Rabican Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 http://www.insomnia.gr/topic/429242-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%84%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%B4%CF%89%CE%BD/ το παραπανω ειναι αλλο θεμα που εχω ανοιξει. συνοψιζω για να μη σας ταλαιπωρω: router: Cisco SOHO K96 (12.2 ver (ξερω ξερω θεοπαλιο αλλα δε βγαζει αλλα ios για soho η cisco) dsl: ΟΤΕ 8mbps νομιζω fw: windows firewall σε οτι pc υπαρχει (3 στο συνολο) antivirus: Avira Free, AVG. προβλημα: ενω ping με ονομα κανω στα παντα, οταν παω να φορτωσω σελιδες ο browser κολλαει στο "waiting for XXXX". Το insomnia το ανοιγει, το clubcorsa.gr οχι, το alpha.gr το ανοιγει, το sport24.gr οχι.. σαν να παιζει καποιο κουφο url filtering...! εχω ψαξει το pc για τυχον σκουλικια με 2 tool (malwarebytes και spybot) αλλα τιποτα. πεντακαθαρο (υποτιθεται). προσπαθουσα να ανοιξω το wireshark να το κατεβασω να ψαχω τα πακετα αλλα δε μου ανοιγε τη σελιδα. επισης ετρεξα ενα debug ip packet στο router αλλα δεν ειδα να ριχνει τιποτα πακετα... καμμια ιδεα; ΥΓ: ξερω οτι το atm interface ειναι DSL1 ενω λογικα η γραμμη μου DSL2+, αλλα παιζει αυτο να δημιουργει τετοιο θεμα;
predalien Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 http://www.insomnia.gr/topic/429242-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%84%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%B4%CF%89%CE%BD/ το παραπανω ειναι αλλο θεμα που εχω ανοιξει. συνοψιζω για να μη σας ταλαιπωρω: router: Cisco SOHO K96 (12.2 ver (ξερω ξερω θεοπαλιο αλλα δε βγαζει αλλα ios για soho η cisco) dsl: ΟΤΕ 8mbps νομιζω fw: windows firewall σε οτι pc υπαρχει (3 στο συνολο) antivirus: Avira Free, AVG. προβλημα: ενω ping με ονομα κανω στα παντα, οταν παω να φορτωσω σελιδες ο browser κολλαει στο "waiting for XXXX". Το insomnia το ανοιγει, το clubcorsa.gr οχι, το alpha.gr το ανοιγει, το sport24.gr οχι.. σαν να παιζει καποιο κουφο url filtering...! εχω ψαξει το pc για τυχον σκουλικια με 2 tool (malwarebytes και spybot) αλλα τιποτα. πεντακαθαρο (υποτιθεται). προσπαθουσα να ανοιξω το wireshark να το κατεβασω να ψαχω τα πακετα αλλα δε μου ανοιγε τη σελιδα. επισης ετρεξα ενα debug ip packet στο router αλλα δεν ειδα να ριχνει τιποτα πακετα... καμμια ιδεα; ΥΓ: ξερω οτι το atm interface ειναι DSL1 ενω λογικα η γραμμη μου DSL2+, αλλα παιζει αυτο να δημιουργει τετοιο θεμα; Αντιμετωπίζω ίδιο πρόβλημα. Ανοίγουν κάποιες σελίδες (π.χ. insomnia) ενώ άλλες όχι. Έχω Conn-x ADSL.
Rabican Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 predalien θα με τρελλανεις τωρα ετσι και ειναι θεμα του ΟΤΕ..... δε μου παει καθολου για θεμα provider αφου icmp περναω προς τα παντα, αρα απο routing ειμαι οκ....
predalien Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 predalien θα με τρελλανεις τωρα ετσι και ειναι θεμα του ΟΤΕ..... δε μου παει καθολου για θεμα provider αφου icmp περναω προς τα παντα, αρα απο routing ειμαι οκ.... Κατά 99% πιστεύω είναι θέμα provider. Εμένα το παρουσίασε τις τελευταίες 3-4 μέρες.
