Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες γεια σας,

Έχω ένα πρόβλημα και δεν ξέρω που οφείλεται:

Όταν γράφω στον υπολογιστή (π.χ. στο Word, στα e-mails, κτλ.) ο κέρσορας ξαφνικά εκεί πληκτρολογώ πετάγεται παραπάνω (π.χ. στην προηγούμενη ή στην προ-προηγούμενη σειρά). Είναι εκνευριστικό και χάνω χρόνο για να τον ξαναπάω στην σειρά που πληκτρολογώ κανονικά.

Παρεμπιπτόντως γράφω πάντα με τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης.

Δεν ξέρω που οφείλεται αυτό; Και πως μπορώ να το διορθώσω;

[ Σημείωση: Παρατήρησα αυτό το πρόβλημα από τότε που έβαλα τα Windows 7. Όταν είχα τα Vista δεν είχα τέτοιο πρόβλημα από όσο θυμάμαι. Πριν βάλω τα W7 έκανα format στον υπολογιστή μου. Δεν ξέρω αν παίζουν κάποιο ρόλο όλα αυτά]

Οποιαδήποτε βοήθεια θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.

Ευχαριστώ

• Moderators
Δημοσ.

Σε τυχαιες στιγμες ανεβαινει στις πρηγουμενες σειρες ή εχεις παρατηρησει καποιο συνδιασμο πληκτρων που το κανει?

Περα απο email και word, το κανει πχ και στον browser που χρησιμοποιεις ή στο notepad?

Δημοσ.

Σε τυχαιες στιγμες ανεβαινει στις πρηγουμενες σειρες ή εχεις παρατηρησει καποιο συνδιασμο πληκτρων που το κανει?

Περα απο email και word, το κανει πχ και στον browser που χρησιμοποιεις ή στο notepad?

Gio σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Θα έλεγα ότι σε τυχαίες στιγμές ανεβαίνει στις προηγούμενες σειρές.

Επιπρόσθετα επειδή όπως έχω πει πληκτρολογώ πάντα με τυφλό σύστημα, σκέφτηκα μήπως από την κεκτημένη ταχύτητα πατάω κατά λάθος κανέναν συνδυασμό πλήκτρων ο οποίος ενδέχεται να προκαλεί το πρόβλημα. Ωστόσο, πριν από το πρόσφατο φορμάρισμα και την πρόσφατη εγκατάσταση των windows 7, πληκτρολογούσα πάντα με τους ίδιους ρυθμούς πληκτρολόγησης και πότε δεν παρατήρησα κάποιο ανάλογο πρόβλημα.

Ναι, αυτό το κάνει πέρα από email & word, και στον browser & στο notepad.

• Moderators
Δημοσ.

Δεν μπορω να σκεφτω κατι συγκεκριμενο οπως καταλαβες, γι αυτο προσπαθω να βρω εαν υπαρχει κατι κοινο.

Κανε μια -χρονοβορα,ισως χαζη- δοκιμη σε ενα word: Πληκτρολογησε εναν-εναν ολους τους χαρακτηρες του πληκτρολογιου σου και παρακολουθησε την συμπεριφορα του κερσορα. Τουλαχιστον ετσι θα αποκλεισεις την περιπτωση να φταιει καποιο μεμονωμενο πληκτρο και οτι δεν εχει αλλαξει το mapping καποιου χαρακτηρα(..για λογους που δεν μπορω να φανταστω).

Eπισης,το προβλημα εμφανιζεται σε ελληνικα και αγγλικα?

Δημοσ.

Επίσης δες τι προγράμματα εκτελούνται στον υπολογιστή σου. Μερικά keyloggers και προγράματα εκτελεσης εφαρμογών με shortcuts δημιουργούν παρόμοια προβλήματα.

Δημοσ.

Αν είναι λάπτοπ εξηγήται. Πιέζεις το τάτσπαντ με τα χέρια σου γι αυτό συμβαίνει. το έχω πάθει και εγώ.κλείσε το τατσπαντ και χρησιμοποίσε ποντικι και δε θα έχεις πρόβλημα :rolleyes:

• Moderators
Δημοσ.

Μια χαρα λογικο ακουγεται το touchpad αλλα δεν εξηγει αυτο που αναφερει

[ Σημείωση: Παρατήρησα αυτό το πρόβλημα από τότε που έβαλα τα Windows 7. Όταν είχα τα Vista δεν είχα τέτοιο πρόβλημα από όσο θυμάμαι. Πριν βάλω τα W7 έκανα format στον υπολογιστή μου. Δεν ξέρω αν παίζουν κάποιο ρόλο όλα αυτά]

Δημοσ.

Δεν μπορω να σκεφτω κατι συγκεκριμενο οπως καταλαβες, γι αυτο προσπαθω να βρω εαν υπαρχει κατι κοινο.

Κανε μια -χρονοβορα,ισως χαζη- δοκιμη σε ενα word: Πληκτρολογησε εναν-εναν ολους τους χαρακτηρες του πληκτρολογιου σου και παρακολουθησε την συμπεριφορα του κερσορα. Τουλαχιστον ετσι θα αποκλεισεις την περιπτωση να φταιει καποιο μεμονωμενο πληκτρο και οτι δεν εχει αλλαξει το mapping καποιου χαρακτηρα(..για λογους που δεν μπορω να φανταστω).

Eπισης,το προβλημα εμφανιζεται σε ελληνικα και αγγλικα?

Bi0, δοκίμασα την εισήγηση σου, αλλά δυστυχώς δεν είδα καμία διαφορά.

Ναι, το πρόβλημα παρουσιάζεται και στα ελληνικά και στα αγγλικά :(

• Moderators
Δημοσ.

Aρα και τα πληκτρα, μεμονωμενα λειτουργουν σωστα. Το οποιο ισως σημαινει προβλημα με συνδυασμο πληκτρων και αρα δυσκολα εντοπισιμο εαν δεν εισαι τυχερος.

Για καλο και για κακο κανε ενα check με καποιο antimalware (πχ malwarebytes).

Χρησιμοποιεις καποιο software για το keyboard σου?Πχ τα keyboards της logitech χρησιμοποιουν το setpoint και καποια αλλα προγραμματα για το φωτισμο, αναλογα το μοντελο.

Δημοσ.

Επίσης δες τι προγράμματα εκτελούνται στον υπολογιστή σου. Μερικά keyloggers και προγράματα εκτελεσης εφαρμογών με shortcuts δημιουργούν παρόμοια προβλήματα.

Κeyloggers δεν έχω, όσο για τα shortcuts έχω στην επιφάνεια εργασίας όπως ο περισσότερος κόσμος (αν κατάλαβα καλά την εισήγηση σου).

Αν είναι λάπτοπ εξηγήται. Πιέζεις το τάτσπαντ με τα χέρια σου γι αυτό συμβαίνει. το έχω πάθει και εγώ.κλείσε το τατσπαντ και χρησιμοποίσε ποντικι και δε θα έχεις πρόβλημα :rolleyes:

ναι λάπτοπ έχω, αλλά αν είναι να βάλω ποντίκι, τι να πω?.....

Aρα και τα πληκτρα, μεμονωμενα λειτουργουν σωστα. Το οποιο ισως σημαινει προβλημα με συνδυασμο πληκτρων και αρα δυσκολα εντοπισιμο εαν δεν εισαι τυχερος.

Για καλο και για κακο κανε ενα check με καποιο antimalware (πχ malwarebytes).

Χρησιμοποιεις καποιο software για το keyboard σου?Πχ τα keyboards της logitech χρησιμοποιουν το setpoint και καποια αλλα προγραμματα για το φωτισμο, αναλογα το μοντελο.

Χρησιμοποιώ το malwarebytes.

Όσο για την άλλη πρόταση σου βασικά έχω λάπτοπ, και δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά αυτό που λες, το μόνο σχετικό που χρησιμοποιώ είναι ένα πρόγραμμα software για να διατηρώ την ταχύτητα μου στο τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης.

• Moderators
Δημοσ.

ναι λάπτοπ έχω, αλλά αν είναι να βάλω ποντίκι, τι να πω?.....

Aπενεργοποιησε το touchpad οταν γραφεις, για δοκιμη.Και παρατηρησε εαν συμβαινει το ιδιο.

Όσο για την άλλη πρόταση σου βασικά έχω λάπτοπ, και δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά αυτό που λες, το μόνο σχετικό που χρησιμοποιώ είναι ένα πρόγραμμα software για να διατηρώ την ταχύτητα μου στο τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης.

Ποιο software?Εχει features σχετικα με shortcuts (πχ alt+d= καποια λειτουργια)

Δημοσ.

Aπενεργοποιησε το touchpad οταν γραφεις, για δοκιμη.Και παρατηρησε εαν συμβαινει το ιδιο.

Ποιο software?Εχει features σχετικα με shortcuts (πχ alt+d= καποια λειτουργια)

το TypingMaster. Από όσο γνωρίζω δεν έχει features σχετικά με shortcuts.

Δημοσ.

Αν είναι το touchpad, τότε ο κέρσορας θα πήγαινε εκεί που είναι το βελάκι του ποντικιού.

Κάνε όμως μια δοκιμή με την απενεργοποίηση του touchpad να μας φύγει (και σε σένα) η απορία.

Δημοσ.

Φαίνεται ότι με την απενεργοποίηση του touchpad το πρόβλημα δεν εμφανίζεται.

Το ερώτημα όμως όπως είπα και στην αρχή είναι, γιατί αυτό δεν μου συνέβαινε και πριν?ή

Τέλος πάντων, η ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του touchpad ενόσω πληκτρολογώ φαίνεται ότι είναι εκνευριστικό και χάνεις και χρόνο.

Κάποιος παραπάνω πρότεινε να βάλω ποντίκι, αλλά δεν την βλέπω ως και την πλέον ιδεατή λύση.

Έκανα μια γρήγορη έρευνα όσον αφορά τις λύσεις, και μία απο αυτές είναι το εξής software το οποίο λύνει το πρόβλημα αυτόματα χωρίς την απενεργοποίηση/ενεργοποίηση του touchpad.

Θα ήθελα την άποψη σας για το εν λόγω πρόβλημα.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ: http://code.google.com/p/touchfreeze/

Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...