη τιμη θα το παρω. Ειναι και free τα μεταφορικα.

Δημοσ.

δεν είναι όλα συνομωσία για να μας πάρουν τα λεφτά ρε συ arctic..

Σε ένα μαγαζί με δεκάδες χιλιάδες κωδικούς που καταργούνται και αλλάζουν συνεχώς, δεν είναι εύκολο να υπάρχει πλήρης έλεγχος στις τιμές.

Επίσης το να πουλάς κάτω του κόστους παλιό εμπόρευμα είναι παράνομο (κόστος +2% και κάτω θεωρείται αθέμιτος ανταγωνισμός ) .

Έτσι μπορεί να μένουν παλιοί κωδικοί με στοκ στις παλιές τιμές,

μέχρι να το πάρουν χαμπάρι ότι δεν θα πουληθούν με τίποτα και να τους βγάλουν σε προσφορά για να φύγουν ή να τους πετάξουν από το site..

Δεν ξέρω κάθε πόσους μήνες κάνουν έλεγχο παραμονής στοκ στο πλαίσιο, και βλέπουν τι έχει ξεμείνει και πρέπει να φύγει σε προσφορά για να μην το "φάνε" στα αζήτητα, αλλά αυτά είναι στάνταρντ διαδικασίες σε εμπορικές επιχειρήσεις..

Δεν θα διαφωνήσω στις περιπτώσεις που αναφέρεις.

Αλλά το σχετικό κείμενο για τις κάρτες γραφικών γράφτηκε προφανώς από κάποιον τεχνικό (ή αρκετά σχετικό με το αντικείμενο). Δεν νομίζω να μην ήξερε το τι παίζει κύριο λόγο σε μία κάρτα γραφικών. Και δεν είναι μόνο τα κείμενα ή η όλη συμπεριφορά των πωλητών(που έτσι τους λένε και έτσι κάνουν) που δείχνουν την πρόθεση παραπλάνησης είναι και διάφορα βίντεο στο youtube. http://www.youtube.com/watch?v=cjjZQFaYHpk

http://www.youtube.com/user/myplaisiogr?blend=6&ob=5#p/u/17/kntlwEEwWZc

Και μία παρωδία που τυχαία τη βρήκα

• Moderators
Δημοσ.

Τώρα σε ότι αφορά τον κόσμο του insomnia και για τους λοιπούς technology enthusiasts που ψάχνουμε κάτι πιο εξειδικευμένο, δεν αποτελούμε το market στο οποίο απευθύνεται το Πλαίσιο. Προφανώς όταν πάμε σε ένα κατάστημα πληροφορικής ξέρουμε ήδη τι θέλουμε να αγοράσουμε και για ποιό λόγο...δεν χρειάζεται να συμβουλευτούμε τον πωλητή. Αλλοίμονο αν έπρεπε ο κάθε πωλητής του πλαισίου να είναι εξειδικευμένος σε overclocking, watercooling και να γνωρίζει ποιό batch cpu κλοκάρει καλύτερα!

Με το μπαρδόν κιόλας, αλλά είσαι φάουλ εδώ.

Όταν πληρώνω ΑΠΑΙΤΩ να εξυπηρετούμαι στο βαθμό που θεωρώ ότι μπορεί να με εξυπηρετήσει ένας πωλητής πάνω στον τομέα που εξειδικεύεται (και έχω αρκετές γνώσεις για να καταλαβαίνω πέντε πράγματα στον τομέα της τεχνολογίας και να καταλαβαίνω πότε αυτά που ζητάω δεν είναι υπερβολικά για τις γνώσεις του εξειδικευμένου πωλητή).

Παράδειγμα: Πριν από μια βδομάδα προέβησα σε αγορά τηλεόρασης από το συνοικιακό κατάστημα της γειτονιάς μου. Ο βασικός λόγος είναι για να στηρίξω την τοπική αγορά. Ο δευτερεύον λόγος είναι ότι τόσο στο Πλαίσιο, όσο και στο Public οι πωλητές που εξειδικεύονται επάνω στις τηλεοράσεις είναι -κατά την άποψή μου- επιεικώς άσχετοι. Η ερώτηση που έκανα και στα δύο καταστήματα θεωρώ ότι ήταν απλή:

Είναι η ΤΑΔΕ 3D τηλεόραση συμβατή με το nVidia 3D Vision;

Ρώτησα δηλαδή σε καταστήματα τεχνολογίας, τους εξειδικευμένους πωλητές επάνω στις τηλεοράσεις, ένα τεχνολογικό ερώτημα επί των τηλεοράσεων. Σε κανένα κατάστημα δεν ήξεραν να μου απαντήσουν με σαφήνεια. Δηλαδή, η εξειδίκευσή τους ποιά είναι; Να μου αναφέρουν τις ίντσες και την ανάλυση των τηλεοράσεων; Αυτά που τα γράφει επάνω το ταμπελάκι;

Παρόμοιο πρόβλημα συναντώ στα καταστήματα κινητής, όταν κάθε φορά που θέλω να πάρω κινητό, οι πωλητές δεν ξέρουν τους δείκτες SAR των εκάστοτε μοντέλων.

Δημοσ.

Παρόμοιο πρόβλημα συναντώ στα καταστήματα κινητής, όταν κάθε φορά που θέλω να πάρω κινητό, οι πωλητές δεν ξέρουν τους δείκτες SAR των εκάστοτε μοντέλων.

Σοβαρολογείς τώρα?

Δημοσ.

Σοβαρολογείς τώρα?

Sorry αλλά είναι δουλειά τους. Δεν λέω να ξέρουν από έξω τον αντίστοιχο δείκτη για κάθε κινητό, αλλά να έχουν μια λίστα την οποία εύκολα μπορούν να ελέγξουν.

Δημοσ.

Για θέματα εγγύησης και σερβις, καταλαβαίνω τα οποιαδήποτε παράπονα.

Αλλά από θέμα γνώσεων, πολύ που χέστηκε ο υπάλληλος των (παραλίγο) 500 ευρώ που δουλεύει 9πμ-9μμ να μάθει "αν η μητρική σου υποστηρίζει μόντα για να δώσεις περισσότερα V στις μνήμες". Η δουλειά του είναι να παίρνει το ψιψιψίνι από το ράφι να σου λέει μερικά βασικά (που τα γράφει και στην συσκευασία) και να σου γράφει χαρτάκι για να πας ταμείο.

Δημοσ.

Το πόσο ζυγίζει κάθε μοντέλο; Να το ξέρουν ή όχι; :rolleyes:

Περιττό. Έχουν δείγματα οπότε τα πιάνεις και βλέπεις αν βολεύει κτλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...