Rabican Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 καπου εκει και μενα. 3-4 μερες το πολυ. Ομως το βλεπω μονο στο σπιτι μου. Στη δουλεια που βγαινουμε παλι απο ΟΤΕ δεν εχω αντιστοιχο προβλημα, ενω και στο σπιτι της κοπελας μου επισης ειμαι ΟΚ (παλι ΟΤΕ). Σε ποια περιοχη το εχεις το προβλημα φιλε;
predalien Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 καπου εκει και μενα. 3-4 μερες το πολυ. Ομως το βλεπω μονο στο σπιτι μου. Στη δουλεια που βγαινουμε παλι απο ΟΤΕ δεν εχω αντιστοιχο προβλημα, ενω και στο σπιτι της κοπελας μου επισης ειμαι ΟΚ (παλι ΟΤΕ). Σε ποια περιοχη το εχεις το προβλημα φιλε; Στα Μεσόγεια. Εσύ?
taazz Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Λοιπόν μετά από μια μικρή έρευνα βλέπω ότι οι διευθήνσεις που δεν σου ανοίγει φυλοξενούνται εκτός ελλάδος πχ το sport24.gr φαίνεται να φυλοξενήται στην νορβηγία το clubcorsa.gr στην αμερική κλπ. Προτείνω να τρέξεις ένα tracert να δεις πιο μηχάνημα έχει το πρόβλημα. Προσωπικά υποθέτω ότι κάπια αναβάθμηση είτε του οτε είτε κάποιου ενδιάμεσου δημιουργεί το πρόβλημα δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω προς το παρόν μιας και δεν μου παρουσιάζει προβλήματα εμένα.
Rabican Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 καλημερα σας. Μαρουσι μου το κανει φιλε μου. φιλε tazzz το traceroute δε νομιζω οτι θα μου δειξει τιποτα. Ουτως η αλλος ping κανω.. οποτε δεν πιστευω οτι το προβλημα ειναι σε routing.. λογικα θα περασω απο ολα τα hops. θα το δοκιμασω ομως και θα σου πω. μεχρι στιγμης τα traceroute περνανε κανονικα.. δεν εχω θεμα. σε site που http δεν εχω, εχω κανονικοτατα icmp... τι να πω.. ο router να φταιει; εχω στερεψει απο ιδεες... πραγματικα. μια παρατηρηση, που υποψιαζομαι οτι δεν παιζει και κανενα ρολο. αφου μενει ο browser σε "waiting for XXXX" status για ωρα μετα μου πεταει ενα connection was reset οταν πια σταματησει τις προσπαθειες να φορτωσει τη σελιδα. αυτο φανταζομαι ειναι νορμαλ αντιμετωπιση απο τον browser οταν δεν μπορει να ανοιξει μια σελιδα ε;
Rabican Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Μολις ανοιξα και τον ftp του πολυτεχνειου. Δωστε μου κανεναν αλλο FTP να δοκιμασω
Rabican Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 αν ειναι ποτε δυνατον. το προβλημα λυθηκε.... το αναφερω σε ενα παιδι, ο οποιος εχει 2 CCIE και με τη μια καταλαβε που ηταν το προβλημα. MTU..!!! καποιο DSLAM στο δικτυο του ΟΤΕ εχει πλεον μικροτερο MTU οποτε μου εκανε drop τα tcp connections λογω MTU!!! οποτε η λυση ηταν απλα μια εντολουλα στον router. ip tcp adjust-mss 1300 (η κατι μικροτερο απο το default 1500!)... απλα respect!
taazz Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Τι να πω τοn ψηλο παίρνουν. Το Default mtu θεωρήται το 1500, το οποίο ειναι και το default για το ethernet. Οι περισσότεροι providers δεν το πειράζουν για να αποφεύγουν τέτια προβλήματα. Παρόλο που είμουν ενήμερος για την ύπαρξη του είναι η πρώτη φορά που αντιμετοπίζω πρόβλημα με αυτό δεν θα το σκεφτόμουν ποτέ. Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση θα το σημειώσω στo to check list μου. Respect.
Rabican Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 φιλε γιατι πηγε το δικο μου μυαλο εκει;;; η πλακα ειναι οτι με κουφανε ο αλλος. με το που του ειπα "ενω παιρνω icmp αλλα οχι http απο καποια site" αμεσως μου λεει "ip tcp adjust-mss"... ενιωσα πολυ μικρος εκεινη την ωρα!αχαχαχαχα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα